• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gene işsiz kaldım

Öyle, Ayrıca mola yapmadan. Mola yapamadım 10 dk bile değildir sigara içtim arada, yani sigarayla çalıştıracaklar herhalde saatlerce. Yazık günah o 1 günüme acıyorum. Kendime düzgün iş bulurum heralde insan gibi
keşke 1 2 saat ortama bakıp çıksaydınız.

geçenlerde linkedin'de bir IK müdürü yazmıştı, gençler iş beğenmiyor diye.
servis yoksa uzak yere gitmek istemiyorlarmış, 6 gün çalışmak istemiyorlarmış hatta ilk mülakat için uzak bir yere gitmek yerine online görüşme talep ediyorlarmış.
bu isteklerin hiçbiri şımarıklık değil.
bir nesil çalışmak için özel hayatından çok feragat etti.
gece-gündüz çalıştı, tatildeyken bile iş telefonlarıyla meşgul oldu.
anormal olan kalkıp 1 saatlik uzaklıktaki yere çalışanın toplu taşımayla yada bir şekilde kendi imkanıyla gelmesini bekleyen iş veren.
o kadar uzaktaki adamı cücük gibi maaşa alıp bir de yol parasını yüklersen gelmez tabi ki.
hiç yaşama hakkı yokmuş gibi haftada 6 gün çalış dersen de gelmez. herkesin ailesi var değil mi ?

dünyada bir sürü ülke 4 gün iş 3 gün izin modeline geçti ve inanılmaz verim aldılar.
bizim ülkede 7/24 çalıştırmak için bütün kanunları çiğnemeye hazır bir sürü iş veren var.
ben de aşağı yukarı bunu diyorum

bizim nesil çok çalıştı, özel hayatından fedakarlık etti, hep işe hazır oldu (ama en azından karşılığını aldım ben kendi adıma)

şu anki nesilde böyle bir durum yok, hem genel olarak z kuşağının trendleri böyle değil. hem de ülkede zaten bir şeye sahip olma durumu kalmadı....günü anı yaşamak gençliklerinini kıymetini bilmek istiyorlar.

bir de
ben dereceyle okul okudum, en iyi okullardan birinden mezunum. bizim zamanımızda zaten sayılı okul, sayılı mezun vardı. şimdi binlerce kişi mezun oluyor. çoğu da bomboş mezun oluyor ama herkes işe başvuruyor. o kadar başvuran arasından belki gerçekten işinde iyi olan kişiyi görüp bulamıyor bile işveren...

gerçekten işinde iyi olan da ülkede bu şartlarda çalışacağına ya çekip gidiyor ya da proje bazlı ayda 1-2 iş yaparım kafama göre patronsuz filan takılırım diyor. Altenernatif model çoğaldı. bu da var bence. bizim neslin kafası "aman garanti iş olsun" kafasına daha yakındı. Şimdi özgürlük, vakit, kişisel alan...bunlar kıymetli.

İngilizce bilen operasyon uzmanı arıyormuş o arkadaşın şirketi

İngilizce bilmeyen yok ki nasıl bulamıyorlar hayret ediyorum
o iş öyle değil maalesef.
arkadaşın sektöründe değilim ama İnglizce gerektiren başka bir sektördeyim.

İngilizce biliyorum diyenlerin %80'i zaten en fazla elementary biliyor kalan %20'nin de yarısı konuşmaya gelince zonk diye kalıyor.

Ki biz 2. 3. bir dil de isteyen bir sektörüz ama öyle hello turist dili değil.

Keşke dediğiniz gibi herkes çok kalifiye olsa.
Okul okumakla kursa gitmekle kalifiye olumuyor CV'lerde yazanların e iyi ihtimalle yarısı yalan. maalesef hele son 10 senede alınan eğitimlerin %90'ı bomboş...

İngilizce eğitim veren okuldan mezun olduğu halde konuşamayan o kadar çok genç arkadaş var ki benim bir arkadaşım onlara speaking dersi vererek geçiniyor.... altında mercedesle geziyor.

bu genç arkadaşların suçu değil tabii ki ama herkes İngilizce biliyor filan da değil.

o iş öyle değil maalesef.
arkadaşın sektöründe değilim ama İnglizce gerektiren başka bir sektördeyim.

İngilizce biliyorum diyenlerin %80'i zaten en fazla elementary biliyor kalan %20'nin de yarısı konuşmaya gelince zonk diye kalıyor.

Ki biz 2. 3. bir dil de isteyen bir sektörüz ama öyle hello turist dili değil.

Keşke dediğiniz gibi herkes çok kalifiye olsa.
Okul okumakla kursa gitmekle kalifiye olumuyor CV'lerde yazanların e iyi ihtimalle yarısı yalan. maalesef hele son 10 senede alınan eğitimlerin %90'ı bomboş...

İngilizce eğitim veren okuldan mezun olduğu halde konuşamayan o kadar çok genç arkadaş var ki benim bir arkadaşım onlara speaking dersi vererek geçiniyor.... altında mercedesle geziyor.

bu genç arkadaşların suçu değil tabii ki ama herkes İngilizce biliyor filan da değil.
Bende o sektörü biliyorum

Akıcı konuşamıyor olabilir malum Türkiye’de çok iyi bir İngilizce eğitimi verilmiyor konuşma anlamında geri çoğu kişi ancak iş İngilizcesi kursları ile geliştirilir diye düşünüyorum

Arkadaşlar merhaba kulube yeni katıldım. 2 senedir işsizdim İhlas pazarlamada işe girdim su arıtma cihazları üzerine. Adanada su arıtma cihazı düşünen almasına bile gerek yok sadece cihazın tanıtımı için bile bizi evine misafir edecek kişiler arıyorum. Ne eşim ne dostum var yalnız işe girerken 15 kişinin numarasını istiyorlar bunu tamamlayamazsam malesef işe kabulüm geri çevrilecek

Back
X