• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin değil misin bakacaksın tabiki!!!

Alıntılayamadım kusura bakma . Kayınının doğmamış çocuk hakkında atıp tutmasından ve senin bu konuda ki içerlemeni anlamadığımı belirttim . Ve içerlemenin senin düşünce biçimle pek uyuşmadığını düşündüğümü açıklamaya çalıştım . Yani yukarda yazdığım bütün etmenler konusunda haklıyken bu içerleme neden ? Hem de doğmamış çocuk için .
Şöyle; bu doğmamış 3. Bebeğim ve ilk bebeğim görümcemin beni kendi evimden kovmasıyla ağlayarak annem evine giderken stresten üzüntüden neyse kanama yoluyla karnımda kalbi durdu yani öldü. Ve beni doğmamış bebeğimden vurmamaları gerektiğini biliyorlar ve zaten hamile bir kadına çocuğu hakkında bişey söyleyin bakın nasıl annelik duyguları bir aslana dönüşüyor. Benim doğmamış çocuğum üzerinden ve o pis elleri benim herşeyimden uzak olmasını istiyorum ve evet içerleniyorum çünkü resmen beddua ediyor ben bedduadan çok korkar ve beddua edenden nefret ederim. Bana da yazık ne hallerle ne sancılarla emek veriyorum. Korkuyorum!! Bu doğmamış çocuğa don biçmek değildir. Bu başka bişey !

Son düzenleme:
Belliki cocuklar annelerini basindan atmaya calisiyolar. Insan bakici tutar 80 yasinda kadini gene göndermez. Tamam doger gelinlerde bakmak istemiyolarsa bakmayabilirler ya daa kizlari vicdanlari rahat edecekse bakmayabilirler ama yurt disina gondermekte nedir?
Vallahi! Şuan saldım kendimi yoksa kasıldığımda sancı giriyor bunu kendime ve bebeğime yapmayacağım. Ne zaman annesi gelir o zaman usulca giderim. Üzüntüye gelemiyorum şuan

Şimdi anladığım kadarıyla eşinin planı annesini getirip bide bakıcı tutup ona baktıracak.. bide annelerini görme bahanesi ile yılda bir kez o 8 kardeş size gelecek. Buda ortalama 1.5 ayda bir.. ee gelmeye 15 gün kalsalar.. 1 ayda bir eşinim ailesi size kalmaya gelecek. Yada ikinci bir şık hiç gelemeyecekler.. bi kere eşin dese ki ben annemi alıp Ingiltere ye götürücem onların karşı çıkması lazım. Olur mu öyle şey bizim annemizi vatanından, kalan 7 evladından nasıl ayırırsın diye? Yada kv gözünden baksak benim günlerim sayılı oğlum son günlerimi burda geçirip burda ölmek istiyorum. Her şekilde size gelmesi mantıksız.. bence eşinize tüm bu olasılıkları sayın..
Bak buda az önce sen yazmadan 2-3 dk önce düştü. Bunlar yurtdışı sevdasına anneyi bahane edip gelmek isterler bide. Ayyy allahım ne günlere kalacağım daha tansiyonum ya iniyor ya çıkıyor şuan tam bilmiyorum. :sinirli:

"Hepsinin içinde ben anneyi götürüp bakamam o sorumluluğu almam"
Hep böyle mi hitap ediyorsunuz eşinizin annesine ? Bi sahiplenme eki de mi Yok yani .
Tamam alıp bakmayın ama en azından bu nezaketi gösterseydiniz ..
Yazı diliniz pek hoşuma gitmedi , gerçek hayatta böyle değilsinizdir inşallah.

Hep böyle mi hitap ediyorsunuz eşinizin annesine ? Bi sahiplenme eki de mi Yok yani .
Tam olarak nasıl yazıyorsam öyleyim pek fark yok. Evet hepsinin içinde böyle bu şekilde konuştum kötü olduğumu düşünmüyorum. Nişanlıyken de 2 hafta hastanede kaldı kayınvalide ben baktım. Yılbaşıydı görümcem kızlarım hazırlık yapıyor ailemle geçirecem nasıl beni çağırırsın diye kıyametleri koparmıştı. Ben bıktım arkadaşım yüzsüzlüklerinden beğenmemelerinden her fırsatta para telefon bişey istemelerinden bıktım. Bu kadar üsluba hala arıyorlar mı? Bak gece telefonumu hazır ettin mi ne zaman göndereceksin diyen kaynım var. Az kaldı bir köpek gibi saldırgan olmama çok az!

Hiçbir insan kendi kendine bir konuşmada böyle atlamaz. Birikmişlikler bıkmışlıklar ne ararsan. Tahammül ve seviyeli konuşma diye birşey kalmadı. 80 yaşında birinin sorumluluğunu alamam. Bunda yanlış birşey yok en küçükleri benim ve bana bu şekilde yapmaları ağrıma gidiyor. 7 tane adamlar Türkiye'de. Düzgün Güler yüz tatlı dil anlayışla konuşacak hal kalmadı bende.

kızlar bilenler bilir başından beri zorlu bir hamilelik içersindeyim 2 bebeğim karnımda öldü.
şuan hergün iğne yapıyoruz ilk 4 ay daha zordu haftada 1 kalçadan hergün göbekten 2 farklı iğne yapıyorduk.
Şuan sadece göbekten ve Bebek 1 buçuk aylık olana kadar devam edeceğiz. Yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'deki gelin görümce kaynana ilişkileri hep itici gelmiştir. Konuya geçeyim..

10 gündür eşimin annesi komada. Allah yardım etsin tabiki. Sağolsunlar görümcemler ve kaynanam tarafından hiç mutlu olmadım hep karışırlardı hadi herşeye tamam dedim sustum alıştık derken hamile olduğumu söyledim erkek olursa şu isim olacak dediler. Ya nasıl anlatayım çok şeyler ya görümcem annemi ağlatmışlığı bile var oralara hiç gitmek istemiyorum. Kaynanamdan hep nefret ettim Türkiye'de 5 ay kalmam gerekiyordu işlerim nedeniyle. Arada 10 dk mesafe vardı hiç gitmezdim eşimin evinde kalıyor ne zaman arasam yok param yetmiyor bilmem ne benden önce yaşıyordun benden sonra ne değişti dedim. 8 çocuğu var hepsine üstüne ekleye ekleye söylemişti.

Kızlar biz gittik Türkiye'ye ölecek mi ölmeyecek mi belli değil. Kaynımlar görümcemler demezler mi çıktığında yanınıza götürün diye. Doktor artık yanlız kalamaz bakıma ihtiyacı var demiş. 2 eltim Türkiye'de biri 34 yaşlarında biri belki 50 felan ikisinde çok çekmişler zamanında ama ben 22 yaşındayım. Asla bakamam 5 saatlik uçak yolculuğuna çıkarmak ne demek ben daha hamileyim bu durumda asla asla bakamam ve bakmam isteyen yargılanabilir beni. Aman yaptığım iyilik bana kalır felan da diyemem. Bakmam yani bana mı kaldı yaaa.

Hepsinin içinde ben anneyi götürüp bakamam o sorumluluğu almam benden önce nasıl bakıyordunuz ki şimdi bana yükleyeceksiniz kusura bakmayın deyip kıyafetlerimi aldığım gibi arabaya atlayıp anneme gittim eşimle dönene kadar annemde kaldım hiç cevaplarını beklemedim. Dinlemedim çünkü ben bakmam kesinlikle.

Çok gaddar mı görünüyorum karşından bakınca. Kaynım demiş ki onun da oğlu ona öyle yapacak...
deli oldum hala sinirden yerimde duramıyorum. Ben kötü birşey mi diyorum?
Kalbim mi kirli benim?

Normalde geçmiş olsun denir ama bu durumda Allah acırda emanetini yanına alır inşallah diyesim geldi.

8 tane çocuk hepside başından atmaya yer arıyor.Size zaten teklif etmeleri abes.Hamile kadın o kadına nasıl baksın en fazla bakıcı tutabilirsiniz.Oldu ya komadan çıkarsa ya bakımevinde bakılsın ya da birinin evde hastabakıcı baksın herkeste kendine düşen parayı ödesin.

Çok acıdıysa kaynın bakabilir. Zor bir hamilellik yaşıyorsun ki bebeğe mi bakıcaksın kv ye mi ?
Ne mana ya?
Yalnız konu sahibesi öyle bir savunmaya geçmiş ki bakmıycam banane bakmıycam bakmam ki :KK70:

Isin o kolay yani varken en zor yanini tercih ediyorlar.turkiye de bir ev tutup birde bakici tutmak.arada evlatlari gelir gider.zaten evi de vardir buyuk ihtimal.
Canim sen kendini ve bebeginin sagligini dusun.

Normalde geçmiş olsun denir ama bu durumda Allah acırda emanetini yanına alır inşallah diyesim geldi.

8 tane çocuk hepside başından atmaya yer arıyor.Size zaten teklif etmeleri abes.Hamile kadın o kadına nasıl baksın en fazla bakıcı tutabilirsiniz.Oldu ya komadan çıkarsa ya bakımevinde bakılsın ya da birinin evde hastabakıcı baksın herkeste kendine düşen parayı ödesin.
Belki de ama hastane masrafı 12 bin tl çıkardı bizi arayıp tam parayı istediler hiç ses etmedim. Bende de 5 bin nakit vardı eşime verdim gerisini tamamladı Allah rızası için dedim ve 4 gün önce herşeyi kabul ettim gelsin kimse para vermez zaten herşeyi ayarlarız bakıcı felan ne yapayım elime kaldı dışarı atamazdım. Ama bugün kayınvalidem vefat etti eşim Türkiye'ye gitti. Bende diyecek başka birşey bulamıyorum zaten..

kızlar bilenler bilir başından beri zorlu bir hamilelik içersindeyim 2 bebeğim karnımda öldü.
şuan hergün iğne yapıyoruz ilk 4 ay daha zordu haftada 1 kalçadan hergün göbekten 2 farklı iğne yapıyorduk.
Şuan sadece göbekten ve Bebek 1 buçuk aylık olana kadar devam edeceğiz. Yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'deki gelin görümce kaynana ilişkileri hep itici gelmiştir. Konuya geçeyim..

10 gündür eşimin annesi komada. Allah yardım etsin tabiki. Sağolsunlar görümcemler ve kaynanam tarafından hiç mutlu olmadım hep karışırlardı hadi herşeye tamam dedim sustum alıştık derken hamile olduğumu söyledim erkek olursa şu isim olacak dediler. Ya nasıl anlatayım çok şeyler ya görümcem annemi ağlatmışlığı bile var oralara hiç gitmek istemiyorum. Kaynanamdan hep nefret ettim Türkiye'de 5 ay kalmam gerekiyordu işlerim nedeniyle. Arada 10 dk mesafe vardı hiç gitmezdim eşimin evinde kalıyor ne zaman arasam yok param yetmiyor bilmem ne benden önce yaşıyordun benden sonra ne değişti dedim. 8 çocuğu var hepsine üstüne ekleye ekleye söylemişti.

Kızlar biz gittik Türkiye'ye ölecek mi ölmeyecek mi belli değil. Kaynımlar görümcemler demezler mi çıktığında yanınıza götürün diye. Doktor artık yanlız kalamaz bakıma ihtiyacı var demiş. 2 eltim Türkiye'de biri 34 yaşlarında biri belki 50 felan ikisinde çok çekmişler zamanında ama ben 22 yaşındayım. Asla bakamam 5 saatlik uçak yolculuğuna çıkarmak ne demek ben daha hamileyim bu durumda asla asla bakamam ve bakmam isteyen yargılanabilir beni. Aman yaptığım iyilik bana kalır felan da diyemem. Bakmam yani bana mı kaldı yaaa.

Hepsinin içinde ben anneyi götürüp bakamam o sorumluluğu almam benden önce nasıl bakıyordunuz ki şimdi bana yükleyeceksiniz kusura bakmayın deyip kıyafetlerimi aldığım gibi arabaya atlayıp anneme gittim eşimle dönene kadar annemde kaldım hiç cevaplarını beklemedim. Dinlemedim çünkü ben bakmam kesinlikle.

Çok gaddar mı görünüyorum karşından bakınca. Kaynım demiş ki onun da oğlu ona öyle yapacak...
Kalbim mi kirli benim?
Asıl o kadar kişi varken görümcelerin varken hamile kadina yaşli hasta bi kadinin bakimini yapmasini istedikleri için onlarin kalbi kirli..

Allah rahmet eylesin.hadi sen el kizisin da o gorumcelerinin hic mi ici yanmayacak annelerini geline yikmaya calismislar
Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu durumda uçağa binemediğim için cenazeye gitmedim. Daha bunların yüzüne bakacağım birde. Şaştım kaldım ben eşim için daha ne kadar kulaklarımı kapatacağım dilime hakim olacağım bilmiyorum.

Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu durumda uçağa binemediğim için cenazeye gitmedim. Daha bunların yüzüne bakacağım birde. Şaştım kaldım ben eşim için daha ne kadar kulaklarımı kapatacağım dilime hakim olacağım bilmiyorum.
Anladigim kadariyla esinizin size bir zorlamasi ya da tepkisi olmadi. Disariyada kulaginizi tikayin bosverin. Zaten yurtdisindasiniz senede 1 2 kez göreceğiniz insanlari cokta umursamayin. Esinizle iyi olun yeter

Anladigim kadariyla esinizin size bir zorlamasi ya da tepkisi olmadi. Disariyada kulaginizi tikayin bosverin. Zaten yurtdisindasiniz senede 1 2 kez göreceğiniz insanlari cokta umursamayin. Esinizle iyi olun yeter
Eşim sağolsun tabiki saygısızlığı asla kabul etmez bende asla kolay kolay büyüklerimin karışında hiçbirşeye yorum yapmam. Bunu bildiği için hep saygı duymuştur bana. Ama senede 2 kez göreceğim insanları bir görsen sürekli buraya gelmek istemeler eşime vicdan yaptırmalar her telefonda birşeyler istemeler 2 görümcemin 2-2 çocukları var birde kendileri ellerindeki telefon bilgisayarlar hep bizden gerçekten bıktım tükendim. Birikim yapamaz oldum. Eşimi bir tek bu konuda yenemedim.

Eşim sağolsun tabiki saygısızlığı asla kabul etmez bende asla kolay kolay büyüklerimin karışında hiçbirşeye yorum yapmam. Bunu bildiği için hep saygı duymuştur bana. Ama senede 2 kez göreceğim insanları bir görsen sürekli buraya gelmek istemeler eşime vicdan yaptırmalar her telefonda birşeyler istemeler 2 görümcemin 2-2 çocukları var birde kendileri ellerindeki telefon bilgisayarlar hep bizden gerçekten bıktım tükendim. Birikim yapamaz oldum. Eşimi bir tek bu konuda yenemedim.
Haklisin o konuda. Bizim ulkemizde maalesef yurtdisinda yasayanlar milyoner gibi görülüyor. Ne koparsam kardir diyr düşünen zihniyet cok. Sizinkilerde öyle muhtemelen

Kalbim mi kirli benim?
Bakmak zorunda değilsin. Gelinin bakma zorunlulugu diye bir sey yok. Bence islerine nasil geliyorsa oyle davranmislar. Kızları neden bakmiyor? Boyle bir durumda insanin ilk once evladi sorumlu olur. Buradan gaddar gorunmuyorsun bence :)

Kayınvalide vefat mı etmiş :KK57: Amaan zeynepguven'in meşhur konusu geldi aklıma :110:

Başınız sağolsun konu sahibi, bu senin sınavındı belki de. Günler önce "tamam bize gelsin" demişsin ve kadın ondan sonra rahmetli olmuş. Vicdan azabı da olmayacak ne güzel. Sana bu halinle bu sıkıntıları yaşatanlar utansın.

Back