Lekeler, Çiller Genital bölge esmerliği !!!

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
arkadaşlar saatlerdir konuya takıldım kaldım ve hepsini tek tek okudum..öncelikle bilinen ve yapılan yanlışlardan bahsedicem.ACNELYSE denilen krem bu bölge için oldukça sakıncalıdır.içeriğini biraz araştırırsanız ''asit foliküler''olduğunu göreceksiniz.asitten dolayı soyma işlemi bu kadar hassas olan genital bölgede kullanımı kesinlikle sakıncalıdır.(acnelyse kilo alıp verme sonucu yada gebelikten oluşan vücudumuzdaki çatlakları soyma ve en az seviyeye indirmek için madecassol ve hametan ile kullanıldığında güzel sonuçlar alabiliyorsunuz):KK74:diğeri ise dr.larında uygulamada sakınca görmediği EXPİGMENT krem vajinal bölge kararması için.fakat burada da yanlış bildiğiniz:bu kremin içeriği soyarak cildi yenilemek değildir.bozuk olan pigmenti tedavi ederek normale çevirmesidir.burada günde 3 hatta çabuk açılsın diye 4 kez kullanan arkadaşları okudum bu çok yanlış ve çok tehlikeli olan MALİNG MELENOM(cilt kanseri)ne yol açabilir.EXPİGMENT'i kullanacaksanız günde 1 kez ve yeterli dikkatli miktarda kullanmalısınız.bolca ve çok kez sürmeniz anlattığım üzücü sonuçlara neden olur.kremi tamamen kullanmadan önce, çok küçük bir bölgeye birkaç gün uygalayıp test etmeniz gerekiyor.az bir kızarıklığın dışında yanma,soyulma vs. oluşuyorsa cildinizin alerjik olduğunu anlamalısınız ve kesinlikle kullanmamalısınız.(içeriğinde soyulma yoktur)
şimdi gelelim bunun dışında ne yapabilirize..
bir süre önce rahim ağzında görülen cin sorunundan dolayı bir operasyon geçirdim.ameliyat ertesi dr.um genital bölgenin hijyenini sağlamaki için verdiği ZEFİRAN fort(çözelti)ile her wc ye girdiğimde vajinamı bu suyla yıkamaya başladım.beyaz tenli bir bayan olmama rağmen aynı kararma sorununu bende yaşıyordum.1 hft dan sonra gözlerime inanamadım kararmalar % 80 açılmış durumdaydı:KK66:yani tamamen tesadüf oldu..zaten buda yeterli bence illa genç kızlar gibi pembe-beyaz olması zaten imkansız..önemli olan teninizin rengine dönmesi..birde net'te şu aktarlarda satılan kekik suyunu çok duydum.kullanan ve faydası olanlar varmış.umarım verdiğim bilgiler işinize yarar.herkese beyaz günler:KK64:

arkadaşlar saatlerdir konuya takıldım kaldım ve hepsini tek tek okudum..öncelikle bilinen ve yapılan yanlışlardan bahsedicem.ACNELYSE denilen krem bu bölge için oldukça sakıncalıdır.içeriğini biraz araştırırsanız ''asit foliküler''olduğunu göreceksiniz.asitten dolayı soyma işlemi bu kadar hassas olan genital bölgede kullanımı kesinlikle sakıncalıdır.(acnelyse kilo alıp verme sonucu yada gebelikten oluşan vücudumuzdaki çatlakları soyma ve en az seviyeye indirmek için madecassol ve hametan ile kullanıldığında güzel sonuçlar alabiliyorsunuz):KK74:diğeri ise dr.larında uygulamada sakınca görmediği EXPİGMENT krem vajinal bölge kararması için.fakat burada da yanlış bildiğiniz:bu kremin içeriği soyarak cildi yenilemek değildir.bozuk olan pigmenti tedavi ederek normale çevirmesidir.burada günde 3 hatta çabuk açılsın diye 4 kez kullanan arkadaşları okudum bu çok yanlış ve çok tehlikeli olan MALİNG MELENOM(cilt kanseri)ne yol açabilir.EXPİGMENT'i kullanacaksanız günde 1 kez ve yeterli dikkatli miktarda kullanmalısınız.bolca ve çok kez sürmeniz anlattığım üzücü sonuçlara neden olur.kremi tamamen kullanmadan önce, çok küçük bir bölgeye birkaç gün uygalayıp test etmeniz gerekiyor.az bir kızarıklığın dışında yanma,soyulma vs. oluşuyorsa cildinizin alerjik olduğunu anlamalısınız ve kesinlikle kullanmamalısınız.(içeriğinde soyulma yoktur)
bir süre önce rahim ağzında görülen cin sorunundan dolayı bir operasyon geçirdim.ameliyat ertesi dr.um genital bölgenin hijyenini sağlamaki için verdiği ZEFİRAN fort(çözelti)ile her wc ye girdiğimde vajinamı bu suyla yıkamaya başladım.beyaz tenli bir bayan olmama rağmen aynı kararma sorununu bende yaşıyordum.1 hft dan sonra gözlerime inanamadım kararmalar % 80 açılmış durumdaydı:KK66:yani tamamen tesadüf oldu..zaten buda yeterli bence illa genç kızlar gibi pembe-beyaz olması zaten imkansız..önemli olan teninizin rengine dönmesi..birde net'te şu aktarlarda satılan kekik suyunu çok duydum.kullanan ve faydası olanlar varmış.umarım verdiğim bilgiler işinize yarar.herkese beyaz günler:KK64:

zefiran nası bişe biraz açıklar mısın

zefiran nası bişe biraz açıklar mısın

Cilt, mukozave yanıklarda antiseptik olarak, cildin operasyona hazırlanmasında,cerrahların el ve kollarının dezenfeksiyonunda, göz irrigasyonunda,vücut boşlukları, mesane, üretra ve vajinal duşlarda endikedir.yani dezenfektan.temiz suyu kaynatıp içine verilen ölçüde zefiran ekliyorsun günlük kullanıyorsun o kadar.eczacıya bir sor istersen.fiyatıda sanırım 2-3 tl gibi bişey.dediğim gibi ben tesadüfen anladım kararmayı açtığını.ama tekrar eski haline dönermi bilemiyorum.inş.işe yarar.

kızlar,bnm teyzem bu kararmanın olmaması için yıllardır tamamen doğal bi kür uygular ve bana genital bölgesini gösterdi inanır mısınız,ben 24 yaşındayım teyzem 50 küsur yaşında bembeyaz...bnm ondan kara yani :KK1:
formül ise çok basit:
1 yarım limonu sıkıp suyunu çıkarın.1 çay kaşığı kadar tuzla bu limon suyunu iyice karıştırın.karışımı kararan bölgelere sürün 3-4 dk bekletip bol suyla durulayın.teyzem bu karışımı ağdadan sonra kullanır.yaktığını söylüyor ama kızlığından beri de hep aynı formülü uyguluyormuş.teyzem çok yararını görmş. haftada bir kaç kere ara ara tekrarlıyrmş.ben hiç denemedm ama denemek lazım
birde bu konuyla ilgili suna dumankayanın kolay bi bitkisel tarifi vardı.nette araştırırsanız onuda bulabilirsinz

Cilt, mukozave yanıklarda antiseptik olarak, cildin operasyona hazırlanmasında,cerrahların el ve kollarının dezenfeksiyonunda, göz irrigasyonunda,vücut boşlukları, mesane, üretra ve vajinal duşlarda endikedir.yani dezenfektan.temiz suyu kaynatıp içine verilen ölçüde zefiran ekliyorsun günlük kullanıyorsun o kadar.eczacıya bir sor istersen.fiyatıda sanırım 2-3 tl gibi bişey.dediğim gibi ben tesadüfen anladım kararmayı açtığını.ama tekrar eski haline dönermi bilemiyorum.inş.işe yarar.

wala heryerde sordum yok bilmiyorum duymamışlar zefiran aktarda olabilir dedi :/

wala heryerde sordum yok bilmiyorum duymamışlar zefiran aktarda olabilir dedi :/

canım özelden yazdım ama henüz 100 msj dolmamış..şimdi gördüm bu yazdınıda ve çok güldüm:KK60:olurmu hiç ölee şey yaa..benide şüpheye düşürdün gittim banyoya bakmaya:KK60:neyse özelden yazdımı kopyalıyorum..bu arada netten sana bulup atayım..

canım kusura bakma bu ara sıkıntım var ondan yanıt veremedim..evt her wc de kullandım..ama dediğim gibi operasyondan sonra kullandım ben..aslında zaman zaman kullanılması gereken bişey bence..özellikle özel günlerde...soruna gelincede...içinde yazıyor nasıl kullanacağın aynen eczaneye zefiran de yeterli.bu arada ben 4-5 kez sadece geceleri expigment % 4 kullandım ve tamamen bitti.bende hiç sorun olmadı soyulma gibi filan..rengi normale döndü..sanırım en garantisi expigment..

ZEFIRAN Forte.[ 100 ml Solsyon ie ] Prospekts Bilgileri
http://www.sandoz.com.tr/site/tr/images/product_range/Antiseptik/Zefiran.jpg $Zefiran.jpg

FORMÜLÜ :

100 cc'de; Benzalkonyum klorür 10 g, Koku verici;Lavanta esansı

ENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanıldığı Durumlar, Hastalıklar ) :

Zefiran solüsyon tavsiye edilen dilüsyonlarda cilt,mukoz membran ve yanıklarda cildin ameliyat öncesi hazırlanmasında cerrahların el,kol,eldiven temizliğinde,yanık tedavisinde; vücut boşlukları mesane,uretra ve vajinal duşlarda endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanılmaması Gereken Durumlar ) :

İritasyon ve kimyasal yanıklara yol açabileceğinden okluzif pansumanlarda,alçı tatbikinde, anal ve vajinal tamponlarda kullanılmamalıdır. Gözle temas ettirilmemelidir.

UYARILAR / ÖNLEMLER :

HARİCEN KULLANILIR. ÇÖZELTİLER MUSLUK SUYU İLE HAZIRLANMAMALI DİSTİLE SU VEYA KAYNATILIP SOĞUTULMUŞ SU KULLANILMALIDIR. Zefiran Forte solüsyonu kuvvetli sabun çözeltileri ile,kloroksilenol ve lizol çözeltileri gibi sabun içeren antiseptiklerle,anyonik deterjan bulunan çözeltilerle karıştırılmamalıdır. Kalsiyum,magnezyum,demir ve aluminyum gibi katyonlarla etkileştiği için çözeltiler çeşme suyu ile hazırlanmamalı bu amaçla distile su kullanılmalıdır.

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :

Belirtilen konsantrasyonlarda ve dahilen kullanılmadığında belirgin bir yan tesiri yoktur.

İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :

Zefiran Forte Solüsyon aşağıdaki maddelerle geçimsizdir; Alüminyum, benzilefedrin, %5 borik asit,karamel,sitrik asit, etil paraben,hidrojen peroksit,iyot,kaolin,lanolin,fizostigmin pilokarpin nitrat (%3 veya daha yoğun), potasyum iyodür, potasyum permanganat,saponin (%0.1-0.5),salisilatlar, gümüş tuzları,sodyum sitrat ve tartarat,sodyum lauril sülfat, çinko oksit,çinko peroksit ve çinko sülfat.

DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :

Zefiran Forte çözeltileri dahilen kullanılmaz. ÇÖZELTİLER MUSLUK SUYU İLE HAZIRLANMAMALI DİSTİLE SU VEYA KAYNATILIP SOĞUTULMUŞ SU KULLANILMALIDIR. Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde; Tıbbi maksatla aşağıda belirtilen konsantrasyonlarda kullanılır. Kullanım Amacı Konsantrasyon Dilüsyon Oranı Zefiran(cc)/ Zefiran/su Distile su(Litre) Mesane yıkanması 2.5 cc'ye kadar Zefiran/ 1/2000-1/500 1.25 Litre su Vajinal yıkama 2.5ccZefiran/1.25 Litre su 1/500-1/200 5cc Zefiran/1 Litre su Göğüs ve meme ucu (5cc-10cc)Zefiran/1Litre su 1/200-1/10 koruyucusu hijyenik bakımı Giysilerin Steri- 2.5cc Zefiran/1Litre su 1/400 lizasyonu Genel dezenfektan 10cc'ye kadar Zefiran/ 1/800-1/100 1Litre su Cilt antisepsisi 5cc-10cc)Zefiran/1Litre su 1/200-1/100 Yara temizliği 2.5ccZefiran/1.25 Litre su 1/500-1/100 (Kesik,sıyrık, ısırık ) 10ccZefiran/1 Litre su Çeşitli cerrahi aletlerle,makina aksamının temizlik ve dezenfeksiyonda 10cc Zefiran/1Litre su 1/100 Aletlerin korunması için kullanılacak solüsyona %0.1 sodyum nitrit ilave edildiğinde paslanma önlenir. AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ : Kazayla alındığında;toksik dozu 1-3 gram arasındadır.Toksisite belirtileri bulantı, kusma ve son devrede kollaps vekomadır.Solüsyon özellikle ösefagus ve mide-barsak kanalında lokal iritasyona sebep olur.Aşırı dozların oral olarak alınmasını takiben huzursuzluk, anksiyete, dispne,siyanoz,konvulsiyon,adele zafiyeti ve solunum kasları paralizisi sonucu ölüm görülebilir. Tedavi;kusturma ve mide lavajı uygulandıktan sonra hastaya süt, yumurta akı ya da sabun solüsyonu verilir.Solunum oksijenle desteklenir;konvülsiyonlar için kısa etkili barbitüratlar veya i.v. diazepam verilir.

ZEFIRAN Forte.[ 100 ml Solsyon ie ] Prospekts Bilgileri
http://www.sandoz.com.tr/site/tr/images/product_range/Antiseptik/Zefiran.jpgEki Görüntüle 174884

FORMÜLÜ :

100 cc'de; Benzalkonyum klorür 10 g, Koku verici;Lavanta esansı

ENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanıldığı Durumlar, Hastalıklar ) :

Zefiran solüsyon tavsiye edilen dilüsyonlarda cilt,mukoz membran ve yanıklarda cildin ameliyat öncesi hazırlanmasında cerrahların el,kol,eldiven temizliğinde,yanık tedavisinde; vücut boşlukları mesane,uretra ve vajinal duşlarda endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI ( İlacın Kullanılmaması Gereken Durumlar ) :

İritasyon ve kimyasal yanıklara yol açabileceğinden okluzif pansumanlarda,alçı tatbikinde, anal ve vajinal tamponlarda kullanılmamalıdır. Gözle temas ettirilmemelidir.

UYARILAR / ÖNLEMLER :

HARİCEN KULLANILIR. ÇÖZELTİLER MUSLUK SUYU İLE HAZIRLANMAMALI DİSTİLE SU VEYA KAYNATILIP SOĞUTULMUŞ SU KULLANILMALIDIR. Zefiran Forte solüsyonu kuvvetli sabun çözeltileri ile,kloroksilenol ve lizol çözeltileri gibi sabun içeren antiseptiklerle,anyonik deterjan bulunan çözeltilerle karıştırılmamalıdır. Kalsiyum,magnezyum,demir ve aluminyum gibi katyonlarla etkileştiği için çözeltiler çeşme suyu ile hazırlanmamalı bu amaçla distile su kullanılmalıdır.

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :

Belirtilen konsantrasyonlarda ve dahilen kullanılmadığında belirgin bir yan tesiri yoktur.

İLAÇ ETKİLEŞMELERİ VE DİĞER ETKİLEŞİMLER :

Zefiran Forte Solüsyon aşağıdaki maddelerle geçimsizdir; Alüminyum, benzilefedrin, %5 borik asit,karamel,sitrik asit, etil paraben,hidrojen peroksit,iyot,kaolin,lanolin,fizostigmin pilokarpin nitrat (%3 veya daha yoğun), potasyum iyodür, potasyum permanganat,saponin (%0.1-0.5),salisilatlar, gümüş tuzları,sodyum sitrat ve tartarat,sodyum lauril sülfat, çinko oksit,çinko peroksit ve çinko sülfat.

DOZU VE KULLANIM ŞEKLİ :

Zefiran Forte çözeltileri dahilen kullanılmaz. ÇÖZELTİLER MUSLUK SUYU İLE HAZIRLANMAMALI DİSTİLE SU VEYA KAYNATILIP SOĞUTULMUŞ SU KULLANILMALIDIR. Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde; Tıbbi maksatla aşağıda belirtilen konsantrasyonlarda kullanılır. Kullanım Amacı Konsantrasyon Dilüsyon Oranı Zefiran(cc)/ Zefiran/su Distile su(Litre) Mesane yıkanması 2.5 cc'ye kadar Zefiran/ 1/2000-1/500 1.25 Litre su Vajinal yıkama 2.5ccZefiran/1.25 Litre su 1/500-1/200 5cc Zefiran/1 Litre su Göğüs ve meme ucu (5cc-10cc)Zefiran/1Litre su 1/200-1/10 koruyucusu hijyenik bakımı Giysilerin Steri- 2.5cc Zefiran/1Litre su 1/400 lizasyonu Genel dezenfektan 10cc'ye kadar Zefiran/ 1/800-1/100 1Litre su Cilt antisepsisi 5cc-10cc)Zefiran/1Litre su 1/200-1/100 Yara temizliği 2.5ccZefiran/1.25 Litre su 1/500-1/100 (Kesik,sıyrık, ısırık ) 10ccZefiran/1 Litre su Çeşitli cerrahi aletlerle,makina aksamının temizlik ve dezenfeksiyonda 10cc Zefiran/1Litre su 1/100 Aletlerin korunması için kullanılacak solüsyona %0.1 sodyum nitrit ilave edildiğinde paslanma önlenir. AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ : Kazayla alındığında;toksik dozu 1-3 gram arasındadır.Toksisite belirtileri bulantı, kusma ve son devrede kollaps vekomadır.Solüsyon özellikle ösefagus ve mide-barsak kanalında lokal iritasyona sebep olur.Aşırı dozların oral olarak alınmasını takiben huzursuzluk, anksiyete, dispne,siyanoz,konvulsiyon,adele zafiyeti ve solunum kasları paralizisi sonucu ölüm görülebilir. Tedavi;kusturma ve mide lavajı uygulandıktan sonra hastaya süt, yumurta akı ya da sabun solüsyonu verilir.Solunum oksijenle desteklenir;konvülsiyonlar için kısa etkili barbitüratlar veya i.v. diazepam verilir.

çok tşkkr ederim cnm bnm işime yarar umarım :)

kekik suyu neye ii qelio içilir mi cnm

kekik suyu neye ii qelio içilir mi cnm

rica ederim..vallahi ben onu net'te araştırırken duymuştum o bölgeye sürülüyor sanırım ama emin değilim bir bak netten istersen.ama sana dediğim gibi bu işin en garantisi expigment krem..bence sadece bunu kullan ama çok altlara dikkat et:))kaş yapayım derken göz çıkarmayalım..bence kremi kullan ve birkaç saat sonra da bebe pudrası sür yat.ertesi gün duş al yine tekrarla..bak cildinde tahriş vs.olmuyorsa devam et.hatta çalışmıyorsan sabah akşam yap..ama önce birkaç gün sadece akşamları yap ki..alerji durumu olup olmadığını dene..göreceksin en 1 haftada çok farkediyor..

rica ederim..vallahi ben onu net'te araştırırken duymuştum o bölgeye sürülüyor sanırım ama emin değilim bir bak netten istersen.ama sana dediğim gibi bu işin en garantisi expigment krem..bence sadece bunu kullan ama çok altlara dikkat et:))kaş yapayım derken göz çıkarmayalım..bence kremi kullan ve birkaç saat sonra da bebe pudrası sür yat.ertesi gün duş al yine tekrarla..bak cildinde tahriş vs.olmuyorsa devam et.hatta çalışmıyorsan sabah akşam yap..ama önce birkaç gün sadece akşamları yap ki..alerji durumu olup olmadığını dene..göreceksin en 1 haftada çok farkediyor..

tmm cnm çok saol ikisini denerim zefiranla her duştan sora yıkıom doru muyum

Arkadaşlar,expigmenti daha önceden sivilce izlerim için kullanmıştım.cildi soyuyo acayip,o nedenle zaten izleri yok ediyo ama hassaslaştırıyo da acayip. şu an cildimin hassas olmasını expigmente bağlarım.genital bölge hassas bir deriye sahip,beyazlaştırmak uğruna asla böyle şeyler denemeyin derim :KK45:

starwhite ı kullandım hiç bi işe yaramadı çok az açtı gibi oldu krem bitince dahada karardı:KK43: bi sürü parada boşa gitti

ya kızlar. bende expigment kremi gerceleri yatmadan once kullanıyorum. ancak soyle birşey var... az bir açılma oldgu gibi ama belirgin bir fark yok malesef. simdi pudarayla birlikte sorucem expigment uzerine budra belki daha etkili ç olur resmen bacaklarımın arası genital bolgeden boyle bacaklarımın arasına dogru avuc içi buyuklugunde bir bolge karartı var.. cok gıcık bugday tenliyima ama tenimden cok daha koyu boyle pismiş gib bir goruntu sanki keseleyince cıkacak ama nerdeee.e... bask a yardımcı olabilecek fikir verecek barmı . expigmente devam ediyorum gunde bir...

Bütün msjları tek tek okudum!

Tentüdrüyottan pek etki alan olmadı sanırım, herkes düzenli gelişmeleri yazsa tam anlamıyla çözeceğiz olayı fakat..

ZEFİRAN fort(çözelti) : Dikkatimi çekti..
Limon ve tuzu da denemeyi düşünüyorum fakat herkesin tavsiyesi riskli olmasına ragmen EXPİGMENT..

Bu kremi halam yüzü için kullanmıstı, kesinlikle ve kesinlikle gece kullan diye uyarmıstı ve etkisi oluyor demişti..

Cildiyeye gitmeden almayacağım..

Arkadaşlar,yaklaşık 2 aydır bu sorun üstünde uğraşıyorum.Doğum yaptıktan sonra genital bölgem ve kenarları kapkara oldu.Sonra biraz açıldı ama normaldede vardı esmerlik.Bu bölgeler genelde havasız ve kapalı olduğundan,e tabii bazende nemleniyor,ağda(özellikle sıcak ağda)traş vs derken kararıyor.Bir çok yoruma ve denemelere baktım.Gerçekten bir arkadaş güzel demiş,her şeyde oraya sürülmez arkadaşlar.Başka problemler oluşmasın sonra.Erkeklere güzel görünmek için sağlığınızı tehlikeye atmayın değmez.

Önce şu EXPİGMENTE takıldım.O krem yüze faydalı diye biliyorum ama oraya ne yapar bilemiyorum.Birazda tehlikeli galiba.Ben finale whitening kremi kullandım.Pek fayda etmiyo,yani çok uzun süre kullanmak gerekiyo.Zaten Üzerindede "uzun süreli kullanım için" diyor okursanız.Çok küçük bi tüp.30 ml,hemen bitiyor.Fiyatıda çok ucuz değil.Uzun süreli kullanımda pahalıya patlar.Sonra STAR WHİTE geçtim.Onuda en az 1 ay kullanmak gerekiyor yani 2 tüp falan kullanmak lazım.Her tüp 50 ml.Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum koltuk altımda gerçekten etkileri başladı fakat genital bölgede pek aynı etkiler yok.Birde star white kalıcılıkta herkese garanti vermiyo.Bunca şeyden sonra limon suyu ve suna duman kaya formulünü sabırla denemeye karar verdim.Bir arkadaşta ZEFİRAN FORT demiş,oda zararsız gibi.Böyle bir sorundan doktora gitmekte pek işime gelmiyor açıkcası hemen ilacı dayıyolar insana.Bu bi estetik problem bence sabırla doğal yolları deneyip en son pudra veya pişik kremi sürmek faydalı olabilir.Yani biraz oralarla ilgilenip kendimizi bebekler gibi şımartalım arkadaşlarrr...

Ben expigment aldım hiçbir işe yaramadı vazgeçtim bıraktım napim bunun çözümü yok demek ki o işten önce fondoten süreriz bizde kapanır gider haha :KK70: :KK70:

Son düzenleme:
ewet.çogul olarak hepimizde var sonuçda.bu işin uzmanı bir dr dan tavsiye alarak önerilen bir kren veya tedavi yöntemi bulan arkadaş yazarsa herkez için daha bilgili olu.bende limonu dutdum dogal yöntemmişş.sonuş nayır malesef sonuçda kimyasallara mecburiyetiz sanırım.

X