• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin değil misin bakacaksın tabiki!!!

Kendi evlatları bakmakla yükümlü doğru
Herkes böyle söylüyor ancak tüm evlatların eşi ve düzeni var
Kimin evine gitse bir gelin, bir damat bu bakıma ortak olacak yani
Kötü biri olabilir, sorunlar yaşanmış olabilir bunlara sözüm yok
Ama 8 çocuk doğurmuş bir kadının bir yere sığmaması içime dokundu, Allah herkese merhamet nasip etsin
Kadına da hayırlısını versin, umarım emanetini evlatlarıyla sınamadan alır Rabbim
Bende başta şaşırmıştım ama konu sahibinin anlatımına gore iyi bir insan değilmiş ..sanırım herkes hasta olmasını bekliyordu başından atmak için

kızlar bilenler bilir başından beri zorlu bir hamilelik içersindeyim 2 bebeğim karnımda öldü.
şuan hergün iğne yapıyoruz ilk 4 ay daha zordu haftada 1 kalçadan hergün göbekten 2 farklı iğne yapıyorduk.
Şuan sadece göbekten ve Bebek 1 buçuk aylık olana kadar devam edeceğiz. Yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'deki gelin görümce kaynana ilişkileri hep itici gelmiştir. Konuya geçeyim..

10 gündür eşimin annesi komada. Allah yardım etsin tabiki. Sağolsunlar görümcemler ve kaynanam tarafından hiç mutlu olmadım hep karışırlardı hadi herşeye tamam dedim sustum alıştık derken hamile olduğumu söyledim erkek olursa şu isim olacak dediler. Ya nasıl anlatayım çok şeyler ya görümcem annemi ağlatmışlığı bile var oralara hiç gitmek istemiyorum. Kaynanamdan hep nefret ettim Türkiye'de 5 ay kalmam gerekiyordu işlerim nedeniyle. Arada 10 dk mesafe vardı hiç gitmezdim eşimin evinde kalıyor ne zaman arasam yok param yetmiyor bilmem ne benden önce yaşıyordun benden sonra ne değişti dedim. 8 çocuğu var hepsine üstüne ekleye ekleye söylemişti.

Kızlar biz gittik Türkiye'ye ölecek mi ölmeyecek mi belli değil. Kaynımlar görümcemler demezler mi çıktığında yanınıza götürün diye. Doktor artık yanlız kalamaz bakıma ihtiyacı var demiş. 2 eltim Türkiye'de biri 34 yaşlarında biri belki 50 felan ikisinde çok çekmişler zamanında ama ben 22 yaşındayım. Asla bakamam 5 saatlik uçak yolculuğuna çıkarmak ne demek ben daha hamileyim bu durumda asla asla bakamam ve bakmam isteyen yargılanabilir beni. Aman yaptığım iyilik bana kalır felan da diyemem. Bakmam yani bana mı kaldı yaaa.

Hepsinin içinde ben anneyi götürüp bakamam o sorumluluğu almam benden önce nasıl bakıyordunuz ki şimdi bana yükleyeceksiniz kusura bakmayın deyip kıyafetlerimi aldığım gibi arabaya atlayıp anneme gittim eşimle dönene kadar annemde kaldım hiç cevaplarını beklemedim. Dinlemedim çünkü ben bakmam kesinlikle.

Çok gaddar mı görünüyorum karşından bakınca. Kaynım demiş ki onun da oğlu ona öyle yapacak...
deli oldum hala sinirden yerimde duramıyorum. Ben kötü birşey mi diyorum?
Kalbim mi kirli benim?
Öbürleride baksın benim hakkım olana bakıcı tutarım de kusura bakmasınlar enayi yok sen nasıl yapıcaksın hamile halinle eşinde yanındaysa tınma

Görümcen senin anneni ağlatmış be. ben o görümceyi var ya. türkiyede iki eltin daha varmış onların bakması gerekir, sende o yüzden öyle tepki vermişsin yurt dışına niye taşıyacakmışsın kadını.

Bu sekilde tepki verince gaddar gorunuyorsun tabi, ben bakamam diye bagirip cagirip egi terkedince yani. Karsindaki insanlar anlayissiz da olsa sen seviyeni bozmayacaksin. Durumunu anlatip, bu sartlarda bakamayacagini guzel bi sekilde soyleyebilirdin, ordayken de elinden geldigince destek olurdun. Insanlarin agzina da laf vermemis olurdun.

Bende başta şaşırmıştım ama konu sahibinin anlatımına gore iyi bir insan değilmiş ..sanırım herkes hasta olmasını bekliyordu başından atmak için

Biri kötü ise bu diğerlerinin kötü olmasını gerektirmez. Her koyun kendi bacağından asılır insan cezalandırıcı değildir hele ki hastalık gibi bir konuda. 8 evlat var ortada kan olsa içilir, anadır bu nihayetinde sahip çıkılmalı diye düşünüyorum. İnsan için değil Allah rızası için, tabi herkesin görüşü başka ben hayatımı mahvetmiş babamı bırakmadım son anında. Çünkü o hesabını ayrı verecek ben ayrı vereceğim. Başka bir konu olsa farklı düşünebilirim ama hastalık, çaresizlik başka bir şey hiç bir evladın anasını başından atma hakkı yok bence. Konu sahibine bir şey diyemem ama çocukları hatalı

soruldumu bilmiyorum ama yurtdisinda nerede yasiyorsunuz? Esinizin ailesi Türkiye´demi yasiyor? Ki kayinvalidenize nasil vize/oturum alipta götüreceksiniz. Burasini tam anlamadim
İnan bende bilmiyorum ama tabiki gelmek isterse gelebilir eşim buranın vatandaşı yani zor değil o işlemler. İngiltere

Kaynınız o lafı söyleyeceğine kendi karısı baksaymış o zaman. bende 22 yasındayım ve ben olsam bende bakamazdım. hasta bir insana 22 yasında biri nasıl baksın. birde hamilesiniz ve tehlikeli bir hamilelik geçiriyorsunuz. iyi söylemişsiniz bence.

Haklisin .. kastettiğim analarını tutup sokağa atsınlar değildi . Yani bu kadın ne kadar kötü ki öz evlat ! ları bile bakmaya yanaşmıyor !!!! Tabiki anne babayı atamazsın. Benim babam kanser hastası ..Çok da iyi bir insandır herkes sever .ama kötü bile olsa ben onu severdim ..çocukların anne babaya karşı bazı sorumluluklari var bu yadsınamaz. Ama kayınvalide ve kayinpederden kendi çocukları sorumludur .konu sahibini hiç alakadar etmez .. Ne ekersen Onu biçersin ..zamanında biraz özverili davransaydi bu halde gidecek yer aramazdi. .kötülük içten gelen biseydir. Kayinvalide madem bukadar kötü ,zamanında hobileri arasına iyilik yapmayı da ekleseydi

8 çocuk hasta bir anne herkes birbirine yıkmaya çalışıyor bakma işini. Ben komadaki kadına daha çok üzüldüm.
Büyük eltim asla istemez zamanında hep oğlum yakışıklı senin gibi çirkini aldı dermiş 20 yıl çektim diyor 2 evladı var biri vefat etti 10 yaşında kanserden annesi hep demiş bunun çocuğu olmuyor kuma getir. Eşi de eve gelip dövermiş bunu çirkinsin çocuk olmuyor v.s eltim 10 yıldır taşındık huzur buldum çok çektim ama huzur buldum sonunda diyor. Bu durumda kim bakar bilemedim

Haklisin .. kastettiğim analarını tutup sokağa atsınlar değildi . Yani bu kadın ne kadar kötü ki öz evlat ! ları bile bakmaya yanaşmıyor !!!! Tabiki anne babayı atamazsın. Benim babam kanser hastası ..Çok da iyi bir insandır herkes sever .ama kötü bile olsa ben onu severdim ..çocukların anne babaya karşı bazı sorumluluklari var bu yadsınamaz. Ama kayınvalide ve kayinpederden kendi çocukları sorumludur .konu sahibini hiç alakadar etmez .. Ne ekersen Onu biçersin ..zamanında biraz özverili davransaydi bu halde gidecek yer aramazdi. .kötülük içten gelen biseydir. Kayinvalide madem bukadar kötü ,zamanında hobileri arasına iyilik yapmayı da ekleseydi
Annecimi çok ağlattılar ilk evlendiğim zamanlar. Kilo veriyordu sürekli beni düşünmekten ama şimdi beni arayıp kızım elinden gelen bişey varsa yap Allah için sadaka hayır niyetine diyor. Ama asla annem benim dünyam nefesim baba bizi yıllar önce bırakıp gittiğinde annecim 29 yaşındaydı şuan 40 yaşında takma diş kullanıyor kolu tutmuyor çok çekti. Ve ben babamı asla affetmeyeceğim ben 13 yaşımda bulaşık yıkamaya annemle giderdim tarlaya marul toplamaya kışın Allah bana çektirenleri benim merhametime kapıma düşürmesin. Çünkü kışın ortasında kardeşime mont giydirip hırkayla işe gittiğim günleri tacize uğradığım elleri asla unutmayacağım. İnsanlar bu kadar iğrenç kötüyken ben iyi olmayacağım. Maalesef bende böyle olmak istemezdim

Annecimi çok ağlattılar ilk evlendiğim zamanlar. Kilo veriyordu sürekli beni düşünmekten ama şimdi beni arayıp kızım elinden gelen bişey varsa yap Allah için sadaka hayır niyetine diyor. Ama asla annem benim dünyam nefesim baba bizi yıllar önce bırakıp gittiğinde annecim 29 yaşındaydı şuan 40 yaşında takma diş kullanıyor kolu tutmuyor çok çekti. Ve ben babamı asla affetmeyeceğim ben 13 yaşımda bulaşık yıkamaya annemle giderdim tarlaya marul toplamaya kışın Allah bana çektirenleri benim merhametime kapıma düşürmesin. Çünkü kışın ortasında kardeşime mont giydirip hırkayla işe gittiğim günleri tacize uğradığım elleri asla unutmayacağım. İnsanlar bu kadar iğrenç kötüyken ben iyi olmayacağım. Maalesef bende böyle olmak istemezdim

ay Allah'ım ne zor bir hayatınız olmuş öyle daha 22 yaşında neler görmüşsünüz. zorunda değilsiniz kv ye bakmaya. size insanlık taslayanlar yoğun bakımdaki annelerini yurt dışına postalamaya çalışan insanlar mı? saçmalamışlar. hayır her şeyi geçtim ben daha 22 yaşında gencecik bir de yarın öbür gün doğum yapacak olan lohusalık çekecek olan bir genç kadına annemi emanet edemem. o sorumluluğu ona yükleyip vicdanımız rahatlatamam. ama yine de siz bu yazdığınız gibi kötü olmaya çalışan biri değilsiniz bence. olmayın da zaten. siz çocuğunuza odaklanın, eşinize yardımcı olun. yarın öbürgün derlerse her kardeş ayda şu kadar para verip anneye bakıcı tutulacak, sakın karşı çıkmayın. Allahlarından bulsunlar, kimseye de hesap vermeyin, fevri olmayın. ne gerek var ağız dalaşına gireceksiniz. inşallah sağlıkla doğımunuzu yapın yavrunuzu büyütün.

cok iyi yapmıssınız annemi aglatmıs insanlarla ben bir araya bile gelmem yine yuzlerine bakmıssınız onlara cok bile

kızlar bilenler bilir başından beri zorlu bir hamilelik içersindeyim 2 bebeğim karnımda öldü.
şuan hergün iğne yapıyoruz ilk 4 ay daha zordu haftada 1 kalçadan hergün göbekten 2 farklı iğne yapıyorduk.
Şuan sadece göbekten ve Bebek 1 buçuk aylık olana kadar devam edeceğiz. Yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'deki gelin görümce kaynana ilişkileri hep itici gelmiştir. Konuya geçeyim..

10 gündür eşimin annesi komada. Allah yardım etsin tabiki. Sağolsunlar görümcemler ve kaynanam tarafından hiç mutlu olmadım hep karışırlardı hadi herşeye tamam dedim sustum alıştık derken hamile olduğumu söyledim erkek olursa şu isim olacak dediler. Ya nasıl anlatayım çok şeyler ya görümcem annemi ağlatmışlığı bile var oralara hiç gitmek istemiyorum. Kaynanamdan hep nefret ettim Türkiye'de 5 ay kalmam gerekiyordu işlerim nedeniyle. Arada 10 dk mesafe vardı hiç gitmezdim eşimin evinde kalıyor ne zaman arasam yok param yetmiyor bilmem ne benden önce yaşıyordun benden sonra ne değişti dedim. 8 çocuğu var hepsine üstüne ekleye ekleye söylemişti.

Kızlar biz gittik Türkiye'ye ölecek mi ölmeyecek mi belli değil. Kaynımlar görümcemler demezler mi çıktığında yanınıza götürün diye. Doktor artık yanlız kalamaz bakıma ihtiyacı var demiş. 2 eltim Türkiye'de biri 34 yaşlarında biri belki 50 felan ikisinde çok çekmişler zamanında ama ben 22 yaşındayım. Asla bakamam 5 saatlik uçak yolculuğuna çıkarmak ne demek ben daha hamileyim bu durumda asla asla bakamam ve bakmam isteyen yargılanabilir beni. Aman yaptığım iyilik bana kalır felan da diyemem. Bakmam yani bana mı kaldı yaaa.

Hepsinin içinde ben anneyi götürüp bakamam o sorumluluğu almam benden önce nasıl bakıyordunuz ki şimdi bana yükleyeceksiniz kusura bakmayın deyip kıyafetlerimi aldığım gibi arabaya atlayıp anneme gittim eşimle dönene kadar annemde kaldım hiç cevaplarını beklemedim. Dinlemedim çünkü ben bakmam kesinlikle.

Çok gaddar mı görünüyorum karşından bakınca. Kaynım demiş ki onun da oğlu ona öyle yapacak...
deli oldum hala sinirden yerimde duramıyorum. Ben kötü birşey mi diyorum?
Kalbim mi kirli benim?
O kadar agır hastayı dr yurt dışına cikarırmi?

Hamile olmasan ya da yurt dışında olmasan geçmişi sil elinden geleni yap derdim ama koşullar senin için zaten zormuş. Ayrıca annelerini en zor anında postalamaya çalışan o insancıklara da söyleyecek söz bulamıyorum. Anne sonuçta ya anne. Kadın ne kadar kötü olursa olsun şu an ölüm döşeğinde ve dışarıda herkes kadını birbirine satma derdinde. Yazık çok yazık. Tahminime göre Allah'ın sevgili kuluysa yanına alır ve bu merhametsiz insanların eline düşürmez kadını. Şimdi birbirinize düşmek yerine dua edin, birlik olun kadın için de hakkında hayırlısı olsun...

İnanmıyorum :( Allah yardımcın olsun . Ne zor şeyler sigdirmissin 22 yıla ...Oyle baba olmaz olsun (kötü olsa da severdimden kasıt asla böyle bir model degil) .illa ki muhtaç olup kapına gelecek .tacize sebep babansa muhtaç olsun sürüne sürüne gelsin ki tekmeyi basıp azıcık içini ferahlat.surundugunu cezasını çektiğini gör ..ay ne diyeyim yaaa böyle babalar var mı ?Allah ıslah etsin .burunları moktan kurtulmasin. Exticed çok üzüldüm adına .. Allah bir daha yaşatmasın ..güzel annene de cok üzüldüm .umarım bundan sonrası için güzel yerlerde güzel şeyler yaşar ve kötülük ondan uzak olur ... resmen mutsuzluklar denizine baliklama dalıp kulaç atmaya calisiyosun ama kayınvaliden ve tayfası üzerine ağırlık bağlayıp dibe çekmek için ellerinden geleni yapıyor .nasıl kabul ettin nasıl dayandın ,bosanmadin? Çok sabırlısın. Hele ki ailene de yılan dillerini sarkitmislarken

bence yoğun bakımdaki kadın için birbirinize düşmeyin. hele bir çıksın. evet kadın maalesef çok çektirmiş insanlara ama eşinin annesi netice de . onun hatrı için çok da dillendirmemek gerek. hele bir sağ salim çıksın bakarız bir çaresine diye kapatın konuyu. madem kadın bu kadar zorlu biri bir bakcı tutulması en makulü. ara ara Türkiyedekiler kontrol eder , ziyaret eder. tatillerde de siz bir koloçan edersiniz.
yani sonuçta anne . 8 evladı büyütmüş bir tanesi sahip çıkmıyor durumunu oluşturmayın.

İnanmıyorum :KK43: Allah yardımcın olsun . Ne zor şeyler sigdirmissin 22 yıla ...Oyle baba olmaz olsun (kötü olsa da severdimden kasıt asla böyle bir model degil) .illa ki muhtaç olup kapına gelecek .tacize sebep babansa muhtaç olsun sürüne sürüne gelsin ki tekmeyi basıp azıcık içini ferahlat.surundugunu cezasını çektiğini gör ..ay ne diyeyim yaaa böyle babalar var mı ?Allah ıslah etsin .burunları moktan kurtulmasin. Exticed çok üzüldüm adına .. Allah bir daha yaşatmasın ..güzel annene de cok üzüldüm .umarım bundan sonrası için güzel yerlerde güzel şeyler yaşar ve kötülük ondan uzak olur ... resmen mutsuzluklar denizine baliklama dalıp kulaç atmaya calisiyosun ama kayınvaliden ve tayfası üzerine ağırlık bağlayıp dibe çekmek için ellerinden geleni yapıyor .nasıl kabul ettin nasıl dayandın ,bosanmadin? Çok sabırlısın. Hele ki ailene de yılan dillerini sarkitmislarken
Sebep olan babam mı bilmiyorum bırakıp gitmiş olması sebep olabilir belki ama çalıştığım yerde başıma gelmiş bir olay Türkiye'de. Boşanmadım çünkü eşim evet başta zordu biraz ama hep destekçimdi zaman zaman ailesini tutsada onlara belli etmeden bana kızardı. Biz bu ülkede ve Türkiye'dede hep destek olduk birbirimize bu sebepten boşanmak olmazdı sanırım

Back