• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç yaşta evlilik ve işsizlik...

Dunyanın en mukemmel erkegıyle evlendıgını söylemissin yukarıda. Dunyanın en mukemmel erkegıyle evlenip oxford üniversitesinin konusmali yazılı sınavlarından basasirıyla gecıp sertıfıkada almıssın
Oh yeme de yanında yat.
Tesekkur ederim :)

Malesef sebebi canim bitanecik gozu yukseklerde olan lisede ingilizce ogretmenlerim okula cagirip bu kiz dil secmeli diye yalvardigi halde beni tmye surukleyen annem....
Yabancı diliniz dediğiniz kadar iyiyse hala sınava girebilirsiniz. Katsayınız düşmüyor eşit ağırlıkçısınız diye.
Dilden sınava girin o halde.

Yabancı diliniz dediğiniz kadar iyiyse hala sınava girebilirsiniz. Katsayınız düşmüyor eşit ağırlıkçısınız diye.
Dilden sınava girin o halde.
Dilden cok fazla gelecegi olan meslek yok ne yazik ki. Ceviribilim var o da bogazicinde okursan. Ogretmenlik de olur ama atama sorunu iste...

Dilden cok fazla gelecegi olan meslek yok ne yazik ki. Ceviribilim var o da bogazicinde okursan. Ogretmenlik de olur ama atama sorunu iste...
Öğretmenlikte ataması en rahat bölüm İngilizce atama puanlarına ve sayılarına bakın görürsünüz. Üstelik özel sekörde de şansı var.

Öğretmenlikte ataması en rahat bölüm İngilizce atama puanlarına ve sayılarına bakın görürsünüz. Üstelik özel sekörde de şansı var.
Peki 4 sene boyunca zorlanmaz miyiz acaba? Ya esimin is yeri olursa peki cunku orasinin sartlari daha iyi.

Peki 4 sene boyunca zorlanmaz miyiz acaba? Ya esimin is yeri olursa peki cunku orasinin sartlari daha iyi.
Sizin belli bir kararınız yok. Önce karar verin. Çalışırken okursanız ancak açık öğretim olur yoksa zor.
Okuyayım mesleğim olsun derseniz çalışmayı bir süre ertelemek zorunda kalırsınız ya da yarı zamanlı iş bakarsınız.
Önce karar verin nasıl mutlu olacaksanız o yoldan ilerleyin.

Sizin belli bir kararınız yok. Önce karar verin. Çalışırken okursanız ancak açık öğretim olur yoksa zor.
Okuyaım mesleğim olsun derseniz çalışmayı bir süre ertelemek zorunda kalırsınız ya da yarı zamanlı iş bakarsınız.
Önce karar verin nasıl mutlu olacaksanız o yoldan ilerleyin.
Haklisiniz iyice dusunmeliyim hazir karantinadayken. Cok tesekkur ederim :KK68:

Dunyanın en mukemmel erkegıyle evlendıgını söylemissin yukarıda. Dunyanın en mukemmel erkegıyle evlenip oxford üniversitesinin konusmali yazılı sınavlarından basasirıyla gecıp sertıfıkada almıssın
Oh yeme de yanında yat.

5 yasından beri özel okullarda, oxfordlarda, annesi hırslı gözü yüksekte zorla tm yazdırıyor. Ama hatun ergen yaşında evleniveriyor. Kanal 7 dizisi

Yazim kurallari, imla, dil bilgisinde cok cok iyiyim
Gördüğüm kadarıyla pek de iyi değilsiniz ama olsun. İyi olana üst düzey yöneticilik vermiyorlar zaten. Siz çalışmadan da geçirebiliyorsanız okumanızı tavsiye ederim. Eşin sırtına yük bindirmek olarak görmüyorum ben bunu. Siz evde onun yemeğini, ütüsünü yapıyorsunuz her gün, vakti gelince ona bir evlat verip büyüteceksiniz. Sizin emeklerinizin yanında onun dört yıl sizi okutması pek de büyük bir şey değil. Yaşınız da çok müsait. Ama bu süreçte dikkat edip hamile kalmamanız gerekiyor.

5 yasından beri özel okullarda, oxfordlarda, annesi hırslı gözü yüksekte zorla tm yazdırıyor. Ama hatun ergen yaşında evleniveriyor. Kanal 7 dizisi
Bakin, gercekten saygi cercevemi asmak istemem. Nicin beni uzecek sekilde yorumlar yapiliyor anlamiyorum. Ben size bunlari sormadim ki... annem seve seve git evlen kizim demedi ya da ben kosa kosa evlenmeye gitmedim. Eminim sizler de bircok sey yasamissinizdir hayatinizda, ben de kendi hayatimda bir seyler yasadim ve iyi ya da kotu, dogru ya da yanlis su an buradayim. Sukur ki mutsuz degilim. Sadece hayatimin bundan sonrasi icin sizlerden fikir almak istedim, daha once yasadiklarim icin degil. Ve ben matematik dersinde 100 uzerinden 7 alacak kadar da basarisizdim. Yani insanlar bir konuda yetenekli basarili olabilir. Ben dilde basariliyim sayisalda kotuyum. Hepimiz boyle degil miyiz? Neden kimse inanmiyor, dalga geciyor? :110:

Esimin is yerinde gerekli baglantilari var ve o konuda bir problem yok. Sadece biraz zaman gerekiyor. Benim lise mezunu olmamla bir ilgisi yok yani yapacagim isin. Hayatima yanlis baslamadim, erken basladim. Tesekkurler.

Anlayamadim simdi, egitim seviyesinin nasil meslekle alakasi olmaz, lise diplomasiyla doktorluk yapilabiliyor mu mesela?

Bunlari gecersek de, benim fikrimce ablacim is bulacaksan da kendin bul, okuyacaksan da kendin oku. Neden dersen koca torpiliyle/baglantisiyla neyse artik is olmaz, olsa bile sana ait olmaz. Gittigin yerde bunu da buraya kocasi koydu iste derler, eee hakli da olurlar. Sen kendin bir sey basarmis olmazsin sadece kazandigin parayi cebine koyarsin o kadar.

Bana kalirsa oku. Herkes iyi ya da kotu universite mezunuyken lise mezunu olarak gercekten is bulamazsin. Yasin zaten cok genc, ne istersen okursun. Hayatta bol sans dilerim.

Gercekten boyle aglayacagimi bilseydim asla bu konuyu acmazdim. Eminim hepiniz benden buyuksunuzdur ablalarim. Saygida kusur ettiysem ozur diliyorum. Ama ben sadece gelecekle ilgili tavsiye almak istedim. Hayatimla ilgili, vermis oldugum kararlarla ilgili yargida bulunmanizi istemedim. Konuyla gercekten ilgilenen guzel bir insan olursa mesajlarini bekliyorum. Hepinize tesekkur ediyorum.

Üniversite sınavına hazırlanmaya başla hemen olduğunyerdeki üniversiteden tercih listeni olusturursun 2 veya 4 yıl disini sıkarsın durumunuzda iyiymiş bence okuman için bir engel yok. Gir sınava güzel bir meslek edin kpss gir atan çaba göster 😚 yaşın ilerleyince keşke okusaydım diye pişman olursun durumunuzda iyiymiş okumamaniçin bir engel yok bence

Anlayamadim simdi, egitim seviyesinin nasil meslekle alakasi olmaz, lise diplomasiyla doktorluk yapilabiliyor mu mesela?

Bunlari gecersek de, benim fikrimce ablacim is bulacaksan da kendin bul, okuyacaksan da kendin oku. Neden dersen koca torpiliyle/baglantisiyla neyse artik is olmaz, olsa bile sana ait olmaz. Gittigin yerde bunu da buraya kocasi koydu iste derler, eee hakli da olurlar. Sen kendin bir sey basarmis olmazsin sadece kazandigin parayi cebine koyarsin o kadar.

Bana kalirsa oku. Herkes iyi ya da kotu universite mezunuyken lise mezunu olarak gercekten is bulamazsin. Yasin zaten cok genc, ne istersen okursun. Hayatta bol sans dilerim.
Ya tabii ki cok iyi anliyorum sizi sadece burada ulu orta yazamayacagim seyler var. O yuzden kafaniz karisti ama oyle koca bulmasi is olmayacak aslinda.. daha farkli o kisma takilmayalim :KK68:

Üniversite sınavına hazırlanmaya başla hemen olduğunyerdeki üniversiteden tercih listeni olusturursun 2 veya 4 yıl disini sıkarsın durumunuzda iyiymiş bence okuman için bir engel yok. Gir sınava güzel bir meslek edin kpss gir atan çaba göster 😚 yaşın ilerleyince keşke okusaydım diye pişman olursun durumunuzda iyiymiş okumamaniçin bir engel yok bence
Meslek edinebilecegim bir bolum bulamiyorum :(

Yaşın okuman içşn elverişli çokta yaşlı değilsin tabi hamile kalırsan
Ne okuyabilirsin nede çalışma hayatın olur

Merhaba. 21 yasimdayim. 10 aylik evliyim. Esimi cok severek evlendim ve hala daha cok seviyoruz birbirimizi. Tabii ki bazi hatalarim yuzunden zamani geriye alip evliligi aceleye getirmeden yapmam gerekenleri yapmayi cok isterim su an ama ne yazik ki artik mumkun degil. Bu nedenle ileri bakmaliyim. En buyuk acaba'm ise universite. Ben hicbir zaman tip, hukuk falan isteyen biri olmadim. Son sene ogretmenlik istiyordum sadece. Universite hedefim buyuktu ama ankara, izmir gibi diger sehirler de olurdu. Esim hayatima girdi ve yasadigim ailevi sorunlarla bir sekilde universite okumadim.

Esim 10 yildir teknisyen olarak calisiyor ve beni de is yerine aldiracagini soyledi. Acikcasi biraz buna guvendim. Biraz da ulkemizdeki egitimin acinasi oldugu gercegini dusundum. Kac ogretmen atanabiliyor?... Ailem de konusuyoruz, onlar gec degil oku diyorlar.

Birkac ay oncesinde bir ise girdim, sartlari gercekten iyiydi ancak cok istekli, kibar, elimden geleni yapiyor olmama ragmen (hata yapmama ragmen) isten cikardilar beni. Sebep olarak somut bir sey bile soylemediler. Hak etmiyorum bunu diyerek ayrildim. Ama yasim ve tecrubesizligim geregi gururum cok kirildi, o kadar cok agladim ki... Cunku kendimce iyi oldugumu dusunuyordum, gercekten cabaliyordum...

Neyse ki salgin zamanina denk geldi, simdi evde olmam daha iyi ama tek maasla geciniyoruz. Oyle borcumuz yok, durumumuz da iyi cok sukur ama bir sekilde eve destek olmak istiyorum esim bunu hak ediyor cunku o bana her iste yardim eder camasir bulasiga kadar. Ama ben birkac cagri merkezi disinda calismadim daha once.

Esimin is yeri icin biraz beklememiz gerekiyor. Yani esime gore kesin olacak ama bilmiyorum iste haber bekleniyor bana uygun becerilerime uygun bir pozisyon icin. Yazim kurallari, imla, dil bilgisinde cok cok iyiyim, ingilizcem de cok iyi, bilgisayarla da aram iyi.

Her neyse, simdi salgin donemindeyiz ama bitince yine is bakacagim.

Siz ne dusunuyorsunuz? Yani esimin sirtina yuk bindirerek sonunun ne olacagini bilmeden okumak mi (ki ne okuyacagim, atanabilecek miyim, dort sene tek maasla nasil gecinicez?) Yoksa esimin is yeri olana dek gecici islerde calismaya devam mi?

Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Sen esıne yük olmuyorsun erkek evı gecındırmekle yükümlü o sana yük oluyor mu bunu aklından cıkar oncelıkle üniversiteyı okuyacaksan okumak ıcın oku dedıgın gıbı atanamayan o kadar kısı var kı bunkardan bırıdı de benım bır suru mulakata gırdım ve o kadar yıprandım kı bazen dıyorım okumasamıydım. Esının ısı ıyıyse kendını hırpalama hayatın tadını cıkar ama bebek ıcın acele etme.

Ben okumanız taraftarıyım. Evet bugün güzel bir evlilik yaparak geçiniyor olabilirsiniz. Fakat eşinizin ileride değişmeyeceğini ya da evliliğinizin bitmeyeceğini kimse garanti edemez. En azından bir işiniz olur. Diyelim herşey yolunda gitti ve bir bebeğiniz oldu. Ona okumamış ve çok erken yaşta evlenmiş bir örnek olmamalısınız bence. Yani kısaca ayakları üstünde duran, eğitimli kadınlara ihtiyacımız var.

Back