Eğitim derken onu kastetmedim,ben lise mezunuyum eşim ortaokul.Kendine geliştirmekti söylemek istediğim.Yani çocuğa nasıl davranması gerektiğini bilen,bilmiyorsa da araştırıp öğrenen kişiler olmak lazım...Yoksa ''Okul okumakla adam olunmuyor'' sözüne her zaman katılmışımdır...Söylediğinize de yüzde yüz katılıyorum...
sizi anladım öğrenciyim ben ne haddime belki ama eğitimci bir ailem var amcamın derhanesinde çalışıyordum kaç yıldır orada da gözlemlediğim ekonomik durumun sadece bir bahane olduğu idi. hatta bu şekilde maddi zorluk çekenler annesi çalışanlar daha olgun oluyorlar.bilemiyorum tabi farklı örneklerde vardır. ben gördüğüm örnekleri dile getirmeye çalıştım. ama gençleri sorgulamayı çok yanlış buluyorum. herkesin dilinde gençlik nereye gidiyor sorusu gençleri kötüleme durumu var. ya tabiki değişecek insanlar çağ değişiyor ekonomi değişiyor iklimler bile değişiyor bunu kötülük olarak değil de değişim olarak algılamak lazım.
Teşekkür ederim anladığınıza sevindim. Gençlik gidiyor ise birileri itiyordur illa ki etki tepki prensibi olarak görüyorum bunu ben. Sizin dediğiniz üzere daha olgun olanlar vardır evet ama bu olgunluğu kazandıran temel değerler aileden geliyordur tam tersi örneklerde var bu durumu avantaj olarak kullanan gençler, onları da arkadaşları itiyor işte devreye girmesi gereken aile devrede değil eğitimi aldığı okulda öğretmenler de artık bana ne ya dediği için hiç bir şekilde müdahale oluşmuyor. DEğişim kabul edilebilir onda haklısınız ama iyi yönde olması bizim için daha iyi olacaktır.
sizden özür dileyerek şunu söylemek istiyorum herkes için söylemiyorum bunu üzerinize alınmayın ama eğitimli anne babaların çocukları daha sorunlu. geçen yıl bir dershanede hafta sonları derslere giriyordum eğitimli ailelerin çocukları hem çok ukala hem çok terbiyesiz hemde kendilerini bişey zannediyorlardı. anne babası okuma yazma bile bilmeyen öğrencilerim vardı terbiyeleri karşısında hayran kalıyordum. önemli olan eğitim değil..
şimdiki nesil yok yokluk ne demek onu bilmiyorlar...
çünkü herşey gözlerinin önünde bir misal vereyim
annem 4-5 yaşındayken dedem alışveriş için şehre gitmiş (köydeler) sene 60 63'ler
annemde baba banada bebek alırmısın demiş dedem bakarız demiş
ve geri geldiğinde bebek almamış imkanı yokmuş demek , bebek yapanlar ölmüş demiş
annemde buna inanmış neden mi çünkü etrafındada yok görmüyor bilmiyor
ama şimdi tv pc arkadaş çevresi birinde yoksa birinde var herkes herşeyi olsun istiyor
bende gençliğimde neler neler istedim ama imkanımız olmuyordu ve her istediğimde olmuyordu
çok geceler ağladığımı bilirim ama aileme yansıtmazdım alamıyor çünkü daha da üzülür diye belli etmezdim
en basit örnek kıyafet mesela ben amcamın teyzemin kızlarının küçülenleriyle büyüdüm diyebilirim
ama şimdiki gençler giyiyormu ? hayır .ben başkasından geleni giymem diyorlar
şimdi taa bebekliğinden başlıyor aile evladının her dediğini yapmaya şımartmaya
her istediği olan çocukta bu sefer yaşadığı hayattan tat almamaya tatmin olmamaya başlıyor
Allahım yokluk kıtlık nedir göstermesin
Genç nesilde dikkatimi çeken ve en çok rahatsız oldugum sasırdıgım : her ortamda herşeye rahatça küfür etmeleri..
7-18 yaş arası gençlerde bu durumu cok goruyorum.
Saygıyı öğretmezseniz bir insanın sınırlarını da çizemezsiniz..
Bence herşey anne ve baba da bitiyor..
Baba 10-15 saat çalısıp evi otel gb kullanıyorsa,
Anne sabahtan akşama ev işleri,yemek,misafir , komşu gezmesi yapıp evlatlarıyla gerektıgı gb ılgılenmıyorsa
Zaten orası yuvadan çok aynı kandan ınsanların hayatlarını tukettıklerı bır çatı olarak kalıyor ..
Birçok insan : karnını doyurmayı,okula yollayıp ustune basına kıyafet almayı ana baba olmak sanıyor ..
Bence butun hata burda baslıyor ..
Konusmaktan , duygu ve dusuncelerını göstermekten korkan insanlarız ..
Daha kotusu : seversem şımarır dıye dusunen insanlarız ..
ben de lise öğretmeniyim.gençler ile bizim nesil arasındaki makas gittikçe açılıyor.Bunda hayat şartları, değişen dünya,değerlerin kaybolması,teknolojinin hızlı gelişimi,ailelerin demokratik bir aile olamaması, sürekli değişen eğitim sistemi etkili diye düşünüyorum.bundan sonra da düzeleceğini sanmıyorum çünkü 5 yıllık öğretmenim her yıl öğrenciler daha da sorunlu hale geliyor.mesleğimin ilk yılındaki öğrencilerle şimdikiler arasında bile bir sürü fark var.geçen gün bir erkek öğrencimle bir kız öğrencimi uygunsuz vaziyette gördüm ben utandım onlar utanmadı.ne yapabiliriz???
Gördüğünüzde uyardınız mı ailelerinin karşısına çıkardınız mı ?
öğrencisinden şiddet görme ihtimalini göze alabiliyorsa uyarır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?