Gelin Adayı

Kesinikle öyle zaten benle annem istemiyor ama babamı da arayınca adam ne diyeceğini şaşırmış

Amin inşallah ben olay ilk patlak verdiğinde nasıl bir aileyle yüz yüze getiriyorsunuz bize demiştim ama şu an görüyorum ki daha beteriymiş göremedim en başta

Ablasının densizliği zaten ortada. Terbiyesiz.
Takı olayına gelincede, takıyı ablası değil kız istemiş. Kızda problemli demek ki.. Ayrıca kızda ailesine 4 4 olsa bu kadar takı götürülmez. Nişan atılır bir şey olur bilemezsiniz.

NOT: geçen hafta erkek kardeşimin nişanı oldu. İstemedikleri halde biz de götürdük. Ki bence fazlaydı..

Özellikle kızla denk gelirsen sor. Ablan anneme bunları dedi. Sence doğru mu? Hadi gerçekten olay birisi senin anana bacına yapsa hoşuna gider miydi? olayına döndü.

Valla bu kadar aceleye getiriyorlarsa nikahla razı gelsinler şade bir tören yapılsın, durumlar uygun olduğunda da altın yaparsınız. Çirkefleşmelerinin alemi yok, herkesin uçkuru var o kadar kıymetliyse tutsaymış
Siz aile olup yüz yüze bakacaksınız gerilimi böyle tırmandırmaları hoş olmamış. Sen oğlanı çek konuş usulünce oğlan da kızı çeksin konuşsun. İki aile de olaya karışmasın kendileri bi uygun çıkar yol bulsunlar

Bende nişanlıyım 2 çift taktılar bir de ince set ama nişan bitti ben çıkardım verdim sizde kalsın diye emanet mal ne olur ne olmaz ki düğünüm var 2 aya kadar hala istemedim bu kız ben altınsız mı bekleyeceğim düğünü diyor ne saçma ben sadece tektaşla alyansımı takıyorum nişanlandığımdan beri sadece 1 defa düğüne gittik onda taktım geri verdim ben anlayamadım o altın elinde olunca ne olacak

Size takılanları siz mi istediniz? Çünkü şimdi bakınca 2 çift bilecik 4 tane demek. ince set.. Gelin hanımdan 2 bilezik az sadece..

Nişanda takılanlar kız tarafında kalır malum. Para altın falan filan. Bizim nişanda kız tarafı takılan yarım çeyrek altınları bize verdiler. Ha sizce ha bizde dediler. Maddi olarak değilde davranış olarak babam annem o kadar mutlu oldu ki. takılanlara atlamadıkları için, bir şey talep etmedikleri için..
Bizden istedikleri nişan alışverişi oldu Bunu da gelenekçi olduklarına yorduk..

Bende olayı tam bir öğreneyim bunlar sadece tlfdan duyduklarım kapılarına gidp rezil edicem herkese
Ay yorum yapmayayım diyorum ama dayanamayacağım.
Kapılarına dayanıp rezillik çıkarmaya ne gerek var? Ne elde edeceğinizi düşünüyorsunuz?
Onlar maaile zaten Cennet mahallesi modundalar, annenize o lafları sayan insanlar sizin söyleyeceğiniz üç beş laftan mı çekinecek?
Abla kapımıza geldi, eyvah, gerçi biz de ayıp ettik ve hakettik mi diyecek?
Rezil olacağını düşünen kız tüm ailesine ben bu oğlanla cinsel birliktelik yaşadım der mi?
Muhatap almayın şu seviyesiz aileyi gözünüzü seveyim.
Hiç oralı olmayın, düğün hazırlıklarınıza odaklanıp işinize bakın. Bırakın sinir olup çatlasınlar. Bunlara verilecek olan en güzel cevap umursamamak.
Kardeşiniz yetişkin insan, ille de evleneceğim diyorsa alır nikah gününü giderler ikisi imzayı atarlar. Ne isteme töreni, ne altın,ne takı.
Bu kız için elimi kıpırdatmam.

Bana kalsa öyle olur ama kızın ailesi öyle ikisine bırakacak cinsten değil doğuda olmasak tam olarakda hala örf adet var burda da illa ki aileler girer yani

Kardeşimle kaç defa konuştum ben o da konuştu ama kız kabul etmiyor biz sadece nikahta demedik büyük nişan yapmayalım dedik kına yapalım üstüne nikah ha durum iyi olursa düğün de dedik anlamadığım nokta 4 ay daha bekleyemiyorlar ben bunu anlamıyorum

Ve gerçekten şu an hazırlıklarla uğraşıyorum ev tutuldu çeyiz hazırlıyoruz ama bunlara kafa yoruyorum şu günlerimde

Bu yazdıklarınız tarafsızsa, ne biçim insanların içine karışacaksınız maalesef. Şimdiden böyle seviyesiz, terbiyesiz kişilerle bir ömür muhatap olacak, yüz yüze bakacaksınız.

Ben o anne/baba olsam..almıyorum, ne halin varsa gör derdim kıza ve ailesine. He oğlum illa evlenecekse, o da ne hali varsa görsün, benden 5 kuruş çıkmaz size desin aileniz.

Oğlanın yanına mahallenin bakkal amcasını ve muhtari katın tek başına kız istemeye gönderin.. kardesiniz annem babam böyle görgüsüz insanlar ile bizi muhatap ettiğin için beni sildiler desin. Ben seni seviyorum hayatım ben de onları sildim diyebilir. Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur el ele verir hallederiz gibi şeyler söyleyebilir. Bakalım neler olacak.

Çok haklı söylüyorsunuz şu an okurken fark ettim akşam annemle konuşup öyle bir karar alalım haklısınız isteyen gitsin yapsın nikahı bence de

Mantıklı aynen böyle yapalım

anneme 'o....' diyecek ve ben rahat duracağım?
çok af edersin ama birlikte olurken her ikisi de razı değilmiymiş?
zorla mı olmuş da kız tarafı bu kadar 'alacaksınız' delisi olmuş.
zaten altın ve para mevzuları bu kadar ayağa düşmüş işlerden hayır gelmiyor.
daha şimdiden yüz yüze bakacak hal kalmamış.
içinize sinmiyorsa kimse kızını zorla size verecek değil.
salın gitsin.

Annem bugün konuşsun aynen böyle desinn

Annem öyle demiş siz şöylesiniz böylesiniz falan deyince kız o zaman sana yakışacak aile bul demiş tlfnu kapatmış sonra arayıp arayıp durmuş son durum ne bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…