Gelinlik konusunda bile en ucuza kaçmak

Geçmiş olsun , sıkma canını. Peki sen onun bu hareketlerinin senin medeni durumundan kaynaklandığına emin misin?
Erkekler genelde isteksiz olurlar düğün hazırlıkları, masrafları konusunda.Böyle meselelerde yol yordam da bilmezler, aileyle tanışma,evlilik teklifi vs... Yani aklına kötüyü boş yere getiriyor olmayasın? Çok var sevgilisine evlenme teklifi etmeyen erkek, konuşma arasında şu zamanda direkt evlenelim diyen.

Teşekkür ederim canım.Biraz canım sıkılıyor ne yalan söyleyeyim. Neyse ki haftaya tatile gidiyorum. O izin vermemiş gidiyormuşum buda başka bi kriz konusu ya neyse :)
Evet onun "seni seviyorum" diyememe sorunu da var. Ama asıl sorunu egoistliği. Bana ciddi olduğundan hiç bahsetmiyordu. Bi iki arkadaşı ile beni tanıştırmıştı ama facebook'ta " ben bekarım" " aşk bana uzak" tarzı paylaşımlar da yapıyordu.
Dedim madem aşk ona uzak ben neden hayatındayım ? O tanıştırdığı adamlar dememişler mi madem aşk buna uzak bu kadın hayatına lay lay lom olsun diye girmiş.
Ben de yol verdim. Şimdi gelmiş yok anneme seni anlatıyorum ama her şeyi senin bilmene gerek yok ! Ne demek benim bilmeme gerek yok ? O zaman utanmasın benden çıksın "seviyorum ben bu kadını evleneceğim" desin.
Çekemicem bunca sıkıntıdan sonra, ben 4 yıllık kocamı boşamışım 10 aylık sevgiliyi mi bırakamayacağım. Onurumuz gururumuz nerede kaldı ki ?

Bir insana bir kez taviz verdin mi arkası kesilmiyor, taviz tavizi doğuruyor sonra olan sana oluyor. Kendine olan saygını yitirirsin maazallah o yüzden düşün taşın ondan sonra da konuş nişanlınla. Beklentilerinin ve ortada var olan şeylerin muhasebesini yap ona göre kararını ver.
Bence bir adam sevdiğini iddia ettiği kadının gözünden yaş akmasına izin veriyorsa ve bunu telafi etmek yerine üste çıkıyorsa, o adamdan hayır gelmez.

bak arkadasim bugun sirf buraya sana yasadiklarimi anlatmal icin uye oldum.
bende nisanliyken herseye senin gibi tamam dedim.
birseyden ozveri yapinca arkasi geliyor.neyse..
cok severek nisanlandik.once ev konusunda kv esime bir yil birlikte oturalim hem beta123un okulu var ( uni okuyodum) 1 yil sonra evinize cikarsiniz hemde butun esyalarinizi alicam dedi( bu arada esim esyalarin parasini onceden odemis esyamiz vardi yani.ama dugunden sonra kv esyalari yavas yavas evine kurdu). esimde bana dedi. yasiminda kucuk olmasi sebebiyle ok dedik. sonra gelinlik konusunda baskasinin gelinliginu giydim
o cok iyi melek kv dem zor bela ayri eve cikmamiza ikna oldu. ama beni cok uzduler. esimle o donem cok yiprandik.
derken daha bitmedi ayri eve cikinca kv beni dusman ilan etti. her kotu seyde hep ben kotu oldum. halada oluyorum. ha bu arada ayri eve cikinca bir cop bile almadi evindeki eskileri verdi ona bile tmm dedim. yine kiymetim olmadi. en son kv yuzunden yine esimle bosanma esigine geldik. toparlanmaya calisiyoruz. sakin ama sakin 1 yil bilmen ne oturma beraber. sonra seni hep ona endeksli ol ister. benim kv bile beni bu kadar uzmusken kirmisken esime olan o buyuk sevgimi azaltmisken baskalari ne yapar. akilli ol cocuk degilsin.uzun ve karisik oldu kusura bakmayin arkadaslar

bu arada melek kv derken yani benim oyle sandigim kv... ikinizde calisan insanlarsiniz...
evinizi yuvanizi kurmadan askerlik vs yapilmadan aceleniz ne.. niye hersey istedigin gibi olmasinki.. sen herseyin en iyisini hakediyosun. once bunu nisanlina goster.. herseye tmm deme...

birlikte yasaama fikri hic iyi degil ..
kiralasanız daha uygun olur ..
içinde ukte kalmasın sonra cnm . .

Cok taviz verdin, bunlarin adi fedakarlik olmaktan cikti artik.
Bence kiz dedigin agir olmali biraz, erkegin her dedigine sen nasil istersen erkegim diye atlamamali. Sen burda bize karsi uzuntunu, kirginligini belli ediyorsun ama nisanlina bisey gosteremiyorsun galiba. Birlikte yasamaya karsi degilim ama kabul etmek gerekirse adam o zaman seni cantada keklik goruyor.
Gelinlik konusunda fikrim, istedigin gelinligi al tabi ki. Benim gelinligim ozel dikimdi, gayet makul bi fiyata diktirmistim. Piyasayi iyi arastirirsan bulacagina eminim.

bak arkadasim bugun sirf buraya sana yasadiklarimi anlatmal icin uye oldum.
bende nisanliyken herseye senin gibi tamam dedim.
birseyden ozveri yapinca arkasi geliyor.neyse..
cok severek nisanlandik.once ev konusunda kv esime bir yil birlikte oturalim hem beta123un okulu var ( uni okuyodum) 1 yil sonra evinize cikarsiniz hemde butun esyalarinizi alicam dedi( bu arada esim esyalarin parasini onceden odemis esyamiz vardi yani.ama dugunden sonra kv esyalari yavas yavas evine kurdu). esimde bana dedi. yasiminda kucuk olmasi sebebiyle ok dedik. sonra gelinlik konusunda baskasinin gelinliginu giydim
o cok iyi melek kv dem zor bela ayri eve cikmamiza ikna oldu. ama beni cok uzduler. esimle o donem cok yiprandik.
derken daha bitmedi ayri eve cikinca kv beni dusman ilan etti. her kotu seyde hep ben kotu oldum. halada oluyorum. ha bu arada ayri eve cikinca bir cop bile almadi evindeki eskileri verdi ona bile tmm dedim. yine kiymetim olmadi. en son kv yuzunden yine esimle bosanma esigine geldik. toparlanmaya calisiyoruz. sakin ama sakin 1 yil bilmen ne oturma beraber. sonra seni hep ona endeksli ol ister. benim kv bile beni bu kadar uzmusken kirmisken esime olan o buyuk sevgimi azaltmisken baskalari ne yapar. akilli ol cocuk degilsin.uzun ve karisik oldu kusura bakmayin arkadaslar
elimesi kelimesine olabilecek şeyler,maalesef..evet ilişkiyi yıpratır beraber yaşamanın getireceyi sorunlar..

şunu bilmesi lazım konu sahibesinin..

Yaptıgı fedakarlıklar için kimse gelip teşekkür etmeyecek ona ..
birde problem gelinlikten ziyade kayınvalide ile birlikte oturmak..ve ketum bir aileye benziyorlar..bunlar ayrı eve çıkarkende problem çıkarır..ben ayrı eve çıkmıştım gelinliğimde kiralık üzereime göre dikilmişti..5 milyarlık gelinlik diktirseler bile kabul etmezdim aynı evi:KK14:

siz bile bile lades diyorsunuz çile çekmeye..
maddi manevi bir çok uyuşmazlı hatta miğde bulandıran şey var ortada.herseyden önce nısanlınızın tavrı hoş değil.
ayrıca neden bu kadar ısrarla dugunu sıkıstıyorsunuz kı ? sevıyorsa bekler , sevıyorsa sızı kırmaz ama bence nısanlınız sızı cebte goruyor artık .. hersey olup bıtsın tantanasını cekemem tarzında yaklasıyor..

yoksa herkes dugun yapıyor herkes evlenıyor herkes esının sevgılısının hayallerını gerceklestırmek mutlu etmek ıcın elını taşın altına koyuyor .. bu ılıskıde elını tasın altına koyan bana gore sadece sızsınız ve malesef evlendıgınız zaman da o taşın altında ezılmeye devam edıceksınız bunu kendınıze yapmayın..

birde problem gelinlikten ziyade kayınvalide ile birlikte oturmak..ve ketum bir aileye benziyorlar..bunlar ayrı eve çıkarkende problem çıkarır..ben ayrı eve çıkmıştım gelinliğimde kiralık üzereime göre dikilmişti..5 milyarlık gelinlik diktirseler bile kabul etmezdim aynı evi:KK14:
evet bir üstteki mesajımda belirtmiştim..Artık birlik oturmak diye bir kavram gerçekten gereksiz..

Eskiden insanların maddi olanakları ayrı ev açmaya musait degildi gelin kaynana görümce kayınbirader hep aynı evde yaşamak zorunda kalıyordu..

kiralıktı cnm .. :-)
alıpta napcam,nerde gitcem bi daha .. :KK53:
kendim modeli seçtim dikildi,ilk ben giydim..
:KK37:
benimkide aynen..:KK19:evin ayrı olması çok önemli..yeri gelince kendi ailenle bile anlaşamıyorsun:KK53:

X