Gercekden ayip birsey mi?

nıkah olduktan sonra nasıl evlı sayılmıyor ? dugun olmadan sayılmıyor bızde nıkah olsada demıssınız cok guldum yahu nerdeyse uzayda falan yasadıgımı sanacagım ben

Aman canım siz de hiçbir şey anlamıyorsunuz. Şimdi durum şu aslında. Düğün olmadan önce dini, resmi ve hatta kabile nikahı bile olsa önemsiz. Neden önemsiz? Farz edelim bu evli çift düğün öncesi işi pişirdiler. Düğün günü iki taraf birbirine girdi, şeytanın işi alimallah hayırlı işe çomak sokar. Kör olsun gözü şeytanın. E kızın anası "vermiyorum kızı bitti bu iş" dedi, oğlanın bacısı "biz de size çok meraklıydık alın kızınızı başınıza çalın" diye karşılık verdi. Bu görümceler çok fena zaten. Pis yılan. Neyse konuya dönelim, e ne oldu şimdi? İş pişmiş olmasa kızın anası "tamam nikah yaptık ama Allah'ıma bin şükür kızım el değmemiş. Tazecik bakire. Kutsal su ile arınmış taze. Mis kukulu pardon kokulu genç kız" diyecek. Ama bu kız işi pişirse elaleme ne diyecek? Hiç düşünmüyorsunuz bu incelikleri. İnanamıyorum size.

Gözlerim kanayarak eski konularınıza baktım. Siz bu adam için mi kendinizi paralıyorsunuz, annenizi ezip geçmeye çalışıyorsunuz?

Annenizin düşüncesi bence de çok saçma.
Ama insanlarla gereksiz yere yüz göz olmaya gerek yok. Hele de böyle bir adamın ailesiyle, böyle bir adam için...

Ben nişanlı iken eşimin memleketine geldim eşya alışverişine tek başıma. Ve ben geldikten iki saat sonra eşimin dedesi fenalaştı diye haber geldi ailesi apar topar memlekete gitti. Biz eşimle kalakaldık evde ne annem ne eşimin annesi nede bir başkası bi şey demedi eşimin ailesinin evinde ikimiz kalmak zorunda kaldık iki gece. 15 gün sonra düğün vardı nikah falan yoktu. Anneniz bence çok abartıyor

Nisanliyken bile hic yanliz degildik ki heryerde annemde geliyordu veya kardesim birkere teyzem dedi birakda biraz yanliz kalip birseymer icmeye gitsinler ama annemin düsüncrsi öpüsmek sevismek tek bunlar aklina geliyor

Ay demek annen çok şaaptı babanla. Akıl hep orada. Sıkma canını, hepsi geçecek o kutsal gecede acılar son bulacak. Vuslata az kaldı.

Hamile kalan kuzeninin eşi olunca sorun yok çünkü kuzenin olan erkek pardon!sevişirken filan da ailenize haber veriyor muydunuz zira habersiz bisey yapmamışsınız ya evlenmeden önce evet tek başıma kalmam yerine düzgün bir aile ile kaldım eşim in ailesi ile alıntılamayın artık size düzgün hayatınızda başarılar

Allah nikahli eşi helal kılmışsa ailene bisey demek mi düşer?

Erkek veya kadin kimse atacak degildi, eşini de kimse ayiplamadi zaten hamileligi de saklamadilar. Sadece yalan yanlis okuyup yorum yapiyorsun. Evlilik oncesi birlikte yaşamaya hatta sevismeye veya herne yapmak istiyorlarsa onu yapmaya karsi degilim ben. Senin gibi kendi ailesini ezip elalemin ailesinin sozunden cikmayanlar icin konustum ben.

Tartismak istemiyorduysan "beni niye begenmedin" diye sormayacaksin bir daha.

anneniz düğünden önce gerdek yaparsanız kırmızı kurdeleyi bağlayamaz belinize ya da düğünü iptal etmesinden korkuyordur erkek tarafının hani alan aldı veren verdi diyip
anneniz çoook geride kalmış iteleyin günümüze ben olsam inat olsun çatır çatır sevişirdim rahatlardım son bulurdu bu trip naz niyaz. vallahi adama helal olsun taş olsa çatlar

Bizimde resmi nikahimizi babam kiymisti nişan sonrasi dugune 1 ay vardi ama gel gör ki erkek kardesimi tembihlemis bunlara dikkat et diye
ne yapacaksak toplum icinde o gunler geldi aklima
Ne acayip toplumuz biz arkadas
ama size tavsiyem yüzmüş kuyruguna gelmissiniz annenizi kirmayin derim

Ne anlayisli anneeeee seni seni birde burada anneni anlatiyosun
o kadincagizda ikilemde demekki
eminim ki sen sor babanla nisanliyken neler yaptilar ustelik halay cekmeden

Evet malesef sana hiçbir faydası olmayan o millet için yaşanıyor. Ben de düğün sevmem. Bana faydası olmayan şeyleri de sırf millet ne der diye yapacak bir insan değilim. O nedenle sadece nikah yaptık. Bazı ebeveynlerin kendini ve o milleti tatmin etmek için kendi evlatlarına yaptıkları zulmü anlayamıyorum. Hayat senin hayatın, bunu annene bir an önce kabull ettirmelisin bence.

Tamam evli olacaksınız orada haklisniz ona diyecek bir lafim yok ama daha düğün olup olmayacağı belli değilken nişanliniz düğünde yapmam kınada yapmam( aileniz baski yapıyormuş ), derken neden nikâhı bilmem kaç sene oncesinden yapıyorsunuz onu anlamadim. Madem simdi nikaha gidince kalin yani eğer düğün yapılmayacaksa evinizi döşeyin kalin.

Ne anlayisli anneeeee seni seni birde burada anneni anlatiyosun
o kadincagizda ikilemde demekki
eminim ki sen sor babanla nisanliyken neler yaptilar ustelik halay cekmeden
bir sey yaptiklarini sanmam cunku nisanlandiklarinda annem almanyadan koye tatile gelmis nisandan sonra evlenene kadar tekrar almanyaya donmus annem

Maalesef ki dugun olmadan toplum sizi evli gormuyor. Benimde nikahim 5 ay ince oldu sehir disinda Benim kalmam vs hic sorun olmadi. Esimle yemege ciktik gece eglenmeye Gittik onlara donduk oturduk sohbet ettik ben kardesiyle yattim uyudum. Annenizin yaptigi sapkinlik. Kimse nikah gecesi aile evinde kudurmus gibi iliskiye girmeye kalkmaz. Ben anneme bu konuda net cizgiler ciziyordum. Canimdan cok severim, canimi veririm istesin ama annemizde esimizle ne halt yiyecegimize nasil korunacagimiza cocuk ne zaman yapacagimiza karismasin bari. Bunlar cok mahrem,konusulmasini kisiligimize hakaret sayiyorum.
.

Dayının tekinin "erik dalı gevrektir giden bizim çeyrektir" diye oynayamaması ne ara kızın namus ve şerefi olmuş?!

Bu düğünden aylar önce nikah kıyma durumu yüzünden nikah değersizleşti.
Aslolan odur halbuki.

hayatımda çok saçmalık gördüm. ama bunun gibisini çok az gördüm. ayrıca imla hataları beni kör etti.

Ünsüz Benzeşmesi (Ünsüz Sertleşmesi)

Türkçede sert ünsüzle biten bir sözcüğe yumuşak ünsüzlerden “c, d, g” ile başlayan bir ek geldiğinde, ekin başındaki ünsüz değişerek sertleşir. Bu ses özelliğine ünsüz uyumu, ünsüz sertleşmesi veya ünsüz benzeşmesi denir. Bu ses olayına ünsüz benzeşmesi denmesinin sebebi, kelime sonundaki sert ünsüzün, yanına gelen yumuşak ünsüzü kendine benzetmesidir.
Sert Ünsüzler: ç, f, h, k, p, s, ş, t (Sert sessizleri FıSTıKÇı ŞaHaP olarak kodlayabiliriz.)
Yumuşak Ünsüzler: c, d, g, b, ğ, j, l, m, n, r, v, y, z
Ünsüz benzeşmesinde;
c
ünsüzü → ç ünsüzüne,
d ünsüzü → t ünsüzüne,
g ünsüzü → k ünsüzüne dönüşerek sertleşir.
Örnek(ler)
» dolapdadolapta

sert

yumuşak

sert

sert
» yavaşca → yavaşça
» unutgan → unutkan
» Fatih’ten bisikletini istemişti.
» Irmaktan yavaşça geçmişti.
» Bitkiler ışığını güneşten alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…