• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinin tutum ve davranışları?

Yazıya dökülünce belkide sorunlar anlatılamıyor..Doğal olarak kayınvalidesinden çeken kişiler burada yengenizi tutuyor.

Yengeniz fazlasıyla patavatsız davranıyor..
Sizler iyi niyet olsa bile ikisinin kararlarına karışıyorsunuz..
Abiniz iyice bunalmış sevdiğiyle birlikte karar vermeyi bilmiyor.

Koltuklar kısmında anneniz değil aslında burada sorun, abiniz.. Döner koltuğu o almak istemiş v.s

Birde aklıma takıldı abinizin iş problemi varmış, kız bunu sorun yapmıyor mu ? Birde alkol kullanıyormuş, acaba ne derecede içiyor ?

Evlenince bence eşyalardan daha önce düşünülmesi gerekilen konular bunlar.

Üzmeyin kendinizi, hayırlısı olsun iki taraf içinde.

Son düzenleme:
arkadaşım ben seni iyi anlıyorum koltuk bakmaya gittiklerinde,ne bilim başka şeyler almaya gittiklerinde kız annesiyle gidiyor,ee abimde annemi çağırıyor sende gel diyeee.annemde gidiyor ..aralarında sorun olduğunda en basiti yüzüğünişanı attığında gittiler konuşmaya,abime,anneme ,babama başka konuşuyor,inşaatta yüzüğü atmış demiş,halbuki öyle bişey yokmuş,annem yalanlarını yakaladım diyor.ama yüzüne vurmuyor,daha yeni söyledi bize bu yüüzk olayından sonra.saygı diyorsunuz ya en basiti geçen hafta düğüne gittiler ,ordanda yengeme gitmişler hemen gitmiş mutfağa sigara içmeye ,yani bu saygısızlık değilde ne ?belki insanların mutfağı dağınık,sigara içmeni istemicekler bunları düşünmüyor ama ..

Zaten bu konuda olgunlaşması gereken ilk kişi abin. Ne demek "kız annesiyle geliyor, o zaman benim cephem de kuvvetli olsun annemi çağırayım" gibi davranılır mı? Hadi abin böyle yapıyor, annenin demesi gerekir, "oğlum o kadar kalabalık eşya bakılmaz, keşke başbaşa gitseymişsiniz, şimdi bir de biz kalabalık edip kızın kafasını karıştırmayalım, o gönlünce baksın" diye.
Abiniz nişanlısıyla konuştuklarını size söylüyorsa sizle konuştuklarını da nişanlısına söylüyordur. Ne yazık ki evlenilecek bir olgunluk değil bu.

bu zamana kadar her istediğini oldu,gayet normal bir şekilde,benim abim işten çıktı,başka yere girdi olmadı.o zamanlarda hiç bişeyliliği yoktu ,o zamnlarda söylemiş resim,kuaför olayını halada söylüyor bu bizim durumumuzu bilmiyor muydu biliyordu kinişanlısı işten çıkmış yani.. insan biraz düşünmeliii ,biz onu saydık ama kendini kaybetti arkadaşım,niye saymıyalım allah allah bizim eve gelicek olan bir gelin abimin eşi olacak insan ama benim annem hakkında öyle konuşma hakkını kimse vermedi ona,tamam koltuk takımını annem almadı,abim aldı dedi ama o ben annenin aldığını istemiyorum ne demek orta yolu bulup keşke bende görseydimmm beraber baksaydık diyebilirdiiiii arkadaşımm.bu zamana kadar annem iyiliği için yaptıı ama burda hemcinsim için saygı göstericekmişim ,size yapıla emin olun sizde aynı şekilde yaparsınız...niye hemcinslerşine saygı dyorsunuz ama kayınvalide ,görümcede hem cins ,zaten adın görümce ,kayınvalide olunca malesef iyi de kötü olsan sevilmiyorsunnnn..

canım adı kaynana olsun görümce olsun hiç alakası yok ben görümcemi çok severim mesela...ama sen bu kızcağıza çok fena takmışsın kafayı..tamam kimse kimseyi sevmek zorunda deil,sevmiyosanda bırak abinle mutlu olsunlar sen işlerine karışma...onun akrabaları yanındayken 32 diş gösteriyor biz varken surat asıyor demişsin abine,senin için bunu sölemek önemsiz bişey olsada onların arasında huzursuzluk yaratabilir...bide izlemeyi dene bakalım ne olacak...şuan kendine göre öfkeli olabilirsin,ama dediğim gibi birgün sende evlilik hazırlığı yapıcaksın olağan şeyler bunlar...umarım düşüncelerin değişir

Arkadaşım şu an kendinizi annenle güçlü görüyorsunuz kızı habire abine falan şikayet edip çekiştirip duruyosunuz ya, bu yaptıklarınız düğünden sonra hep size yol su elektrik olarak geri dönebilir.Burada bir sürü konu açıldı abileri evlendikten sonra kardeşlerinin yüzüne bakmayan görüşmeyen arayıp sormayan insanlar tarafından. Gelin istese öyle bir soğutur ki aranızı abini anca rüyanda görürsün benden söylemesi.

Yazıya dökülünce belkide sorunlar anlatılamıyor..Doğal olarak kayınvalidesinden çeken kişiler burada yengenizi tutuyor.

Yengeniz fazlasıyla patavatsız davranıyor..
Sizler iyi niyet olsa bile ikisinin kararlarına karışıyorsunuz..
Abiniz iyice bunalmış sevdiğiyle birlikte karar vermeyi bilmiyor.

Koltuklar kısmında anneniz değil aslında burada sorun, abiniz.. Döner koltuğu o almak istemiş v.s

Birde aklıma takıldı abinizin iş problemi varmış, kız bunu sorun yapmıyor mu ? Birde alkol kullanıyormuş, acaba ne derecede içiyor ?

Evlenince bence eşyalardan daha önce düşünülmesi gerekilen konular bunlar.

Üzmeyin kendinizi, hayırlısı olsun iki taraf içinde.

alkol sorunu öyle sarhoş olucak şekilde değil ,1-2 tane bira o kadar yani..
aynen öyle burada herkes koltuk durumuna takmış ama konuşmaları için göz önüne alınmamış.
böyle bir sorunu olmasına rağmen maleef ki 800 tl lik,kuaför ve 1.000 tl resimler istiyor.şu anda bir işyerine girdi ama oturtturmaya çalışıyor ,o dönemde ev beğenmiyor,sobayı bahane ediyordu yani,insan sevdiğinn yanında olması gerekir,bu durumlarda..

Zaten bu konuda olgunlaşması gereken ilk kişi abin. Ne demek "kız annesiyle geliyor, o zaman benim cephem de kuvvetli olsun annemi çağırayım" gibi davranılır mı? Hadi abin böyle yapıyor, annenin demesi gerekir, "oğlum o kadar kalabalık eşya bakılmaz, keşke başbaşa gitseymişsiniz, şimdi bir de biz kalabalık edip kızın kafasını karıştırmayalım, o gönlünce baksın" diye.
Abiniz nişanlısıyla konuştuklarını size söylüyorsa sizle konuştuklarını da nişanlısına söylüyordur. Ne yazık ki evlenilecek bir olgunluk değil bu.

benim annem isteyerek gitmiyorki zaten,abimi bilirim bir akrabaya gittiğimde annemi gelip aldığını yani.abim istiyordu gelmesini,annem meraklısı değildi gitmek için..
Söylüyorsa kendisi kaybeder,bizi ona düşman,onu bize düşman yapar ki ipler kopmuş durumda zaten ,balayı için kıbrısa gitceklerdi annem bişey demediydi.organizasyon denildiydi ama bi internet sitesinden yapılmış rezervasyn.abim nişanlısının kredi kartından çektirmiş ikimizinde ailesi duymasın demiş,annem pazar günü gittiklerinde ozan annem duymasın demiş diye söylediler bize,halbuki annemin ağzını açtığını yoktu bu durum için,gidebilir diyordu kendi aramızda konuşurken en azından düğün sonra değil de izinlerini aldıklarında gitsinler istedikleri yere demiştyi,ama abimin haberi yoktu bunu söylediğinden.1,750 tl arkadaşım hangi biri ödenecek düşünülüyor toplam borcu 1.250 aylık herkes kesesine göre hareket olsa olmaz mı .abimin aldığı maaşla birebir ödeyeceği borç,eee evin suyu,doğalgazı..geçimleride zor olacak,işini daha oturtmuş değil,her genç kız ister ben buna bişe demiyorum 6 ay içinde bunlar gerçekleşiyor ,bzimde maddi durumumu çok iyi değilki...her istediğiniyapalım demeye .800 tl lik kuaför,1000 tllik resim fazla değil mi sence?altının fiyatı almış başını gdiyorrrr..bu şartlarda zor gerçekten..

Arkadaşım şu an kendinizi annenle güçlü görüyorsunuz kızı habire abine falan şikayet edip çekiştirip duruyosunuz ya, bu yaptıklarınız düğünden sonra hep size yol su elektrik olarak geri dönebilir.Burada bir sürü konu açıldı abileri evlendikten sonra kardeşlerinin yüzüne bakmayan görüşmeyen arayıp sormayan insanlar tarafından. Gelin istese öyle bir soğutur ki aranızı abini anca rüyanda görürsün benden söylemesi.

emin ol amacıda bu zaten,bizim burdan tutulduğu için abimi bizden kopartamadığı için,o kaadr saçmaki bu düşünce 5 parmak ayrılır mı ayrılmaz,eğerki öyle bir düşünce için bir uğraş içine girerse kendi kaybeder..

benim annem isteyerek gitmiyorki zaten,abimi bilirim bir akrabaya gittiğimde annemi gelip aldığını yani.abim istiyordu gelmesini,annem meraklısı değildi gitmek için..
Söylüyorsa kendisi kaybeder,bizi ona düşman,onu bize düşman yapar ki ipler kopmuş durumda zaten ,balayı için kıbrısa gitceklerdi annem bişey demediydi.organizasyon denildiydi ama bi internet sitesinden yapılmış rezervasyn.abim nişanlısının kredi kartından çektirmiş ikimizinde ailesi duymasın demiş,annem pazar günü gittiklerinde ozan annem duymasın demiş diye söylediler bize,halbuki annemin ağzını açtığını yoktu bu durum için,gidebilir diyordu kendi aramızda konuşurken en azından düğün sonra değil de izinlerini aldıklarında gitsinler istedikleri yere demiştyi,ama abimin haberi yoktu bunu söylediğinden.1,750 tl arkadaşım hangi biri ödenecek düşünülüyor toplam borcu 1.250 aylık herkes kesesine göre hareket olsa olmaz mı .abimin aldığı maaşla birebir ödeyeceği borç,eee evin suyu,doğalgazı..geçimleride zor olacak,işini daha oturtmuş değil,her genç kız ister ben buna bişe demiyorum 6 ay içinde bunlar gerçekleşiyor ,bzimde maddi durumumu çok iyi değilki...her istediğiniyapalım demeye .800 tl lik kuaför,1000 tllik resim fazla değil mi sence?altının fiyatı almış başını gdiyorrrr..bu şartlarda zor gerçekten..

Tamam yine dediğime geliyorsunuz, abin de nişanlısı da evlenecek olgunlukta değiller. Annen de olgun bir k.valide gibi davranamıyor. Kusura bakma ama sen görümceliği çok abartıyorsun. Karşı taraf da belki sizin gibi davranıp kızın kafasını karıştırıyor, olamaz mı? Yani abin ve nişanlısı hiç ikisi başbaşa kalamamış ki kararlarında.
Hem balayı insanın ömründe bir kez yapabileceği birşey. Gelen altınlardan bozdurup yapılabilir. Düğün ardından değil de sonradan gidilecek şey balayı olmaz, tatil olur. İnsanın içinde bir ömür ukte kalır, "ah bir balayına bile gidemedem" diyeceklerine, bozdurup altınları gitsinler. Sonra faturalar, borçlarla da onlar boğuşacak zaten. Böyle böyle ayaklarını yorganlarına göre uzatmayı öğrenecekler.

emin ol amacıda bu zaten,bizim burdan tutulduğu için abimi bizden kopartamadığı için,o kaadr saçmaki bu düşünce 5 parmak ayrılır mı ayrılmaz,eğerki öyle bir düşünce için bir uğraş içine girerse kendi kaybeder..

Gelinin ailesinin yakınında tutulmayışı da o zaman abin nişanlısını ailesinden koparmak için miydi yani? Bu mantıkla...

Gelinin ailesinin yakınında tutulmayışı da o zaman abin nişanlısını ailesinden koparmak için miydi yani? Bu mantıkla...

tabikide hayır,biz böyle düşünmüyoruz canım .eğerki öyle bişeye sahip olsaydık,olsaydı başka yerlerdende ev bakmak için söylemez diretirdi,sadece bizim oradan olacak diye,işlerine yakın olsun,yol aparsı vermesinler diye ordan tutulsun dedik oranın başka şeylerini beğenmedi,etmedi.arkadaşım insan ailesinden kopamazi,öyle birşey düşünmek çok saçma geliyor bana canım

Konu sahibi burada sana ne söylersek söyleyelim boş. Sen at gözlüklerini takmışsın bir kere ve bu kızdan gerçekten haz etmiyorsun. Kızın sigara içmesi bile nasıl da batıyor sana. Kimse yengenin dört dörtlük olduğunu söylemiyor, onun da hataları var ama en büyük hata sizlerde. Siz böyle karışmaya devam ettikçe abinin yapacağı evlilikten ne kendilerine hayır gelir ne de size.

tabikide hayır,biz böyle düşünmüyoruz canım .eğerki öyle bişeye sahip olsaydık,olsaydı başka yerlerdende ev bakmak için söylemez diretirdi,sadece bizim oradan olacak diye,işlerine yakın olsun,yol aparsı vermesinler diye ordan tutulsun dedik oranın başka şeylerini beğenmedi,etmedi.arkadaşım insan ailesinden kopamazi,öyle birşey düşünmek çok saçma geliyor bana canım

O zaman kızın da niyeti bu değildir. Neden hep önyargılı düşünüyorsunuz yengeniz için bunu anlayamıyorum. Hem benden size evli bir abla tavsiyesi. Yengenizden büyük bir görümceymiş gibi davranmayın, çok itici olursunuz. Benim görümcem neredeyse annemle yaşıttır. O bile bana sizin yengenize davrandığınız gibi davranmaz, davranamaz, asla "gelinimiz" demez, "kardeşimin eşi" der. Çünkü ben sade k.valide ve k.pederimin geliniyim. Hele benden küçük birisinin gelini asla olamam.

Merhaba bayanlar,

Bizim gelinimizle ilgili bazı sorunlar var...
Başlıyorum anlatmaya..

Geçen yaz gelnin ailesi abim salon bakıyorlardı ,nişan salonu tutuldu .o sırada tabii fiyatları öğrendikleri için seneye zam olucağını söylemiş ilgililer,Bizde annem ,ben ,abim ,ve gelinimizle istedikleri salonu görmeye gittik ve kaportayı verdik.Arabaya bindik,komşusun kızıda bu sene mayısta düğünü olacak,işte kız çocuğun ailesinin yanında oturmak istemiyor felan diye anlatırken dedi ki,nişanlım benim ailemle kavga ettiğinde surat asarsa bende surat asarım size dedi,annem hiç sesini çıkarmadı orada bişeyler koptu tabii..dakika 1 gol 1 yani..annemde bunu abime söyledi ,söylenecek şey mi diye .kız aradı özür diledi felan ,annem de cahillliğne verdi kapattı konuyu..ama o salon tutulduktan sonra kızda değişimler olmaya başladı,bana mesajlar atan,arayan insan o günden sonra aramaz,mesaj atmaz oldu..,ben pek üzerinde durmadım aman nişan arifesi telaşları var diye.ama annemdede aynı şekilde idi..sonra nişan oldu bazı sorunlar yaşandı... saçını beğenmedi,makyajını beğenmedi ,nasıl birşey bekliyorsa söz için o kuaföre gitmişti halbuki..çok beğendiğini dile getirmişti..

kimi zaman ablamı arıyordu ama oda işi düştüğü için ,bende sinir oluyordummmm ,birgünde naber nasılsın diye arasın diyordum..

aradan baya zaman geçmedi
mart ayında abimler ev bakmaya başladıılar burada işin boyutu tamamen değişti. bizim ordan ev bakmaya başlandı,,dubleks sıfır daire idi ,çok güzelmiş ben görmedim mtabii.ama yok tuvaleti aşağıdaymış,yok yatak odası yukarıdaymş denildi çıkldı.abim tamam mı tutucam demiş o da tamam,beğendim demiş,gelin eve gidiyor ailesi ile ,abimi arıyor ben beğenmedim diye çıkmış işin içinden ,abimde dellendi,tabi o sıralarda işyeride kapatmştı iş aramaya başladı bir iş buldu ,çıkarıldı felan o aralar çok bunalımdaydı..
abimde kağıthane,örnektepe,halideedipadıvardan bakalım ben oralardan istemem demiş .en son bizim orda bir ev vardı ,yeni kialık ilanı koyulmştu,annemler ile abim ,nişanlısı gibip bakmışlar çok beğendiğini söylemiş,ama evde doğalgaz sobası varmış,ev sahibide evde ısınılıyor ,eğer ısınmazlarsa petek yapılır demiş.tamam demişler,annemde ertesi gün kira sözleşmesini imzalamaya gitcekti,abim arıyor evi neymiş efendim ev ısınmazmış,peteği yokmuş demiş,kız yine değişmiş anlıcağınız.abimde bu sefer çıkarmış yzüüğü vermiş eline..
akşamleyin annem babam gittiler,babam işte senin başka sorunun var mı?bir tek doğalgaz sobası yüzünden tartışılır ,nişan bozulur mu hiç demiş,oda sadece doğalgaz sobası yüzünden demiş...babamda tamam ben peteği yaptırıcam kızım demiş..eve petekler döşendi,boya rengi seçildi boya yapıldı .çok güzel bir salon takımı aldık ama gerçekten fiyatı yüksek yani..rengini kırmızı istiyordu abimde krem rengi yaptırdı koltukları...o zamanlarda çekyat alırız demiş abime ,abimde ne çakyata döner koltuklardan alırız dediydi
annemde geline bir arkadaşın ,misafirin geldiği zaman tertemiz bir şekilde salonuna davet edersin,oturma odasının kapısını kapatıp demiş,sonuçta siz sigara içiyorsunuz,yeri gelicek içki içilicek benim abim içyor arada.1 tane felan,kızım bak salonda oturursanız bir sigara düşse o koltukları mahvolur demiş..annem kızın o kadar iyiliğini düşüyor kızın yaptıklarına bakın ya..

anneme içimde ukte kaldı kırmızı olmaması dedi,annemde bizim ordan oturma odası için kırmızı koltuk beğenmiş ,onu alıcam diyordu.madem çinde ukte aldı bunu alayım demiş...abimde bunu nişanlısına söylüyor annem sana süpriz yapmak için kırmızı koltuk aldı diye.vay efendim sen annen ne derse onu yapıyorsun,ben annenin aldığını istemiyorummmm ,ben evlilikten,senden soğuyorum,ben oturma odasını düşünmüyorum ütü odası,çamaşırları koyucam demiş..ama bu zamana kadar hep annem ona danıştı kızım nasıl istersin ,gelinliğini gtti kendi beğendi ,bohçalarda desen beğendiği oldu fazladan aldı ,bir tane daha beğendi diyeee..abbim benim için sen burcu ile önceden çok sammiydiniz bu ne mesafe demiş? o ise hiçç ölesine mesafe demiş.
bunları yapan kadın için neler konuşuyor bakar mısınız ya tepem attı gerçekten dün geceden o kadar sinirliyim ki birde anneme ben kavga edersem,bıçak dayanırsa 5 çocuk bile olsa çocukları bırakır giderim demiş..dün babam teyzem gitti konuşmaya kız işte evet öyle söledim ,ne sorsam anneme sor diyor ,hem ben masraf olmasın istiyorum demiş,abimde diyorki perdeyi,makyajı,saçı ben mi gidip konuşayım ne anlarım ben ,porselen makyaj,dış çekim 1,000 tl , 800 tl lik saç yapan kuaförü istiyormuşşş hani bunun masraf yapılmasını istemeyen kız nerede???

kız ne yapmak istiyor gerçekten ben bilmiyorummmm,anlamıyorummm,evliliği mi düşünmüyor ne istiyorrrr anlıyamadıkk gerçektennn ?

Bence kız haksız da olsa haklı durumuna düşüyor çünkü sizin taraf çok karışmış. Bırakın her şeyi nişanlılar kendi aralarında çözsün. 3. kişiler karışırsa kabak onların basına patlar. Evlilik hazırlığı stresli bir süreç.

Konu sahibi burada sana ne söylersek söyleyelim boş. Sen at gözlüklerini takmışsın bir kere ve bu kızdan gerçekten haz etmiyorsun. Kızın sigara içmesi bile nasıl da batıyor sana. Kimse yengenin dört dörtlük olduğunu söylemiyor, onun da hataları var ama en büyük hata sizlerde. Siz böyle karışmaya devam ettikçe abinin yapacağı evlilikten ne kendilerine hayır gelir ne de size.

sigara içmesi batmıyor bana ,misafirliğe gidilen yerlerde gittiği 2 kere olmuştur o insanlara ,üstünüçıkartıp hemen mutfağa koşması ne kadar doğru bişey sence???bu bir saygıdır o insdana hösterilen,ev sahibisinin mutfağı belki dağınık,belki girmesini istemedi,düşünmesi gerekli..

Bence çok bencil düşünüyorsunuz.5 parmak ayrılmaz dediğiniz olay etle tırnak ayrılır mı herhalde?
Zira 5 parmak ayrılıyor,ben ve kardeşlerim herbirimiz farklı illerdeyiz.
Niye size bu kadar saçma geliyor yengenizin ailesine yakın oturmak istemesi.
Niye sizden koparmak istediğini düşünüyorsunuz.
Belki kendilerine en mantıklı geleni yapmaya çalışıyorlar,siz yanlış anlıyorsunuz.

valla tatlım sizinde haklı olduğunuz yerler var elbet yok değil..
Masraflı dönemler bunlar neticede.
Ama ! Bende oturacağım yere k.validemin karışmasını yada oturacağım koltuğu onun seçmesini istemem.
O ev benim evim olucak neticede.. Kendi evine alsın çok beğendiyse derim !
Sürekli aramıyor sormuyor demişsin.. Niye sen aramıyorsun o halde.
Gelin diye sizi pohpohlaması mı gerekiyor. O kadar iyi niyetliyseniz eğer siz böyle bir adım atın..
ev tutma meselesi.. Ben k.validemlerle yakında olmak istemem..
niye abin ve nişanlın tek başına ev bakmaya gitmiyor da yanında annen oluyor..
nişandan öncede kızın nişanlığına takmıştınız o zamandan belliydi birşeyler..
Şu kadarını söyliyeyim sen gelin olsan ne kadar sana karışılsın istersin ?

Son düzenleme:
O zaman kızın da niyeti bu değildir. Neden hep önyargılı düşünüyorsunuz yengeniz için bunu anlayamıyorum. Hem benden size evli bir abla tavsiyesi. Yengenizden büyük bir görümceymiş gibi davranmayın, çok itici olursunuz. Benim görümcem neredeyse annemle yaşıttır. O bile bana sizin yengenize davrandığınız gibi davranmaz, davranamaz, asla "gelinimiz" demez, "kardeşimin eşi" der. Çünkü ben sade k.valide ve k.pederimin geliniyim. Hele benden küçük birisinin gelini asla olamam.

öyle birşey niye yapımki ,büyüklük de yapmam ,büyüklük allaha mahsustur canım.Önceden çok seviyordum ama ilk başta o söylediği laf ile soğuttu kendinden ,sevmiyorum diyede böyle şeyler yapıyorum sanmayın sakın...yalnız o ev eselesini abim diretirdi yani bizim ordan olsun diye canım ..kız sadece kendi tarafından istedi evi,halada söylüyrmuş biizm ordan gözünün ucuyla bile bakmadın diye..hala annensinin oraya yerleşmekte,

valla tatlım sizinde haklı olduğunuz yerler var elbet yok değil..
Masraflı dönemler bunlar neticede.
Ama ! Bende oturacağım yere k.validemin karışmasını yada oturacağım koltuğu onun seçmesini istemem.
O ev benim evim olucak neticede.. Kendi evine alsın çok beğendiyse derim !
Sürekli aramıyor sormuyor demişsin.. Niye sen aramıyorsun o halde.
Gelin diye sizi pohpohlaması mı gerekiyor. O kadar iyi niyetliyseniz eğer siz böyle bir adım atın..

ben arıyordum tabiki,bir iki kere aradım baktım o aramıyor ben niye arayım dedimmm..gelin diye pohpohlamasını kimse beklemiyor canım....

öyle birşey niye yapımki ,büyüklük de yapmam ,büyüklük allaha mahsustur canım.Önceden çok seviyordum ama ilk başta o söylediği laf ile soğuttu kendinden ,sevmiyorum diyede böyle şeyler yapıyorum sanmayın sakın...yalnız o ev eselesini abim diretirdi yani bizim ordan olsun diye canım ..kız sadece kendi tarafından istedi evi,halada söylüyrmuş biizm ordan gözünün ucuyla bile bakmadın diye..hala annensinin oraya yerleşmekte,

Eğer abin kızın istediği yere şiddetle karşı çıktıysa kız çok haklı sitem etmekte. Yani size yakın olunca sorun yok kızın ailesine yakın olunca sorun var, olur mu böyle. Gerçi ben artık tüm suçun abinizde olduğunu düşünüyorum zaten. Ne aradaki dengeyi kurabilmiş, ne de evlenebilecek bir olgunluğa, karaktere sahip olabilmiş. Zaten evlenseler bile abiniz böyle davrandıkça çok sorun yaşarlar.

Çok olduğunu iddia ettiğiniz sevginiz bir cümleyle bitti mi?
Şakayla karışık yenge niye böyle söylüyorsun,kusura bakma ama kırıldım diyemediniz mi?
Bir lafa alınmış küsmüşsünüz,belli ki oda size küsmüş.Siz onun niye aramasını bekliyorsunuz.
Daha önce de sormuştum,yengeniz sizden kaç yaş büyük?

Ayyy sabahtan beri oku oku şiştim valla. Bence sizin yapmanız gereken şeyler şu; Önce buraya yengeniz ile alakalı konu açmaktan vazgeçin artık. Yengenizle iyi anlaşmaya bakın yoksa Gerçekten abinizi özlemek zorunda kalırsınız. Bırakın herşeylerini kendileri yapsınlar sizin düşüncelerinize emin olun ihtiyaçları yoktur.. Olursa da size danıştıklarında fikrininizi beyan edin.

Benim sizin gibi bir görümcem olsaydı ( ki 4 tane görümcem var benim ) O mobilyacıda dolapların içine bakarken sizi çok iyi bozardım haddinizi bildirirdim. Ayrıca abinize devamlı yengenizi kötülüyorsunuz.. Bende inadına gelin olsaydım sizi kötülerdm abinize..

Çok bunaltıcısınız yani aile olarak gelini bıktırmışsınız belli ki.. Bir nefes alsınlar lütfen bırakın yani..

Back