• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin değil misin bakacaksın tabiki!!!

Bir anne olarak evladini gelecek garantisi olarak gormemeyi birkez daha anladim:KK43:
Sizi oglunuzla vurmaya calisan kayniniz peki neden annesini sahiplenmiyor
Hayır yanlışsın. Benim evimde olacak kişi yalan söylememiş beni ve annemi üzmemiş zindan etmemiş birine gayrette bakardım tutardım bakıcı bir oda ayarlar mis gibi baktırırdım. Ama bunun için insanlarda bıraktığın iyilik veya kötülük diye düşünüyorum ben

En küçük gelin misin? Kaldı ki en küçük gelin olsan bile hiçte mecbur değilsin. Bide yurt dışında yaşıyorsun galiba, cok zor olur ya hamilesin kendin bakıma muhtaçsin. Hiç canını sıkma en kötü ihtimal konusursun tekrar ailesiyle dönüşümlü bakarsınız.
Sonuç ne olursa olsun ben bakmayacağım ve bu düşüncemden ne olursa olsun dönemeyeceğim.

Hamile bir bayan bakıma muhtaç olurken nasıl kayinvalideye baksın ya bakamaz utanmadan üzüyorlar sizi

Hasta olan kadın kimin öz annesiyse onlar bakmak zorunda. Kimse size bir sorumluluk veremez. Kardeşler toplanır bakıcı tutar baktırırlar bu kadar basit. Kimsenin annesine bakmak zorunda değilsiniz. Eşinizin de olsa. tavrınızdan vazgeçmeyin.

hastaneden cikinca size goturun diyen baksin bence cok biliyo galiba..allahim kimseyi kimseye muhtac etme bende asla bakmak istemiyorum..esinle aran bozulmaz umarim

Yaşınız , bebek bekliyor oluşunuz, diğer çocukların ilgilenmek istemeyişi. Bir yandan kv'nize üzüldüm bir yandan size . Allah kimseyi kimseye (evlat da dahil ) muhtaç etmesin .
Eminim ki bir tabak fazla koysanız masaya sizin için yük olmayacaktır . olmamalı :KK43:
Fakat şu ;" Sen varken bize mi düşer " durumunda ....zor .Net ve güzellikle anlatabilmeniz dileği ile ...
Eşimden su istemiştim düşük yapalı sadece 5 saat olmuştu. Eşim su için mutfağa gitti kaynanam sözde yürüyemez nefesi çıkmıyor mutfağa bir koşuşu vardı ki. Oğlum sen erkek misin? Kalkıp alsın ayakları mı sakat dedi eşim dur anne başlama derken ben duyuyorum zaten koridör felan yok ne olur bi bardak su verse anne görüyorsun halimi öyle söyleyip üzme bizi dedim en ince şekilde kaynanam delirdi erkek adam iş mi yapar bilmem ne komşular duysun diye bağırıyor ama nasılll sonda eşim gözyaşımı silerken tam gidecektik otelde kalmaya kaynana dedi ki vurmazsan adam değilsin! Ve daha bir sürü şey ben tuvalette ağlarken çekirdek yiyip kahkaha atıp baban atmış gitmiş otur evine sahip çık demiş insanlar. Söyler misin 1 bardak yemek su yük müdür? Değil midir?

Evet ama riskli gebelik geçiren kadına beddua gibi bişey etmiş. Kadınçağırın kanına o dokunmuş. Ama belli ki bu kadını çocukları sevmiyor herkes kendi üstünden atmaya çalışıyor. Yogunbakimda ki kadını yurtdışına götürün demek ne demek. Vizesi falan var mı çok merak ettim. Neyse hadi var diyelim. Yolda kadın ölür belki rahat ederiz demek istiyorlar. Hadi ölmedi diyelim onlar için olmuş gibi olacak.gelip görecekler mi çok merak ettim. Oranın vatandaşı değilse hastaneye nasıl gidecek o masraflar nasıl karşılanacak. Hey yavrum hey.
Amaç buraya gelirse git gel zor olur temelli burda kalır hastane masrafları da onlara kalır hesabı var kafalarında

Sen kocana bıdı bıdı etme kışkırtma ama arada hasta ol, ağrın olsun, halsiz ol dinlenmek iste evde huzursuzluk olmasın. Kocan ses etmiyorsa oda belliki bebegim düşünüyor sonuçta oda iki bebeğini kaybetmiş. Şimdi zor bir hamilelik geçiriyorsunuz onu düşünüyordur.
Zaten haftada 1-2 kez yemek yapıyorum 10 dk ayakta durayım belim ağrıyor şimdi bile ağrıdan uyuyamıyorum. Bel ağrılarım bazen öyle şiddetli oluyor ki eşim bile keşke öyle bir şansım olsa da biraz ben taşısam sen dinlensen der bazen ağlar ağlar uyurum ağrıdan.

Zaten haftada 1-2 kez yemek yapıyorum 10 dk ayakta durayım belim ağrıyor şimdi bile ağrıdan uyuyamıyorum. Bel ağrılarım bazen öyle şiddetli oluyor ki eşim bile keşke öyle bir şansım olsa da biraz ben taşısam sen dinlensen der bazen ağlar ağlar uyurum ağrıdan.
Allah sağlıklı kucagınıza almayı nasip etsin . Sen kendine ve bebegine bak gerisini eşin hallader .

22yasında hamile ve yurttdısındaki geline yatalak anneyi iteleyen kaynın anasına bakmıyor ne ayak deseydin oğlusun bak o zmn

kesinlikle haksız değilsiniz, belki mantıksız davrandıklarını daha yumuşak bir dille anlatabilirdiniz ama o da yapı meselesi tabi. ben de bu tür durumlarda pek soğuk kanlı davranamıyorum maalesef.
oğlu da ona aynısını yapacak diyen kayın, en başta kendi başından savmış annesini. ve evet Allah korusun yaşlandığınızda zor durumda kalırsanız sizin gelininiz de istemeyecek sizi. Siz KV bakın ya da bakmayın, hayatın kuralı bu.

1 ay önce agir bir ameliyat gecirdim. Annem ameliyat olacagimi ogrendigim gunun aksami nilet alip 12 saatlik yolu geldi. Ameliyatima tam 10 gun vardi. Ameliyat oldum 2 hafta daha kaldi tam olarak kendime gelebileyim diye. Kayinvalidem 2 saatlik yoldan ameliyatimdan bir hafta sonra gelebildi. 1 gece kaldi gitti. Ameliyat oldugum hafta inegi doguracakmis gelememis. Bu arada evdede bi gelin vardi. Bunun haricindede ne sikintim olsa annem kiz kardeslerim olur yanmda. Yaza kayinvalidem ameliyat olacakmis. Gelinler bakar demisler. Bacagindan ameliyat olacak. Giderim gecmis olsun der iki gun kalir dönerim. Her sey karsilikli nu dünyada. Sende hamile halinle bakmak zorunda degilsin vicdanın rahat olsun.

Öncelikle Allah yardımcın olsun kardesim .. yasadiklarin çok zor .. problemli gebelikler yaşamışsın ve şuan yine hamilesin. Çok hassas bir süreç .. su zamanda kendinden başkasına bakamazsın sen . Çok biliyorlarsa sana bu teklifi getiren vicdansız merhametsizler baksın ..hicbirseye mecbur değilsin ..Yasin çok küçük ,hamilesin ..Sana göre daha tecrübeli ve yükümlülüğü olanlar var .sakın kendini kötü hissetme .moralini bozma ..bu tercih seni kötü yapmaz .. örümcek gorumcelerin baksın ..
kızlar bilenler bilir başından beri zorlu bir hamilelik içersindeyim 2 bebeğim karnımda öldü.
şuan hergün iğne yapıyoruz ilk 4 ay daha zordu haftada 1 kalçadan hergün göbekten 2 farklı iğne yapıyorduk.
Şuan sadece göbekten ve Bebek 1 buçuk aylık olana kadar devam edeceğiz. Yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'deki gelin görümce kaynana ilişkileri hep itici gelmiştir. Konuya geçeyim..

10 gündür eşimin annesi komada. Allah yardım etsin tabiki. Sağolsunlar görümcemler ve kaynanam tarafından hiç mutlu olmadım hep karışırlardı hadi herşeye tamam dedim sustum alıştık derken hamile olduğumu söyledim erkek olursa şu isim olacak dediler. Ya nasıl anlatayım çok şeyler ya görümcem annemi ağlatmışlığı bile var oralara hiç gitmek istemiyorum. Kaynanamdan hep nefret ettim Türkiye'de 5 ay kalmam gerekiyordu işlerim nedeniyle. Arada 10 dk mesafe vardı hiç gitmezdim eşimin evinde kalıyor ne zaman arasam yok param yetmiyor bilmem ne benden önce yaşıyordun benden sonra ne değişti dedim. 8 çocuğu var hepsine üstüne ekleye ekleye söylemişti.

Kızlar biz gittik Türkiye'ye ölecek mi ölmeyecek mi belli değil. Kaynımlar görümcemler demezler mi çıktığında yanınıza götürün diye. Doktor artık yanlız kalamaz bakıma ihtiyacı var demiş. 2 eltim Türkiye'de biri 34 yaşlarında biri belki 50 felan ikisinde çok çekmişler zamanında ama ben 22 yaşındayım. Asla bakamam 5 saatlik uçak yolculuğuna çıkarmak ne demek ben daha hamileyim bu durumda asla asla bakamam ve bakmam isteyen yargılanabilir beni. Aman yaptığım iyilik bana kalır felan da diyemem. Bakmam yani bana mı kaldı yaaa.

Hepsinin içinde ben anneyi götürüp bakamam o sorumluluğu almam benden önce nasıl bakıyordunuz ki şimdi bana yükleyeceksiniz kusura bakmayın deyip kıyafetlerimi aldığım gibi arabaya atlayıp anneme gittim eşimle dönene kadar annemde kaldım hiç cevaplarını beklemedim. Dinlemedim çünkü ben bakmam kesinlikle.

Çok gaddar mı görünüyorum karşından bakınca. Kaynım demiş ki onun da oğlu ona öyle yapacak...
deli oldum hala sinirden yerimde duramıyorum. Ben kötü birşey mi diyorum?
Kalbim mi kirli benim?

çocuğu yaşlılık garantisi olarak görüp yapmanın zararları işte bunlar.

klasik türk anası babası kafası.

yaşlanınca bize bakar.

peh!

bak hiçbiri bakmadı üstelik yeni geline kitlemeye çalıştı.

bence gayet de haklısın hem sevmiyorsun kv'yi hem de genç ve hamilesin daha.

gaddarlık değil normal bu.

Back