Düğün Gelini öpebilirsiniz...den sonra :D

esoux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
208
1
Yabancılarda hep dudaktan öpüyorlar.Şu ana kadar gittiğim hiç bir Türk düğününde böyle birşeyle karşılaşmadım.Bana damadın gelini alnından öpmesi estetik gelmiyor hiç..samimiyetsiz
sizlerin ki nasıldı?

biz yanaktan öpüştük dudaktan olmaz onca insan içinde ayıp yabancılar öyle ama bi şey yapmadıkları kalıyokaydirigubbakcemile3

evet ya banada güzel gelmiyo hiç estitek gelmiyo doğru söylüosun alından öpmek ne o ya kadir inanır filmindeymişiz gibi arkasından karımsın uleynn diye bi hareket bekliyorum yanikaydirigubbakcemile3 hiç romantik değil bencede dudaktan öpülmeli ne var ki ayıp olucak ama işte biz türk gelenekleri böyle yargı var bi defa orda öpüp saatlerce öpüşmiceksin ya muck diye masum bi öpücük olucak ben isterim öyle yapmayı

aynen aynen bende orda french falan yapılsın demiyorum hahaha kaydirigubbakcemile3 ama dudağa anlık bi öpücükten ne çıkar kaydirigubbakcemile2

anlamaz bizde kimse evlenmis iste opsun daha ne dimikaydirigubbakcemile3

bizim bi tanıdıgın düğününde damat dudagından öpmüştü gelini o öpücükten sonra salonun tavanı çöktü abartmıyorum kaydirigubbakcemile3 hatta gelinin babaannesi kriz geçirdi korkudan kaç kişi yaralandı kaydirigubbakcemile3 tabi bunun öpücükle alakası yokta aklıma geldi söylemek istedimkaydirigubbakcemile3

Ben dudaktan minik bir öpücük istiyorum.aklinialirimsmile
Ne o öyle, yolda gördüğün kankanı öper gibi yanaktan...
sempatiksalakcinni

:) herkesin kendi tercihi tabi ama alnından öpmenin bizim kültürümüzde bir anlamı var diye biliyorum ben ki araştırınca da şu çıkıyor :

bir insan diğerini alnından öperse bu alın yazısıyla ilgili kötülükleri üzerine almak sorumluluğunu almak alın yazısına mührünü basmaktır. bunların hepsi farklı farklı görünse de sınırsız bir sevginin imkansız bir tutkunun belirtileridir. kolay kolay kimse bir başkasının kötü yazgılarını üzerine almak istemez. ayrıca namusun ve temizliğin simgesi olan alından öpmek öpülen kişinin temizliğini ve alnının paklığını kutsal bulmaktır.
(alıntı)

:) bence de alından cok komık..ben duvagı açmadan o da duvaga kafasını sokup küçük bir öpücük istiyorum hem böylece kimse tam net göremez :)

Eşim söz vermişti yanaktan öpeceğine de.. Nikah kıyıldıktan sonra küçücük öpmüştü dudaktan :))
Çok komikti ama öyle kalmıştım ben :))

bende böyle düşünüyoruma.s

damat ne öpmüşaklinialirimsmile:dance::dance:

Alından öpmenin neresi itici???

bizim kültürümüzde vardır ve helalimsin demektir..

ama yoook illede yabancı kültür olacak dimi?

Valla alından öpmek bana itici falan gelmyor sonuçta o da aşkın sevginin bir göstergesi..
Ama eşim benim dudağıma ufak bir öpücük kondurmuştu... Salon alkış kıyamet kopmuştu....

Bizim aile çevresinde de ilk kez böyle işey yaşanmış.. Arkamızdan neler söylendi bimiyorum ama kimse yüzümüze karşı aa ne ayıp niye dudaktan öpüştünüz demedi...
Deselerdi de çok umrumda olmazdı...

bence de o anın gereği alnından öpmektir . ama dileyen dudaktan öpsün,tercih meselesi..yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…