- Konu Sahibi bir kelebegin gocu
Merhaba canım,Merhaba, 33 yaşında 5 yıllık evliyim. 2,5 yıldır çocuk istemimiz var. Daha önce gittiğim 2 farklı kadın doğum doktoru herhangi bir sorunumuz olmadığı gerekçesi ile 6 + 6 ay beklettiler. Doğal gebelik elde edin dediler. Halbuki dr'a gittiğimde zaten korunmasız 1 yıllık ilişkim vardı. Yaşınız genç, denediğiniz süre kısa diyerek ne ilaç ne başka bir tedaviye başlatmadılar. Pco olup olmadığımı sorduğumda her iki dr'a böyle bir görüntü görmediklerini söylediler. Bu dr'ların biri Ankara'da ünlü bir tüp bebek merkezi profesorü, diğeri de tecrübeli yine Ankara'da bilinen iyi bir kadın doğum dr'uydu. Başımdan hiç gebelik, düşük vs geçmedi. Kesinlikle hamile kalamıyorum. En son çare arkadaş tavsiyesi ile başka bir dr'a gittik. Eşimde sorun yok. Bana pco olduğumu, yumurtlama sorunum olabileceğini ve bunu araştırarak klomen tedavisi ile süreci başlatacağını söyledi. Geçtiğimiz ay adetimin 2. günü usg kontrolü sonucu yumurta ölçümü yaptı, aynı akşam 5 gün, günde 1 adet olmak üzere klomen hapı kullanmamı söyledi. Sonra reglimin 12. günü yeniden kontrole çağırdı. O günkü kontrolde yumurtalar belli bir seviyeye gelmişti ancak pco olduğu için küçük yumurtaların ilaç emilimini bozup hedef yumurtanın gelişmesini engellediğini tespit etti. Ancak yine de 15. günü için yeniden kontrole çağırdı. Maalesef bugünkü usg ölçümlerinde yumurtalarımın klomen ile büyüyemediği, iki yumurtalığımdaki çoklu yumurtaların birbirinin gelişimini baskıladığını ve tedaviye yanıt vermediğimi iletti. Tedaviyi ve yumurta takibini sonlandırdık. Bir sonraki ay klomen doz artırmayacağım, yeniden denemeyeceğiz. Çünkü benzer sonuçla karşı karşıya kalacağız. Yumurtalarınız klomen ile büyüyebilecek bir yanıt vermiyor dedi. Şimdi yeniden reglimin 2. günü gelmemi ve iğne tedavisine başlayacağımızı söyledi. Dr'umu çok seviyor ve işini layıkıyla yaptığını görüyorum. Güveniyorum. Eşimin iş yerinden bebek sahibi olmayan, çeşirtli sorunları bulunan 4-5 çift arkadaşımız bu dr sayesinde sağlıklı gebelik elde ettiler. Benim gibi pco olup, klomen kullanıp yanıt alamayan ve ilaç sürecine giren, sonraki süreçlere geçen birileri var mı. Dinlemek ve güzel hikayeler duymak istiyorum. Bu süreç maalesef biraz zor ve stres yönetimi sebebi ile duygularımı, kaygılarımı yazabileceğim, umut edebileceğim mutlu sonları yazabilirseniz çok memnun olurum. Hadi yazın, anlatın, lütfen birilerinin mutlu son hikayesini bilelim.
ankarada hangi doktora gidiyorsun acaba?