• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik Meselesi

Başka şehirden çağırdığın misafire kabak ve makarna yapılmaz yemek olarak. Taze fasulye de ana yemek yanına olur. Kızı gelince nasıl misafir ağırlanır hemen hatırlamış. Ben önem veririm böyle şeylere. Basbayağı özen göstermemek görümcenim size yaptığı ve bir şekilde lafımı da söylerdim böyle bir durumda.
Çok sık gidiyor musunuz yanlarına bilmiyorum ama bir süre gitmeseniz bir şey olmaz.

Değer vermiyor birde üstüne gözünüze soka soka bunu göstermişler.
Eşiniz ne güzel demiş “istemiyorsan gitme”
Sizde bundan sonra ona göre karşılarsınız size geldiklerinde.

Beni te eskiden arkadaşım oturmaya çağırdı.
Gittim evde dogum günü süsleri dolu kızının dogum günü varmış iki gün önce. Tepsinin içinde pişmiş börekleri fırına attı.
Yani bayat börekleri taze yaptı kafasına göre.
Nevrim döndü. İnşallah doğum gününden kalma bayat şeylerle beni karşılamıyorsun dedim.
Bozuldu ama kem küm.
O günden sonra bir daha gitmedim…

Valla sonuna kadar haklısınız ben olsam benimde moralim bozulurdu yiyemezdim de bi bahane bulup misafirlikten erken ayrılmanızı tavsiye ederim.
Kızı için damadına yüzlü görünecek ya ,size de aşırı sıradan davranmış ansızın gelen misafire bile kabak yemeğiyle makarna çıkarmam belki de sizin evine gitmenizden rahatsız olmuştur.
bundan sonra gitmeyin size özenmeyen kimsenin evine.

Üzgünüm ama size ve esas önemlisi kardeşine değer vermiyor.
Bence birdaha gitmeyin derim.

Ben yazdim sandim.

Gorumcemin beceremedigini saniyordum ben de hep, sonra gozumun onunde baska arkadaslarina manti acip (bayağı kasiga 40 tane sigacak kadar) bizi eksili corbaya talim ettirirdigini (onu da bana pisittirirdi) farkedince evimde makarnadan fazlasini yiyemez oldu.

Aldiginiz kadar deger vereceksiniz hepsi bu.

Aynısını biz de abimin evinde yaşıyoruz. Ama abim salak farkında bile değil. Bize sürekli "baldıza şöyle döner yaptım, bacanağa böyle hamburger yaptım, (eşinin arkadaşının ismini söylüyor) onlara harika bir et yemeği yaptım" vs anlatır durur. Biz onlara gidince de makarna yeriz. O da zaten bir kere yemek oldu. Komşuya gider gibi çaya gideriz normalde ve sadece senede bir kez gidiyoruz onların yaşadığı şehire. Bir gece de bizde kalın bile demez. Biz ya teyzemde kalırız ya eşimin kardesinde ya da kız kardeşimde kalırız.

Benim anladığım kadarıyla görümceniz, el oğlu olarak gördüğü damadını laf söz gelmeyecek şekilde ağırlamak isterken, aileden/içerden gördüğü kardeşine ve hanımına ağır ayıp etmiş.

Yoksa insanlık hali, bütçenize göre misafirin önüne ne çıkarıyorsanız, misafirin kabulüdür. Maksat iki tatlı söz bir güler yüz görüp hasret gidermek.

Damadına şov yapma ihtiyacından doğan menü nedeniyle değil, ama bunu benim gözümün içine baka baka yapabilecek kadar beni umursamadığı için, bir daha ayağımı atmazdım o eve.

Damat nasıl biri ?
Damat akrabası. Damat özensiz saygısız davranıyor hep. O laf etmesin diye korkuyorlar ben öyle yorumluyorum. Ben saf gibi naparlarsa sineye çekiyorum. Bundan sonra gitmeme kararı aldım. Sadece görümcem değil kayınvalidemde aynı davranışlarıyla değersiz hissettiriyor.

Kısasa
Ay benim bile zoruma gitti buradan.
Çok ayıp etmiş gerçekten.
Kafaya uzun süre takılacak bir şey mi? Hayır. Bu davranışına göre “bende öyle yapayım, şöyle yapayım” diye kendimce kısasa kısas yapmazdım ama o an gerçekten baya bozulurdum.
Kısasa kısas yapamam evime dusmanimda gelse en iyi sekilde agirlarim.

Çok ayıp etmiş...
Var böyle insanlar.

Yaklaşık 12 sene önce idi.
Eşimin halasına bayram ziyaretine gitmiştik.Oğlum 2 yaşlarındaydı.
Kurban bayramıydı.Halası rahatsızım diye yerinden kalkmadı.
Biraz oturduk.
O sırada oğlunun arkadaşları geldi,hala hemen ayaklandı.
Bir telaş,bir özen.
Kavurma çıkarıp ısıtmaya başladı.
Bizde çok durmadık kalktık.
Son gidişimiz di...
Yani maalesef bu tarz insanlar var.

Merhaba hanımlar
Size takildigim bir konuyu danışmak istiyorum. Görümcem başka bir şehirde oturuyor. Geçen hafta sonu çağırdılar gittik . İlk gün gittiğimizde yemekte kabak yemeği ve makarna yapmışti . Ertesi gün akşam yemeği için taze fasulye çıkardı dolaptan onu hazilamaya başladık. O arada evli kızı var o aradı yoldayız geliyoruz diye. Yakin bir ilçede oturuyor kizi. Görümcem kalktı eşi carsiya gitmişti eşini arayip bir sürü malzeme sipariş verdi. Et ,meyve, tatlı, çerez gibi. Fasulyeyi tekrar dolaba kaldırdı. Eşi getirdi siparişleri fırında köfte patates yaptı,pilav yaptı, çorba salata yaptı. Tatlı kuruyemiş herşey almışlar. Düşündüm sonradan senede birgün evine geldik . Evlendigimizden beri doğru düzgün bir sofrasini ikramını görmedim. Elinden gelmediğini düşünürdüm hep, istediğinde gayet yapabiliyormus. İnsan yemekte içmekte değil ama orda değersiz hissettim kendimi:KK43: Alamayacak durumda olsalar takilmazdim. Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım? Gitmek hiç içimden gelmiyor ..
Sizin yerinizde olsam, bidahakine size geldiklerinde tamamen aynısını yapardım. Onlar geldiğinde makarna, aynı gün aileden değilde hatta uzaktan bi arkadaş çağırırdım ve onların yanında ona güzel bi sofra hazırlardım. Ondan sonrada birdaha gitmezdim

Merhaba hanımlar
Size takildigim bir konuyu danışmak istiyorum. Görümcem başka bir şehirde oturuyor. Geçen hafta sonu çağırdılar gittik . İlk gün gittiğimizde yemekte kabak yemeği ve makarna yapmışti . Ertesi gün akşam yemeği için taze fasulye çıkardı dolaptan onu hazilamaya başladık. O arada evli kızı var o aradı yoldayız geliyoruz diye. Yakin bir ilçede oturuyor kizi. Görümcem kalktı eşi carsiya gitmişti eşini arayip bir sürü malzeme sipariş verdi. Et ,meyve, tatlı, çerez gibi. Fasulyeyi tekrar dolaba kaldırdı. Eşi getirdi siparişleri fırında köfte patates yaptı,pilav yaptı, çorba salata yaptı. Tatlı kuruyemiş herşey almışlar. Düşündüm sonradan senede birgün evine geldik . Evlendigimizden beri doğru düzgün bir sofrasini ikramını görmedim. Elinden gelmediğini düşünürdüm hep, istediğinde gayet yapabiliyormus. İnsan yemekte içmekte değil ama orda değersiz hissettim kendimi:KK43: Alamayacak durumda olsalar takilmazdim. Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım? Gitmek hiç içimden gelmiyor ..
Eğer ki birini davet ediyorsam elimden geldiğince güzel ağırlamaya gayret ederim. Bu sevmediğim kişi bile olsa böyle. Biz böyle büyütüldük. Kadına da şaşırdım açıkçası sanki emri vaki gitmişşiniz

Çok üzücü bir durum ama keşke oradayken bunu konuşsaydınız böyle şeyleri söylemek insana daha iyi geliyor. Tabi güzel bir üslup ile söylemek hem karşıda ki de hatasını anlıyor. Bundan sonra yılda 1 olsa da gitmeyin beşerin yaptıkları çok ayıp benim başıma gelse çok üzülürdüm

Merhaba hanımlar
Ne kadar rezilce bir davranış gerçekten. Benim de kayınvalide bu şekil. Farklı ilde. Gitmesek de olmuyor. Aile sonuçta. Çözümü şeyde buldum her öğünü eşimde dışarda yiyoruz neredeyse . Bize de iyi geliyor açıkcası. Sallamıyorum. Ama haklısınız yani

Merhaba hanımlar
Ne kadar ayıp yaptıkları ya bide kabak yemeği yani ben sebze sevdiğim halde kabak yemeği varsa yanına bi ek yemek daha yapıyorum çünkü herkese hitap etmiyo kaldıki misafire o menü olur mu. Keşke laf soksaysınız orda benim bile içimde kaldı şuan😄
Yemekten sonra çayın yanına bi tatlı kuruyemiş bi şeyde mi koymadılar, eşine deseyin hayatım bayağıdır makarnada görmemiştik yedik içtik doyduk şükür diye😄😄

Back