- 20 Mart 2008
- 140.571
- 210.666
- 60
Haklısın dayağı yedikten sonra toplum ne demiş umursamamalı.O adamla aynı evde olmak daha büyük eziyet.Çekip gitmeli
Bu toplum varya insanı böyle eziyet görmesine imkan veriyor..
QUOTE]
....
o kişiye baksan kesin geçmişinde ailesindede şiddet vardır.O kadar kanıksamıştır ki kendi eşine uygulamakta sakınca görmez.
Bu toplumun......
Bazıları "ben çektim o niye çekmesin" diye düşünüyor maalesef.Benim anlamadığım tek nokta ne biliyormusunuz örneğin kadın evde dayak yiyor işkence çekiyor ama oğlununda gelinine eziyet etmesine ses çıkarmıyor hatta aferim diyor bana sesini çıkarmasın iyi yapıyor diyor.
Kadın kadınada yapıyor.Oysaki halden anlaması lazım değil mi?
Kiskanclik.Benim anlamadığım tek nokta ne biliyormusunuz örneğin kadın evde dayak yiyor işkence çekiyor ama oğlununda gelinine eziyet etmesine ses çıkarmıyor hatta aferim diyor bana sesini çıkarmasın iyi yapıyor diyor.
Kadın kadınada yapıyor.Oysaki halden anlaması lazım değil mi?
Kiskanclik.
Ben cektim oda ceksin.
Biz boyleydik biz soyle gelindik.
Kocalarimiz bize bunlari bunlari yapardida biz bide koynuna girerdik gece.
Ve ogullarini kizlarini da bu sekilde yetistiriyolar.
Oyle olmasaydi bunlari konusuyo olurmuyduk.
Daha neler neler.
Daha gecen bi konu vardi kocasina kalkalim dedi diye misafirlikteki hala biz kocalarimiza boyle bisey demedik diyemegiz diye.
Aynen oyle.İstiyorlarki herşey eskisi gibi devam etsin,kadın sussun konuşmasın herşeye evet desin..
Aynen oyle.
Kendilerine yapilan seyden zamanin da onlar da rahatsizdi.olmasa bizde cok cektik derlermi.
Ozmn oglu gelinine bisey dedigin de yada yaptigin da bunun yanlis oldugunu soylemesi gerekmezmi.
Tam tersi ogullarinin yanin da bide babalarinin kendilerine nasil eziyet ettigini anlatip nasil katlandiklarini yinede kocaya karsi gelmedik.oturduk evimizde diyolar.
Bunlarin degismesi lazim.
Ben 30 yasindayim kv kp yanimizdaydi.
Kp dediki ben anasinin kafasini da yardim ustun de odun da kirdim kac senelik evliyiz bak demisligi var.ben ailem de boyle bisey gormedim.
Benim babam oyle bisey dese babama kinlenirim anneme bunu yapti diye.
Erkekler de bubsekilde dusunuyor yeri geliyor babamdan boyle gordum(iyi biseymis gibi)
Ya da babalarina duyduklari ofkeyi karilarindan cikariyo bi nevi annelerinin intikamini aliyor.
Belki karsin da bunlari normal goren biri olsaydi yapardi cok net.Hep öyle diyorlarda,sende gelinine yapma bunları yani.
Sen çektin diye gelinde çekmek zorunda değilki bunları.
Karı koca arasında sorun varsa helede şiddet oluyorsa araya girmesi lazım yapılanın yanlış olduğunu anlatması lazım..
Kocaya karşı gelinmez mantığı devam eder eskiler böyle maalesef.
Kayınpederde ayıp etmiş,böyle bir halt etmişsin niye anlatırsın ki bunu.
Belkide mesaj veriyor olabilir,bak ben yaptım oğlumda yapar gibisinden oda olabilir..
istisnai durumlar dışında,
her türlü şiddete rağmen ayrılmayan kadınları gerçekten anlayamıyorum.
konuların çoğu bu içeriğe sahip. sadece sevgili olan kadınlar bile katlanıyor ama ayrılmıyor.
çocukken annem bana vurduğunda kendimi öldürmek isteyecek kadar incinirdim. dövmek dediğim de bir tokat. ve belki toplamda en fazla 10 kez olmuştur. ki anneme hala kırgınım.
12 yıllık evli bir ev hanımıyım. eşimin ailesi kadına şiddeti, küfürü normal görür. ama ben eşimden bir kez bile şiddet görmedim, kötü söz duymadım. sinirden deliye dönse bile evden çıkıp gitti, sakinleşince döndü.
eşim ailesine yalnız gider ama dolduruşa gelmeden gelir. hani kocam iyi de anası doldurdu deniyor ya. kv çok fiştekledi beni dövmesi için. abisinden bile dayak tehdidi aldı bana vurmadığı için.
öyle senelerin emeği ya da aşk yoktu. görücü usülü evlendik iki ay içinde. tek şartım vardı: "şiddetin ve huzursuzluğun hakim olduğu evlilikte ben olmam. tek tokatın dahi affı olmaz"
üç çocuğum var çok şükür. nasıl olsa artık çocuk var, ayrılamaz diye bir düşünceye sahip olamaz. çünkü o şartımın her durumda geçerli olduğunu çok iyi biliyor.
yani, herkes en büyük kötülüğü kendine yapıyor. o bu şu diye bahanelere sığınmaya gerek yok.
Belki karsin da bunlari normal goren biri olsaydi yapardi cok net.
hepsine katılıyorum ancak psikolojisi bozulan insan çare aramak yerine, üstünü kapatmayı tercih ederse neden diye sorarım. bence -mış gibi yaşamak hepsinden daha zor.Son zamanlarda çok kamu spotu niteliğinde konu açılıyor bdv'de
İnsanları sadece maddi güç,eğitim olarak tablolaştırmış ona göre cevap vermişiz ama bunların yanında ,psikolojilerini,ruh halerini,iç dünyalarını da bilmemiz gerekir.
Biz kimsenin içinde kopan şeyleri bilmiyoruz,desteklerini bilmiyoruz.
Yaşadığı yerin toplum yapısını bilmiyoruz,manevi gücünü bilmiyoruz.
O yüzden bu şekilde genellemek bana yanlış geliyor,birde burda konu açan binlerce insan zan altında kalıyor bu konudan ötürü
Hiç kimse dayak yemek yada psikolojik fiziksel şiddet görmek için evlenmiyor,insanlar hayatını sevdiği yada beğendiği veya etrafının layık gördüğü insanla mutlu olup yuva kurabilmek için evleniyor
Kimse evlenirken beni x tane kadınla aldatsın düşüncesiyle evlenmiyor
Kimse evlenirken beni dövsün düşüncesiyle de evlenmiyor
Genelleyemeyiz,burada konun açıyorlar şu kadar maaşım var param var aldatıldım diye e biz konuyu görüyoruz o kadının iç yaşantısı psikolojisi hayal kırıklığı? Hiç birini bilmiyoruz.
Bu olaya genel bakış açısı koyamayız,herkes şahsına münhasırdır.
Ben şiddete ve aldatmaya gelemem,ailemde her zaman arkamdadır şak diye boşarım
Ama x kişi bunu yapmaz,oturup x'i kınamam,beylik laflar da etmem yönlendiririm
Burada bir kadın konu açıyor,şiddet gördüm hurrraa kadınlar saldırıyor,kişiliğine saygın yok mu şu yok mu bu yokmu diye e kadında olan özgüven de gidiyor,olmayan psikoloji dibe çöküyor.
Yasamayiz yasamaz kimse oyle bi durum insallah.Yeterki istesin bunu,mutlaka yapardı.
Yasamayiz yasamaz kimse oyle bi durum insallah.
Oyle bi harekete insallah kimse maruz kalmaz.
Kimsenin hakki degil ki bi annenin babanin yavrusunun canini acitmak.
Ogullarim insallah yuzumu kara cikarmaz
yok canım. askere gidene kadar neredeyse babadan dayak yemişler. aile zorla nişanlamış eşimi. bir süre sonra ayrılmış. 1-2 sene konuşmamışlar. aynı sofrada yemek yememişler cezalı diye. hatta bir dönem işyerinde yemiş uyumuş. bunlara rağmen ailesini çok severdi. ben kara kedi gibi girmişim aralarına. kv öyle diyor :)Eşiniz ailesinden ayrı mı büyümüş? Veya sonradan okumaya başka şehire falan mı gitmiş? Nasıl kopmayı başarmış o mentaliteden maşallah. Sizin adınıza çok sevindim. Keşke ailesi de onun gibi olsaydı ama sizin de dediğiniz gibi önemli olan eşin nasıl olduğu.