sizden özür dileyerek şunu söylemek istiyorum herkes için söylemiyorum bunu üzerinize alınmayın ama eğitimli anne babaların çocukları daha sorunlu. geçen yıl bir dershanede hafta sonları derslere giriyordum eğitimli ailelerin çocukları hem çok ukala hem çok terbiyesiz hemde kendilerini bişey zannediyorlardı. anne babası okuma yazma bile bilmeyen öğrencilerim vardı terbiyeleri karşısında hayran kalıyordum. önemli olan eğitim değil..
Burada size hem katiliyorum hemde katılmiyorum, anca anne ve baba parayı veriyorum ya daha ne vereyim derler, yada cocugun kucuk yaşdan itibaren her istedigini
itirazsız karşılar ve her hatasında o haklı herkez haksız şeklinde alıp cocuklarını hep desteklerler ise işde dediginiz gibi bencil, ukala genclik olur. Anne ve baba cocukları karşısında ortak tavır almalı ve ne yazıkki maddi durumu iyi olan ailelerde genelde anne ve baba cok calıstıklarından yada cok gezdiklerinden cocuklarına fazla vakit
ayıramaz ve ona ne isterlerse alıp kendilerini tatmin ederler ve cocuklarını mutlu sanırlar, aslında onlar gulen yuzleri olan aslında içleri sevsizlikden çürüyen insanlardır.
Maddi durumu iyi olmayan ailelerde ise hepsinde degil, baba ve anne maddi olarak cocuklarını doyuramadıklarından, cocukların asıl ihtiyacı olan sevgileri ile onları
doyurduklarından o yaş cocukları daha mutlu gozukurler, tabi iclerini sizi dışları onları yakar. Maddi imkansızlıklar ve diger sınıf arkadaşlarınıns sahip olduklarına sahip
olamama kimisinde kendini aşağılama ve ice cekilme şeklinde gösterirken , bazılarında ise saldırganlık ve zorla sahiplenme şeklini alır ki bu cocuklar genelde ailelerinde
babalarından , abilerinden şiddet gören ve şiddeti çare olarak cocuklardır.
şimdiki nesil yok yokluk ne demek onu bilmiyorlar...
çünkü herşey gözlerinin önünde bir misal vereyim
annem 4-5 yaşındayken dedem alışveriş için şehre gitmiş (köydeler) sene 60 63'ler
annemde baba banada bebek alırmısın demiş dedem bakarız demiş
ve geri geldiğinde bebek almamış imkanı yokmuş demek , bebek yapanlar ölmüş demiş
annemde buna inanmış neden mi çünkü etrafındada yok görmüyor bilmiyor
ama şimdi tv pc arkadaş çevresi birinde yoksa birinde var herkes herşeyi olsun istiyor
bende gençliğimde neler neler istedim ama imkanımız olmuyordu ve her istediğimde olmuyordu
çok geceler ağladığımı bilirim ama aileme yansıtmazdım alamıyor çünkü daha da üzülür diye belli etmezdim
en basit örnek kıyafet mesela ben amcamın teyzemin kızlarının küçülenleriyle büyüdüm diyebilirim
ama şimdiki gençler giyiyormu ? hayır .ben başkasından geleni giymem diyorlar
şimdi taa bebekliğinden başlıyor aile evladının her dediğini yapmaya şımartmaya
her istediği olan çocukta bu sefer yaşadığı hayattan tat almamaya tatmin olmamaya başlıyor
Allahım yokluk kıtlık nedir göstermesin
Cok haklısınız, ilkokul cocugunun elinde 700-800 tl lik telefonlar var ve cocuk o telefonu kırsa yada çaldırsa
aile o üzülmesin diye ona yeniden telefon alıyor. Ben hatırlarım kücükken bebegimi yanlışlıkla yakmıştımda
(sacları düzleşsin diye ütü yapmaya kalkdım), babam once annemi fırcaladı, bu cocuk bu ütüye nasıl eline alır
sonrada benim bebekler bir hafta elimden alındı. Tek fiske dayak yemedim ama bu cezalar ile ütünün kötü oldugunu
bebege zarar vercegini öğrendim.