gerçekten anlayamıyorum

Batıda ki şiddet oranı doğunun iki katiymis. Ve en çokta akademisyen , polis , iş adamları ilk siralardaymis.

Batıda ki şiddet oranı doğunun iki katiymis. Ve en çokta akademisyen , polis , iş adamları ilk siralardaymis.
eğitim seviyesi arttıkça şiddet de artıyor yani.

Sen bu lafı duydun da ne dedin ?
Hicbirsey demedi isen zaten bu iğrençlige ortak olmuşsun demektir. Olay çıkacağını bilsem yine de bir laf söylerdim o geri zekalı kb ya

komşum mesela.
karı koca müdür yardımcısı kamuda. kadın şiddet gördü -hala var mı bilmiyorum- .kısa süre sonra ikinci çocuğu doğurdu.
çocuklara anneanne bakıyor. ilkokula bile gitmemiş. kocası ölene kadar dayak yemiş.
ne farkları var?

hani eğitim, ekonomik özgürlük masalları?

Artık niye? Bu platformdan dolayı mı?
hem ondan hem çevremde gördüklerimden dolayı.
müdür yardımcısı olan komşumu şiddet gördüğü için ihbar ettim. ama ilkokul mezunu komşum kocasıyla çatır çatır kavga ediyor. kocası küfür dahi etmiyor.
insan haliyle sorguluyor.

Hep bunu söylerler de... Ben hic inandırıcı bulmuyorum.

Bana mantıklı geliyor.
Bakınca hep stresli meslekler.
Kendilerini dinlendirecek düzgün zamanları bile yok.
Yoğun çalışma temposu ile insanlar insanlıktan çıkıyor olsa gerek :S

Hani denir ya erkeklere okumuş ama adam olamamış diye. böyle kadınlar da okumus ama birey olamamış işte..

şimdi aklıma geldi. okul müdürü komşumuz oğlu üniversiteyi kazanamadı diye oğlunun kolunu kırmıştı.

Bana mantıklı geliyor.
Bakınca hep stresli meslekler.
Kendilerini dinlendirecek düzgün zamanları bile yok.
Yoğun çalışma temposu ile insanlar insanlıktan çıkıyor olsa gerek :S
o zaman öğretmenler öğrencilerin kemiklerini kırmalı ya da evdekilerin.

şimdi aklıma geldi. okul müdürü komşumuz oğlu üniversiteyi kazanamadı diye oğlunun kolunu kırmıştı.
Keşke şiddet &kasten adam yaralamak şikayete bağlı bir suç olmasa... O çocuk veya kadın korkudan şikayet edemiyor. Siz ediyorsunuz hiçbir şey yapılmıyor... Adalet iste

Sorun şu ki kadına 2. sınıf insan muamelesi, bu toplumun normali kabul ediliyor.

Erkekleri iyi yetiştirelim diyoruz da kız cocugunu güçlü bir birey olması icin ne kadar destekliyoruz?

Şiddet gören kadının kocasına kızıyoruz da bir kadın eşinin çoraplarını yıkamadıysa eşi ona bagırdıgında hangi mantıkla, hangi vicdanla "haketmişsin" diyebiliyoruz?
Nerede kaldı sizin şiddet karşıtlıgınız?

Direkt bu şekilde söylenmese de "erkek ne yapsa haklıdır" ya da "kadın aciz oldugu için sabretmelidir" mesajı verililiyor her konuda.

O da yetmiyor, kocasının tek tokadı için "amma büyütüyorsun" diyen üyeler, bir başka konuda eşine artık isyan eden kadına "aa saygısızlık cok kötü, cık cık cık " yapıyor.
Yahu kadın o noktaya gelene kadar neler yaşamış...
O eziyeti gözardı eden hiç saygıdan bahsetmesin boşuna. Tek amacı, ne olursa olsun erkegi savunmak oluyor o zaman.

Ya da eşinin aldatmasına kırmızı gecelik ile çözüm bulan kadınlar, bir kadının bırakın aldatmasını, giydigine bile laf edip iffetten bahsediyorlar.

Ben de bu ikiyüzlü tavrı anlamıyorum anlamayacagım.

Demek ki kararlarındaki çelişki şiddetle, aldatmayla ilgili degil, toplumun erkek ve kadına biçtikleri roller ve bunlara ne kadar uyum saglayıp saglamadıkları ile ilgili.
Dolayısıyla çarpık adalet anlayışları bu dogrultuda şekilleniyor.

Keşke şiddet &kasten adam yaralamak şikayete bağlı bir suç olmasa... O çocuk veya kadın korkudan şikayet edemiyor. Siz ediyorsunuz hiçbir şey yapılmıyor... Adalet iste
karısı da öğretmen ama hiçbir şey olmadı. çocuk çok çalıştı o sene. bir üniversiteye yerleşti.
kimse yadırgamadı.

Sen bu lafı duydun da ne dedin ?
Hicbirsey demedi isen zaten bu iğrençlige ortak olmuşsun demektir. Olay çıkacağını bilsem yine de bir laf söylerdim o geri zekalı kb ya
İyide niye heycan yaptin.
Kimsenin biseye goz yumdugu yada ortak oldugu yok.
Ben sadece ornek bi cumle soyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…