- 12 Haziran 2016
- 2.124
- 842
- 123
- Konu Sahibi Excited_00
-
Eşin anne babasına bakma zorunluluğu yok. Hukiki olarak kadın bunu sebep gösterip boşanabiliyor bile. Hatta Nihat Hatipoğlu hoca bile dedi. Gelin bakmak zorunda değildir diye. Birtek bizim ülkede var. İlla zorla baktırılacak. Sırf bu yüzden insanın başka bir ülkeye mensup olası geliyor.Ya bakmam falan diye bir sey yok. Esinizin anesine ve babasina bakma zorunlulugu var. Ama bu bakimi direk senin yapacagin anlamina gelmez. Yaptirabilirde. Yada kendi yapar. Bir de bu rahatsizligini esiniz söylemeli. Etten once comlege düşmek diye bir deyim vardir. Cevap vermeyecektn. Esinle konusup esin konusacakti. O da usulünde konusur konu kapatırdı. Ya maddi yardim yapardiniz. Bakana maddi olarak yardim ederdiniz. Hepsi evlat bunların biri degil ama o bakmaz bu bakmaz kim bakacak sokkaga mi atilsin. Herkes ortak cozum bulmali.
Mesajimda zaten yazdim gelin bakmak zorunda degil ama oglu bakmak zorunda. Yada baktirmak zorunda. Yada kardeşleriyle konusup ortak bir yol bulmalılar ama bu konuda ne gelinlerin ne de damatlar karismali. Cozumu onlar bulmali. Bir anne baba 4 cocuga bakiyorda 4 cocuk bir anneyi bir yere sigdiramiyor. Benim ananem 10 sene yatalakti diger erkek kardesler bakmadi. Uz kiz baktilar. Altindan aliyorlardi. Babam bile altini temizledi. Gelinler istemedi diye evlerine dahi koymadilar. Ne de maddi bir bez parasi vs.yaptilar. ne oldu birileri hayir duasi aldi. Bir de insallah Allah rızası. Bu is boyle olmaz. Herkes ne yapabiliyor baksın. Bazilari maddi yardim yapar bazisi da bakimini ama ortak olmalı bu isler. Konusmadan cozulmez konusup esin bu olayi cozmeli.Eşin anne babasına bakma zorunluluğu yok. Hukiki olarak kadın bunu sebep gösterip boşanabiliyor bile. Hatta Nihat Hatipoğlu hoca bile dedi. Gelin bakmak zorunda değildir diye. Birtek bizim ülkede var. İlla zorla baktırılacak. Sırf bu yüzden insanın başka bir ülkeye mensup olası geliyor.
Gelin ya da damat bakmak zorunda değil evlat bakmak zorunda kocasıda eşim anneme bakmk istemiyor ben bakıcamno yüzden eşimden boşanmk istemiyorum da diyebilir rabbim evlada muhtaç etmesinEşin anne babasına bakma zorunluluğu yok. Hukiki olarak kadın bunu sebep gösterip boşanabiliyor bile. Hatta Nihat Hatipoğlu hoca bile dedi. Gelin bakmak zorunda değildir diye. Birtek bizim ülkede var. İlla zorla baktırılacak. Sırf bu yüzden insanın başka bir ülkeye mensup olası geliyor.
Amin. Etmesin. İyide damat gelin bakmak zorunda değil evlatlar baksın demişsiniz ya evet bu doğru. Ama bakılan yer evleri. Yani oğul eve götürüce o bakmıyor ki yine gelin bakıyor. Bakıcı olayı tamamen yalan oluyor.Gelin ya da damat bakmak zorunda değil evlat bakmak zorunda kocasıda eşim anneme bakmk istemiyor ben bakıcamno yüzden eşimden boşanmk istemiyorum da diyebilir rabbim evlada muhtaç etmesin
Aynı evde olsa gelin bakmaz bakmaz yani bi süre sonra da boşanırlar zaten ama sürekli yatan hastalarda bakıcı lazım buna tamam amaaaa kendi annem olsa eşim bakmam dese bakıcı tutmak yerine kocamı boşarım burda durum karışıyor işte bilemedim evladın kararıAmin. Etmesin. İyide damat gelin bakmak zorunda değil evlatlar baksın demişsiniz ya evet bu doğru. Ama bakılan yer evleri. Yani oğul eve götürüce o bakmıyor ki yine gelin bakıyor. Bakıcı olayı tamamen yalan oluyor.
Aynen..... ben ne yapıcam ilerde. Bir evin bir çocuğunu aldım. O kadar çok şey yaşattı ki kv de ondan nefret ediyorum. Kanımın son damlasına kadar. Eşim ilerde bizle kalacak dedi ağzımı bile açtırmadı. Tek evlat olduğu için büyük piyango bana vurdu. O günler bir gün gelecek ve ben hiç mutlu olmayacağım. Belki de evi terk edeceğim. Bana yaptıklarını aslaaaaaa unutmam unutamam.Aynı evde olsa gelin bakmaz bakmaz yani bi süre sonra da boşanırlar zaten ama sürekli yatan hastalarda bakıcı lazım buna tamam amaaaa kendi annem olsa eşim bakmam dese bakıcı tutmak yerine kocamı boşarım burda durum karışıyor işte bilemedim evladın kararı
Eşim resmen acele acele bilet aldı kaçtık geldik. Hepsi evde bizden masrafları bekliyorlardı ekmeği bile iğrenç iğrenç. Eşim fazla bana yüklenme ailem ne kadar olsa dokunuyor ben elimi cebime atmıyorum sende boşver diyor işte
peki bütün bu olanların üstüne sana nasıl sen bakacaksın denebiliyor ..ya insanlar yarın ne olacaklarını bilmeden nasıl böyle kalp kırıp incitebiliyolar birilerini...gerçekten çok acımasızlarMaddi olarak bir sıkıntı yok ama BEN BAKMAM. Görümcem geçen sene kaynananın önünde eşimin evinden kovdu niye? Hamile olduğumu niye söylememişim 8 haftalıktım annem bile bilmiyordu. Ve kaynana inkar etti yok öyle bişey yapmadı kızım dedi ve ben ağlamaktan bebeğim karnımda öldü. Ben onlara bakmammmn
Bu kelimede bile ayrım var.Onun evladı demiyor ,Onun oğlu diyor,yani bakmaya erkek evlatlar mecbur diyor."Oğlu da ona aynısını yapacak" ne kadar bayat bir kelime... Onun oğlu veya kızı ona oyle yspmsyacakmıymış.... Kendi annesine bakacağı yerde en kuçuklerine yüklüyorlar demek ki... Birde duşunmrz mi bu kadının uçakta gitmesi zararlı olur mu diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?