Gençliğim gitti. Senelerce oyalanmısım. Ne yapabilirim?

Bizim sürpriz gelen bir bebeğimiz var bekliyoruz inşallah sağlıkla gelir teyzesi :)

Siz de o mesajlastigimiz günden beri dualarimdasiniz.
Sizi tanımıyorum ama tanıdığım arkadaşlarıma dua ederken sizin de adınızı mutlaka söylüyorum hep aklimdasiniz :)

Masallah masallah :) Allah sağlıkla kucağıniza almayi nasip etsin insallah..

Cok cok tesekkur ederim.. dunya dualar uzerine kurulmus insallah bir bebegim olur ve hayatta tutunacak dalım,hayat arkadaşım olur bana. Rabbim hayırlısını versin. Cümlemize..

Canımm çok geçmiş olsun
Acaba bi Dr a daha mı gitsen ?
Bazen anlaşamayabiliyorlar güvendiğin iyi bi Dr a git belki teşhisleri yanlış
Saol kuzum. Kuzum valla 5 6 doktor fibromiyalji diyor bence dogru :/ bastirdiklari yerler aciyor vucuttaki bazi noktalar. Bu doktora ilk kez gittim ve cok güvendim nedense odasinda boydan boya sertifikalar vardi ve cok dikkatliydi.. kuru igneyi daha simdiye dek kimse solemedi bana anca ilac yazip yolluyorlardi.. ic hapi yat assagi :KK70:

Bir de ağrılarım ne zaman azaldı biliyor musun

Ankara'da bir fizik tedavi hastanesi buldum

boynum kötüydü o dönemde gittim

koridorda sıra beklemeye başladım

herkes o kadar kötü durumdaydı ki aylarca yatalak kalanlar bitkisel hayattan dönenler

tekerlekli sandalyedekiler vs vs

dedim ki benim bir şeyim yokmuş

doktor basit kas gevşetici verdi o dönemdeki atağı yumuşattık sonra da uzun süre doktora gitmeyeceğim idare edeceğim dedim kendi kendime
.:KK43: :KK43: :KK43: ah ahh onlari gorunce benide düşünceler aliyor. Birsey deyimmi hassas insanlarin basina geliyor boyle seyler.mukemmelliyetci misin sen de?
Ben öyleyim.
Herseyi kurcalamak 4.4.luk istemek tabi ağrıtır boynu da sırtı da
Peki sen de fitik falan var mi?

ben kuru iğne yaptırdım 5 seans kadar. pek bir olayı yok bana evde babam yaptı o derece basit yani. ama yapıldıktan sonra bende biraz baş dönmesi yapmıştı belki de psikolojiktir bilmiyorum.

bir de bu osteopati gergin ve bana kalırsa gereksiz bir olay. pseudo doktorculuk yani. doktorunuzun haberi olmadan yaptırmayın derim. çünkü o büyük ihtimalle sizi fizyoterapiste bu yüzden göndermemiştir.

geçmiş olsun bu arada bence kendinizi hırpalamanızı gerektirecek bir şey değil, tedavinizi bulmuşsunuz moralinizi yüksek tutun.

Sizede büyük gecmis olsun. Baya bir senedir cekiyorsunuz anladigim kadariyla bu ağrıyı,dönem dönem, o dönemde stresliyseniz de tetikliyor. Agri kesici icmemeniz cok iyi,bende sadece ader olunca iciyorum ayda yani bi periyotta 2 3 tane iciyorum.

Fibromiyalji,zaten aslinda bir romatizma degilmis,stresin vucudun belirli bolgelerine yaptığı agriyla kendini belli etmesiymis uykusuzlukla cok büyük baglantisi var,uykusuzluk mu bu hastaligi yapiyor,hastalik mi uykusuzlugu o bilinmiyor.

Ancak; bebekken de uyumazmışım ben. Annem babam cok cekmisler..

Fitik daha reel bir hastalik galiba.

Kuru iğne den umutluyum

Manuel terapi diger dediğimde, onu biliyor musunuz? Bursa da bir hekim cok başarılıymış ben oturduğum semtte yok zannediyordum bunu yapan ama varmis.
Cuma gidicem insallah
Simdi cok garip seyler soyledi ve sorular sordu
Mesela fitik,bagirsak ile alakali olabiliyormuş,durus bozuklugundan,karin agrisindan falan

Internette edindigim bilgiye göre de,adam omuz ağrısı icin gidiyor,karacigerde sorun cikiyor mesela fizyoterapistin teshisiyle.. Bu fizyoterapist tek seans yapcak :/

Eve geldim zaten yan yattim hep arkam ağrıyordu simdi daha iyiyim.

O yastık boyun yastığı mi? Boyun yastığım var cunku ama cok asiri kaliteli degil orta halli bisey

Bir de boyunlugu internetten alsam mi?

o ismi bana özelden yazsana

o yastık boyun yastığı piyasa markası

ama ben onu üniversitede keşfettim çok iyi geldi

annemin bri arkadaşına da aldım aradan on yıllar geçti kadın hala dua eder bana

bir dönem bırakmıştım kullanmayı eskiden bayağı pahalıydı da

şimdi son indirimler ile makul bir fiyat olmuş hatta normal bir yastık fiyatı gibi

çok rahat ediyorum ben onunla

bende fıtık bulamıyorlar

boyunda düzleşme, duruş bozukluğu, kuğu boyun sendromu gibi gibi çeşitli teşhisler var

özet boynum uzun yani omuzlarım düşük

spor falan yapmak lazım ama ben gün boyu bilgisayardayım

mesela otobüste çok kitap okurdum küçükken günde 2 saat 15 yıl

bunlar da etkilemiş

boyunluğu bana doktor vermişti bundan 20 yıl önce

o dönem kaslardaki basıyı kaldıralım demişti

fakat şimdi teknoloji daha da ilerledi gerekse verirlerdi sana da

ben çok uzun yıllardır doktora gitmedim

eşim geçen Romatem e git fizik tedavi yaptır belki gevşer vs diyordu da girdim mi çıkmak zor o nedenle hasta değilim modunda takılıyorum

yaşım 39 yani yaklaşık 30 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum

küçükken zordu ama cidden son 15 yıldır falan alıştım

bir de benim ağrı eşiğim yüksektir yani kolay ağrı hissetmem ama buna rağmen şu an bile ağrıyor

ben kuru iğne yaptırdım 5 seans kadar. pek bir olayı yok bana evde babam yaptı o derece basit yani. ama yapıldıktan sonra bende biraz baş dönmesi yapmıştı belki de psikolojiktir bilmiyorum.

bir de bu osteopati gergin ve bana kalırsa gereksiz bir olay. pseudo doktorculuk yani. doktorunuzun haberi olmadan yaptırmayın derim. çünkü o büyük ihtimalle sizi fizyoterapiste bu yüzden göndermemiştir.

geçmiş olsun bu arada bence kendinizi hırpalamanızı gerektirecek bir şey değil, tedavinizi bulmuşsunuz moralinizi yüksek tutun.

Sanki bana da oyle oldu kafamı tuhaf hissediyorum ama bu hissi tanımlayamıyorum

Doktorun odasi ve fizyoterapistin odası yanyanaydi
Kendisi dedi bir görüs bakalim diye,terapiste de durumu söyledi . Böyle böyle bir konusun dedi.
Ama dedi ki,sonra benim yanıma gel.. tekrardan. Ben gitmeden çıktım hastaneden. Esim e uyuz oldum yine hadi ya ne gidicez tamam gordu seni zaten vs dedi. Eve geldim.
Gitmiyim o zaman :/// medikal masaj icin bi fikriniz var mi ? Doktor bunu önerdi

.:KK43: :KK43: :KK43: ah ahh onlari gorunce benide düşünceler aliyor. Birsey deyimmi hassas insanlarin basina geliyor boyle seyler.mukemmelliyetci misin sen de?
Ben öyleyim.
Herseyi kurcalamak 4.4.luk istemek tabi ağrıtır boynu da sırtı da
Peki sen de fitik falan var mi?

aynen o dediğindenim

burada o konudaki çarelerimi de yazdım

bir şeye odaklanmamaya çalışıyorum

50 tane alana bölünüp mükemmel olamam ki çok şey var diyorum

mesela senin ağrılarının bir çoğu bebek sahibi olamadığın için bebeğin gelince ağrıların da geçecek

bunu da şuradan biliyorum benim tüp bebeğim var

bir de şunu yazayım

mesela alt bacaktaki kemiğe bastırınca acıyor

doktora gittim işte buram buram acıyor diye

o acımaz ağrır diyor hayır diyorum ağrı süreğendir yani başlar ve ağrır ama acı daha kısa sürelidir.

kemikler acımaz dedi ama acıyor bazı dönemlerde

bu arada regl döngüne de dikkat et

ağrıların yumurtlama ve regl yaklaştığında pik yapabilir

hormonlar çok etkiliyor

Sanki bana da oyle oldu kafamı tuhaf hissediyorum ama bu hissi tanımlayamıyorum

Doktorun odasi ve fizyoterapistin odası yanyanaydi
Kendisi dedi bir görüs bakalim diye,terapiste de durumu söyledi . Böyle böyle bir konusun dedi.
Ama dedi ki,sonra benim yanıma gel.. tekrardan. Ben gitmeden çıktım hastaneden. Esim e uyuz oldum yine hadi ya ne gidicez tamam gordu seni zaten vs dedi. Eve geldim.
Gitmiyim o zaman :/// medikal masaj icin bi fikriniz var mi ? Doktor bunu önerdi

medikal masajı bilemiyorum hiç yaptırmadım yanlış bilgi vermeyeyim.

belki doktorunuz da osteopatiye sıcak bakıyordur bilemem yine de bir görüşün. kendi çevremdeki hiçbir doktor iyi bakmaz yani 21.yy kırık çıkık olayları gibi bir şey. yine de bana kalırsa en sağlıklı bilgiyi fizyoterapistten değil doktordan alın.

Cok gecmik olsun size
Bu hastaliktan bende de var galiba. İnternetten arastirmama gore tum belirtiler bende var. Aslinda saglik ocaginda da doktor fibriomiyaloji ola bilirsin demisti. Hastanede doktora gorunmedim ama
Bu hastalik icin nerelere baş vurulur onu da bilmiyorum. Ben de sizin gibi doktor doktor gezmek istemiyorum

Saol kuzum. Kuzum valla 5 6 doktor fibromiyalji diyor bence dogru :/ bastirdiklari yerler aciyor vucuttaki bazi noktalar. Bu doktora ilk kez gittim ve cok güvendim nedense odasinda boydan boya sertifikalar vardi ve cok dikkatliydi.. kuru igneyi daha simdiye dek kimse solemedi bana anca ilac yazip yolluyorlardi.. ic hapi yat assagi :KK70:
Canım ya :KK43: çok geçmiş olsun
O zaman tedavi olacaksın üzülme Herşeyin bi Çözümü var.
Allah yardımcın olsun.

Cok gecmik olsun size
Bu hastaliktan bende de var galiba. İnternetten arastirmama gore tum belirtiler bende var. Aslinda saglik ocaginda da doktor fibriomiyaloji ola bilirsin demisti. Hastanede doktora gorunmedim ama
Bu hastalik icin nerelere baş vurulur onu da bilmiyorum. Ben de sizin gibi doktor doktor gezmek istemiyorum

Tesekkur ederim..
Vücutta 18 noktanin 11 inde varsa evet fibromiyalji deniliyor.
Muhtemelen sizi oturtup sedyeye bazi yerlerinize eliyle parmagiyla bastırdı sizde aahh dediniz dogru mu?
Uykusuzluk varsa bir de..
Gitmeniz gereken doktor fizik tedavi uzmanı +psikiyatr
Yani bir hastalığı 2 doktor kontrol ediyor.
Psikolojik sebepleri yani bunu tetikleyen sebepleri bir doktor fiziksel kısmını oteki doktor
Mutlaka sicak tutun
Ilk olarak mutlaka fizik tedavi uzmanina görunün ama.

Canım ya :KK43: çok geçmiş olsun
O zaman tedavi olacaksın üzülme Herşeyin bi Çözümü var.
Allah yardımcın olsun.
Sağol canim benim. Hersey üst üste geliyor. Vardir ama bir hayır. Bakalim önümüzdeki gunlerde nasil hissedicem kendimi. Buraya yazcam gelismeleri
Belki birilerine umut olurum..

Hipotiroid sabahlari dayak yemis gibi agri yaparmis ve fibromiyalji ile iliskiliymis..

fibromiyalji hiç bilmiyorum sıfır bilgi. hipotroid 11 senedir var.ekstra bi ağrı yapmıyor. sinir iştahsızlık halsızlık hemen yorulma bunlar bende var. ve dogurganlıkta bıraz sıkıntılı geçtiğini duydum.

Bende 5 yıldır aynı hastalıktan müzdaribim ama bu kadar ağır değil şansım depresyonla karıştırılmadan tanı kondu boyun düzleşmesi de var ama sizin kadar çok ağrılı değil 1 yıl ilaç kullandım kullanılan ilaçlar ağır ve bağımlılık yapan türden bıraktım Melisa çayı kas gevşetme özelliği var tabiki ilaç yerine geçmez pilates çok iyi geldi zor bir hastalık hayat kalitesini çok düşürüyor.

X