• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç yaşta evlilik ve işsizlik...

Arkadaşlar konu sahibi çoğumuzun kardeşi
ya da evladı yaşında.
Erken evlenmiş olmasını uygun bulmuyor olabiliriz, hareket tarzı farklı olabilir bununla birlikte üzerine fazla gitmiyor muyuz?
Tek istediği bizden akıl almak.
Eşini, evliliğini, İngilizcesini eleştirmemize gerek var mı?
O yaşlarda hepimiz hayata tozpembe bakmıyor muyduk?
Azıcık insaflı olalım, rica edicimmm.

Eğitim sistemi , iş bulmak herşey sıkıntılı. O konuda haklısınız. İlerde “ Şimdiki aklım gençlikte olsaydı sistemdeki tüm sorunlara rağmen o sisteme tutunmak için çok daha fazla mücadele verirdim.” Diyeceksiniz. Mücadeleye devam etmelisiniz. Şimdi okursanız ilerde daha fazla iş imkanınız olur.
yaşınız çok genç. Okuyun , çalışın. Güçlenin.

Benim esim bana her konuda sonuna kadar destek cikan tek kisidir. Nasil mutlu olacaksam oyle yasamami ister. Okurken daha mutlu olacagim dedigim anda beni sinava kendi goturur. Tek basina ev gecindiremiyor da demedim, ben destek olmak istiyorum dedim. Tesekkurler.

Kusura bakma ama ortalik univ. Mezunundan gecilmiyor, bir markete gitsen kasiyer bile univ. mezunu cikabiliyor. Kalkmis lise mezunu "iyi bir iş bulayim" diyorsun.

Her konuda destek cikmaktan ziyade biraz mantikli ve dogru olana yonlendirse daha iyi olur eşin. Sen calismak istesen bile bu devirde lise mezunu olarak kalma, mutlaka oku diyecegine is buluruz diye akil veriyor.

Neyse birsey demiyorum daha fazla, calismak yerine once oku bence 2 yillikta olsa oku, okuyunca da hayatin kurtulmayabilir ama okumayip calisinca da zengin olmayacaksiniz nasilsa yasin cok kucuk daha.

Okumalısınız dişinizi sıkın azıcık:KK51:Ve bu arada mutluluğunuz daim olsun ama asla eşiniz dahi olsa sonsuz güvenmeyin.Burda kaç yıllık evlilikler nasıl bitiyor okuyoruz çünkü.Ne olursa olsun bence kadının ayakları yere basacak kadar dahi olsa maddi gücü olmalıdır:KK52:

Son düzenleme:
Merhaba. 21 yasimdayim. 10 aylik evliyim. Esimi cok severek evlendim ve hala daha cok seviyoruz birbirimizi. Tabii ki bazi hatalarim yuzunden zamani geriye alip evliligi aceleye getirmeden yapmam gerekenleri yapmayi cok isterim su an ama ne yazik ki artik mumkun degil. Bu nedenle ileri bakmaliyim. En buyuk acaba'm ise universite. Ben hicbir zaman tip, hukuk falan isteyen biri olmadim. Son sene ogretmenlik istiyordum sadece. Universite hedefim buyuktu ama ankara, izmir gibi diger sehirler de olurdu. Esim hayatima girdi ve yasadigim ailevi sorunlarla bir sekilde universite okumadim.

Esim 10 yildir teknisyen olarak calisiyor ve beni de is yerine aldiracagini soyledi. Acikcasi biraz buna guvendim. Biraz da ulkemizdeki egitimin acinasi oldugu gercegini dusundum. Kac ogretmen atanabiliyor?... Ailem de konusuyoruz, onlar gec degil oku diyorlar.

Birkac ay oncesinde bir ise girdim, sartlari gercekten iyiydi ancak cok istekli, kibar, elimden geleni yapiyor olmama ragmen (hata yapmama ragmen) isten cikardilar beni. Sebep olarak somut bir sey bile soylemediler. Hak etmiyorum bunu diyerek ayrildim. Ama yasim ve tecrubesizligim geregi gururum cok kirildi, o kadar cok agladim ki... Cunku kendimce iyi oldugumu dusunuyordum, gercekten cabaliyordum...

Neyse ki salgin zamanina denk geldi, simdi evde olmam daha iyi ama tek maasla geciniyoruz. Oyle borcumuz yok, durumumuz da iyi cok sukur ama bir sekilde eve destek olmak istiyorum esim bunu hak ediyor cunku o bana her iste yardim eder camasir bulasiga kadar. Ama ben birkac cagri merkezi disinda calismadim daha once.

Esimin is yeri icin biraz beklememiz gerekiyor. Yani esime gore kesin olacak ama bilmiyorum iste haber bekleniyor bana uygun becerilerime uygun bir pozisyon icin. Yazim kurallari, imla, dil bilgisinde cok cok iyiyim, ingilizcem de cok iyi, bilgisayarla da aram iyi.

Her neyse, simdi salgin donemindeyiz ama bitince yine is bakacagim.

Siz ne dusunuyorsunuz? Yani esimin sirtina yuk bindirerek sonunun ne olacagini bilmeden okumak mi (ki ne okuyacagim, atanabilecek miyim, dort sene tek maasla nasil gecinicez?) Yoksa esimin is yeri olana dek gecici islerde calismaya devam mi?

Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Merhaba bende 21 yasindayim ve universite okuyorum ic mimarlık sevgilim var ve eklilik karari almayi dusjnuyorum ben derim ki yasin asla gec degil universite bu her zman okunur her yasta onemli olan istemek isten cikarildin neden universite bi faktor cok onemli birsey 2 yillik grafik tasarim okumani oneriyorum gerekli bilgisayar programlarini ogrenip 5000 tl ile ise basliyosun bence simdiden universite puanlarina bakmaya basla sana guveniyorum

Merhaba. 21 yasimdayim. 10 aylik evliyim. Esimi cok severek evlendim ve hala daha cok seviyoruz birbirimizi. Tabii ki bazi hatalarim yuzunden zamani geriye alip evliligi aceleye getirmeden yapmam gerekenleri yapmayi cok isterim su an ama ne yazik ki artik mumkun degil. Bu nedenle ileri bakmaliyim. En buyuk acaba'm ise universite. Ben hicbir zaman tip, hukuk falan isteyen biri olmadim. Son sene ogretmenlik istiyordum sadece. Universite hedefim buyuktu ama ankara, izmir gibi diger sehirler de olurdu. Esim hayatima girdi ve yasadigim ailevi sorunlarla bir sekilde universite okumadim.

Esim 10 yildir teknisyen olarak calisiyor ve beni de is yerine aldiracagini soyledi. Acikcasi biraz buna guvendim. Biraz da ulkemizdeki egitimin acinasi oldugu gercegini dusundum. Kac ogretmen atanabiliyor?... Ailem de konusuyoruz, onlar gec degil oku diyorlar.

Birkac ay oncesinde bir ise girdim, sartlari gercekten iyiydi ancak cok istekli, kibar, elimden geleni yapiyor olmama ragmen (hata yapmama ragmen) isten cikardilar beni. Sebep olarak somut bir sey bile soylemediler. Hak etmiyorum bunu diyerek ayrildim. Ama yasim ve tecrubesizligim geregi gururum cok kirildi, o kadar cok agladim ki... Cunku kendimce iyi oldugumu dusunuyordum, gercekten cabaliyordum...

Neyse ki salgin zamanina denk geldi, simdi evde olmam daha iyi ama tek maasla geciniyoruz. Oyle borcumuz yok, durumumuz da iyi cok sukur ama bir sekilde eve destek olmak istiyorum esim bunu hak ediyor cunku o bana her iste yardim eder camasir bulasiga kadar. Ama ben birkac cagri merkezi disinda calismadim daha once.

Esimin is yeri icin biraz beklememiz gerekiyor. Yani esime gore kesin olacak ama bilmiyorum iste haber bekleniyor bana uygun becerilerime uygun bir pozisyon icin. Yazim kurallari, imla, dil bilgisinde cok cok iyiyim, ingilizcem de cok iyi, bilgisayarla da aram iyi.

Her neyse, simdi salgin donemindeyiz ama bitince yine is bakacagim.

Siz ne dusunuyorsunuz? Yani esimin sirtina yuk bindirerek sonunun ne olacagini bilmeden okumak mi (ki ne okuyacagim, atanabilecek miyim, dort sene tek maasla nasil gecinicez?) Yoksa esimin is yeri olana dek gecici islerde calismaya devam mi?

Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Bugünlerde binlerce kişi işsiz kaldı malesef. Yasin küçük evde issiz im sorunu yaoma ya gerek yok. Cebimde son 100 tl var ve işten çıkarıldı m diyen biriyle konuştum bugün. Adam resmen ağlıyor ve ağır engelli bir evladı var.

Bakin, gercekten saygi cercevemi asmak istemem. Nicin beni uzecek sekilde yorumlar yapiliyor anlamiyorum. Ben size bunlari sormadim ki... annem seve seve git evlen kizim demedi ya da ben kosa kosa evlenmeye gitmedim. Eminim sizler de bircok sey yasamissinizdir hayatinizda, ben de kendi hayatimda bir seyler yasadim ve iyi ya da kotu, dogru ya da yanlis su an buradayim. Sukur ki mutsuz degilim. Sadece hayatimin bundan sonrasi icin sizlerden fikir almak istedim, daha once yasadiklarim icin degil. Ve ben matematik dersinde 100 uzerinden 7 alacak kadar da basarisizdim. Yani insanlar bir konuda yetenekli basarili olabilir. Ben dilde basariliyim sayisalda kotuyum. Hepimiz boyle degil miyiz? Neden kimse inanmiyor, dalga geciyor? :110:

Kuzum çünkü okumalısın, kendini geliştirmelisin, sen bu piyasada vasıfsız sayılıyorsun (insanlar üni mezunu, sertifikalı, tecrübeli) dedikçe sen itiraz ediyorsun ama böyle ama şöyle diyorsun. Fikrin kararın belli bence senin.

Hacettepe türkçe öğretmenliğine hangi puan ve sıralamayla girdiniz acaba?
TM çıkışlı, 110 bininci olmuş sınavda. Bunu belirtmiş ama sözelden ilk 5000 içinde olduğunu belirtmemiş hayret. (Hacettepe Türkçe öğretmenliği o ayarda) Bir de öğretmenliği de güya atanamam korkusuyla istemiyor ama Türkçe öğretmenliği ataması en kolay bölümlerden biri. Birisi İngilizcesi iyi diye İngilizce öğretmenliği oku demiş, onu da istememiş. Ki onun da ataması kolay. 🤦🏻‍♀️

sylvia06 sylvia06 sıkarken biraz daha tutarlı ol.

Koca kaçıyor hemen evlenin zaten .
Hayatın sıralaması bu değil ya .
Önce okursun , sonra evlenirsin...
Neyse ;
2 yıllık sağlık bölümü okuyun , KPSS kasın ,
Mutlaka atanırsınız.
Bkz : 32 bin yeni atama.
2 senelik tecrübesiz elemanların eline düşmezsiniz umarım

TM çıkışlı, 110 bininci olmuş sınavda. Bunu belirtmiş ama sözelden ilk 5000 içinde olduğunu belirtmemiş hayret. (Hacettepe Türkçe öğretmenliği o ayarda) Bir de öğretmenliği de güya atanamam korkusuyla istemiyor ama Türkçe öğretmenliği ataması en kolay bölümlerden biri. Birisi İngilizcesi iyi diye İngilizce öğretmenliği oku demiş, onu da istememiş. Ki onun da ataması kolay. 🤦🏻‍♀️

Bende okudum o yazısını ona istinaden ufak bir araştırma sonrasında sorayım dedim. İşsizlik zor gerçekten.
(buradaki işsizlik ironi içerir konu sahibi arkadaşım)

99 subat dogumluyum, siz buyrun hesaplayin yasimi. Ingilizce egitimimle ilgili de buradaki herhangi birine kanit sunmama gerek duymuyorum, benim bu konudaki basarilarimi sehirdeki tum tanidiklarim biliyor zaten. Anadili gibi kimse konusamaz orada yasamadan. Anadilim gibi de demiyorum. Iyi oldugunu belirttim. Bunda sizi bu derece rahatsiz eden nedir? Bir iki sene boyunca cabalayip hicbir sekilde becerememeniz mi yoksa sizin anadiliniz gibi konusmaniz mi :)))
Canım o zaman dilden sınava girip ingilizce öğretmenliği düşünebilirsin.

Bak istersem tip kazandim derim istersem yurtdisinda burs kazandim derim bundan SANA NE? onemli olan burda ne kazanip kazanmadigim degil yeter artik ne yasadigimi bilmiyorsunuz ya bilmiyorsunuz cok kolay dimi uzaktan yargilamak. Ben sana bunu mu sordum ya bunu mu sordum? Insan gibi ilgili oldugun basarili oldugun bir bolumde oku diye tavsiye vermek cok mu zor? Kalbin ne kadar kirle dolu, sen ve senin gibi birkac kisinin daha. Burada cok yakindan bir akrabam var ve kim oldugumu anlamamasi icin bazi detaylari degistirerek yazmak zorundayim. Ama kazandigim dogru, ingilizcemin iyi olmasi da dogru. Gitmedim, gondermediler. Izin vermediler. Kavga ettim. Evden ayrildim. Arkadasima tasindim. Bolum degistirdim. Geri geldim. Muallakta kaldim. Bir suru bir suru sey. Ama karsisindakini bu denli uzecek bir uslupla konusanlara laf anlatan bende kabahat. Rica ediyorum yazmayin.

Merhaba bende 21 yasindayim ve universite okuyorum ic mimarlık sevgilim var ve eklilik karari almayi dusjnuyorum ben derim ki yasin asla gec degil universite bu her zman okunur her yasta onemli olan istemek isten cikarildin neden universite bi faktor cok onemli birsey 2 yillik grafik tasarim okumani oneriyorum gerekli bilgisayar programlarini ogrenip 5000 tl ile ise basliyosun bence simdiden universite puanlarina bakmaya basla sana guveniyorum
Sen ne guzel bir insansin :KK68:mutlaka bakacagim cok tesekkur ederim

oku tabi ki. Şu an çok seviyor olabilirsiniz birbirinizi bir gün gelir ayrılırsınız, Allah korusun eşiniz vefat eder belki de sadece hatır için tutulduğunuz iş yerinden apar topar çıkmak zorunda kalırsınız. Evde olduğunuz bu dönemde sınava çalışın, hedef belirleyin. Gerçek bir öğrenci gibi. İngilizcenizin iyi olduğundan bahsediyorsunuz. Bu büyük bir fırsat. Bunu hiçe sayıp sizi kabul edecekleri işi beklerseniz diyeceğim tek şey yazık. Okuduktan sonra tekrar o işte çalışabilirsiniz ama yeter ki kendinize ait bir bölümünüz olsun.

İngilizce okusanız bence yapacağınız en mantıklı şey olur.Boğaziçi falan demişsiniz,bence deneyin şansınızı.
Çalışma konusunda da eşiniz sizinle siz bu kadar küçükken evlendiğine göre kendine güvenmiş,ben olsam ''yük oluyorum'' diye düşünmezdim.Biraz gerçekçi bakın olaya,yarın bir gün ayrı düşseniz keşke okusaydım diye siz kafanızı vurursunuz duvara.

Back