Misafirlik Meselesi

Merhaba hanımlar
Size takildigim bir konuyu danışmak istiyorum. Görümcem başka bir şehirde oturuyor. Geçen hafta sonu çağırdılar gittik . İlk gün gittiğimizde yemekte kabak yemeği ve makarna yapmışti . Ertesi gün akşam yemeği için taze fasulye çıkardı dolaptan onu hazilamaya başladık. O arada evli kızı var o aradı yoldayız geliyoruz diye. Yakin bir ilçede oturuyor kizi. Görümcem kalktı eşi carsiya gitmişti eşini arayip bir sürü malzeme sipariş verdi. Et ,meyve, tatlı, çerez gibi. Fasulyeyi tekrar dolaba kaldırdı. Eşi getirdi siparişleri fırında köfte patates yaptı,pilav yaptı, çorba salata yaptı. Tatlı kuruyemiş herşey almışlar. Düşündüm sonradan senede birgün evine geldik . Evlendigimizden beri doğru düzgün bir sofrasini ikramını görmedim. Elinden gelmediğini düşünürdüm hep, istediğinde gayet yapabiliyormus. İnsan yemekte içmekte değil ama orda değersiz hissettim kendimi:KK43: Alamayacak durumda olsalar takilmazdim. Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım? Gitmek hiç içimden gelmiyor ..
Ben de cok takarım bu konulara . Örneğin her gittiğimizde en iyisinden tatlı götürdüğümuz kişiler bize bir kola alıp geliyprdu ben de kestim ikramı çünkü açıkçası herseye para var ama demekki bize yok hoşuma gitmedi bu tavirlari

Merhaba hanımlar
Size takildigim bir konuyu danışmak istiyorum. Görümcem başka bir şehirde oturuyor. Geçen hafta sonu çağırdılar gittik . İlk gün gittiğimizde yemekte kabak yemeği ve makarna yapmışti . Ertesi gün akşam yemeği için taze fasulye çıkardı dolaptan onu hazilamaya başladık. O arada evli kızı var o aradı yoldayız geliyoruz diye. Yakin bir ilçede oturuyor kizi. Görümcem kalktı eşi carsiya gitmişti eşini arayip bir sürü malzeme sipariş verdi. Et ,meyve, tatlı, çerez gibi. Fasulyeyi tekrar dolaba kaldırdı. Eşi getirdi siparişleri fırında köfte patates yaptı,pilav yaptı, çorba salata yaptı. Tatlı kuruyemiş herşey almışlar. Düşündüm sonradan senede birgün evine geldik . Evlendigimizden beri doğru düzgün bir sofrasini ikramını görmedim. Elinden gelmediğini düşünürdüm hep, istediğinde gayet yapabiliyormus. İnsan yemekte içmekte değil ama orda değersiz hissettim kendimi:KK43: Alamayacak durumda olsalar takilmazdim. Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım? Gitmek hiç içimden gelmiyor ..
Ben genelde aynen karşılık vermeyi tercih ediyorum. Bana ne kadar özen gösterirlerse ben de onlara o kadar özeniyorum. Hiç gitmemek olmaz belki ama beklentisiz gidip onlar geldiğinde de aynı pratiklikte yemekler hazırlarım. O yorulmaya gerek duymuyorsa ben neden yorulayım ki?

Eşinize çok üzüldüm ya. Öz ablası tarafından öyle bir muamele görmek onun daha çok zoruna gitmiştir. Benimde erkek kardeşlerim var evimden eşleriyle size hissettirdikleri değersizlik hissiyle ugurlasaydim kendimi çok kötü hissederdim. Gorumceniz çok ayıp etmiş.

Merhaba hanımlar
Aynı davranışla siz de karşılık verin ben olsam öyle yapardım

Ben yazdim sandim.

Gorumcemin beceremedigini saniyordum ben de hep, sonra gozumun onunde baska arkadaslarina manti acip (bayağı kasiga 40 tane sigacak kadar) bizi eksili corbaya talim ettirirdigini (onu da bana pisittirirdi) farkedince evimde makarnadan fazlasini yiyemez oldu.

Aldiginiz kadar deger vereceksiniz hepsi bu.
Peki sizde makarna yedikten sonra kendine çeki düzen verdi mi?

Ee iyi iste o zaman sikayet etmesin
Bence de şikayet etmesin.
Konuyu açmasına verdiği cevaptan sonra şaşırdım.

Kadın zaten konu sahibini zerre önemseyip değer vermiyor.
Ama konu sahibi geldiğinde gene elinden gelenin en iyisi şeklinde ağırlayacak.
Valla görümcesi akıllı kadınmış ne diyeyim. Hem bi misafirden kurtuldu, hemde kendini paşalar gibi misafir ettirecek….

Hayir, ben makarnadan fazlasini vermedigimden beri zahmet edip evine de gitmedim. Tepkimi koymam gerekiyordu.
Bende en baştan koydum tavrımı.
Evlenirken ne arama ne sorma ne davet etme.
Bir kere esimin hasta büyüğünün hastane ziyaretini icin gittik (uğradık haberli bir şekilde), bir kahvaltı bir yemek çıkardı yemin ederim insan utanır.

Birde gelin yemeğine çağırdı. Ay yemeği geçtim bir çay koymayı bana çok gördüler.

İki kere yemeğe geldi gayet sıradan, ikinci gelişleri kurufasulye makarna şeklindeydi.
Aman yarabbi nasıl bozulmak nasıl bozulmak anlatamam.
E biz insan değilmiyiz. Biz bozulmuyormuyuz…

Evine de kaç yıllık evliyim gitmedim.

X