Genç yaşta evlilik ve işsizlik...

sylvia06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2019
34
41
3
Merhaba. 21 yasimdayim. 10 aylik evliyim. Esimi cok severek evlendim ve hala daha cok seviyoruz birbirimizi. Tabii ki bazi hatalarim yuzunden zamani geriye alip evliligi aceleye getirmeden yapmam gerekenleri yapmayi cok isterim su an ama ne yazik ki artik mumkun degil. Bu nedenle ileri bakmaliyim. En buyuk acaba'm ise universite. Ben hicbir zaman tip, hukuk falan isteyen biri olmadim. Son sene ogretmenlik istiyordum sadece. Universite hedefim buyuktu ama ankara, izmir gibi diger sehirler de olurdu. Esim hayatima girdi ve yasadigim ailevi sorunlarla bir sekilde universite okumadim.

Esim 10 yildir teknisyen olarak calisiyor ve beni de is yerine aldiracagini soyledi. Acikcasi biraz buna guvendim. Biraz da ulkemizdeki egitimin acinasi oldugu gercegini dusundum. Kac ogretmen atanabiliyor?... Ailem de konusuyoruz, onlar gec degil oku diyorlar.

Birkac ay oncesinde bir ise girdim, sartlari gercekten iyiydi ancak cok istekli, kibar, elimden geleni yapiyor olmama ragmen (hata yapmama ragmen) isten cikardilar beni. Sebep olarak somut bir sey bile soylemediler. Hak etmiyorum bunu diyerek ayrildim. Ama yasim ve tecrubesizligim geregi gururum cok kirildi, o kadar cok agladim ki... Cunku kendimce iyi oldugumu dusunuyordum, gercekten cabaliyordum...

Neyse ki salgin zamanina denk geldi, simdi evde olmam daha iyi ama tek maasla geciniyoruz. Oyle borcumuz yok, durumumuz da iyi cok sukur ama bir sekilde eve destek olmak istiyorum esim bunu hak ediyor cunku o bana her iste yardim eder camasir bulasiga kadar. Ama ben birkac cagri merkezi disinda calismadim daha once.

Esimin is yeri icin biraz beklememiz gerekiyor. Yani esime gore kesin olacak ama bilmiyorum iste haber bekleniyor bana uygun becerilerime uygun bir pozisyon icin. Yazim kurallari, imla, dil bilgisinde cok cok iyiyim, ingilizcem de cok iyi, bilgisayarla da aram iyi.

Her neyse, simdi salgin donemindeyiz ama bitince yine is bakacagim.

Siz ne dusunuyorsunuz? Yani esimin sirtina yuk bindirerek sonunun ne olacagini bilmeden okumak mi (ki ne okuyacagim, atanabilecek miyim, dort sene tek maasla nasil gecinicez?) Yoksa esimin is yeri olana dek gecici islerde calismaya devam mi?

Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Eşinin iş yerinden haber bekle maddi durum iyi ise.

Part time filan calışırsın. Öğrenim kredisi alırsın. Daha sonra okuman daha zor olur cocuk filan işin isine girince. Dünyanin bin bir türlü hali var. Eşine bir şey olursa senin de donanımın olsun. Yani böyle düşün. Belki polislik vs. Basvurursun bölümünle ilgili bir atama olmazsa da. sözleşmeli memur alımları oluyor sertifikalar edinir onlara başvurabilirsin. Daha çoook gençsin. Nasibin nerden gelir bilemezsin. Asla atanamaz dediğim tipler atandı.

Koca kaçıyor hemen evlenin zaten .
Hayatın sıralaması bu değil ya .
Önce okursun , sonra evlenirsin...
Neyse ;
2 yıllık sağlık bölümü okuyun , KPSS kasın ,
Mutlaka atanırsınız.
Bkz : 32 bin yeni atama.

Lütfen oku, lütfen Allah bozmasın mutlu evliliğiniz de var madem, eşin senin okumanı yük olarak görmez, kendin için bir sey yaptıgın icin mutlu olur.

Bu süreçte otur ders çalış iyi kötü bir üniversite oku. Bazen kötü gibi görünen iki yıllık bölümler çok daha rahat iş buluyor. 14.000 sıralama ile üniversiteye yerleştim kpssye hazırlanıyorum şimdi işin acıklı bir boyutu da bu :) hiç bir şey kaybetmezsin. Okurken belki çalışacak bir iş imkanı da olacak bilemezsin ki.

Ben oyumu çalışma hayatından yana kullanıyorum. Diplomakolikler için kenarda bulunması açısından aöf düşünebilirsin.

Açıktan ya da uzaktan eğitimle okuyabilirsin.
Öğretmenlikte vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Eşinin işyeri olana kadar da bekle derim salgın falan var çünkü şu aralar.
Çalışmaya başlayınca da uzaktan okursun.

eşiniz kaç yaşında ki 10 senedir teknisyen ? eğitimi iyi değil sanırım, okumanız onun egosunu ne duruma getirecek mesela ? elbette okuyun da bir de evde kıskanç bir erkekler boğuşmak var. bunları göze alıyor musunuz ?
çok gençsiniz, üniversitede bambaşka bir hayat olacak, herkes arkadaşlarıyla okul hayatının tadını çıkarırken siz eve dönüp yemek pişireceksiniz, bu psikolojiyi kaldırabilecek misiniz ?
üni sınavına hiç girdiniz mi ? durumunuz nedir şu an mesela ?

O değil de tutumunuzu cok beğendiğim. Eşim her şeyi hakediyor demenize,eve destek olmak istemenize. Genç yasta evlenmenize rağmen hicbir sorununuz olmaması da muhteşem nazar değmesin öğretmenlikten atanamazsiniz coookk zor. Cidden cok zor en yüksek alan bölüm 20 bin kisi icinden 3bin kisi alıyor ve 3 ayri sinava giriyorsunuz . 2 yillik bölümlerin atamasi nispeten daha kolay. Onlarda aciktan okunabiliyor. Mağazacilik sektirlerine falan bakın çalışmak icinde.

İnsanları yargılama hakkini kendinizde bulmayın şartlar öye gerektirmiş doğru ya da yanlış evlenmiş. Ayrıca öğretmenlerde 20bin atanıyor sözde ama o 20binin hepsini tek bölümden almıyorlar.

Eşinizin iş yeri lise mezunu ve sertifikasız kendince yetenekleri olan birini neden işe alsın? Binlerce üniversite mezunu, iş tecrübeli ve iddia ettiğiniz “yetenekleri” sertifikalarla belgelenmis insanlar varken kendinize bu denli güvenmemelisiniz. Okuyun kimseden torpil beklemeyin. Aman zaten okuyan da bir halt olmuyor atanamıyor bir mazeret değil kendinizi kandırmayın. İş hayatında sizden 5-0 önde onlar kusura bakmayın. Hayatınıza yanlıs başlamıssınız yanlıs devam etmeyin

Ben de 21 yasimda evlenmistim, esim kalkip bana "şurda calişirsin" demedi, istedigini okumaya devam edersin demisti. Senin iyiligini dusunen biri okuman gerektigini soylerdi, karar yine sana ait tabi.
Tek basina ev gecindiremiyorsa 21 yasinda kadinla evlenmeseymiş.

Açıktan lisans ya da ön lisans okuyabilirsiniz. Ön lisansı da isterseniz DGS ile tamamlarsınız.
Ayrıca sertifikalar da alabilirsiniz alanınıza, yapmak istediğiniz şeylere göre.
KPSS'de bir tercih ama Anadolu lisesi, düz lise mezunu iseniz düz memur olma şansınız maalesef düşük. Çok yüksek puanlar almanız gerekiyor. Polislik düşünürseniz de Polislik MYO'ya gitmeniz gerekecek lise mezunu olduğunuz için bildiğim kadarıyla.
KPSS ile İKM olabilirsiniz ama yapabilir misiniz bilmiyorum. Katiplik denenebilir yine.
Yapabileceğiniz çok şey var aslında, sadece ne istiyorsunuz ona karar verin. Ve ne olursa olsun (maddi destek sağlamak istediğiniz için söylüyorum bunu) çalışırken açıktan ön lisans/lisans okuyun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…