- 23 Temmuz 2019
- 14.634
- 46.638
- 548
- 40
Esim 30 yasinda. Biri turkiyede digeri polonyada olmak uzere iki universite bitirmis birisi. Bilgi islem teknisyeni ve halkla iliskiler uzmani. Benim onu mukemmel gordugum gibi o da beni mukemmel gorur bu sebeple kiskancliktan ote benimle gurur duyar her daim. Yemek pisirme isini de severek yapiyorum ve ozel bir beslenme stilimiz oldugu icin her aksam yemek yemeyiz. Ve benim iki yuzlu, akli bir karis havada, arkadan konusan arkadaslarla yasamak istedigim bir hayat yok, en yakin arkadasimla da evlendim zaten. Tesekkurler.
tamam sakin olun :) türk kadınının - dünyada da örnekleri çok ama türkiyede daha çok- temel sorunu eşine göre daha başarılı olması.
ne yazık ki erkeklerin büyük kısmı bunu kaldıramıyor, eşit eğitim düzeyi ve eşit çalışma pozisyonlarında eskaza kadının bir tık fazla maaş alması bile sorun olabiliyor.
siz de o büyük çoğunluğun içinde olabilirdiniz.
yalnız üniversitede arkadaşlıkları hep ikiyüzlülük, arkadan konuşma üzerine kurgulamış olmanız tuhaf geldi.
bu konuya şundan dolayı değindim, yaşınız çok genç. eminim buna da itiraz edeceksiniz ama halen o yoğun değişim dönüşümün yaşandığı periyoddasınız. üniversite ortamı liseden falan çooook farklıdır. o ortam içerisinde mutlaka dönüşeceksiniz. belki de insanların orada yaşadığı "arkadaşlıklar" çok özenip sorumluluklardan dolayı katılamayacağınız şeyler olacak. bunu yine böyle şeyler yaşayan çok insan olduğu için söylüyorum.
keza üniversite lise gibi dersten sonra eve dönüp ödev yapmak değildir, hocalarla da öğrencilerle de sosyalleşip vizyon geliştirme yeridir. belki bunları yapamamak sizi negatif etkileyebilir.
yoksa benim için hele de bir kadının okumasından daha anlamlı bir şey yok.