• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinin tutum ve davranışları?

benim de erkek kardeşim var,onu hesaba katarak yapıyorum yorumlarımı...evet çok yazık değilmi,ailelere saygı duyulmasını istemek bu devirde çok yazık.kendisini düşünen yardım etmeye çalışan 20 yaşındaki bir kız ve de kendisinin istediği olmadı diye istediği koltuk takımı rengini kendisine sürpriz yapmak için alan bir anne,ve evinde doğalgaz sobası olup hanımefendi orda oturmak istemiyor diye hiç mecburiyeti olmadan evinin peteklerini yaptıran bir baba ya yazık değil...bana yazık:)

neden gelinin istediği koltuk takımı alınmamış peki madem bu kadar sevdiler saydılar aynı şekilde saygı görmek istiyorlar onlar neden gelının ihtiyaç ve isteğini görmezden gelip kendi seçtikleri takımı almışlar bu saygı mı sevgı mı ?

konu sahibi nin üzerine niye bu kadar gidiliyo kız başka konuda abisine ev almak için kredi falan çekeceğini yazmış düşünüyo demek hiç bi şekilde yengesini kıskandığını zannetmiyorum bide dalga falan geçilmiş ayıp yani

cevap verme girişiminde bile bulunmadım dikkat edersen başka nick mevzusuna,o kadar saçma yani:) tabiki sahip çıkıcam...siz gelinler olarak ittifak oluşturacaksınız...erkeklerin ailelerini hayatlarınızdan çıkarmak için ekstra çaba göstereceksiniz,biz erkeklerin kardeşleri(görümceler)olarak sessiz mi kalcaz:)yok öyle...sevfurkereym senin nişanlıyken de benim gibi olduğunu sanmıyorum,benim tavırlarım gerçek çünkü...mış gibi yapmıyorum,gerçekten saygılı davranıyorum;ki onlar saygıyı hakediyorlar zaten...
benim ailem de saygıyı hakediyor,tekrardan söylüyorum bizim ailede de ,arkadaşın abisinin nişanlısı gibi davranan,annemin karşısında ukala ukala saygısızca konuşan defolur gider;öyle birini kardeşim de istemez zaten.herkese hakettiği gibi davranmak aile geleneğimiz:)

ben nişanlı iken davetiyemi öz babamın seçmesi sebebiyle bile hüngür hüngür ağlamıştım. ki herkesin beğendiği bir davetiye seçmişti. ona rağmen zoruma gitmişti.

siz hem kızın evine bu kadar karışıp hemde zeytinyağı gibi üste çıkıyorsunuz. bi rahat bırakın insanları ya. bi ev kadının evidir. kocasının bile değil hatta. yani abiniz bile çok karışmamalı. çünkü o evde sürekli kalacak, derleyip toplayacak gelininizdir. sizin kesinlikle karışmamanız lazım. kızın size mesafe alması çok normal.

ayrıca düğün hazırlığında olan kızın teleşı ve stresi çok olur. onun aramasını beklemek yerine siz aramalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
hahaah kim çıkııcak anacm sahip
kimse bu gibi saçmalıga sahip çıkmaz
daha önce bir konu da rastladım ona yorumun şuna benzer bişey yazmış
ben kardeşimi seviyorum diye elin kızı gelip de arama diyemez zaten kardeşim de ögle konuda bize söyler
el kızı değilmi sonuçta gibi
tam hatırlamıyorum da bunun gibiydi sonra kardeşim biz istemiyoruz diye karısınıı bile boşar evlenince aile olarak saygısızlıga
tahammülleri yokmuş
aslında konuyu okusan görürsün tatlım:52::52:[/

evlatlarını boşatacakk yuva yıkacak kadar çok saygıdeğer bi aileymiş çok gıpta ettim şimdi.valla bravo.....gözlerim yaşardıı:9::9::9::9: ama gülmekten:9::9::9::9::9:

:102:kardeşi dakka başıı arayıp bildirim yapması gerekirmiş kardeşini aramayacak da kimi arayacak
evlendiyse o gelin köşede duracak aaaa ne ayıpp otursun orda :118::126:yoksa ne olur mazallahh
gelinler ögle eşlerle konuşmaz :1::1::1::1:hahahah ne acayip kişilikler var yaaa inanmakta güçlük çekiyorum

Konu sahibi arkadaşın konularında sürekli 'gelin' tabirini kullanması gerçekten çok itici. Bu bile kıza bir türlü ısınamadığının göstergesidir bence.

ki konu sahibi öbür konusunda diyor ki

alışverişe gitmişler gelin kıza fırsat bırakmamış diyor ki bütün dolapların içine ben bakıyorum imceliyorum magazadakiler beni gelin sandılar diyor

şimdi siz varın düşünün görümce sizden hevesli herşeye atlıyor dalıyor herşeyin içinden bitiyor mağaza çalışanları görümceyi gelin zannedip ürünleri ona göstermeye başlıyorlar şaka gibi yaaa

gelin orada sinirden ağzını açmamış anlayana çok büyük bir cevap aslında da o

sonra konu sahibi diyor ki ne kadar hevessiz kız hiç birşeyi beğenmedi onun yerine ben baktım diyip geline daha doğrusu bir türlü kabullenemediği yengesine kızıyor...

bu arada bende görümce oldum ve kıza hiç karışmadık özellikle. hatta ben tecrübeli olduğum için bazı konularda fikir belirtmek istedim. sadece fikirdi üstelik. annem hep beni uyardı sakın karışma die. bırak onar daha iyi bilir dedi. annemin karışcağı yerde ben onu durdurdum karışma dedik. şükür bir huzursuzluk olmadı. ama karışsak olurdu illa ki.
böyle şeyler bir kere oluyor. yeni gelin bi kere olunuyor. karışmayında insanlar huzurla bir yuva kursunlar ya. yazık abinizi de şimdiden doldurmuşunuz kıza karşı. bunlar kul hakkına girer. hesabını veremezsiniz sonra. karı kocanın, nişanlı çiftlerin arasına girmeyin. bu konuda haksızsınız.

ki konu sahibi öbür konusunda diyor ki

alışverişe gitmişler gelin kıza fırsat bırakmamış diyor ki bütün dolapların içine ben bakıyorum imceliyorum magazadakiler beni gelin sandılar diyor

şimdi siz varın düşünün görümce sizden hevesli herşeye atlıyor dalıyor herşeyin içinden bitiyor mağaza çalışanları görümceyi gelin zannedip ürünleri ona göstermeye başlıyorlar şaka gibi yaaa

gelin orada sinirden ağzını açmamış anlayana çok büyük bir cevap aslında da o

sonra konu sahibi diyor ki ne kadar hevessiz kız hiç birşeyi beğenmedi onun yerine ben baktım diyip geline daha doğrusu bir türlü kabullenemediği yengesine kızıyor...

bazıı insanlar yengelerini kabullenmekte güçlük çeker
çünkü aileye yeni bir fert katılyor ve o fert abisinin sevdiği oluyor
sevgi ikiye bölünüyor ee ne oluyor abiyi payl:23::21:aşamıyorrr

cevap verme girişiminde bile bulunmadım dikkat edersen başka nick mevzusuna,o kadar saçma yani:) tabiki sahip çıkıcam...siz gelinler olarak ittifak oluşturacaksınız...erkeklerin ailelerini hayatlarınızdan çıkarmak için ekstra çaba göstereceksiniz,biz erkeklerin kardeşleri(görümceler)olarak sessiz mi kalcaz:)yok öyle...sevfurkereym senin nişanlıyken de benim gibi olduğunu sanmıyorum,benim tavırlarım gerçek çünkü...mış gibi yapmıyorum,gerçekten saygılı davranıyorum;ki onlar saygıyı hakediyorlar zaten...
benim ailem de saygıyı hakediyor,tekrardan söylüyorum bizim ailede de ,arkadaşın abisinin nişanlısı gibi davranan,annemin karşısında ukala ukala saygısızca konuşan defolur gider;öyle birini kardeşim de istemez zaten.herkese hakettiği gibi davranmak aile geleneğimiz:

siz gelinler olarak ittifak oluşturacaksınız......pardon sen damatmısın ben anlayamadımda:9::9::9::9::9:kendini kadından saymıyosun herhalde gelin sınıfına girmiyon ozaman
evet ben nişanlıyken senin gibi değildim çok şükür istediğimi aldırayım die hiç şirinlik yapmadım.ayrıca benimde 2 erkek kardeşim var ama senin gibi asla düşünmedim hiç düşünmemde.herkesin hayatı kendime.benden sadece onlara abla olur.senin gibi erkek ailesi olmaz çok şükür.

sende düğün zamanı inş bişe istersinde olmaz denirde hatayla bi laf sölersinde senide defol die gönderirler.yok ya ben senin bu yazdıklarında hiç bi anlam göremedim.valla karikatür gibisin :9::9::9: sen bu kafayla baya yaşarsın.

sen böle düşünmeye devat et bikaç yıl sonran annesine cümle kurdu die eli gözü mor evli erkek ailesine saygılı evli biri acı ama gerçek sonun böle senin

CAHİL İNSANA LAF ANLATMAK DEVEYE HENDEK ATLATMAKTAN DAHA ZORMUŞ

şu "gelin" lafına ben de sinir oldum yaa...

hafif bir dışlama, küçümseme seziyorum.. hani eskiden yaparlarmış ya "kalk gelin bir çay koy" filan derlermiş... yani sen aileden değilsin, şşşttt!!!

konu sahibinin önce bu tavrını değiştirmesi lazım. sonra da kendini o kızın yerine koyarak düşünmesi lazım. insan bir hayatta kaç kere koltuk takımı alır ki! kaç kere evlenir ki!

kız da heves etmiş.. istedikleri olsun istemiş... yazık günah karışmayın bu kadar..

benim ailem de saygıyı hakediyor,tekrardan söylüyorum bizim ailede de ,arkadaşın abisinin nişanlısı gibi davranan,annemin karşısında ukala ukala saygısızca konuşan defolur gider;öyle birini kardeşim de istemez zaten.herkese hakettiği gibi davranmak aile geleneğimiz:)

bu neya :))) siz gelinler nedemek burdaki kadınlar sadece gelinmi sence komiksin
benimde erkek kardeşim var bende görümce olucam allah izin verirse

benim ailem de saygıyı hakediyor,tekrardan söylüyorum bizim ailede de ,arkadaşın abisinin nişanlısı gibi davranan,annemin karşısında ukala ukala saygısızca konuşan defolur gider;öyle birini kardeşim de istemez zaten.herkese hakettiği gibi davranmak aile geleneğimiz:

siz gelinler olarak ittifak oluşturacaksınız......pardon sen damatmısın ben anlayamadımda:9::9::9::9::9:kendini kadından saymıyosun herhalde gelin sınıfına girmiyon ozaman
evet ben nişanlıyken senin gibi değildim çok şükür istediğimi aldırayım die hiç şirinlik yapmadım.ayrıca benimde 2 erkek kardeşim var ama senin gibi asla düşünmedim hiç düşünmemde.herkesin hayatı kendime.benden sadece onlara abla olur.senin gibi erkek ailesi olmaz çok şükür.

sende düğün zamanı inş bişe istersinde olmaz denirde hatayla bi laf sölersinde senide defol die gönderirler.yok ya ben senin bu yazdıklarında hiç bi anlam göremedim.valla karikatür gibisin :9::9::9: sen bu kafayla baya yaşarsın.

sen böle düşünmeye devat et bikaç yıl sonran annesine cümle kurdu die eli gözü mor evli erkek ailesine saygılı evli biri acı ama gerçek sonun böle senin

CAHİL İNSANA LAF ANLATMAK DEVEYE HENDEK ATLATMAKTAN DAHA ZORMUŞ

önce kırmızıyla yazdığım yer bak sen kendi ağzınla söylüyosun istediğim alınsın diye şirinlik yapmak senin için saygı diyince aklına gelen bu oluyor.ben senin gibi değilim,onlar aile büyükleri onlara şirinlik yapmam saygı gösteririm,hem de yine sana ilginç gelecek bana istediklerimi alsınlar diye değil,sadece saygıyı hakediyorlar diye saygı gösteriyorum...
maviyle yazdığım yerde yine iyi dileklerin var,şükürler olsun böyle defol dedirtecek raddeye getirmedim kimseyi,getirmem de inşallah:)
yeşille yazdığım yer,ben annesine kötü bişey söylemedim,allah da söyletmez inşallah,ama eskaza olursa öyle birşey benim nişanlıma gelene kadar benim annem ağzımın payını verir,büyüklerle konuşmama dikkat etmek konusunda...
çok komiksiniz ama hakkınızı vermek isterim

amanııııın sizi gidi kötü gelinler :) bu nöbetçi görümce de okuduğunu anlamıyor galiba,burada bir çok kişi erkek kardeşi olduğundan da bahsetmiş ,yani kendilerinin de görümce olduğundan...

bende görümceyim inanki cnm abiimin tek eşi tontiş yengemmm in hiç bir işine karıışmadık
eşya almaya gittiklerinde ikisinin gitmesini söyledik
ne nişanlılığına karııştık ne gelinliğine hepsi süpriz olsun size bakalıım begenecekmisiniz dedi bize wallaaahii harkulade de seçmiş herşeyi
gıpta ederek baktıım ( yengemee ) ayrıca yaşıt oldugumuz için adı ile hitap ediyorum bazen aşkım bile diyorum
abimi değil hep onu ararım nasıllar diyeee:79::93:

Back