gelinliğim arkamda bana bakıyor ben ona ağlaşıyoruz..:(

vazgeçtiğine sevindim buradan aşık olupta evlen ne işin var gurbet ellerde

canim oncellikle aileniin basina gelenlere cok uzuldum helede kardesineee
neyse bende yurtdisina geliin geldim
hepsi hallla40yil onceki duzeni yurutmek istiyolar
iyikide evlenmemissin
ben severek evlendim ama ben bile cok sorunlar yasadim
sen rabbimin sevilen kulluymussun ki kurtulmussun
AYRIYETTEN carsaf olayi yabanci ulkede daha cok kizlar bakmak istiyorlar carsafaaa ne olacaksaaaaaa

hayatını bu kadar karartmana ne gerek var herseyin basındasın evlenmemişsin cocugun olmamıs bırak gitsin ha dersen ki çok aşıgım o zaman birsey diyemem

Allah kolaylık versin zor bir durum gerçekten. bıktım artık aynı soruyu soranları duymaktan 'o ne der ,şu ne söyler. başkası için yaşamaktan yaşayan insanları görmekten çok bunaldım. nasıl olsa hiç bir türlü insanlara yaranamıyoruz.başkaları için yaşamayı bi kenara bırakıp kendi hayatımıza bakabilsek. iş ciddiye binmiş evet evleneğiz diyosun. olmayacaksa bunu neden yapasın ki. şimdiden böyleyse sonrasını düşünebiliyo musun. insanlar sonunu düşünmeden heyecana kapılıp evleniyorlar. oysa sen sonunu baştan yazmışsın. ama herşey bitmiş değil, her noktadan sonra mutlak büyük harfli başlangıçlar vardır. evlenip hayatını karartacağına, kendine gel düşün onca insan burda boşa konuşmuyor olmalı. ben daha çok küçüğüm belki yaşım daha 19 ama çevremdekilerden biliyorum abla kendini düşün biraz da yapma bu eziyeti kendine

arkadaşım verdin mi eşyaları,inşallah son kararın bu yönde olur,kızkardeşim bir psikopattan kurtulmuş kadar sevindim.ne yalan söyleyeyim barışmaya meyilli görünce çok kızmıştım sana...

aslında yazacak çok şey var herşeyin farkındasın ama kararsızsın. bişey söylemek istemiyorum böyle durumlarda artık çünkü bile bile gidilir evlenilir yinede çünkü nişan olmuş ya vazgeçecek güç bulunamaz ama sonra boşanmam gerek diye sızlanmalar başlar. keşke bu kadar kör olmasa gözümüz..... umarım doğru yola dönersin hayatına yeni bir sayfa açarsın.. hiçkimse vazgeçilmez değildir.

son yazdığın mesajı görmemiştim. tebrik ederim güçlü kızsın helal olsun.. vazgeçme kararından biraz canın yanar sonra unutursun..

ailesine söylemiyordu kaç gündür.bugün kayınvalidem arayınca söyledim hazırlık yapmayın diye.sonra kendisi aradı akşam eski nişanlım :S içimde şunuda deseydim keşke diyebileceğim hiçbir şey kalmadı hatta fazla bile konuştum onunla.ama telefonu kapatınca üzüldüm nedense çok bağırdım kızdım ağzıma geleni söyledim.sessizce cevap vermeden dinledi beni.beni hakettin mi sen bunu söyle şimdi dedim.bu fedakarlıkların yüzünden hayır ama ailendeki sorunlar yüzünden değil dedi.hala dürüst davranıyo yani :)
sanırım şu an hissettiğim en baskın duygu gelecek kaygısı :S şimdi ne yapıcam diye düşünüyorum.31 yaşındayım.
ve benim çok sevgili babam bu sorunlar arasında bana daha ondan iyisini bulamazsın bu yaştan sonra artık kaç yaşında biriyle de evlenirsin bilmem dedi.aslında çok anlayışlı hoşgörülü sakin bir adamdır babam nasıl böyle bir çıkış yaptı bana inanamadım.ama en son söylediklerini söylediğimde sadece güldü arıyorum ben şimdi babasını dedi.hayır kendi söylesin biz daha konuşmayalım dedim.
bu kadar sorunun arasında babamda değişmeye başladı.sözleri çok ağır geliyo bana.
kardeşiyle buluşup altınları vericem dedim hangileri dedi onların taktıklarını dedim.bende sana bizimkilerin taktıklarını vericeksin sandım dedi.dedim onları zaten vermem de onlar gitti çoktan borçlarım vardı ödedim dedim.ne borcun varmışki senin bu ne sorumsuzluk bilmem ne... kardeşimin şu an 30000 tl borcu var kocası yüzünden.dedim onunkiler ödenirken sesin çıkmıyo ben sana üzülüpte altınlarımı bozdurup ödüyorum sana gelipte öde demiyorum sen bana ne diyosun dedim :)
bazen diyorum lanetlimiyim acaba ben tövbe yarabbim.size böyle anlatıyorum ama inanın ki göçmüş hayattan kopmuş falan hissetmiyorum ağlamıyorumda eskisi gibi.gardım çok yükseldi sanırım ama en önemlisi yüce Rabbim bana acıyoda böyle bir sabır veriyo galiba.şükürler olsun.

Allah bundan sonra hayırlı insanlarla karşılaştırsın canım. Bende 29 yaşındayım. Nişanlıyım.
O dediğin gelecek kaygısı bu yaştaki bayanlarda oluyor. Ama belki de çok iyisini bulucaksın. 31 den sonra olmaz diye birşey yok.
Boşanmak çok daha kötü bence.

arkadaşım verdin mi eşyaları,inşallah son kararın bu yönde olur,kızkardeşim bir psikopattan kurtulmuş kadar sevindim.ne yalan söyleyeyim barışmaya meyilli görünce çok kızmıştım sana...

kardeşinin izni iptal olmuş buluşamadık o yüzden.ben nişanlımın kardeşine böyle söyle dediğini düşünüyorum ama neyse.haber vericek bana ilk izin gününde o zaman vericem.
birçok kişi kızdı senin gibi bana ama o kadar aptalımki iki güler yüze iki güzel lafa kanıyorum çocuk gibi :S zor hayır diyen tiplerdenim yani sonrada böyle tepeme biniyo herkes :S,
canım benim çok teşekkür ederim ilgine.gecenin bir vaktinde insan yalnız konuşacak kimse olmadığında özellikle, burası ilaç gibi geliyo,sayenizde.Allah razı olsun hepinizden.

Bende senin gibiyim. iki güzel söze kanarım.
yaşımız kaç olursa olsun bir yanımız hep çocuk kalıcak sanırım.

canım benim yaşın küçük ama cümlelerin çok büyük :) aynı böyle çevreni gözlemleyerek yaşa hayatını.bin nasihat bir musibetten daha değerli olsun senin için her zaman.o sağda solda konuşan insanlara onlar için değil ailemiz üzülmesin diye katlanıp konuşmalarına malzeme vermemeye çalışıyoruz hep.sanki onların hayatları çok doğruymuş gibi :)
şimdi ben o gücü topladım ve kim ne derse desin deyip hayatımı karartmamaya karar verdim.
yorumun için tşk ederim canım benim Allah sana güzel yazılar yazsın hep mutlu ol inş.

tabiki boşanmak daha kötü Allah kimseye yaşatmasın.hele bizim ailemizde bende geri gelseydim kahrolurdu annem babam Allah korusun
maalesef bu psikolojiyi yaşıyoruz bu yaşlarda.sanki hayatta gelebileceğimiz en başarılı en üst nokta evlenmekmiş gibi ama doğanında kanunu bu tabiki kendi yuvamızı kurmalıyız bizde.
çok tşk ler güzel dileklerin için.Allah sanada huzurlu ve mutlu bir yuva nasip etsin inş.

Bende senin gibiyim. iki güzel söze kanarım.
yaşımız kaç olursa olsun bir yanımız hep çocuk kalıcak sanırım.

dikkat ettiysen hiç kalp kırarım falan diye önemsemeden ağzına geleni söyleyebilen böyle iki lafa kanmayan daha az üzülüyo hayatta.çünkü aman dokunmayalım buna bir sürü laf yeriz şimdi diye bişey diyemiyorlar onlara çoğunlukla :)
böylesi daha iyi mi ne :)
ben o çocuğu ne olursa olsun hep yaşatıcam içimde.bu kadar sorun içinde bile hep güler eğlenir yeğenimle parka gittiğim zaman diğer salıncağada ben otururum,sokaktaki çocuklardan bisikletlerini isteyerek 1 tur versene derim hala tıpkı çocukluğumuzdaki gibi :)

amin canım sağol.
o gelecek kaygısı bendede var. benimde ne zaman evleniceğim belli değil.
çoğu zaman bunalımdayım.
bu gelecek kaygısı kötü ama yenmeye çalışmakta lazım.
Yoksa beni bitiriyor.

bende öyleyim canım. çizgifilm izlerim.
pepe şarkısını söylerim. çocuk varsa onla kumdan kale yapmayı severim.
oyuncaklarım vardır.
oyuncak ayımla uyuyorum hala.
içimde hala küçük bir kız var.
seninki gibi. :)

amin canım sağol.
o gelecek kaygısı bendede var. benimde ne zaman evleniceğim belli değil.
çoğu zaman bunalımdayım.
bu gelecek kaygısı kötü ama yenmeye çalışmakta lazım.
Yoksa beni bitiriyor.

bu biraz biyolojik saatimizle de alakalı sanırım.toplum baskısıyla zaten doğrudan alakalı.ne zaman evleneceksinde ne zaman çocuğun olacak gibi :S ki yaşıtlarıma baktığım zaman 2.3. çocukları var epey yol katetmiş durumdalar yani.kendilerini aşmış yeni bir insan yetiştirme boyutuna geçmişler.yoksa benim yaşımla içim birbirine endeksli doğru orantılı ilerlemiyor.yaşım geçtikçe içimde geçmiyor yani çok şükür :) zevklerimiz değişiyor belki biraz.yaşımı söylemekten bile hiç hoşlanmazken onun verdiği olgunluk birçok konudaki doğru öngörüler,şımarık gereksiz kaprisler yapmamak, en önemlisi ne istediğini bilmek.her yaşın ayrı güzelliği var derken sanırım kastettikleri buymuş :)
ama insan çoğu zaman kendi hayatına objektif bakamayabiliyor.şekil a ben gibi :)

ve şekil b ben gibi...
biz geriden takip ediyoruz.
biyolojik saatimizden geliyor herşey başımıza zaten. :)

O kadar tatli dilli ve iyi niyetli bi insana benziyorsun ki,
bu yasadiklarini hak ettigine kesinlikle inanmiyorum
Böyle bi insan ve aile sana hayati zindan ederdi,
o yüzden ayrilma karari vermene ne yalan söyleyim cok sevindim....

daha evlilik başlamadan bu kadr sorun başlamışsa uzak durun derim ben.
bizim sülalede ikisi de iyi eğitim görmüş bir çift var. aynen böyle kavga ederler ve adam biraz psikopat. belki kadın başlarda kanıyordu kavgadan sonra tatlı söze ama artık "kalbimi kırdıktan sonra o getirdiği pırlantanın inan hiç bir anlamı yok".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…