Gelin değil misin bakacaksın tabiki!!!

Ataerkil toplumda yaşıyoruz.Şimdi kız çocukları götürmüş olsa oğulları bakmadı diye dışlanacaklar toplumda.Kv kızının yanına gitse bile sığıntı gibi hissediyorlar yaşlılar.Oğlunun evinde gelin surat yapsa da oğlumun evi diye rahat olabiliyor ama kızının evinde aynı rahatlığı bulamıyor.Eşim anne ve babama geldiklerinde çok iyi davranır ama yine de ailem çekinir,çoğu kız ailelerinde durum böyle kabul etmesek te...

Aynen bu konuda çok haklısın... Gelinleri bu konuda ezdikleri de çok oluyor maalesef

Farketmiyor ki... Oğlu kendi evine alsa yine gelin bakacak... Grlinde kızı sayılmaz mı?
Bir psikiyatr demişti;gelinimi kızım gibi seviyorum cümlesi bile gelini ayrışmadır diye.Gelini gelin gibi,evladını evladın gibi seversin.Gelin aslında yabancıdır ,ben evladım gibi severek Ona iyilik yapmış gibi oluyorum gibi olur diye.

doğru olanı yapmışsın
Bakmak zorunda değilsin
ben olsam bende bakmazdım bence

Eşini seviyorsan at arkana olanları gitsin zor olsa da

Eşini seviyorsan at arkana olanları gitsin zor olsa da
Eşi sevsek ne ki arkadaşım. Annem haklı da olsa haksız da SUSACAKSINNNN! Diyen bir anacı kocaya sahibim maalesef. Denge ayarı yok eşimde. Her zaman annesi haklıdır. Asla toz kondurmaz. Böyle olunca sevgi bir yerlere gidio.

Ne zalim kadınmış zalimlik yapan zalimlik bulur
Bir bardak su verdirmedigi kadının bakımına muhtaç şimdi
Ama ben hayatta bakmam atacaklar annelerini sizin başıniza yurt disindasiniz geri de getiremez biraz da siz alin diyemezsiniz ohh ne ala memleket
Onlar size beddua edeceklerine kendilerine baksın 7 cocuk ayda 200 lira verse kadina kendi evlerinde mis gibi baktirirlar her gün biri yanina gitse o is olur olse kimse demez tek biri miras alsin hepsi en cok ben severdim deyip birbirine girer

Ama iyi açıdan bak annesine hayrı olmayanın eşe hayrı hiç olmz

Aslında çok ibretlik bir hikaye,kaynana anladığım kadarıyla zamanında çok kişiyi bezdirmiş,kötülük etmiş vs...fakat evlatları da resmen top gibi kadını ordan oraya paslıyorlar,bakmamak için kaçıyorlar,kim bakacak diye pazarlıklar yapılıyor... bunları okudukça çocuk doğurmanın bir marifet olmadığını anlıyorum, Kadın 8 tane (!) doğurmuş ama bir tane bile ne olursa olsun o benim annem ben bakarım diyememiş çok yazık. Evet kadın kötü biri olabilir ona birşey diyemem ama armut dibine düşermiş,kadın fesatlık yapmaktan çocuklarına gereken ilgiyi verememiş de olabilir ki konu sahibesinin anlattığına göre öyle,yok erkek hizmet mi yaparmış yok adamsan vuracaksın laflarını ancak ataerkil düşünceyi kendine ilke edinmiş ve bunun sonuçlarına katlanan bir kadından bahsediliyor. Kadın şuanda ektiğini biçiyor ama evlatları hayırlı evlat imajından çok uzaklar. Konu sahibesi bu hikayede durumunuzdan ve yurtdışında yaşadığınızdan ötürü kayınvalideye bakması gereken en son kişi sizsiniz. Allah herkese hayırlı evlat,hayırlı gelin,hayırlı damat ama en önemlisi hayırlı ebeveyn olmayı nasip etsin ki dünyaya hayrımız dokunsun.

Bayıldım sana.

Sonunda açıkça her şeyi söyleyen bir kk üyesi gördük.

Haklısın tabii .Ben de bakmak istemezdim.
Bana yaşatılanların karşısındaki duruşum bu. Belki iyi belki kötü. Allah herşeyi görüyor ve duyuyorsa o zaman kul'dan saklamanın bir alemi yok öyle değil mi?

Hareketlerınız cok cesur
esınız bırsey demedı mı ?

Donusumlu olarak bakmalısınız bence
Tabiki de söyledi. Annem henüz hastanede ne olacağı belli değil ortak olduğun konuşmalar güzel değildi gerek yoktu v.s söylerken sinirlendiğini farkettim. Bende geçen sene karnımda ölen Bebeğim ultrason resmini telefondan gösterdim. Bak şimdi neredeyse bir yaşında olacaktı hem evden kovdular hem hastanede 2 gece kaldım aramadılar seni arayıp Allah rahmet eylesin yenisi olur dediler sanki sen düşürmüşsün gibi. Eşim sustu bende sustum

Şöyle söyleyeyim herşeye tamam deyip gerekenleri yerine getirmezsem? Bu daha kötü ve ben onların yüzünü bile görmek istemiyorum evliliğimin ilk zamanları eşimden uzak geçti zehir ettiler bana ya hatırladıkça bile deli oluyorum çıldırıyorum. Yok yok ben bakmam çözümde üretmem eşime karışmam asla ne gerekiyorsa yapsın. Zaten herşey ona kalır ya hadi neyse

Hamileyken bakamazsın, e bebek olunca hiç bakamazsın.. Bakamazsın gerçekten de kaldı ki senin desteğe ihtiyacın olacak.. Bu şekilde kendilerini bu işten soyutlamalarına da izin vermemek gerek. Hepsi bi toplanıp karar alacaklar, kimse sana güvenemez

Eşin bu kafadaysa sizde kalmaz zaten
Allah evladın da hayırlısını, merhametlisini nasip etsin
Büyük sınavlar bunlar insan hayatında
Eşimin acele bilet alması annesinden kaçması değil ben az gördüm ama evde otururken kaynım ee bu telefonda gitti artık nasıl yapacaz dedi ıphone 5 almıştı eşim şimdi 7 istiyor yani. Görümcem ordan tablet getirecektiniz getirmediniz. Diğer görümce gelin evde kahve ve yağ bitmiş kahvaltılık peynir lazım. Bunlsr benim 1 günde gördüğüm benim annem yoğun bakımda olacak biz kardeşler böyle muhabbetler. Eşimde zaten gelmemiz gerekiyordu 4 gün erken geldik Annesine bişey olsa beni bırakır gider biliyorum

Ve hayırlı kayınvalide görümce nasip etsin. İnsanların insanları kötülüğe merhametsizliğe sürükleyeceği tarzda insanlar nasip etmesin..

soruldumu bilmiyorum ama yurtdisinda nerede yasiyorsunuz? Esinizin ailesi Türkiye´demi yasiyor? Ki kayinvalidenize nasil vize/oturum alipta götüreceksiniz. Burasini tam anlamadim

Bende başta şaşırmıştım ama konu sahibinin anlatımına gore iyi bir insan değilmiş ..sanırım herkes hasta olmasını bekliyordu başından atmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…