• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinler gelin dertleşelim

Sizi kıskandıkları kısmına katılıyorum ben de. Muhtemel ki mutlu değiller, saracak yer geziyorlar. O da siz olmuşsunuz. Ama duruşunuzu bozmayın, her şeye cevap verip polemiğe girmeyin, mesafenizi koruyun. Saygısızlık boyutuna gelmesin iş. Eşiniz de korkmuş gibi bırakıp gitmenizden bu tutumunuzu devam ettirin bakalım nolacak?
Aynen öyle eşimin beni övemsini bile kıskanırlar suratları değişir ben biraz güzel olayım ince ince eleştirirler. Ama ben anlamıyorum yani mutluluk ellerinde ben küçük şeylerden mutlu olurum. Allah ta istediklerimi bir şekilde belki iyi niyetliyim diye veriyor. İş sahibi olmaması bile çekemiyorlar. Maaşım çokmuş onlara hediye alabilirmişim. Ama ben onlardan esirgiyormuşum çok şey var ya. Maaşımı bile kıskanıyorlar. Ama bunu elim görmüyor.

Eşiniz en azından duzelicem, arkandayım falan demiş tabi icraat yoksa söylemin bir önemi yok, benim kocam duzelicem arkandayım demeyi bırakın, düzelmesi gereken kişinin ben olduğunu dusunuyor. Zaten hep biz alınganlik ve kuruntu yaparız onlarin ailesi mükemmeldir. İnanın aynı şeyler. Evlilikler kişiler farklı , olaylar aynı. Aile her haltı yapar koca kişisi tuzluk gibi kenarda seyreder en sonunda da sen olay çıkarıyorsun der. Olan size olur.
Valla ben alttan alırken durum bende de böyleydi ben ne zaman yeter sizi niye çekeyim dedim durumlar değişti ama hala ciddiyim bu konuda eşim de bunu görüyor tek bir olay çıkarsa arkama bakmam.

Evlendikten sonra şunu anladım ki neysen o olacaksın...Sana nasıl muamele ediliyorsa öyle davranacaksın ne eksik ne fazla... Normalde yeni tanıştığın insanlara böyle tahammül gösteriyor musun?İyi görünmeye çalışıp sineye çekiyor musun?Eee onların ne farkı var?...Herkes kendi değerini kendi belirler...Arkadan hesap yapıp iş çeviren art niyetli olan insanlara neden iyi niyet gösteresin...Benim mantığım şu olmuştur hep benden bir zarar gelmeyeceğini biliyorlar.Karım yoksa zararımda yok bunun farkındalar.Eşim benim için katlan ben böyle mutlu olurum diyen biride değil.Hatta son zamanda git kiminle derdin neyse çöz dedi ama ben onlarla baş edemem atacakları iftiralarla uğraşamam.Bu insanlar doğarken yanımda değillerdi yıllar sonra bir sebeple tanıdım işte hepsi bu fazlası yok herkesin değeri ederi kadar fazlası değil.

Sizi çok iyi anlıyorum. Siz de mesela ne gibi durumlar oldu dertleşelim biraz. Peki eşiniz ne zaman tamamen sizin tarafınıza geçti. Ben eşimden daha tam emin değilim Malesef.
Biz evleneli 2 yıla yakın oldu Bir konum da var

Evlendikten sonra şunu anladım ki neysen o olacaksın...Sana nasıl muamele ediliyorsa öyle davranacaksın ne eksik ne fazla... Normalde yeni tanıştığın insanlara böyle tahammül gösteriyor musun?İyi görünmeye çalışıp sineye çekiyor musun?Eee onların ne farkı var?...Herkes kendi değerini kendi belirler...Arkadan hesap yapıp iş çeviren art niyetli olan insanlara neden iyi niyet gösteresin...Benim mantığım şu olmuştur hep benden bir zarar gelmeyeceğini biliyorlar.Karım yoksa zararımda yok bunun farkındalar.Eşim benim için katlan ben böyle mutlu olurum diyen biride değil.Hatta son zamanda git kiminle derdin neyse çöz dedi ama ben onlarla baş edemem atacakları iftiralarla uğraşamam.Bu insanlar doğarken yanımda değillerdi yıllar sonra bir sebeple tanıdım işte hepsi bu fazlası yok herkesin değeri ederi kadar fazlası değil.
Eşim son zamanlarda bana git konuş dedi ama neden ben konuşayım ki anlar yine kendilerini bir şekilde haklı çıkaracak şu an hiç konuşmamayı düşünüyorum am öyle insanlar ki inada aynı ortamda bulunmaya çalışırlar mesela özel günlerde kaynana evine gidiyoruz bu saatten sona selam ile vermiyorum zaten ama çok belirsiz ne olacağı umarım eşim Arkamda durur. Bu saatten sona iş eşimde bitiyor ben küser o hiç bir şey yokmuş gibi yanımda davranırsa ben zor durumda kalırım ya da öyle durumlarda ne yapmalıyım siz ne yapıyorsunuz

Doğru diyorsunuz işte bunu ben yeni anladım aile yüzünden eşimle çok tartıştık evde ama artık ne olursa olsun modundayım. Sanırım bu halde iken daha rahatım.

Hadsızlere bukadar yuz verırsen olacagı bu sadece basını okudum gıcık oldum. Esın uzulmesın dıye her lafı yersen o senı uzer. Bencede arkanda durmuyor mesela o soylenen lafların bırını yada en ufak bı doldurusu esım anlasa bıdaha gorusmez ve laflarını verır bu sadece susuyor anladıgım kadarıyla.

Eşim son zamanlarda bana git konuş dedi ama neden ben konuşayım ki anlar yine kendilerini bir şekilde haklı çıkaracak şu an hiç konuşmamayı düşünüyorum am öyle insanlar ki inada aynı ortamda bulunmaya çalışırlar mesela özel günlerde kaynana evine gidiyoruz bu saatten sona selam ile vermiyorum zaten ama çok belirsiz ne olacağı umarım eşim Arkamda durur. Bu saatten sona iş eşimde bitiyor ben küser o hiç bir şey yokmuş gibi yanımda davranırsa ben zor durumda kalırım ya da öyle durumlarda ne yapmalıyım siz ne yapıyorsunuz
Ben eşimin annesiyle iki hafta önce ciddi bir tartışma yaşadım.Dört senelik evliyim birikim diyelim telefonda iki buçuk dakikalık bile olmayan bir görüşme yaptım ve artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.Eşimin kız kardeşi beni sosyal medyadan takip etmeye başlamıştı tartışmadan sonra silmiş çokta bir önemi yok zaten senede iki kez falan ancak görürdüm onu denk gelirsek.Zaten eşimin dedesi için giderdim ayda bir artık gitmeyi düşünmüyorum.Dede ölürse giderim yada onun doğum gününde ancak 5 ay sonra oluyor başka türlü gitmem sanırım.

Aynen öyle eşimin beni övemsini bile kıskanırlar suratları değişir ben biraz güzel olayım ince ince eleştirirler. Ama ben anlamıyorum yani mutluluk ellerinde ben küçük şeylerden mutlu olurum. Allah ta istediklerimi bir şekilde belki iyi niyetliyim diye veriyor. İş sahibi olmaması bile çekemiyorlar. Maaşım çokmuş onlara hediye alabilirmişim. Ama ben onlardan esirgiyormuşum çok şey var ya. Maaşımı bile kıskanıyorlar. Ama bunu elim görmüyor.
Haha 😂 bi de hediye mi bekliyorlarmış?! İçi fesat insana ne yapsanız boş. Hediye alsanız burun kıvırırlardı eminim beğenmezdi prensesler. Madem işiniz de var yeyin için gezin onlar da kudurduklarıyla kalsınlar. Başkasının mutsuzluğuyla beslenen haset fesat tipler

Valla istersen on bin çeşit yemek yap ağzınla kuş tut 4 4lük ol yada insani güçlerin olsun, bir kere kabullenmediler mi herşeye kusur bulurlar bu insanların akli ve vicdani değerleri olduğunu düşünmüyorum. Kendini boşa yorma. Seni sevsinler diye uğraşma sevmek zorunda değiller, saygı duymak zorundalar. Eşinle kesin net dille konuş. Tekrar muhattap olma böyle insanlarla. Tek yöntemleri de sen alıngansın demeleri olur zaten hep aynıdır zekaları buna çalışır çünkü hayat gayeleri sadece bu tarz şeylerle uğraşmak olduğu için normal görme duyma. Eşinle konuş. İçine de atma

Benim eşimin ailesi Allah var sessiz sakin insanlar ama geri kafalılar biraz eskiye adete geleneğe çok düşkünler bende hiç sevmem o tarz şeyleri en baştan kendimi belli ettim en başta da eşim bilir ne yapıp ne yapmayacağımı. Evime geldiklerinde çok iyi ağırlarım. Eşim seni çok seviyolar diyo ben birşeylerini görmesem de hani benden çok hoşlandıklarını sanmıyorum ben özgür yetiştiğim için onlara çok ters böyle şeyler eltimle sıkıntılarım var oda 40 yaşında kadın ama çocuk gibi beni şikayet eder kp kv deye değişik yani.. Aslında kıssadan hisse şeyi dicem asıl burda bir aile kuruyoruz ya eşlerimiz kadar bizi daha iyi tanıyan insanlar yok anne babalarımız bile kimin iyi kimin kötü olduğunu da bilmelerine rağmen bu başkalarının ağzına bakma olayını anlamıyorum. Allaha şükür eşim öyle olsa naparım bilmiyorum iyi değil. Anne babada olsa insan kötüyse kötüdür ama erkekler anlamıyolar bunu.. Evlenince anneci babacı oluyolar.erkeklere birşey olduğu yok bide bütün laf sokmalar huzursuzluk hep kadınların üstünde. Sinir oluyorum bu durumlara..

bende aynı hatalara düştüm beni sevsinler diye herkes hürmet ettim normalde dış görünüşüm sert ve soğuktur ne yapabilirim yanii bunu bile sorun ettiler en son sizleri uğraşıcam be deyip herkese tekmeyi bastım aşırı mutluyum bence sende öyle yap kimseye gitmek zorunda değilsin evine almak zorunda değilsin ayrıca eşin arkanda falanda değil kardeşinin dolduruşuna gelip seni yok saymış gerekirse onlada iletisimini kes akıllansın kendininyeterince ezdirmissin.Unutmayalim ki en değerli kendimiziz ve bu dünyaya bir kere geliyoruz gerizekalı insanlar için üzülmeye degmez

Sabırlsınız ben yirmi yıllık gelinim hiç sizin yaptığınız gibi yapmadım beni savunmayı eşime de bırakmadım dağ gibi dimdik ayakta durdum cazgır gelin oldum görümcelerim kaynanam ağzıni açamaz gereğinden fazla hatta en fazla çocuklarıma ilgi sevgi gerisi umrumda değil ezer geçerim

Merhabalar sevgili gelinler. Evlendiğim ilk zamanlar saf kim ne derse gülen bir gelindim.zamanla gördüm ki ben hiç bir şeye laf etmedikçe eşimin ailesi bana çok karışır her şeyde laf sokar oldular. Normal hayatımda laf sokan insanları tek kalemde silerdim çevremde hep huzur veren insanlar olsun isterim ama evlendikten sona bana bir şey olsu sırf eşim üzülmesin diye ailesi ne yaparsa hoş görür oldum. Mesela benim için eşime karın çok kuruntulu hep aklından fenalık geçiyor dediler ve ben bunları duydum. Halbuki sordum ne fenalığım varmış cevap bile veremediler. Ben bunun gibi pek çok şeye rağmen eş ailesine küsmedim ama hep diken üstünde oldum. Çünkü yemeğe gelirlerdi 6 ve ya 7 çeşit yemek yapardım sırf hürmet için. Ama yşyen herkes iyi olduğunu söylemesine rağmen onlar ne biçim yemek yapıyor şu eksik bu fazla diye eşime hep beni kötülediler. Eşim bir kere önlerinde masayı topladı eşime kızdılar erkek iş yapmaz sen oturacaksın o yapacak dediler. Eşim de zamanla bana yardım etmez oldu. Corono döneminden önce eş ailesiyle pikniğe gidecektik. Kaynanam ve eltiler falan. Ben görümcem ile son yaşanan olaylardan sonra küsmüştüm.Eşime sürekli dolduruyor benim sürekli kötü olduğumu onlara çok kötü davrandığım söylüyordu. Ben bunları duydum ve artık tamamen bağları kopardım. Piknik bizim evin bahçesinde yapılacaktı. Eşim bana dedi ki işte kardeşim de gelecek ben hayır o gelmeyecek dedim çünkü onunla ne zaman aynı ortama girsek bağırır çağırır laf sokar eşimle beni birbirimize düşürürdü. Bunu o kadar sinsice yapardı ki eşimi hadi gel yürüyelim şuraya deyip benden uzaklaştırıp benim hakkımda yalanlar atıp tutardı eşime. Neyse eşim arayıp sen gelme diyemedi o yüzden piknik iptal dedi aileisne. Eşim ise bana ben senin arkanda duruyorum merak etme diyor. Ama bu yaptıkları hiç Arkamda durduğunu göstermiyor. Çok kararsızım eşime güven konusunda. Bu yüzden boşanmak ta istiyorum ama eşim yanaşmıyor her seferinde düzelecem diyor. Kardeşinin yüzüne zaten denk geldiğimizde her şeyi vurdum bana sen abartıyorsun alıngansın diyor. Ama çoğu kez onlar konuşurken beni fark etmedi ve ben onları duydum. Eşim ben artık izin vermiyorum uyardım konuşmayacak diyor. Ama artık çok yoruldumhem eşimden hem ailesinden çok soğudum sanırım cazgır lafın altında kalmayan biri olsam benle böyle uğraşamazlardı. En büyük hata eşim de onu da biliyorum lütfen halimden anlayarak yorum yapın sadece sizinle sohbet iyi geliyor diye yazdım çünkü buradan çok şey öğreniyorum.
Lütfen takılmayın gülün geçin.Siz böyle üzülür susar kalırsanız üstünüze gelirler.Ama her seyi esinizi dahi dalgaya alırsanız etkilerinin olmadıklarını düşünür vazgeçerler.Neseli olun sürat asmayın ve 6 7 çeşit yemek yapmayın.Her şey dozunda olsun kimse sağ padişah degil abartmayın ve hissettirmeyin

Merhabalar sevgili gelinler. Evlendiğim ilk zamanlar saf kim ne derse gülen bir gelindim.zamanla gördüm ki ben hiç bir şeye laf etmedikçe eşimin ailesi bana çok karışır her şeyde laf sokar oldular. Normal hayatımda laf sokan insanları tek kalemde silerdim çevremde hep huzur veren insanlar olsun isterim ama evlendikten sona bana bir şey olsu sırf eşim üzülmesin diye ailesi ne yaparsa hoş görür oldum. Mesela benim için eşime karın çok kuruntulu hep aklından fenalık geçiyor dediler ve ben bunları duydum. Halbuki sordum ne fenalığım varmış cevap bile veremediler. Ben bunun gibi pek çok şeye rağmen eş ailesine küsmedim ama hep diken üstünde oldum. Çünkü yemeğe gelirlerdi 6 ve ya 7 çeşit yemek yapardım sırf hürmet için. Ama yşyen herkes iyi olduğunu söylemesine rağmen onlar ne biçim yemek yapıyor şu eksik bu fazla diye eşime hep beni kötülediler. Eşim bir kere önlerinde masayı topladı eşime kızdılar erkek iş yapmaz sen oturacaksın o yapacak dediler. Eşim de zamanla bana yardım etmez oldu. Corono döneminden önce eş ailesiyle pikniğe gidecektik. Kaynanam ve eltiler falan. Ben görümcem ile son yaşanan olaylardan sonra küsmüştüm.Eşime sürekli dolduruyor benim sürekli kötü olduğumu onlara çok kötü davrandığım söylüyordu. Ben bunları duydum ve artık tamamen bağları kopardım. Piknik bizim evin bahçesinde yapılacaktı. Eşim bana dedi ki işte kardeşim de gelecek ben hayır o gelmeyecek dedim çünkü onunla ne zaman aynı ortama girsek bağırır çağırır laf sokar eşimle beni birbirimize düşürürdü. Bunu o kadar sinsice yapardı ki eşimi hadi gel yürüyelim şuraya deyip benden uzaklaştırıp benim hakkımda yalanlar atıp tutardı eşime. Neyse eşim arayıp sen gelme diyemedi o yüzden piknik iptal dedi aileisne. Eşim ise bana ben senin arkanda duruyorum merak etme diyor. Ama bu yaptıkları hiç Arkamda durduğunu göstermiyor. Çok kararsızım eşime güven konusunda. Bu yüzden boşanmak ta istiyorum ama eşim yanaşmıyor her seferinde düzelecem diyor. Kardeşinin yüzüne zaten denk geldiğimizde her şeyi vurdum bana sen abartıyorsun alıngansın diyor. Ama çoğu kez onlar konuşurken beni fark etmedi ve ben onları duydum. Eşim ben artık izin vermiyorum uyardım konuşmayacak diyor. Ama artık çok yoruldumhem eşimden hem ailesinden çok soğudum sanırım cazgır lafın altında kalmayan biri olsam benle böyle uğraşamazlardı. En büyük hata eşim de onu da biliyorum lütfen halimden anlayarak yorum yapın sadece sizinle sohbet iyi geliyor diye yazdım çünkü buradan çok şey öğreniyorum.
Ya salın gitsin valla. Aile yüzünden yuva mi dağıtılır. Insan ailesini malesef ki seçemiyor. Ayni durumda yer degistirseniz ve esin senin yerine gecse ve bu sebepten dolayi bosanmak istese... Simdi sen diyeceksin ki ben esimi savunurum ailemi konusturtmam çünkü sen kadınsın... Eşin seni belki gercekten savunuyordur. Içine atacagina duydugun an oracikta yuzlerine yuzlerine sakince ve akilli bir sekilde mantikli cumleler kurarak vuruvuruver. Bu yüzden bosanmamizi mi istiyorsunuz yuvami mi dağıtayım diyip sınıra geldiğini belirt. Sonra laflari senin yakinina yaklasamaz. Ama sakın sinirlenme kontrollu bir sekilde davran.

Valla ben alttan alırken durum bende de böyleydi ben ne zaman yeter sizi niye çekeyim dedim durumlar değişti ama hala ciddiyim bu konuda eşim de bunu görüyor tek bir olay çıkarsa arkama bakmam.
Ben sürekli yeter modundayim o da ailemi kabul etmek zorundasın modunda. Gerçekten bu konuyla ilgili kitap bile yazabilirim. Adam ailem haklı ve değişmeyecek sen kabulleneceksin diye düşünüyor kendi kendine. Napabilirsiniz ki böyle düşünen birine. Kör birine dünyanın en güzel resmini göstermeye çalışmak gibi benimkisi

Ben görüşmüyorum eş ailesiyle, çok yazdım çizdim burada. Artık mecalim kalmadı :) kısaca bana hakaret edildi bende görüşmüyorum çok huzurluyum herkese tavsiye ederim

Back