İlginc baska bır durumdan bahsetmek ıstıyorum yerı gelmısken.
Ben sımdıye kadar hep bu dayak olaylarının doguda oldugunuda dusunuyordum ne yalan soylıyeyım.
Trakyalılarda veya gocmenlerde pek duymayız kendım yunanıstanlıyım esımde edırnelı. Dayak fılan yok oyle dayak yıyen esınden sureklı sıddet goren yok hıc duymadım yakınlarımdan. Ancak bır kadın mutlaka hayatı boyunca sanırım tokat yemıs bunu anlıyorum mesela benım annem babannemden 2 kere tokat yemıs yenı evlıyken . Gecenlerde babaanneme annem baktı yıne vurdu sımdı hasta fılan ama vuruyor yanı annem oturdu agladı.
Kayınvalıdemde tokat atmıs kayınpederım yenı evlıyken.
Çok kötü bir durum . Halbukı ben bızde hıc boyle seyler olmaz dıye dusunuyordum
eğitim seviyesi arttıkça şiddet de artıyor yani.Batıda ki şiddet oranı doğunun iki katiymis. Ve en çokta akademisyen , polis , iş adamları ilk siralardaymis.
Sen bu lafı duydun da ne dedin ?Aynen oyle.
Kendilerine yapilan seyden zamanin da onlar da rahatsizdi.olmasa bizde cok cektik derlermi.
Ozmn oglu gelinine bisey dedigin de yada yaptigin da bunun yanlis oldugunu soylemesi gerekmezmi.
Tam tersi ogullarinin yanin da bide babalarinin kendilerine nasil eziyet ettigini anlatip nasil katlandiklarini yinede kocaya karsi gelmedik.oturduk evimizde diyolar.
Bunlarin degismesi lazim.
Ben 30 yasindayim kv kp yanimizdaydi.
Kp dediki ben anasinin kafasini da yardim ustun de odun da kirdim kac senelik evliyiz bak demisligi var.ben ailem de boyle bisey gormedim.
Benim babam oyle bisey dese babama kinlenirim anneme bunu yapti diye.
Erkekler de bubsekilde dusunuyor yeri geliyor babamdan boyle gordum(iyi biseymis gibi)
Ya da babalarina duyduklari ofkeyi karilarindan cikariyo bi nevi annelerinin intikamini aliyor.
Hep bunu söylerler de... Ben hic inandırıcı bulmuyorum.Batıda ki şiddet oranı doğunun iki katiymis. Ve en çokta akademisyen , polis , iş adamları ilk siralardaymis.
komşum mesela.Batıda ki şiddet oranı doğunun iki katiymis. Ve en çokta akademisyen , polis , iş adamları ilk siralardaymis.
ben artık inanıyorum.Hep bunu söylerler de... Ben hic inandırıcı bulmuyorum.
Artık niye? Bu platformdan dolayı mı?ben artık inanıyorum.
hem ondan hem çevremde gördüklerimden dolayı.Artık niye? Bu platformdan dolayı mı?
Batıda ki şiddet oranı doğunun iki katiymis. Ve en çokta akademisyen , polis , iş adamları ilk siralardaymis.
Hep bunu söylerler de... Ben hic inandırıcı bulmuyorum.
Hani denir ya erkeklere okumuş ama adam olamamış diye. böyle kadınlar da okumus ama birey olamamış işte..hem ondan hem çevremde gördüklerimden dolayı.
müdür yardımcısı olan komşumu şiddet gördüğü için ihbar ettim. ama ilkokul mezunu komşum kocasıyla çatır çatır kavga ediyor. kocası küfür dahi etmiyor.
insan haliyle sorguluyor.
o zaman öğretmenler öğrencilerin kemiklerini kırmalı ya da evdekilerin.Bana mantıklı geliyor.
Bakınca hep stresli meslekler.
Kendilerini dinlendirecek düzgün zamanları bile yok.
Yoğun çalışma temposu ile insanlar insanlıktan çıkıyor olsa gerek :S
Keşke şiddet &kasten adam yaralamak şikayete bağlı bir suç olmasa... O çocuk veya kadın korkudan şikayet edemiyor. Siz ediyorsunuz hiçbir şey yapılmıyor... Adalet isteşimdi aklıma geldi. okul müdürü komşumuz oğlu üniversiteyi kazanamadı diye oğlunun kolunu kırmıştı.
o zaman öğretmenler öğrencilerin kemiklerini kırmalı ya da evdekilerin.
karısı da öğretmen ama hiçbir şey olmadı. çocuk çok çalıştı o sene. bir üniversiteye yerleşti.Keşke şiddet &kasten adam yaralamak şikayete bağlı bir suç olmasa... O çocuk veya kadın korkudan şikayet edemiyor. Siz ediyorsunuz hiçbir şey yapılmıyor... Adalet iste
İyide niye heycan yaptin.Sen bu lafı duydun da ne dedin ?
Hicbirsey demedi isen zaten bu iğrençlige ortak olmuşsun demektir. Olay çıkacağını bilsem yine de bir laf söylerdim o geri zekalı kb ya
he valla.Aaa öğretmenlikte ne var sen de..
Yatıyoruz biz sen bilmiyor musun? :)
he valla.
5 saat mesai, 3 ay tatil. daha ne ? :)
ben kuzenlerin yüzüne söyledim.İyide niye heycan yaptin.
Kimsenin biseye goz yumdugu yada ortak oldugu yok.
Ben sadece ornek bi cumle soyledim.