Gelinin tutum ve davranışları?

Sen gelin olursan görürsün pohpohlanmak istiyor musun istemiyor musun.Yaşın küçük düşman kazanmak çok kolay dost kazanmak zordur canım. Bunları öğreneceksin.

Valla uzun uzun yazamayacağım ama bildiğin fesatısnız yahu! Bırakın kendi seçsin beğensin, kendi karar versin. Bir iki seneye kalmaz gelin olarka da konu açarsınız buraya. O zaman anlarsınız hanyayı konyayı.

valla kusura bakmada ben öyle bir aileye düşmem.merak etme dert etme sen ...ben evleneceğim insana saygımı,sevgimi gösteririm..patavatsızça konuşmam,damdan düşer gibi..bir insan konuşurken 9 kere düşünüp 1 kere konuşacak,her insan hata yapar bizlerde yapıyoruz hatasız kul olmaz ,ama lafın nereye gittiğini bilmelisin.bir laf söylersin nereye çeksen oraya giderr.ben görümceyim diye illaki gelini kıskanmam mı lazım ,öyle bir tabir mi var..ben abimin evlenmesini çok istiyorum

Haa birşey daha madem böyle tehditkâr bir uslupla kızın burada arkasından verip veriştiriyorsunuz..YİYORSA gidin yüzüne söylerin biz sizin geliliniz değiliz :) Gidin ona çemkirin efendim ! Bak sana ağzının payını nasıl veriyor o zaman.

Ayrıca siz gelilinizi hoş tutmadığınız müddetçe o da abinizi hoş tutmayacak bilginiz olsun :) ciğerim dediğiniz o sevip üstünüze gül koklamasına kıyamadığınız abiniz kıskandığınız YENGEniz tarafından üzüm üzüm üzülecek şimdiden bildilendireyim ben daha sonra da ''Ben demiştim '' derim

Büyük lokma ye büyük söz konuşma Kınadığın herşey başına gelir emin ol...

İyi de sanane ! sen mi evleniyorsun yahu kızla :) kız üstünüze zorla mı kaldı ? Almasaydınız abinize o zaman :) Oturun ailece gelilinize iyi bir gelin nasıl olmalı diye ders verin :) anneniz siz bütün sülalalenizin branşı ayrı ayrı olsun :)) 10'ar dakikalık ders aralarıyla eğitimden geçirin...Düşündüm de 10 dakika bile fazla nefes aldırmayın

Abini seviyorsan seni ilgilendirmeyen konulara maydonoz olma. Her konuda annenin tarafını tutmak zorunda değilsin avukat gibi. Annen hata yaparsa bunun bedelini kendi öder. Annene avukatlık yaparsan herşeyde bu bedeli sen de ödersin.Annen yetişkin aklı başında kadın mahalle kavgasında destekçiye ihtiyacı yok. Akıllı ol. Abine kızı şikayet ettiğin sürece de kızın sana iyi davranmasını bekleme.

Konu sahibine başlarda biraz hak veriyordum ama okudukça halime şükrettim..Allah'ım ne sevgili kulunmuşum iyi ki görümcem yok..konu sahibi arkadaşım siz k.validelik yapmaya çalışıyorsunuz ama biraz bekleyin;evlenin,bir oğlunuz olsun,büyüsün,evlensin işte o zaman içinizdeki süper ötesi k.valideyi ortaya çıkarırsınız.yengenize yazık etmeyin yoksa abinize de yazık olacak.

pardon da ne hakla sen bu şekilde yazı yazabiliyorsun..annemin tarafını tutmak gibi bi konu yok,herşey ortada..

hak vediğiniz konularda söylersiniz sevinirim..

Herşey bir yana yengenizi deşifre etmeye ne hakkınız var?Yok sigara içmiş,yok saygısızmış...dır dır dır.Binlerce kişinin görebileceği bir ortama resimlerini koymak için iznini aldınız mı yengenizin?Hadi sizin saygınızı görelim şimdi.Arkasından atıp tutmanız,her hareketini eleştirmeniz birde resmini cümle aleme sergileyip çevresine rezil etmeniz saygısızlık olmuyor mu?
Bir süre sonra kendisi veya bir akrabası yada komşusu bu foruma üye olup;o resimleri görse,sizin atıp tuttuğunuz topiklerinizi okusa,nasıl yüzüne bakacaksınız?İşte o zaman abinizi kaybedeceksiniz.Kimse karısının sanal ortamda rezil edilmesine,arkasından konuşulmasına göz yummaz.Kıskançlığınızı dizginleyin biraz.
Hem yengenizin isteklerinden size ne,abiniz onay veriyorsa size söz söylemek düşmez.Balayına gidecek olan onlar,ödeyecek olan onlar.Kaç yaşına gelmiş insanlar ödeme planı yapamıyorlar da size mi danışacaklar?Hadsizliğin bu kadarına pes.

Arkadaşım siz gitmeyin.çağırsın belki kız hoşlanmıyordur.kendi annesini götürsün.
madem problem oldu aranızda.
siz habire gelini mi çekiştiriyorsunuz ayrıca
yengeniz mi söyledi gelir gelmez sigara içmeye girdi diye.
ne kadar ayıp.size göre direk girip sigara içmesi saygısızlık ki ne var yatak odası değil bişey değil.
yardım etmek için zaten girecek mutfağa,yengeniz misafir geldiğini bildiği için zaten mutfağı topludur.
bunda abartılacak dedikodusunu yapacak bişey yok.ayıp olan her yerde arkasından konuşmak.
niye sürekli eleştiriyorsunuz.

ahhhhhhh su gorumceler ne derdiniz var kizla ama ne desek bos sende evlendinde gelin olacagin zaman anlicaksin ama is isten gececek !

Büyük konuşma,hiç derdim değil benim,kimle evlenirsin ne yaparsın.Yalnız ayinesi iştir kişinin,senin şu kadar yazdıkların ilerde neyin ne olacağının habercisi maalesef :)yazdıklarını bir de kendin uygulasan,patavatsızca konuşmasan gerçekten,gerçekten 9 kere düşünüp bir kere konuşsan :) Laflar boyundan büyük ama icraat sıfır.İki kere bir insan gibi yazmışsın burada ya da senin etrafında insan gibi konuşmayan kim anlamadım.Ben ve buradaki herkes sana belki doğruları görebilirsin diye bu kadar detaylı yazdı.Takmışsın bir at gözlüğü bu kadar insan ne derse desin anlayamıyorsun.İşte Allah herkesi aynı anlama kapasitesinde yaratmıyor ki,böyleleri de olacak tabii ki.Ama sende dil pabuç kadar maşallah.Anlamadığın şey de şu kimse sana görümcesin diye gelini değil YENGENİ kıskandığını söylemedi.Senin hep onlarla ilgili konu açman,yazdıkların,anlattıkların hitap şeklin bunun en büyük göstergesi zaten.Cahille sohbet etmek gerçekten çok zor,Allah seni ıslah etsin,hakkında hayırlısını versin.

aklı selim arkadaşlar ben 5 yıllık gelinim ama hala şu laf ne demek anlamadım anlayan biri varsa bana izah edebilirmi.konu sahibinin kurduğu bir cümle.gelin ise gelinliğini bilsin bu cümleyin kuran ve destekleyenler acaba sizin için gelin ne demek.gelin olmanın şartları ve kuralları nelerdir.gelinin ne yapması ve ne yapmaması gerekir.

Son düzenleme:

çokgüldüm valla,evet sıkı bir eğitime alsınlar gelin hanımı:))

benim buradan anladigim 20 yasindaki ergen gerisi gorumcesini sabahtan aksama pohpohlayip sanki kendisi degil de gorumcesi evleniyormus gibi davranmasi gerektigi. bilmis gorumcemiz boyle buyurmus

ben pes ettim arkadas... nato kafa nato mermer

öyle bi ayrlır ki aklınız hayaliniz durur
evlendikten sonra erkek gerçekten karısını seviyosa karısına daha da bağlanır
daha da sahip çıkar
çünkü karı koca olmak sizin anlayamayacağınız bi yakınlık getirir
tek vucut tek yürek olursunuz
kaldı ki ben abinizin de yengenizinde birbirine çok aşık olduğunu düşünüyorum
böyle ailevi faktörlere rağmen kopmamışlar
siz böyle bi düşlünce içinde olduğunuz için kaybeden olucaksınız
keşke abiniz şu yazdıklarınızdan haberdar olsa
nişanlısına yapılan haksızlıkları görse
kesin sildiği de kaybeden de siz olursunuz

Asla öyle bir iddiam yok.Herşey karşılıklıdır diye düşünüyorum hep.
İlle de oğlan tarafı haksız demiyorum ki.Babanıza bayıldım mesela.
Anneniz de o kadar kötü niyetli gözükmedi bana.Ama siz, sizden
büyük yengenizden beklentileriniz,onu sürekli eleştirmeniz,onların her
işine karışmanız.Yengenizden sürekli Bu KIZ ya da GELİN diye bahsetmeniz.
Herkes size küçük kv.diye isim takmış,biraz geri planda kalın.
Bırakın kendi meselelerini kendileri halletsinler.İçinden çıkamadıkları bir durum
olursa anne babalarına danışırlar.Ben sizde herşey benden sorulsun gibi bir hava
gördüm.

nevgülcüm arkadas küçük kaynana rolünde tatlım :)))
enteresan bı sekılde yerını haddini tamamen bilmez bı durumda..

sanırım onun istediği GELİN bak yenge degıl heee GELİN :
-sureklı arayıp sorucak
-sureklı onu pohpohlıcak
-evlerınden cıkmıcak hatta mumkunse onlarla oturup evın hızmetcılıgını yapıcak
-yanlarında agzını acmıcak, ben bilmem görümcem bılır dıcek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…