Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cumbur cemaat gitmeniz yanlış olmuş.Ev sahibi davet etmemisken misafirin misafir çağırması yanlış.Kotu yüz gostermedi ama hizmet etmedi diyorsunuz ..tembel olabilir bazı insanda böyledir.Yemege çıkıp para odetende el kızı değil sizin kardeşiniz eh biz nerede hata yaptık diye takkeyi önünüze alıp düşünün

Baban kendini daha rahat hissetmek için yapmış alışverişi. Hem alışveriş yapıp fatura ödeyip hem de 'sunu şunu yaptım' diye konuşması çok yanlış . O konuşmuyorsa annenizin ve sizin tuvalet kağıdına kadar hesap yapmanız çok yanlış. Ki 4 kıç, günde bir büyük beş küçük yapsa 7 günde bitirir zaten bir kutu tuvalet kağıdını tövbe estağfurullah neyin hesabı bu:)
Neyse, çok az kaldı gelininizi anlamaya
Allah sağlıkla kavuştursun,birkaç ay sonra siz de anne olacaksiniz. O psikolojiye , o yorgunluğa, o acıyan memelerle tüm gün bebeğin hizmetinde olmaya.
İşte tam da bu aşamada gorumceniz,kocası (?) , Kaynananiz ve kaynatanız gelirse , işte o zaman anlayacaksıniz ki gelininizin en azından Güleryüzü ihmal etmeyerek ne yucegonulluluk yaptığını. Az kaldı

Hamilesiniz, bebeğiniz doğunca küçücük bebekle evinize onca insanın yatılı gelmesini anlarsınız.
Kardeşiniz ısrar etmiş olabilir, kardeşinizden bekleyin ilgi alaka ve hizmeti o zaman.
Gelin hanımın daha dikişi acıyordur kendine gelememiştir, lohusalığı bile bitmemiş yuh yani.
Değil kayın aile, kendi ailemi görmek istemedim ben uzunca bir süre.
Gelip yardım edip her iş yapılda dahi emzirme sürecinde kadın memeler fora gezecek, devirecek totoyu yapamamış bir de laf ediyorsunuz.

Yok benimkiler gelmiyor gelseler de üç günden fazla gelmesler belki de ondan anlamadım bilmem

bebeğim 2 aylıkken 2-3 saatte bir emzir. Bir de bnm ki memeyi tutmuyordu. En az 40 dk emzirme. Arkasından uyut. Beziydi, banyosuydu derken mutfağa girmeyi bırak kendi karnımı zor doyuruyordum. Çoğu kere gece 10 u buluyordu sofraya oturmak.

Kısaca ilk aylar çocuk bütün vaktini alıyor insanın. Siz de doğurunca ne demek istediğimizi anlıycaksınız. Özellikle evde erkek misafir emzirmek için sürekli yatak odasına hapsolmuştum.

Normalde konulara cok uzun zamandir yazmiyorum ama konunuz beni üzdü açıkçası. Yeni dogum yaptim 1 aylik bebegim var. birgun annem birgun kayinvalidem yanimizda kaliyor, yemegimi gorumcemler yapip yolluyor. Sezaryen oldugum icin kayinpederim evime dahi gelmedi, rahat oturup kalkamam diye. Tamamen iyilesmeme ragmen herkes elinden gelen yardimi yapiyor. Buna rağmen bırakın birine hizmet etmeyi ilk firsatta kosa kosa uyumaya gidiyoruz esimle.

Konunuza gelecek olursak kizcagizin hizmet beklediginizin farkinda oldugunu sanmıyorum aksine yardımcı olmak icin gittiginizi bile dusunmus olabilir. Sunuda soyleyeyim dogumla beraber insanin aklina dahi gelmeyecek masraflari oluyor, kardesinizin cebinde size yemek ismarlayacak para olmayabilir. (Ornegin bizim paralar suyunu çekti, eksideyiz, hersey asiri pahali) Keske darilip gucenmek yerine yardimci olmaya calissaniz insanlara, 1 aylik mutfak masrafini+faturalari 1 haftada size yapiyorlar getirdiginiz ceyregin bir anlami kalmiyor.
Allah herkesi anlayisli insanlarla karsilastirsin, o kizda ne sevinmistir siz gidince 1 saat fazla uyuyacagi icin. Bence bir daha gitmeyin ne siz sinir olup baskalarinin arkasindan konusun ne de insanlara yardim ediyor gibi gorunup hizmet bekleyerek huzursuz edin.

Aslinda ben de boyle dusunuyorum ama misafir gelmisken sadece 1 kere bile bi kahvalti ya da yemek hazirlamamasi bana da tuhaf geldi.
Ben de 2 aylik cocukla hizmet mi bekliyorlar derdim ama hiçbir sekilde bir seye dokunmadan da 1 hafta geçiremezdim ya.

Qy cok içim sıkılıyor, daraliyorum boyle konulari okudukca. Deniz kenarina tasindik diye cumbur cemaat sira sira tatile gelen bi kayin ailesi var bende de , bu sene dogurucam basima neler gelecek diye dusunmekten hamileligim zehir zikkim oldu resmen. Şu konulari okuducka bayilacak gibi oluyorum. Katil olucam vallahi

Doğum yaptığınızda bu yazdıklarınızı tekrar okuyun, iyi günler

Onun evde kavgası olmuş belli ki.
Kadın acaba kendine yapabiliyor mu, bunu düşünmek lazım.
Düzen kurabildi mi, şahsen inanmıyorum.
Kendime yapamadığım şeyi de düşüncesizce şu pandemi döneminde evine doluşan insanlara yapmam, eski ben olsam yapardım ki yaptım da şuanki aklımla hiiiç yapmam.
O dönemlerde bırakın yemeği, akşam koca gelene kadar su içemediğim günler biliyorum.
Belki kadının bebeği zor ya da yapmak istemedi, kendi davet edip de yapmamış değil ki, emrivaki ile karşılaşmış.

İste biz geciremezdik. Herkes geciremez. Kalkar o haliyle biseyler hazırlamaya calisir cogu kisi. Ama bu tek kelimeyle kerizlik. Asıl bizim yaptigimiz yanlis. En güzelini yapmis gelin hanim

Yok benimkiler gelmiyor gelseler de üç günden fazla gelmesler belki de ondan anlamadım bilmem
Peki bebeğini doğurduğunu, bebeğinin seni yordugunu ve sizinkilerin 7 günlüğünde geldiğini hayal etsene. Ama gorumcenin kocasını da hayal et, o önemli.
Bebek emmek istiyor, ortada bir sürü bıyıklı adam,odaya gidiyorsun. Gündüz bebek uyuyunca yatmak istiyorsun 'zaten aksam da erkenden odasına cekiliyor' diye gönül koyuyorlar. Kafan şişmiş,evde gürültü.
Banyo yapmaya zamanın olmamış,kafan yağlanmış . Bir de senin biricik,ellerden sakindigin bebegin için 'bebegi bize bırak sen kahvaltı hazırla/yemek yap' diye düşünüyorlar.
Yemek dediği de 6 kişilik yemek ha, öyle karı koca buzluktaki kıymayı at, eriyinceye soğanla karıştır üstüne patatesi at iki dakkada olsun yemeği de değil. 6 boğaza patates soyup dilimllemek bile mesele.
Sen böyle bir durumda mutlu olur,Güleryüz gösterir miydin???

Geçirirdin geçirirdin emin ol 1 hafta değil aylar bile geçirirdin Geçirmezsen de (geçirtmeseler yani) sonradan neden geçirmedim diye pişman olur üzülürdün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…