- 13 Aralık 2019
- 2.291
- 4.073
- 133
- 29
Benim eşimde dışardan baktığımda hiç birşeye yardım etmez bu tek başıma mi yetişcem herşeye diyordum ama evlendik çok şükür çok yardımcı oluyor her konuda temizlik yemek vs hatta bazen mutfaktan kovuyorum karışma ben yapcam diyeBeni cookk üzen bir durum var sayın kk üyeleri,geceleri uykumu kaçırıyor. Bunları düsünmek icin erken yasim daha 24 kpss calisiyorum muhtemelen önümüzdeki yıl atanacağım en azindan 4 yil var evliliğe ama ben oğlak burcuyum 10 yillik planim kafamda hazır olmalı kendimi garantiye almalıyım.
Erkek arkadasımla evlenmeyi düşünmüyorum ama vaz da gecemiyorum. Ufak tefek problemlerimiz var ama aşılabilecek şeyler. Genel olarak iyidir beni sever,kisisel bakimina cok dikkat eder,dürüsttür,alttan almayı bilir,kibardır,cömerttir,kıskançlık huyu yoktur,hayat görüslerimiz uyuyor vs.. Ama tüm iyi huylarını götüren kötü bir özellik var. İleride asla ev isine yardim etmeyeceğini söylüyor. Şu an ki planlarıma göre ileride evlenirsek 7-8bin tl girecek evimize.İkimiz de birikim yapan insanlarız aileler de destek olur borçsuz harçsız evleniriz.Temizlik icin temizlikci tutarız haftada bir gün o sorun değil en tutacağı 500 tl aylık. Ama bununla bitmiyor ki ev işi bunun yemeği var,bulaşık makinesi var. Çocuk zaten uzun bir süre düsünmüyoruz. Benim de temizlik hastasi ve sürekli ev isi yapan aşırı titiz bir annem var çalıştığı halde böyle bu durum emekli oldu hala devam ediyor , her şeyi elestiren ama yardım etmeyen bir de babam. Ve annemin paşa gibi yetiştirdiği 2 tane erkek kardeşim var. Dolayısıyla ev isinden nefret ettiğim kadar hicbir şeyden nefret etmem şu hayatta. Nasıl olacak bu işler e ayrılsam bu defa daha kötüsüyle karsilasirsam korkusu var
Ben size söyle anlatayım x şehrine ablası atandigi için orada üni okuyor tabi bu sirada yemekleri ablasi yapiyor temizlige yardım ediyormus ara sıra, sonra ablasi baska yere ataninca o da ögrenci eviyle ugrasamam deyip memleketi olan y şehrine dönüyor :)Bu arada ailesinin sehrinden ayri bir yere atanirsa bok icinde mi yasayacakmis hicbir seye elini sürmeden? Ya da tek garezi kadin gibi hizmetcilige layik biriyle ayni eve girince mi hicbir seye elini surmeyecekmis?
Ben de temiz titiz bir insan degilim. Insanin temizlik yapmaktan kacinmasini da anlarim. Ama kadini ikinci sinif goren davranislara asla anlayış gosteremem. Eminim ki tek bu temizlik olayi yoktur. Biraz deşseniz icindeki ataerkili görürsünüz.
Bakin simdi avcı bir toplumdan geliyoruz. Eski cağlarda erkek avlanıp eve yemek getirirmiş, kadın da kas gücü daha az olduğu için gelen yemeği pişirirmiş. Yani hayat musterekmis, ortada bir is bolumu varmış. Bu anlayış kadının çalışmadığı ve ev de bulunduğu yıllar boyunca boyle süregelmiş.Beni de düşündürüyor. Ama diğer huyları da cok iyi. Ne doluya koyabiliyorum ne boşa. Sürekli napsam diye kendimi yiyip bitiriyorum
Bunca sene iki "annesinin paşası" ile ayni evde yasadin. Karar ver, bir "annesinin paşası"na daha tahammul edebilir misin?Ben size söyle anlatayım x şehrine ablası atandigi için orada üni okuyor tabi bu sirada yemekleri ablasi yapiyor temizlige yardım ediyormus ara sıra, sonra ablasi baska yere ataninca o da ögrenci eviyle ugrasamam deyip memleketi olan y şehrine dönüyor :)
Hiç ailesinden ayri yaşamamış kısaca. Yani hiç kıskançlıktır,kısıtlamadır,konusma-görüsme öyle huylari yok olsaydi zaten bir dakika durmazdim. Ama sizin dediginiz gibi bu 2.sinif muamelesi yapmak oluyor. Ne yapsam kararsizim ev isi yapaninda baska kusuru olur diyorum bi yandan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?