Şimdi biliyorsun artık. Tedbir almakta yarar var .
Mide konya ovasi diye bosuna dememisler o zaman
Konya havasi yaramis ablaya
Böyle bir kızı kardeşinizden daha çok nasıl seviyorsunuz diyesim var ama annesine o.... diyen bir aileyle bağlarını koparmayan kardeşi ben günahım kadar da sevmezdim herhalde. Ya bu aile çok bela olacak başınıza, şimdiden belli. Seviyesizler, utanmazlar, aç gözlüler, anlayışsızlar. Anneyi olmadı babayı arayıp, baskı yapmak nedir ya, nasıl yakıştırmışlar kendilerine... Kardeşiniz benim evladım olsa, bu kadar iğrenç muhabbetlerin üstüne, bu kızla evlenirsen, seni evlatlıktan reddederim, azıcık aklını başına al derdim herhalde.
ya okuyunca ben delirdim, Allah insanı çirkef insanlardan korusun,
bir güzel ağızlarının payını verin, bunca laf edilirken ilerde yüzyüze bakılacağı düşünülmemiş de siz mi düşüneceksiniz bunu?
tamam belki kız o..u dememiş ama bunu diyen ablasını da susturamamış
nasıl arayıp ananızı babanızı istemeye gelin derler,
çok çirkin olacak belki ama babanız kızın ablasına"oğlumla yatıp kalkarken bana mı sordu paşa paşa bekleyecek" dese bir abla olarak ne cevap verecek?
tamam beraber olmuş olabilirler iki yetişkin olarak kendi kararları ama bunun faturasını başkalarına kesemezler, hele o abla nasıl hangi yüzle arayıp kardeşimi alcaksın, şu kadar altın takçaksın der aklım hafsalam almıyor
kardeşinizle konuşun bi bence bu kız hamile olabilir, 1 sene beklicek diyosunuz ama nişandan 3 gün sonra hamileyim acil düğün istiyorum da diyebilir
insanın başına ne geleceği belli değil şu hayatta sizin ve aileniz adına çok üzüldüm zira bu kız ve ablası ömür boyu başınıza bela olacak gibi,Allah yardımcınız olsun
Ablasının densizliği zaten ortada. Terbiyesiz.
Takı olayına gelincede, takıyı ablası değil kız istemiş. Kızda problemli demek ki.. Ayrıca kızda ailesine 4 4 olsa bu kadar takı götürülmez. Nişan atılır bir şey olur bilemezsiniz.
NOT: geçen hafta erkek kardeşimin nişanı oldu. İstemedikleri halde biz de götürdük. Ki bence fazlaydı..
Bende nişanlıyım 2 çift taktılar bir de ince set ama nişan bitti ben çıkardım verdim sizde kalsın diye emanet mal ne olur ne olmaz ki düğünüm var 2 aya kadar hala istemedim bu kız ben altınsız mı bekleyeceğim düğünü diyor ne saçma ben sadece tektaşla alyansımı takıyorum nişanlandığımdan beri sadece 1 defa düğüne gittik onda taktım geri verdim ben anlayamadım o altın elinde olunca ne olacak
Ay yorum yapmayayım diyorum ama dayanamayacağım.Bende olayı tam bir öğreneyim bunlar sadece tlfdan duyduklarım kapılarına gidp rezil edicem herkese
Valla bu kadar aceleye getiriyorlarsa nikahla razı gelsinler şade bir tören yapılsın, durumlar uygun olduğunda da altın yaparsınız. Çirkefleşmelerinin alemi yok, herkesin uçkuru var o kadar kıymetliyse tutsaymış
Siz aile olup yüz yüze bakacaksınız gerilimi böyle tırmandırmaları hoş olmamış. Sen oğlanı çek konuş usulünce oğlan da kızı çeksin konuşsun. İki aile de olaya karışmasın kendileri bi uygun çıkar yol bulsunlar
Oğlanın yanına mahallenin bakkal amcasını ve muhtari katın tek başına kız istemeye gönderin.. kardesiniz annem babam böyle görgüsüz insanlar ile bizi muhatap ettiğin için beni sildiler desin. Ben seni seviyorum hayatım ben de onları sildim diyebilir. Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur el ele verir hallederiz gibi şeyler söyleyebilir. Bakalım neler olacak.Annem durduruyor beni maalesef yoksa bir güzel ilgilenirim onlarla ben şu an bayağı telaşlıyım canım sıkıldı buraya yazayım dedim kız hamile değil ama orası kesin nişanlandıktan sonra 1 yıl bekleyecek
Ay yorum yapmayayım diyorum ama dayanamayacağım.
Kapılarına dayanıp rezillik çıkarmaya ne gerek var? Ne elde edeceğinizi düşünüyorsunuz?
Onlar maaile zaten Cennet mahallesi modundalar, annenize o lafları sayan insanlar sizin söyleyeceğiniz üç beş laftan mı çekinecek?
Abla kapımıza geldi, eyvah, gerçi biz de ayıp ettik ve hakettik mi diyecek?
Rezil olacağını düşünen kız tüm ailesine ben bu oğlanla cinsel birliktelik yaşadım der mi?
Muhatap almayın şu seviyesiz aileyi gözünüzü seveyim.
Hiç oralı olmayın, düğün hazırlıklarınıza odaklanıp işinize bakın. Bırakın sinir olup çatlasınlar. Bunlara verilecek olan en güzel cevap umursamamak.
Kardeşiniz yetişkin insan, ille de evleneceğim diyorsa alır nikah gününü giderler ikisi imzayı atarlar. Ne isteme töreni, ne altın,ne takı.
Bu kız için elimi kıpırdatmam.
Oğlanın yanına mahallenin bakkal amcasını ve muhtari katın tek başına kız istemeye gönderin.. kardesiniz annem babam böyle görgüsüz insanlar ile bizi muhatap ettiğin için beni sildiler desin. Ben seni seviyorum hayatım ben de onları sildim diyebilir. Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur el ele verir hallederiz gibi şeyler söyleyebilir. Bakalım neler olacak.
Kızı arayıp "o....u anana söyle hazırlık yapsın, akşam istemeye geliyoruz" diyin.
Bu yazdıklarınız tarafsızsa, ne biçim insanların içine karışacaksınız maalesef. Şimdiden böyle seviyesiz, terbiyesiz kişilerle bir ömür muhatap olacak, yüz yüze bakacaksınız.
Ben o anne/baba olsam..almıyorum, ne halin varsa gör derdim kıza ve ailesine. He oğlum illa evlenecekse, o da ne hali varsa görsün, benden 5 kuruş çıkmaz size desin aileniz.
çok mantıklıKızı arayıp "o....u anana söyle hazırlık yapsın, akşam istemeye geliyoruz" diyin.
anneme 'o....' diyecek ve ben rahat duracağım?
çok af edersin ama birlikte olurken her ikisi de razı değilmiymiş?
zorla mı olmuş da kız tarafı bu kadar 'alacaksınız' delisi olmuş.
zaten altın ve para mevzuları bu kadar ayağa düşmüş işlerden hayır gelmiyor.
daha şimdiden yüz yüze bakacak hal kalmamış.
içinize sinmiyorsa kimse kızını zorla size verecek değil.
salın gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?