Gene ben gene erkek arkadaş problemi

Benim eşimde dışardan baktığımda hiç birşeye yardım etmez bu tek başıma mi yetişcem herşeye diyordum ama evlendik çok şükür çok yardımcı oluyor her konuda temizlik yemek vs hatta bazen mutfaktan kovuyorum karışma ben yapcam diye bu arada yaşım 24 evlilik insanı değiştiriyor . Kayınvalidem de şaşırıyor çünkü bekarken hiç biseyi ellemezmis bence dert etme bunu aynı evin içine girince herşey değişiyor

Bu arada ailesinin sehrinden ayri bir yere atanirsa bok icinde mi yasayacakmis hicbir seye elini sürmeden? Ya da tek garezi kadin gibi hizmetcilige layik biriyle ayni eve girince mi hicbir seye elini surmeyecekmis?
Ben de temiz titiz bir insan degilim. Insanin temizlik yapmaktan kacinmasini da anlarim. Ama kadini ikinci sinif goren davranislara asla anlayış gosteremem. Eminim ki tek bu temizlik olayi yoktur. Biraz deşseniz icindeki ataerkili görürsünüz.

Ben size söyle anlatayım x şehrine ablası atandigi için orada üni okuyor tabi bu sirada yemekleri ablasi yapiyor temizlige yardım ediyormus ara sıra, sonra ablasi baska yere ataninca o da ögrenci eviyle ugrasamam deyip memleketi olan y şehrine dönüyor :)
Hiç ailesinden ayri yaşamamış kısaca. Yani hiç kıskançlıktır,kısıtlamadır,konusma-görüsme öyle huylari yok olsaydi zaten bir dakika durmazdim. Ama sizin dediginiz gibi bu 2.sinif muamelesi yapmak oluyor. Ne yapsam kararsizim ev isi yapaninda baska kusuru olur diyorum bi yandan

Beni de düşündürüyor. Ama diğer huyları da cok iyi. Ne doluya koyabiliyorum ne boşa. Sürekli napsam diye kendimi yiyip bitiriyorum
Bakin simdi avcı bir toplumdan geliyoruz. Eski cağlarda erkek avlanıp eve yemek getirirmiş, kadın da kas gücü daha az olduğu için gelen yemeği pişirirmiş. Yani hayat musterekmis, ortada bir is bolumu varmış. Bu anlayış kadının çalışmadığı ve ev de bulunduğu yıllar boyunca boyle süregelmiş.

Ancak artık eski cağlarda ya da kadının is gücüne katılmadığı dönemler de yaşamıyoruz. Eğer bir ev de yasayan kadın da ev ekonomisi için çalışıyor ve evin giderleri ortak karşılanmak zorunda ise, evin işleri de ortak yapılmak zorunda. Sonuçta siz bir erkekten fiziksel olarak daha zayıfsınız. Peki hem dışarıda çalışıp hem ev de çakışıp hem de çocuk olduğunda nasil bir çocukla ilgilenebilirsiniz.
Sonuçta o evi yanlızca siz kirletmiyorsunuz. O tuvaleti siz kullanmıyorsunuz, o yemeği tek siz yemiyorsunuz. Beyefendi hala kendini avci toplayıcı dönem de sanıyorsa, o eve giren 7, 8 bingeliri kendi sağlasın, siz de kendinize düşen sorumlulukları alın.

Görüyoruz çevre de anneler hemen ise geri dönüyorlar, bebekler bakıcı da aksam anne de. Beyefendi geliyor tv karşısına geçiyor, anne yemek, çamaşır, bulaşık, cocuk vs. Kendini parçalıyor. Eğer isi bir e kadar biterse iyi, bitkin bir hal de yatıp sabah beş uyan ve ise git. Hafta sonu gelsin bir de kadın derin temizlik yapsın. Buna hangi can dayanır. Bu hangi vicdana sığar.
Eğer kendi pisliğini temizlemekten imtina eden biri ki o küçük beynine kodlanmış erkekler ev isi yapmaz, annesinin paşa oğlu zihniyetine sahip biri ile evlenmek yerine alın bir evlatlık çocuk, en azından sevaba girersiniz.

Kızın biri bi gün evlerinde duvarda asılı bir balta görmüş başına oturmuş başlamış ağlamaya yahu demişler neoldu. Ya bi gün çocuğum olur da burda dururken balta düşerse kafasına gelir de ölürse diye ağlıyorum demiş. Seninki de o hesap. Hem zaten dediğin gibi iyi biriyse iş başa düşünce yardım eder.

Bunca sene iki "annesinin paşası" ile ayni evde yasadin. Karar ver, bir "annesinin paşası"na daha tahammul edebilir misin?
Eger alistim ya,benim icin de normal dersen devam et. Ne diyim..

Benim eşimde öyle derdi . Her tartismadada söyler bidaha yapmayacağım diye. Hamileyken koltuk hali bile sildirdim çocuklar konusundada yardımcı olur çok yorgun değilse. ee normalde de dağıtmasın yeter

üfff ne sorun ne sorun ama! hayret ediyorum valla ya daha ortada fol yok yumurta yok dıdısının ıncığına kadar oturup düşünüyorsun.yarina sağ kalcaniz mi belli değil te 10 yil sonrasını düşünüp napcam diyosun. tatlım bu gidişle sen 10 yıl yaşayamazsın fazla kafa yoruyon haberin yok

En azından dürüst ama ben en azından bir iş yaparken eşim de bir işin ucundan tutsun ufak tefek yardımlar etsin isterim... Ama 4 seneden bahsediyorsun belki bu kişi 4 sene sonra olmayacak ve fikirlerin değişecek? Bilinmez. Bubları düşünmen için daha erken o yuzden

Hiçbir ev işine yardım etmeyecekse, ne yeyip ne içecek, kıyafetleri ve evi nasıl temizlenecekmiş beyefendinin? Bunlara bir çözümü varsa, kafanıza takacak bir şey yok. Ha, ama çözüm tüm bu işleri sizin yapacak olmanız ise, onu totosunu yapıştırdığı tahtta bırakarak, yavaşça uzaklaşın.

Kadını köle zanneden bir tip, nasıl çok kibar ve cömert olabilir, onu da bir düşünmek lazım. Ben erkeğim, ev işi yapmam kafasını hiçbir şey aklayamaz. Ve fazla ilerisini düşünüyorsun diyenler olmuş da, ileriyi boş verin evet, ama zaten insan şu kafadaki biriyle bugününü bile harcamamalı. Daha iyisini bulamam, bununla idare edeyim demek de çok yanlış bir bakış açısı.

Canım buradakileri okuyup kendine dert mi eklemek istedin. Bir saniye sonra bile neler oluyor bu kadar takma kafana. Hayat şuan dır onu da yaşa geleceği düşün ama ev temizliğini değil.

Hiç de basit bişey değil bence. Temizlikçi kadın tutarsınız da kadın sizin yerdeki donunuzu da alıp kirliye atmaz ki. İnsan yaşadığı evin temizliğini tabii ki yapicak, yok öyle sorumluluğu karşı tarafa atıp kaçmak. Sorumsuzluk başka hiçbisey değil sevgilinizin yaptığı. Çocuğunuz olsa ona da bakmaz

Senin ne güzel dertlerin var ya, vallahi bayıldım bu derdine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…