Gelinler gelin dertleşelim

Paradise lost

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
384
210
18
Merhabalar sevgili gelinler. Evlendiğim ilk zamanlar saf kim ne derse gülen bir gelindim.zamanla gördüm ki ben hiç bir şeye laf etmedikçe eşimin ailesi bana çok karışır her şeyde laf sokar oldular. Normal hayatımda laf sokan insanları tek kalemde silerdim çevremde hep huzur veren insanlar olsun isterim ama evlendikten sona bana bir şey olsu sırf eşim üzülmesin diye ailesi ne yaparsa hoş görür oldum. Mesela benim için eşime karın çok kuruntulu hep aklından fenalık geçiyor dediler ve ben bunları duydum. Halbuki sordum ne fenalığım varmış cevap bile veremediler. Ben bunun gibi pek çok şeye rağmen eş ailesine küsmedim ama hep diken üstünde oldum. Çünkü yemeğe gelirlerdi 6 ve ya 7 çeşit yemek yapardım sırf hürmet için. Ama yşyen herkes iyi olduğunu söylemesine rağmen onlar ne biçim yemek yapıyor şu eksik bu fazla diye eşime hep beni kötülediler. Eşim bir kere önlerinde masayı topladı eşime kızdılar erkek iş yapmaz sen oturacaksın o yapacak dediler. Eşim de zamanla bana yardım etmez oldu. Corono döneminden önce eş ailesiyle pikniğe gidecektik. Kaynanam ve eltiler falan. Ben görümcem ile son yaşanan olaylardan sonra küsmüştüm.Eşime sürekli dolduruyor benim sürekli kötü olduğumu onlara çok kötü davrandığım söylüyordu. Ben bunları duydum ve artık tamamen bağları kopardım. Piknik bizim evin bahçesinde yapılacaktı. Eşim bana dedi ki işte kardeşim de gelecek ben hayır o gelmeyecek dedim çünkü onunla ne zaman aynı ortama girsek bağırır çağırır laf sokar eşimle beni birbirimize düşürürdü. Bunu o kadar sinsice yapardı ki eşimi hadi gel yürüyelim şuraya deyip benden uzaklaştırıp benim hakkımda yalanlar atıp tutardı eşime. Neyse eşim arayıp sen gelme diyemedi o yüzden piknik iptal dedi aileisne. Eşim ise bana ben senin arkanda duruyorum merak etme diyor. Ama bu yaptıkları hiç Arkamda durduğunu göstermiyor. Çok kararsızım eşime güven konusunda. Bu yüzden boşanmak ta istiyorum ama eşim yanaşmıyor her seferinde düzelecem diyor. Kardeşinin yüzüne zaten denk geldiğimizde her şeyi vurdum bana sen abartıyorsun alıngansın diyor. Ama çoğu kez onlar konuşurken beni fark etmedi ve ben onları duydum. Eşim ben artık izin vermiyorum uyardım konuşmayacak diyor. Ama artık çok yoruldumhem eşimden hem ailesinden çok soğudum sanırım cazgır lafın altında kalmayan biri olsam benle böyle uğraşamazlardı. En büyük hata eşim de onu da biliyorum lütfen halimden anlayarak yorum yapın sadece sizinle sohbet iyi geliyor diye yazdım çünkü buradan çok şey öğreniyorum.

Sucu neden baskalarinda ariyorsunuz? En basinda aman esim uzulmesin diye her seyi yiyip yutmussunuz, ne bekliyordunuz? Suclu varsa o da sadece ve sadece sizsiniz kusura bakmayin. Siz baskalari mutlu olsun diye kendinizden odun verirseniz bu kacinilmaz bir sondur uzgunum. Kenidize sayginiz yoksa bunu karsimizdakinden bekleyemeyiz.

Ben eşinizden neden şikayetçi oldgnxu tam anlayamadım anladığım kadarıyla eşiniz size değer veriyor ve önemsiyor aile pikngni bile iptal etmiş . Benimki olsa beni bırakıp giderdi kus olssmda tolore etmem gerektigini düşünürd7 eşiniz düzelecek bence bunu kendiside söylüyor boşanma lafı gecirmein işinizi bilip kocanıza istedgnzi yaptirin o kadar..

Değer görmediğiniz halde bu kadar el üstünde tutmanız insanları kendinize saygısızlık..
Zamanla beni tanır severler dedim. İyi niyetle yanaşayom iyiye neden kötü olsunlar dedim. Ama zamanla gördüm ki egolarını ben de tatmin ediyorlar. Eşimin önünde bana çok iyi davranıp ben arkamı dönünce eşime beni kötülüyorlarmış ben sonradan farkına vardım. Ve ilk zamanlar eşim Arkamda durmazdı ve ben eşime anlatmadım olanları ben ailesini kötüler sem benden uzaklaşır dedim. Ama gördüm ki ben yaptıklarını söulemedikçe eşim beni suçlu gördü. Zamanla her şeyi söyledim ve uzaklaştım ama kardeşi de peşimi bırakmıyor benle küsmek istemiyormuş.

İnan Kimseye yaranamazsın şu hayatta ..normalde alttan alamayacağın şeyler konusunda esnek olma hele bu esnekliği eş ailesi diye hiç yapma.
Kendinden taviz verme..
Arkandan konuşanlarla görüşme..
Ben de bunu çok geç öğrendim maalesef.en çok ta bu sayfadan bir şeyler öğrendim

Valla başta aynı senin gibiydim eşimin ailesine gidince Diken üstünde olurdum en son eşimde bende tepkimizi koyduk ama özellikle eşim tepki koydu hala aynılar hala çok kötüler ama artık görüşmüyorum ben onlarda benim arkamdan konuşmuyor bu şekilde çözüm bulduk ama onlar yüzünden ne hamileliğim ne doğumum hepsinde Başkalarına özendiğini anlar oldum kadar iyi niyetimi kötüye kullandılar ki nefret ediyorum hepsinden her şeye evlendiğime bin pişman oldum bir keresinde boşanmaya tam karar verdim ama o zaman 7 aylık hamşleydim eşimin en başından bana desteği de olduğu için eşimi bırakamadım ama ikimizde evlendiğimize pişmanız özellikle benim hayatım çok çok güzel olabilirdi ama böyle oldu şimdi şöyle düşünüyorum eşim ve kızım ile tek ilgileniyorum gerisinde benden uzak dursun bir şey olsa altta kalmam artık zaten çok kötü şeyler yaşadığımız için artık görüşmeyiz hiç bir zaman

Yalnız durumu anlamıyorsunuz kimse yüzüme yapmadı arkamdan yapıldı neden böyle konuşuyorsun hakkımda deyince ben öyle demedim dendi. Ben mesafeyi koydum ama yaşamadan anlaşılmıyor bazı şeyler.

Yalnız durumu anlamıyorsunuz kimse yüzüme yapmadı arkamdan yapıldı neden böyle konuşuyorsun hakkımda deyince ben öyle demedim dendi. Ben mesafeyi koydum ama yaşamadan anlaşılmıyor bazı şeyler.

Anladim o zaman ben yanlis anladim. Mesafeyi koyduysaniz is esinizde biter umarim cozersiniz

Bundan sona ben de öyleyim zaten eşimden soğuyunca bu hale büründüm aslında artık ne olacaksa olsun diyorum gerekirse Arkamda durmayacak sa boşarım. İçime attım hep bşr de ben aileme durumu anlatınca bana hep ne var bunda seni kıskanıyorlar Aranı bozma kocamla cevap verme sus dediler baktım ailemin dediğini yapmak doğru değil susmayacak hatta bağırıp çağıracan rezil olsun yaptığıyla.

İlk zamanlar benim eşim de aynı sizin eşiniz gibiydi. Ben mağdur okurdum bana hakaretler söylenirdi ben suçlu olurdum neden gizli konuşmalarına kulak misafiri olmuşum. En son dedim yeter bunlarla uğraşılmaz hem suçlu hem güçlüler. Vazgeçtim soğudum uzaklaştım eşim de ciddi olduğumu anladı yenşnyenş değişti ama bakalım zamanla ne olacak.

Bunu anlatmaya çalışıyorum işte.Kötü niyetli olmayın yine, insanlara saygısızlık yapmayın ve yapacak kadar da içli dışlı olmayın.

Sanırım biraz özgüven problemi yaşıyorsunuz.İnsanlar bunu çok kolay fark eder ve bunu kullanarak sizin özgüveninizi daha bir zedelerler.Kısacası sadece zararlı çıkarsınız.

İnsanlara izin verdikleri kadar iyilik yapın.Saygınızı eksik etmeyin ama duruşunuz da olsun.En önemlisi siz kendinize değer verin.Konuşulanları ciddiye alıp cevap verme,kendinizi açıklama hatasına düşmeyin bana kalırsa.Tabii iftira veya söz hakkının size doğması dışında.Cevap vermeme nedeniniz ciddiye almayışınız olsun.

Bir kere yaşıyorsunuz.Size iyi demişler kötü demişler çok da önemli değil.60-70 yıl sonra hiçbirimiz kalmayacağız.Bunun rahatlığı,tabiri caizse pervasızlığı olsun üzerimizde bir miktar.

Sizi çok iyi anlıyorum. Siz de mesela ne gibi durumlar oldu dertleşelim biraz. Peki eşiniz ne zaman tamamen sizin tarafınıza geçti. Ben eşimden daha tam emin değilim Malesef.

Ayna olacaksın. Sana yapılanı sen de yapana yapacaksın. Neden yapıyorsun diye hesap sorarlarsa da '' Ne yapıyorum ki ben; siz de her şeye alınıyorsunuz, çok abartıyorsunuz. Halbuki çok severim sizi bilirsiniz '' diyeceksin. Başka yolu yok. Ancak bundan anlarlar.

Sizi kıskandıkları kısmına katılıyorum ben de. Muhtemel ki mutlu değiller, saracak yer geziyorlar. O da siz olmuşsunuz. Ama duruşunuzu bozmayın, her şeye cevap verip polemiğe girmeyin, mesafenizi koruyun. Saygısızlık boyutuna gelmesin iş. Eşiniz de korkmuş gibi bırakıp gitmenizden bu tutumunuzu devam ettirin bakalım nolacak?

Eşiniz en azından duzelicem, arkandayım falan demiş tabi icraat yoksa söylemin bir önemi yok, benim kocam duzelicem arkandayım demeyi bırakın, düzelmesi gereken kişinin ben olduğunu dusunuyor. Zaten hep biz alınganlik ve kuruntu yaparız onlarin ailesi mükemmeldir. İnanın aynı şeyler. Evlilikler kişiler farklı , olaylar aynı. Aile her haltı yapar koca kişisi tuzluk gibi kenarda seyreder en sonunda da sen olay çıkarıyorsun der. Olan size olur.

Malesef iftiralar da var şu an gün yüzüne çıkan ama lafı çeviriyorlar bir sürü şey var aslında her şeyi biliyorum kanıtla o zMan diyorlar kanıt nasıl olsun laf uçuyor sonuçta. Aslında ben onları umursamıyorum ama eşim tamam belki eskisi gibi değil ama lafları etkiliyor kocamı ve arada başka hiç bir sorun yokken arkamdan eşime konuşuyorlar alttan alta bunu o kadar sinsice yapıyorlar ki sanki eşimi düşünüyormuş gibi biz sen yorulma diye ona iş yap diyoruz diyorlar zaten onu sana boşuna mı eş aldık ama kendisi eşine tüm evin temizliğini yaptırıyor böyle de bir karakterde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…