Gençliğim gitti. Senelerce oyalanmısım. Ne yapabilirim?

Evde yapsanız ?

yapamıyorum işte o disiplin bende yok

bir dönem evde bisiklete biniyordum

onu da bıraktım

evde kapıdan gir yemek yap ye

otur çocukla vakit geçir çamaşırlarla vs ilgilen

çocuk yatsın uyusun deyinceye kadar 10-11 oluyor sonra da canım istemiyor

benim iş yerim de müsait aslında ama içimden gelmiyor :KK43:(((((

beni disipline edecek bir şeyler lazım

birisi beni dürtmeli

Merhaba canım... Gençliğim gitti derkenn...:confused: daha çok gençsin hiç bir şey için geç kalmış değilsin.. :KK60:
en azından ne yapacağını artık biliyorsun.
Tez vakitte şifa diliyorum ...:dua:

o_O
Sarisin korktum basligi görünce.​
Saglik isleri de zor tabi ama Rabbim beterinden korusun canim.
Bahsettigin rahatsizliklarla ilgili cok bilgim yok biraz da olsa moral ve destek vermek icin geldim.
Cook daha zor durumda olanlari düsün sükret ve hemen iyilesebilmek icin bir an önce biseyler yap olur mu?
Sevdiklerine ve tatli kedisine :) bagislasin seni Rabbim.
Zor ama gececek her zaman yanindayiz.❤❤

Merhabalar arkadaslar. .
27 yaşındayım. 7 senedir fibromiyalji hastasıyım. 1 senedir de boyun fıtığı ve düzleşmesi sorunum var.
Yani tanı 1 sene önce siddetli kol agrimin olmasiyla doktora gitmemle konuldu.
8 sene antidepresan kullandim. Aklınıza ne gelirse hepsini kullandım diyebilirim. 3 yıldır kullanmiyorum.

Bu yöntemi merak edenlere foto da yükleyebilirim iğneleri..
:KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:

Sabah açmışsın konuyu, şimdi okudum. Allah şifa versin inşallah. Çok geçmiş olsun. İnşallah yaptırdığın iğnelerin faydasını görür kurtulursun Allah'ın izniyle. Bugün bir kaç yerde araştırırken kuru iğne ile ilgili bilgiler, ilk gün ağrı olması normal ama sonraki günlerde biraz daha düzeldiğini okumuştum.Sende de olumlu yönde gelişmeler olur inşallah. takipteyim konunu, ama yardımcı olamıyorum maalesef :KK43:

yapamıyorum işte o disiplin bende yok

bir dönem evde bisiklete biniyordum

onu da bıraktım

evde kapıdan gir yemek yap ye

otur çocukla vakit geçir çamaşırlarla vs ilgilen

çocuk yatsın uyusun deyinceye kadar 10-11 oluyor sonra da canım istemiyor

benim iş yerim de müsait aslında ama içimden gelmiyor :KK43:(((((

beni disipline edecek bir şeyler lazım

birisi beni dürtmeli

Ayy keşke işyerinde yapabilsem :KK70:

Ben de şu an bıraktım ama kendimi VS mankenlerinin instagramına bakarak motive ediyordum:KK33:

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin inşallah.

Fibromiyalji veya diğer rahatsızlıklarınız için bir şey diyemem fakat 2 yerde boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi olan biriyim.Daha önce özel hastanede fizik tedavi aldım ağrılarımı geçirmek bir yana bir dönem iyileştirip sonra arttırdı.Geçen sene ağrıdan ağlayacak durumdayken manuel terapi uygulayan,bu konuda diploması ve sertifikaları olan bir fizyoterapiste gittim.Daha ilk kontrol seansında yaptığı masaj ve hareketle gözüm açıldı.Sonra 2 seans da tedavi etti aynı şekilde ve bazı ev hareketleri verdi. Bu zamana kadar boşuna canım yanıyormuş dedim.Öyle rahatladım ki.Bunu araştırıp işinin ehli bir uzmandan manuel terapi almanızı kesinlikle tavsiye ederim.O zamandan beri de pilates yapıyorum bu rahatsızlık için birebir etkili spor pilatestir zaten.Ben şuan çok zorlanmadıkça ağrı bile hissetmiyorum.Üstelik o arada kontrole gittiğimde fizyoterapistim duruşumun dikleştiğini ve düzleşmede oldukça gerileme olduğunu söyledi.

Belki size de yararı olur diyerek bunları yazmak istedim.Tekrar acil şifalar dilerim :dua:

Merhabalar arkadaslar. .
27 yaşındayım. 7 senedir fibromiyalji hastasıyım. 1 senedir de boyun fıtığı ve düzleşmesi sorunum var.
Yani tanı 1 sene önce siddetli kol agrimin olmasiyla doktora gitmemle konuldu.
8 sene antidepresan kullandim. Aklınıza ne gelirse hepsini kullandım diyebilirim. 3 yıldır kullanmiyorum.

2 gun önce doktora gittim. Cok kötü günler yaşıyorum .. ağrım hat safhada Emar,röntgen,kan testi hepsi yapıldı. Doktorla daha yüzyüze konusurken bogazimdaki nodülü farketti direkt nodül var mi diye sordu:oha:

Evet var dedim,elledi eliyle,bogaz ultrosunu da yapildi. Hipotiroid sabahlari dayak yemis gibi agri yaparmis ve fibromiyalji ile iliskiliymis.. internette de bir prof un boyle makalesine denk geldim.simdiye kadar kimse bana bunu söylemedi. Arastirma hastanesine kadar gittim seneler önce.

Dün kuru iğne yaptırdım. .bunu yaptıran var mı? Doktor bazi igneleri zor taktı o kadar sertmis ki boynum.. ve eve geldim arkam hep ağrıdı.
Fizyoterapiste yonlendirdi,medikal masaj ve plates onerdi.
Fizyoterapistle baya konustum osteopati yapiyor randevu verdi sorunun kaynagini bulacak bagirsakla alakali bile fitik olabiliyormus. Bir suru soru sordu zaten bana..

Bunu yaptıran var mi? Cok zor gunler geciriyorum. Allah rızası icin hem duaniza,hem önerilerinize ihtiyacim var. Senelerce süründüm ,doktor doktor gezdim cok dertliyim

Bu rahatsizliklari olanlar neler yaptiniz? Netice alir miyim?önerileriniz nelerdir?
Bu yöntemi merak edenlere foto da yükleyebilirim iğneleri..
:KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:
Benim babamında kolu ve boynu çok ağrıyodu hemde öyle ki ne yemek yiyodu ne yatabiliyodu canım ağlama derecesine kadar sonra istanbulda oturuyoruz zaten asya yakasında sanırım bi doktor bulduk altı ayda mı senede mi ne bir iğne vuruyo sonra kesiyo ağrıyı bayağı bi zaman ağrısız sızısız duruyo hatta babam kvdeme dedi oda vurdurdu şimdi daha iyi kortizon iğnesi sanırım iki üç gün üst üste çağırıp iğne vuruyo

Safsarisin Safsarisin canım bende fibromiyalji hastasıydım ama bende ayaklarda oluyodu agrı beni işk yakaladığında 1.5 ay yatağa bağlamıştı bnde dr dr gezdim ilk ilaç sonra iğne tedavisi yapıldı sonra fizik sonra akupunktur falan filan antidepresanlar bilmem neler en son dedim bunu atlatcam ben dedim ve ilaçları hemen bıraktım kendimi ikna ederek atlattım ondan sonra da öyle agrı yaşamadım canım hepsi psikolojik buna İnan

Kız başlığı görünce korktum kocan bi halt etti sandım. Allah şifasını versin canim insallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

o_O
Sarisin korktum basligi görünce.​
Saglik isleri de zor tabi ama Rabbim beterinden korusun canim.
Bahsettigin rahatsizliklarla ilgili cok bilgim yok biraz da olsa moral ve destek vermek icin geldim.
Cook daha zor durumda olanlari düsün sükret ve hemen iyilesebilmek icin bir an önce biseyler yap olur mu?
Sevdiklerine ve tatli kedisine :) bagislasin seni Rabbim.
Zor ama gececek her zaman yanindayiz.❤❤

Kızlar iyi ki varsınız sizi seviyorum. :KK200:

Kocam cok vukuatlı bir insan hastaneden gelince zaten yapti yapacağını ... sağolsun.

Allah razi olsun moral verdiniz evdeyim dinleniyorum kendisi de evi süpürüyor.

14 senedir haşimato hipotoidim var. Her gün 200mg ilaç kullanıyorum.

Yetmiyormuş gibi boyun, sırt ve bel fıtıklarım var. Fizik tedavi gördüm, geçici çözüm. Evde her gün yapmam gereken egzersizleri yapmayacak kadar tembel olduğumdan (ki aslında bu da hipotroid ile alakalı, resmen gücüm yok) ağrılarım hiç geçmiyor. Çok kuvvetli iki ağrı kesicim var ve ben bağımlı olmamak için min düzeyde kullanıyorum.

Başkası benim yediklerim ile yaşasa zafiyet geçirir ben ise bırakın zayıf olmayı, 1 kg vermek için 1 ay uğraşıyorum.

Uzun lafın kısası, geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Bu hastalıkları yaşayan bilir. Öldürmüyor resmen süründürüyor.

Benim babamında kolu ve boynu çok ağrıyodu hemde öyle ki ne yemek yiyodu ne yatabiliyodu canım ağlama derecesine kadar sonra istanbulda oturuyoruz zaten asya yakasında sanırım bi doktor bulduk altı ayda mı senede mi ne bir iğne vuruyo sonra kesiyo ağrıyı bayağı bi zaman ağrısız sızısız duruyo hatta babam kvdeme dedi oda vurdurdu şimdi daha iyi kortizon iğnesi sanırım iki üç gün üst üste çağırıp iğne vuruyo
Bu igneyi galiba duymustum. Belden mi vuruldu?

14 senedir haşimato hipotoidim var. Her gün 200mg ilaç kullanıyorum.

Yetmiyormuş gibi boyun, sırt ve bel fıtıklarım var. Fizik tedavi gördüm, geçici çözüm. Evde her gün yapmam gereken egzersizleri yapmayacak kadar tembel olduğumdan (ki aslında bu da hipotroid ile alakalı, resmen gücüm yok) ağrılarım hiç geçmiyor. Çok kuvvetli iki ağrı kesicim var ve ben bağımlı olmamak için min düzeyde kullanıyorum.

Başkası benim yediklerim ile yaşasa zafiyet geçirir ben ise bırakın zayıf olmayı, 1 kg vermek için 1 ay uğraşıyorum.

Uzun lafın kısası, geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Bu hastalıkları yaşayan bilir. Öldürmüyor resmen süründürüyor.

Evet sizi hatırlıyorum ablacım hatta bahceli bir evde emekli gibi yaşayınca kendinizi dinlediginizi söylemiştiniz piyona calmaktan boyun fıtığı olmustunuz dogru hatırladım dimi

Size de büyük gecmis olsun..
Kafami karistiran bir diğer durum,gördüğüm bütün hipotiroidi hastalarinin kilo fazlasi var ve veremiyorlar. Ben ise tam tersi zayıfım bu nasil oluyor doktorlar cevaplaamıyor da..
Bende cok yiyorum üstelik bazen ama..

Kullandiginiz kuvvetli agri kesicilerden ben 1 kez aldim kafami yastıktan kaldiramadim.

Donem donem bir ilaci ayda 1 falan ictigm olmuustu ama artik onuda icmek istemiyorum

Yani hipotiroid halsizlik yapiyor oylemi? Sabah dayak yemis gibi kalkarsin sana bunu soylemediler mi?? Dedi doktor bana

• Beğen
Reactions: csi
Evet sizi hatırlıyorum ablacım hatta bahceli bir evde emekli gibi yaşayınca kendinizi dinlediginizi söylemiştiniz piyona calmaktan boyun fıtığı olmustunuz dogru hatırladım dimi

Size de büyük gecmis olsun..
Kafami karistiran bir diğer durum,gördüğüm bütün hipotiroidi hastalarinin kilo fazlasi var ve veremiyorlar. Ben ise tam tersi zayıfım bu nasil oluyor doktorlar cevaplaamıyor da..
Bende cok yiyorum üstelik bazen ama..

Kullandiginiz kuvvetli agri kesicilerden ben 1 kez aldim kafami yastıktan kaldiramadim.

Donem donem bir ilaci ayda 1 falan ictigm olmuustu ama artik onuda icmek istemiyorum

Yani hipotiroid halsizlik yapiyor oylemi? Sabah dayak yemis gibi kalkarsin sana bunu soylemediler mi?? Dedi doktor bana
Aynen canım, benim o... Boynu piyanoya, beli hamilelikteki 27 kiloya bağladık da sırta bir sebep bulamıyoruz. Eşim hala rüyamda inşaatlarda falan çalıştığımı iddia ediyor, başka açıklama yok çünkü. Ne bir trafik kazası, ne yüksekten düşme...

Bir kaç kişi duydum hipotroidi olup zayıf olan. Zaten neyi tam açıklayabiliyorlar ki bunu açıklasınlar? Ama şöyle diyelim sen şanslı hipotroidlilerdensin bari kilo problemin yok :KK70: Ben 1,65 boy ve 68 kiloda sabitim. Biraz yesem hemen kilo alıyorum, almamak için de yaşamam gereken kadarını yiyorum işte...

Hipotroidi halsizlik yapıyor evet. Fibromiyalji ile direk bağlantısı da var. Aslında çok önemsenmeyen bir hastalık ama metabolizma hastalığı olduğu için tüm vücudu etkiliyor. Hipertroid olsa belki çözümü daha kolay da bizde tek çözüm ömür boyu ilaç işte... (ilaç işi de muamma, 200 mg değerlerimi yerine oturtuyor ama hayat kalitemi yükseltmiyor. 300 mg daha iyi hissettiriyor ancak bu sefer de adet düzensizliği ve çarpıntı yapıyor. Seç birini dediler 200mg candır dedim :KK70: )

Glutensiz yaşayabilirim dersen, bu konuda güzel sonuçlar alanlar var. Ben yapamadım. Sen dene istersen.

Ekleme: Sırt fıtığım için iğne yapmışlar idi omura, o beni 6 ay falan idare etmişti. En azından sırt ağrım yoktu. Bunu tavsiye edebilirim.

Benim de bu hastaliklar hakkinda bilgim yok gecmis olsun demek istedim.Forumda yuz gulduren pozitif bir uyesin. Bundan sonrasi guzel olur insallah.

Merhaba. En başta beslenmeyi yoluna koyarak aromatik yağlar ve doğal tuzlarla bir çok hastalığın tedavi edilebildigini okuyorum. Bu ara yoğun okuma yapıyorum bu konuda. Takip ettiğim bir cok da hesap var instagramda. Ornegin @drsepit hesabına bir göz atın derim. Kişiye özel tedaviyi savunduğu için sanmıyorum ama belki özelden de bilgi verir durumunuzla ilgili.

Aynen canım, benim o... Boynu piyanoya, beli hamilelikteki 27 kiloya bağladık da sırta bir sebep bulamıyoruz. Eşim hala rüyamda inşaatlarda falan çalıştığımı iddia ediyor, başka açıklama yok çünkü. Ne bir trafik kazası, ne yüksekten düşme...

Bir kaç kişi duydum hipotroidi olup zayıf olan. Zaten neyi tam açıklayabiliyorlar ki bunu açıklasınlar? Ama şöyle diyelim sen şanslı hipotroidlilerdensin bari kilo problemin yok :KK70: Ben 1,65 boy ve 68 kiloda sabitim. Biraz yesem hemen kilo alıyorum, almamak için de yaşamam gereken kadarını yiyorum işte...

Hipotroidi halsizlik yapıyor evet. Fibromiyalji ile direk bağlantısı da var. Aslında çok önemsenmeyen bir hastalık ama metabolizma hastalığı olduğu için tüm vücudu etkiliyor. Hipertroid olsa belki çözümü daha kolay da bizde tek çözüm ömür boyu ilaç işte... (ilaç işi de muamma, 200 mg değerlerimi yerine oturtuyor ama hayat kalitemi yükseltmiyor. 300 mg daha iyi hissettiriyor ancak bu sefer de adet düzensizliği ve çarpıntı yapıyor. Seç birini dediler 200mg candır dedim :KK70: )

Glutensiz yaşayabilirim dersen, bu konuda güzel sonuçlar alanlar var. Ben yapamadım. Sen dene istersen.

Ekleme: Sırt fıtığım için iğne yapmışlar idi omura, o beni 6 ay falan idare etmişti. En azından sırt ağrım yoktu. Bunu tavsiye edebilirim.

Gercekten bu sirt fitiginin sebebi ne acaba baska bir ic organ mi ya da ters bir hareket mi. Omurdan igneyi duydum ben yasadigim bolgede de yapan doktorlar var.. ya bu tiroid kontrollerini kac ayda bir yaptiriyorsun
Ben her ay yaptiriyorum,100 mg iciyorum euthrox bide tiroid bezi iltihabi da var
Ama hafta sonu 75 iciyorum,haftaiçi 100
Glutensiz yaşamayı denemek istiyorum hala o diyete geçemedim kebap yerken lavas ekmegi yememek olur mu mesela, ? :KK70: :KK70:

Hastalıkla ilgili bir bilgim yok ama sakın gençliğinin bittiğini düşünme, elbette seni rahatlatacak bir çözümü vardır. Enerjini yüksek tut Sarışın, Allah herkesin derdine derman versin.

X