Gercekden ayip birsey mi?

nikah devlet için gereklidir. nikah ile evlendiğinizi devlete resmi olarak bildirmiş olursunuz.

düğün ise evlendiğinizin cevrenize ilan edilmesidir. onun içindir ki eski kafalı denilen insanlar nikah olsa bile düğün olmadan yalniz kalinmasina karşı çıkmaktadır. yani düğün olmadan yaşanmış birliktelik evlenmeden yaşanmış gibi algilanir. cok garipsenecek bir durum değil.

Bu ne ya? Sen öl de annen yasasin madem bu hayati.
sen boyle baskalarinin agziyla yasarsan bugun annen soz hakki vermez yarin kocan kaynanan,elden ayaktan dusunce cocuklarin. Bir ömür milletin "istedigi" hayati yasarsin. Ben kendime boyle birseyi reva gormem. Sen de görme bnce

Benim annem de tutucudur ama nikahı düğünden 1.5 ay önce yapmıştık, nikah sonrası eşimle birlikte onun memleketine gitmemize olumsuz yaklaşmamıştı.

Peki ne yapmaliyim? Cünkü annem beni dinlemiyor.. hemen gidiypr kaciyor benden o sohbete girmiyor onuna konusamiyorum hep tersliyor kavga ediyoruz sonunda onun istedigi oluyor

Ben şahsen '' Anne farkında değilsin ama ben evli bir kadınım. Ve aslında sana usul yerini bulsun diye sordum izin almak için değil. Ya ağzımızın tadı kaçmasın diye hoş göreceksin beni çünkü zaman değişti yada ben zaten kendi bildiğimi yapicam'' der geçerdim. Bu ne ya

Peki ne yapmaliyim? Cünkü annem beni dinlemiyor.. hemen gidiypr kaciyor benden o sohbete girmiyor onuna konusamiyorum hep tersliyor kavga ediyoruz sonunda onun istedigi oluyor
Benim annem de boyle bir insan. Ama patlasa da çatlasa da dünyanın lafini da söylese kendi bildiğimi yapacagimi biliyor. Hayatima mudahale etmesine 10 sn izin versem önünü asla alamam.
Sunu diyebilirsin mesela : dugun istemiyorum bizim butcemi belli,borcsuz evlenip ilk zamanlarimizda gezip tozmak istiyorum. Ille de dugun istiyorsan sen tut salonu, gelip oynayayim.

Benim annem de ablam evlilik surecindeyken kendince tehdit ederdi "düğününe gelmem" diye. Ablam da cekti resti. "Gelmezsen gelme. Sanki düğün yapmak mi istiyorum, sizin hatriniza yapacaktim . Senin akrabalarina da bayilmiyorum. Konusmadigim dayim bilmemkim halay cekse bana neeee hic gelmese bana ne. Sanki cok merakliyim"
Bu kadar basit.
Dugunle ilgili bir hayali varsa kendi gencliginde yapsaydi ananiz. Kimsenin icinde kalan uhteleri yasamak zorunda degilsiniz. Siz bambaska bir insansiniz

Dügün olmadan evli sayililmiyor millet laf eder esim olcak insanla beraber oluruz gibi türlü türlü sebebper yüzünden
Ne alaka ya ahahaha.
Sadece nikahla evlenenler "evli" sayılmıyor mu? Nasıl bir kafa yapısı var anlayamadım. Nikah olduğuna göre artık resmi olarak evlisiniz yani karı kocasınız. Annenize de ha bugün ha yarın illaki bir gün yapacağız ne olacak deyin

Son düzenleme:
anlamadım sanırım..
anneniz kocanızla aynı evde kalmanızı mı istemiyor?
yakınlaşırsınız falan derken?

Bizimde akrabalarimizla baglantimiz sifir..ve sird dügün icin gelip cok iyi anlasiyormusuz gibi yapcaz..annem milleten laf duymal istemedigi icin dügünü istiyor ömüt boyu bana laf sokarlar kendini hep ezik görcek kizina dügün yapmadilar diye. Iste annemle konusulmuyor hemen kacip gidiyor dinlemiyor kulaklarini kapatiyor ve bana neden öyle yapdigini anlamiyorum

Tamamda biz zaten birsey yapmicakdik öyle bi düsünce bile yokdu kendi aramizda kutlamak istedik o gün hemen bitmesin istedik..ama yok o bile yasak yemekden sonra herkez evine ben ne anladim ? Ama yeterki millet laf etmesin
Canim yani aslinda su durumda nikah isi yanlis bence yaa bikac sayfa okuyabildim sadece de ... bence nikaha acele etmeyin hicbisey degismeyecek hayatinizda belliki evli gbi olamayacaksiniz ayrica dugun tarihu bile yok ortada suan nikah sacma

anlamadım sanırım..
anneniz kocanızla aynı evde kalmanızı mı istemiyor?
yakınlaşırsınız falan derken?
Ya ayni ev derken onun ailesiyle kaldigi evde kalmami istemiyor kayinvalidem der siz nikahlisiniz beraber yatirsinz diye düsünüyor ve cinsellige gireriz diye korkuyor ve öyle birseyi kesinlikle istemiyor ki öyle birseyi biz bile düsünmedik..ya akil var mantik var öyle birsey olsa bile biz utanmicakmiyiz biri bizi duyar siye? Kayinvalidemin evinde kalcakdim annemin akli hep bu tür seylere calisir

Ayrica niyetimiz oydu buydu diyorsunda.atesle barut yanyana durmaz nikahlandik artik diyecek esin sen istemesen bile ... nikah olsun dugun olsub evliligi ilan etmektir esas olan herkesin sizi evli bilmesidir nikah olup ayri takilinca kari koca olmus olmuyorsjnuz anneninde dusuncesi bu . Ama dugun diye diretmesi isi zora sokmasi filan yanls durum yoksa nikah ile evlenip evinizde alinmis direk evinizde esinizle yasamaya baslamaniz daha guzel hani dugun olayinda diretmeseler .. dugun de cok uzakta olacaksa suan nikah anlamsiz kaliyor

Sen de kulaklarini kapat ondan kaç. Boyle sacma sey mi olur?
Neyse,en azindan farkli sehre gidiyorsun. Ama sevgilin hakli. Annen sizi kumanda etmeye devam eder sen "napiim ki" demeye devam edersen. Bari evlendikten sonra "ama benim canim oyle istemiyor" demeyi bilseniz

Ben de düğünden bir kaç ay önce resmi nikahla evlendim fakat ailemin gözünde hala nişanlı sayılırdım. Onların düşüncesine saygı duydum ve eşimle ekstra vakit geçirmek için ailemle yüz göz olmadım. Bence siz de bunun için sorun yaşamayın. Evlenince her zaman yanyana olacaksınız nasıl olsa. Hayırın yanında şer yakın olur derler. Gerilim yaşamayın durduk yere. Ama evlendikten sonra da evliliğine müdehale ettirme kimseye...

Bizim ailede bu tur şeylere pek takilan yok bir kuzenimin eşi daha nişanliyken hamile kaldi nikahta ve dugunde 2 aylik hamileydi.

Diger kuzenimde nikahtan sonra birlikte yasamaya basladilar 1 ay sonra dugunleri oldu. Ben de ayni sekilde dugunu beklemedim.

Ama herkesin cevresi kulturu farkli sen yine de anneni çok üzme derim.

Bızım nıkahımız 1ay onceden olmak zorunda kaldı cunku nıkaha yetısenler dugune yetısemeyecektı herkesın gonlunu yapacagız dıye 1ay onceden evlendık. Gızlı gızlı kactık evımıze sankı sevgılıyız
Artık ayıbımı var ya resmen dınen karı kocayız.
Sonra dugune kadar baya ılerı gıttık ama o ıs olmadı cunku benım yaaaa gelınlık gıymeden olmaz ergen kafam yuzunden
Ben ayıp oldugunu dusunmuyorum

Yok artik annen cok abartmis. Ne demek ev satacak dugun için yahu. Yerinizde olsam bu konuya asla karistirtmazdim. Cok duyun isteyen elini cebine de atsin madem. Ne ilginç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…