bizde de dudaktan öpülse
erkek tarafı, aldıkları kıza bak elalemin önünde öptürüyo
kız tarafı, oğlana bak ne geniş elalemin önünde öpüyoo
olur maalesefffkiii....
bence tokalasmak yeterli
bence de sadece karşıdan başıyla selamlasın,kıraathanede arkadaş selamlar gibi.. daaa iresmi..ayıp kaçmaz..
Haklısın arkadaşım bende aynı sen gibi düşünüyorum.alından öpmek sadece bizlerde olan bir adet.dudaktan öpmenin hiç bir anlamı yok allah aşkına artık bi günlük sevgiliyken millet öpüşüyor.yabancılara gelince onlarda dudaktan öpmek bizim yanaktan öpmemeiz gibi bişey.çok sıradan ve doğal onlara göre.öpücüğün pek bir anlamıda yok.alından öpmenin çok anlamı var.kültürümüzle gurur duyuyorum.bunu uygulamaktanda mutluluk duyacağım.ha yanlış anlaşılmasın diğer arkadaşları yargılamıyorum.isteyen istediği yerinden öptürsün.ama alından öpmeyi krolaştırmaya sakın kalkmayınç.anlamını bilmiyorsanız önce öğrenin derim.herkese mutluluklarAlnından öpmek '' helalımsın '' manası tasır evet ama
buna namus bılmem ne kavranlarını katan halktır.. buda ayrı bır konudur..
o kadar insanın içinde özellıkle anne ve babaların önunde dudaktan öpmek bence abes olan ..
karı koca arasında yasanan hersey ' özel ' olmalıdır bence.. buna öpüşmekte dahil .. masum yada deıl ..
en güzel ve naif olanı : alından öpmektir..
Alnından öpmek '' helalımsın '' manası tasır evet ama
buna namus bılmem ne kavranlarını katan halktır.. buda ayrı bır konudur..
o kadar insanın içinde özellıkle anne ve babaların önunde dudaktan öpmek bence abes olan ..
karı koca arasında yasanan hersey ' özel ' olmalıdır bence.. buna öpüşmekte dahil .. masum yada deıl ..
en güzel ve naif olanı : alından öpmektir..
ben opturmemıstım ne yanaktan ne alından..utanmıstım karsımda dedelerım ve nenelerım varken !! sadece tokalastık..(nikahım evde olmustu) ama mısafırler gidip nıkahlıklarımızı çıkarmaya bızı bı odaya soktuklarında solugu eşimin kucagında aldım dudaklarımızda muhurlendi adetaaa :)))
tşkler canımmmay film gibiydi okurken valla Allah bir ömür böyle mutlu etsin sizi:)
tşkler canımmmdarısı basına ve benden daha güzeliiii insallaaahhh - profiline girip ancak bekar oldugunu anlayabıldım :):):) - nişanlısın sanırım.. Allah tamamına erdirsin.. sizinde mutlulugunuz daim olsun..insallah senınkıde benımkıne benzer yada daha güzel bi film karen olur..
sevgiler..
düğün günü gelin odasından çıkıp salona gideceğimiz sırada kocacım demez mi "bak duvağı açtıktan sonra seni öpmiycem sakın ani bi hareket yapmayasın""çok da meraklısıydım ben de" dedim eve gelince de alnımdan öptü. böyle antika bi kocam var işte
:) herkesin kendi tercihi tabi ama alnından öpmenin bizim kültürümüzde bir anlamı var diye biliyorum ben ki araştırınca da şu çıkıyor :
bir insan diğerini alnından öperse bu alın yazısıyla ilgili kötülükleri üzerine almak sorumluluğunu almak alın yazısına mührünü basmaktır. bunların hepsi farklı farklı görünse de sınırsız bir sevginin imkansız bir tutkunun belirtileridir. kolay kolay kimse bir başkasının kötü yazgılarını üzerine almak istemez. ayrıca namusun ve temizliğin simgesi olan alından öpmek öpülen kişinin temizliğini ve alnının paklığını kutsal bulmaktır. (alıntı)
bizim bi tanıdıgın düğününde damat dudagından öpmüştü gelini o öpücükten sonra salonun tavanı çöktü abartmıyorum kaydirigubbakcemile3 hatta gelinin babaannesi kriz geçirdi korkudan kaç kişi yaralandı kaydirigubbakcemile3 tabi bunun öpücükle alakası yokta aklıma geldi söylemek istedimkaydirigubbakcemile3
düğün günü gelin odasından çıkıp salona gideceğimiz sırada kocacım demez mi "bak duvağı açtıktan sonra seni öpmiycem sakın ani bi hareket yapmayasın""çok da meraklısıydım ben de" dedim eve gelince de alnımdan öptü. böyle antika bi kocam var işte