Uyaramıyor ise öğretmende de suç vardır göze alacak, almalı aman bana ne mantığı ile zaten bu tür eylemleri görmesi doğaldır arkadaşımızın ve bu mantık da ise utanmasın hiç.
iki öğrenciyi uygunsuz vaziyette görüp de sınıfın kapısını kapatıp giden hiçbir öğretmen yoktur,olamaz bence.
arkadaşlar,gereken neyse ben onu yaptım içiniz rahat olsun.öğrencilerle konuştuk gerekenler yapıldı onlar da hatalarını anladı.kapıyı kapatıp da gidilecek bir şey mi bu? Ayrıca utanmak insana özgüdür bunda yadırganacak bir şey göremiyorum.elbette utanırım.utan utanmazdan, kork korkmazdan demiş atalarımız...
aileleri haberdar etmedim.yani ben işi rehberlik servisine havale ettim, orasını rehber öğretmen bilir uygunsa haberdar eder.ayrıca aileleri biliyor çıktıklarını evleneceklermiş.
'Gençlik nereye gidiyor' cümlesiyle, yaşı küçük insanları suçlarcasına konuşmak ne kolay.. gençlik bir yere gitmiyor, dünya gidiyor. zaman değişiyor, kullanılan aletler, izlenilen programlar, giyilen kıyafetler değişiyor. ahlak ve terbiye açısından gençlerin bir suçu varsa, bunun çok çok büyük bir bölümü ailelerinin suçu..
Televizyonları, bilgisayarları suçlamakta çok kolay.. artık eskisi gibi bir kaç kanal, kısıtlı internet erişimi yok. televizyonun ve internetin bu kadar gelişmiş olması tüm dünyada sevindirici bir haber olmalı. fazlası insanı aptallaştırır, ama aile çocuğuna televizyon alışkanlığını da kendisi aşılar. sabahtan akşama kadar televizyon başından kalkmayan, müge anlı ve esra erol arasında mekik dokuyan bir ev hanımının, 'çocuğum çok internete giriyor' yakınmalarına asla anlam veremem.. evdekilerle bir şey paylaşamayan insan, sıkılan insan gereğinden fazla odasına kapanır çünkü. bu da gençlerin suçu değil.
insan ailesinden neye alışırsa onu hayatına aktarır diye düşünürüm. annesinde babasında düzenli kitap okuma alışkanlığı olan, bu şekilde yetiştirilen bir çocuk, gençlik çağında da kitap kurdu olur örneğin. ailesi spora bağımlı bir çocuk, gençliğinde de sporla haşır neşir olur. çünkü bu şekilde yetiştirilmiştir.
maddi imkanlarda çoğu zaman ilgisizliğe kılıf uydurmak için kullanılıyor.
evet sizi binevi katılıyorum, fakat teknoloji ilerledikce mutlu olmamız gerekmez. Asıl teknoloji ilerledikce, aileler de evlatlarının hızına yetişemez oldu.
Bukadar basit değil bunlar. Çocuklar okulda arkadaş çevresinde gördüğü duyduğu şeyleri ailelerinden istemeye başlıyor. Bilmiyorlar ki, ailesinin istediği herşeyi alabilirler.
Aileler çocuklarına bütün gün, iğsah etme durumunda kalıyorlar. Çocuktur ister, fakat aileler buna dikkat etmeyip her isteğini karşılarsa da, bu çocuğun suçu değildir dediğiniz gibi.
Fakat şunu unutmamak lazım, teknoloji insanı aptallaştırırda, akıllandırırda. Kullanmasını bildiğiniz zaman korkmayın.
Luzumsuz kanallara bakıldıkca genci veya yaşlısı, sadece aptallaşır. Fakat kendini eğitecek programlar izlerse, sorun yok.
Şöyle bir durum var, çocukların odasına tv veya onlara interneti tepsiyle sunarsanız, bu çocuk ters teper, herşeyi yapar.
Bildiğiniz gibi internette herbirşey var, istediğiniz herşeyi bulabilirsiniz. Kullanmasını bileceksiniz, çocuklara öğreteceksiniz. Bu hiçte kolay değil!
Çocuklara teknoloji hizmetini sunmak gerek, fakat aşırısıda zararlı olduğu için, dengeyi aileler kurmak zorundadır.
Birde çocuklarına bu imkanı veremeyenler ne yapsın? O çocuklar şımarık büyümüyor en azından. Bağzen eskileri özlüyorum, ben çocukken internet yeni yeni vardı, cep telefonları o yaşlarda bize alınmazdı. Şimdiki gençlerin ağzı açlıktan kokar, fakat son model telefonlarıda ellerinden eksik etmezler, niye????
çünkü kırıkları vardır. Anlarsınızya?! 16-17 yaşında bir genç kız, en az 25 erkek arkadaşı olmuşdur. Teknoloji ne de güzel öyle değilmi? dünyanın öbür ucundan bile arkadaş edinmeyi sağlıyor!!!!!??!!! yarabbım nekadar da sosyalliz??!!!
ben bunun internetle ya da televizyonla birebir alakalı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. biz de tv izlerdik ben üniversiteye hazırlanırken bbg vardı babamdan bir araba laf yeme pahasına izlerdim onu hatırlıyorum :) tv izlemek beni saygısız sorumsuz ...
gençlik bir yere gitmiyor dünya değişiyor, popüler kültüre entegre olmuş ailelerin gençlerin popüler kültürün etkisiyle davranışlarını değiştirmesine kızmaya hakkı yoktur. tv internet size istemediğimiz herşeyi sunabilir bunların içinden istediklerinizi almak ve çocuklara göstermek sizin elinizdedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?