Gelin değil misin bakacaksın tabiki!!!

Doğru olanı yaptın hamileyken ev işi bile zor yapılıyor, KV'ye nasıl bakacaksın ?

Çok güzel yapmışsın.
Gayet güzel duruşun var. Böyle devam et.
Eğer yine oğlun bakmaz sana derlerse de ben zaten oğlumu hastalnırsam bakar diye doğurmuyorum, Allah elden ayaktan düşürmesin dersin. Hiç vicdan yaptırmalarına izin verme

Ya bakmam falan diye bir sey yok. Esinizin anesine ve babasina bakma zorunlulugu var. Ama bu bakimi direk senin yapacagin anlamina gelmez. Yaptirabilirde. Yada kendi yapar. Bir de bu rahatsizligini esiniz söylemeli. Etten once comlege düşmek diye bir deyim vardir. Cevap vermeyecektn. Esinle konusup esin konusacakti. O da usulünde konusur konu kapatırdı. Ya maddi yardim yapardiniz. Bakana maddi olarak yardim ederdiniz. Hepsi evlat bunların biri degil ama o bakmaz bu bakmaz kim bakacak sokkaga mi atilsin. Herkes ortak cozum bulmali.

Eşin anne babasına bakma zorunluluğu yok. Hukiki olarak kadın bunu sebep gösterip boşanabiliyor bile. Hatta Nihat Hatipoğlu hoca bile dedi. Gelin bakmak zorunda değildir diye. Birtek bizim ülkede var. İlla zorla baktırılacak. Sırf bu yüzden insanın başka bir ülkeye mensup olası geliyor.

Dönüşümlü bakalım hepimizde yılın 4 ayı kalsın deseler yada bakıcı tutalım parasını ortak ödeyelim deseler amenna ama bu şartlarda doğru olanı yapmışsınız.
Siz şu an kendi canınızla uğraşıyorken,böyle bir teklifin dahi yapılması saçma yani. Neden tek bir kişiye yükleniliyor anlamadım.
Vicdan yapacak bir durum yok. Onların vicdanı rahatsa sizde rahat olun.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Mesajimda zaten yazdim gelin bakmak zorunda degil ama oglu bakmak zorunda. Yada baktirmak zorunda. Yada kardeşleriyle konusup ortak bir yol bulmalılar ama bu konuda ne gelinlerin ne de damatlar karismali. Cozumu onlar bulmali. Bir anne baba 4 cocuga bakiyorda 4 cocuk bir anneyi bir yere sigdiramiyor. Benim ananem 10 sene yatalakti diger erkek kardesler bakmadi. Uz kiz baktilar. Altindan aliyorlardi. Babam bile altini temizledi. Gelinler istemedi diye evlerine dahi koymadilar. Ne de maddi bir bez parasi vs.yaptilar. ne oldu birileri hayir duasi aldi. Bir de insallah Allah rızası. Bu is boyle olmaz. Herkes ne yapabiliyor baksın. Bazilari maddi yardim yapar bazisi da bakimini ama ortak olmalı bu isler. Konusmadan cozulmez konusup esin bu olayi cozmeli.

Son düzenleme:
Gelin ya da damat bakmak zorunda değil evlat bakmak zorunda kocasıda eşim anneme bakmk istemiyor ben bakıcamno yüzden eşimden boşanmk istemiyorum da diyebilir rabbim evlada muhtaç etmesin

Gelin ya da damat bakmak zorunda değil evlat bakmak zorunda kocasıda eşim anneme bakmk istemiyor ben bakıcamno yüzden eşimden boşanmk istemiyorum da diyebilir rabbim evlada muhtaç etmesin
Amin. Etmesin. İyide damat gelin bakmak zorunda değil evlatlar baksın demişsiniz ya evet bu doğru. Ama bakılan yer evleri. Yani oğul eve götürüce o bakmıyor ki yine gelin bakıyor. Bakıcı olayı tamamen yalan oluyor.

Aynı evde olsa gelin bakmaz bakmaz yani bi süre sonra da boşanırlar zaten ama sürekli yatan hastalarda bakıcı lazım buna tamam amaaaa kendi annem olsa eşim bakmam dese bakıcı tutmak yerine kocamı boşarım burda durum karışıyor işte bilemedim evladın kararı

Aynen..... ben ne yapıcam ilerde. Bir evin bir çocuğunu aldım. O kadar çok şey yaşattı ki kv de ondan nefret ediyorum. Kanımın son damlasına kadar. Eşim ilerde bizle kalacak dedi ağzımı bile açtırmadı. Tek evlat olduğu için büyük piyango bana vurdu. O günler bir gün gelecek ve ben hiç mutlu olmayacağım. Belki de evi terk edeceğim. Bana yaptıklarını aslaaaaaa unutmam unutamam.

Kendi evlatları bakmakla yükümlü doğru
Herkes böyle söylüyor ancak tüm evlatların eşi ve düzeni var
Kimin evine gitse bir gelin, bir damat bu bakıma ortak olacak yani
Kötü biri olabilir, sorunlar yaşanmış olabilir bunlara sözüm yok
Ama 8 çocuk doğurmuş bir kadının bir yere sığmaması içime dokundu, Allah herkese merhamet nasip etsin
Kadına da hayırlısını versin, umarım emanetini evlatlarıyla sınamadan alır Rabbim

Eşin bu kafadaysa sizde kalmaz zaten
Allah evladın da hayırlısını, merhametlisini nasip etsin
Büyük sınavlar bunlar insan hayatında

peki bütün bu olanların üstüne sana nasıl sen bakacaksın denebiliyor ..ya insanlar yarın ne olacaklarını bilmeden nasıl böyle kalp kırıp incitebiliyolar birilerini...gerçekten çok acımasızlar

Demek ki neymiş yaşlanınca bana bakar mantığıyla çocuk yapılmazmış.8 tane evlat sahibi de olsan yine zor.Oğlunun yanına gitsen gelin,kızının yanına gitsem damat surat yapıyor.Herkes birbirine atıyor topu.

Kv ve kp yaşlılığı göz önünde tutup gelinlere evlat gözüyle baksa ,iyi davransa bu kadar zor gelmeyecek belki,imkanlar zorlanılıp bakılacak.

"Oğlu da ona aynısını yapacak" ne kadar bayat bir kelime... Onun oğlu veya kızı ona oyle yspmsyacakmıymış.... Kendi annesine bakacağı yerde en kuçuklerine yüklüyorlar demek ki... Birde duşunmrz mi bu kadının uçakta gitmesi zararlı olur mu diye...

Dünyanın bin bir türlü hali var, gün gelir siz de bakıma muhtaç olursunuz. yine de bakmam deyip kenara atmayın. Farklı alternatifler üretin, yardımcı olmaya çalışın. Hastalık başka bşy. Olmadı bir bakıcı tutulsun ortak ödemesi yapılsın. Allah hiçbir iyiliği karşılıksız bırakmaz.

-o kişi kötülük yapmış olsa bile bunu yapın-

Bu kelimede bile ayrım var.Onun evladı demiyor ,Onun oğlu diyor,yani bakmaya erkek evlatlar mecbur diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…