• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Adayı

Elin simarik kizi kalkip benim anneme o... Diyecek ve ben o kizi kardesimden bile cok seviyorum diyecegim
Aklinizi peynir ekmekle mi yediniz?
Diger yandan kardesiniz sanki tecavuz etmis gibi..
Kiz tarafi kendini bu kadar kucuk dusurur mu? Buyuk rezillik.
Dusunun baba bile arayip gelip isteyeceksiniz diyor
Daha simdiden ileride caniniza okuyacaginin senedini imzalamis bu kiz.
O laflardan sonra kimsenin kapisina gidip kiz falan istemem
Cok biliyorsa kendi gelir
Umarim onuda yapmaz
Cekilecek insanlar degil zira

Kız değil ablası demiş o lafı
Kızı seviyordum doğru ama bu olaylardan sonra iyice soğudum

çok seviyesizce geldi bana annenizi bile arayıp isteyin diye ısrar etmesi. birliktelik yüzünden baskı görüyor olabilir ama yine de çirkin. aile nasıl öğrenmiş ki bu durumu?

hadi onu geç nişanı kız tarafı yapar ama onlar sizden bekliyor sanırım. ve üstüne bi sürü set altın vs. düğün için kim bilir neler isteyecekler? kaldırabilecek misiniz?

kardeşinizin ne dediğini yazmamışsınız.

Kendisi söylemese nerden bilecekler bir sürü kişi biliyor bence ayrıca
Nişan burda erkek tarafına düşüyor sıkıntı o değil ama altınlar için annem düğüne kadar yapalım demiş ona da yok diyor altınsız mı bekleyeceğim diyor.

Kardeşim bizim tarafımızda tabiki siz nasıl konuşuyorsunuz diye bayağı dalaşmışlar bana bunlar sadece tlfda anlatılan kısımlar eve gidersem tam öğreneceğim

Burada kimseye kabahat bulmayın, suç kardeşinizin. Kendine sahip çıksaymış, sabredip bekleseymiş. Kız ve ablası belli ki beklemek istemiyorlar daha fazla, kızı riske atmak istemiyorlar. Belki başka talipleri de vardır ve anne babaya sezdirmeden başını bağlamak istiyorlardır. Her şeyi kendi açınızdan düşünmeyin. O da kardeşinize güvenip beraber olmuş işte her şey karşılıklı

Ailesi sülalesi bunları biliyor çünkü 6 yıldır birlikteler zaten biz istemeyeceğiz diye bir şey de söylemedik
Benim düğünden sonra gidip istenecek ama bunlar hemen olsun diye bir tavra girmişler olay çıkarıyorlar

Benim anlamadığım kız madem bu kadar bekarete önem veriyor erkek arkadaşına baskı yapıyor o zaman neden evlenmeden önce yapmış ki? :işsiz: Başına zorla silah tutmamışlar sonuçta. Siz cidden bu seviyede insanlarla akraba olmak istiyor musunuz? Bana çok pasif geldiniz.

Yahu altının miktarını da mı onlar belirliyor ,onlara ne ? Azıcık gurur olsa çekilir köşelerine olursa olur olmazsa olmaz derlerdi .bak yazıyorum ,kardeşin evlenirse gel buraya tekrar oku .. o kız ailenize girerse aile maile kalmayacak sizde . Bu kadar çirkinliğin üstüne annen de tepesine oturtmayacak herhalde kızı ..ister istemez kardeşinin de bir kini olacak .kısacası kimse yapılan hicbirseyi unutmayacak ve sürekli huzursuzluk çıkacak .bir süre sonra da boşanma konuşulacak. Ondan sonra da huzursuzluk bitmeyecek .herkes payına düşen mutsuzlukla, pişmanlıkla nefes almaya çalışacak .tabi uygun alan kalırsa .kızın ailesi çok çirkef

Orası bir gerçek ben böyle olduklarını cidden bilmiyordum hala şokunu atamadım üstümden

Annene o.. diyen kızı cidden ailenize gelin olarak alacak mısınız yaaa

Merhaba arkadaşlar bir konuda sizden yardım istiyorum çünkü nasıl davranmalıyım tam olarak bilmiyorum.

2 aya yakın bir zaman sonra düğünüm var ve az çok bilirsiniz maddi anlamda çok para gidiyor her neyse sorun bu değil zaten benim kardeşimin bir kız arkadaşı var kızı kardeşimden daha çok seviyorum Allah var ve her defasında dile getiriyorum bunu yalnız bu kız son 2 haftadır devamlı annemle kardeşimin başının etini yiyor gelin beni isteyin diye.

İsteyeceğiz onda sıkıntı yok annem kendisine ablanın düğününü atlatalım gelelim annem demiş şimdi durumları biliyorsun demiş neyse kızı geçtim bu defa da ablası devamlı arayıp gelin gelin diye ısrar etmeye başlamış (kardeşimle kız ilişki yaşamışlar bir kaç defa) ısrar etmelerinin sebebi bu olabilir yargılamak bana düşmez her neyse..

Bugünde annemi ilk ablası aramış ağza alınmayacak şeyler söylemiş ş...siz oğlun kızı alacak gibisinden falan annem demiş ki bak düzgn konuş zaten biz gelip isteyeceğiz sıkıntı yok bu kadar acele niye diye şu an durumumuzu biliyorsunuz diye sonra kardeşim almış tlfnu afedersiniz sen erkek misin şöyle misin böyle misin o... ananı dinliyorsun diye laf etmiş annem duymuş hepsini onu da yuttum diyor.

Sonra kız aramış annemi e niye böyle duruma geldiniz gibisinden bu arada kız isteme ve nişan için yüzük tektaş harcinde 3 çift bilezik ve set istiyor ayrıca büyük nişan yapılmasını istiyor annem de şu an onu yapamam yüzüğü takalım sonra yavaştan alalım düğüne yakın takalım diyor bu kız altınsız mı bekleyecekmiş öyle diyor.

Annemle konuşmaları yetmemiş bir de abla kardeş babamı aramışlar işte geleceksiniz yapacaksınız diye bu sefer evde bizimkiler de huzursuzluk başladı..

Bu arada beni arayıp bir şey diyemiyorlar annemle babam çok yüz verdiği için bu kadar rahat saydırmışlar ama benden çekiniyor ve bu arada benim nişanımla alakalı falan da laf söz etmiş ben şimdi bu kıza ve ablasına nasıl bir tavır sergilemeliyim
Ya da ailecek nasıl davranmalıyız. ?

nasıl davranacağız derken ? Bu hakaretleri yutmak gibi bir seçeneğiniz olmamalı.

Bence anneniz durdurmasın sizin o kızın ablasına gereğini söyleyin. Yoksa iyice yüzsüzleşecekler gibi. Böyle zorla kız mı istetilir hayır hiç isteklerinden de vazgeçmemişler ki siz durumu söylediğiniz halde.

Aynen annem de bu ısrarlarına anlam veremiyor en geç kasım gibi isteriz diyor yok demiyor ama bunlar özellikle altın konusu şu bu ortaya mevzu dökmüşler iyice

Evet ilişki yaşamışlar zaten ama yeni değil 2 yıldır olan bişey kız okuyordu geçen sene mezun oldu haliyle 1 yıldır evde gelin deyip duruyor.

Seviyorduk ne yalan söyleyelim kardeşimden farkı yoktu ama şu son yaptıklarından sonra gözümden düştü iyice daha ablası tehdit ediyormuş sizi rezil ederim o mahallede oturtmam diye biz bu evi yeni aldık 8 ay falan oldu ve maalesef bunlarla aynı sokak kendince bizi tehdit ediyor

Bence sen kardeşinle başbaşa konuş önce. Olanları onun ağzından dinle. Siz bilmeden kardeşin bir söz mü vermiş kıza? Çıkın bir yerlerde çay kahve için dertleşin. Burda yazan tecrübeli kadınların söylediklerini göz ardı etme. Haklılar. Bunun adı yüzsüzlük. 2 yıldır durup durup neden tam senin düğün zamanın? Şuan sen ilgi odağı olmalısın. Herkes seni şımartmalı. Evde son zamanların. Yeri gelecek ağlayacaksınız yeri gelecek kahkahalar. Eşyalar hazırlanacak. Kendi eşyalarını yavaştan toplayacaksın. Bunlar hep çok güzel hem de çok duygusal şeyler. Sonra misafir olacaksın o evde. Neden kavgayla geçiyor bu son zamanlar? Ailen senin etrafında dönmeli o kızın değil. En azından şimdi değil. Kibarca kardeşine anlatabilirsin bunları.

Valla oğlum olacak büyük konuşmak istemem ama böyle bir diyalogdan sonra o kızı isteyeceğim varsa da inadına istemem.
Ne çirkin muhabbetler ediliyor böyle,yüzyüze bakacaksınız ayıp yani. Hiç mi düşünmüyorlar yarın öbürgün yüzlerine bakacak yüzümüz olsun diye?
Bu ne seviyesizlik yani.
Nasıl unutulacak tüm olup bitenler.

Ben unutmam ama annemle kardeşimi bilemiyorum

Ben olsam inadına bu işi bozmaya çalışırım. Görümceliği hak etmiş gerçekten. Biri benim anneme o şekilde küfür edecek ben hiçbir şey yapmayacağım. Onu doğduğuna pişman ederim.

Bende şu an kendimi dolduruyorum akşama bir çirkeflikte ben yapacağım şu an işyerinde sakin kalmaya çalışıyorum

Abla kardeşinin ortada kalacağını düşünüp tutuştu sanırım. Ne yaptılarsa ikisi yapmışlar. Madem bu kadar önemliymiş bekareti neden evlenmeden birliktelik yaşamış.
Yalnız bu kadar yüz göz olunduktan ve annenize edilen küfürlerden sonra nasıl isteyeceksiniz kızı?

Kız çok saygılı ve kendini sevdiren biriydi aramız iyi aslında ama şu 2 haftadır yaptıkları beni şaşırtıyor 4-5 yıldır tanıyoruz yani
Bana sorarsanız hiç tanımamışsınız gelin adayınızı.
Şu anlattıklarınız gerçek olamayacak kadar abdürd ve çirkin ya da gelin adayınız ve ailesi Cennet mahallesi gibi bir yerde yaşıyorlar.
Elin kızı oğluma telefonda benim için
'o..... annen' diyecek ben de yutacağım öyle mi? Bu yetmeyecek gelin adayını pek seven kızım
(bu siz oluyorsunuz) BDV'ye konu açıp napalım? Diye soracak.
Kusura bakmayın tencere kapağını bulmuş diyorum başka da yorum yapmıyorum.

Bir anne olarak Allah akıllı oturaklı insanlarla muhatap etsin diye dua etmeye başladım artık..
Bu ne seviyesizliktir ya..

Ben olsam "işimiz gücümüz var araya kaynamaya çalışmayın. Haltı yerken bana mı sordular eşek gibi bekleyecekler. En fazla istemeye gelip bir yüzük takarız. Nişanı kız tarafı yapar. Totonuz yiyorsa yapın biz bohçamızı alıp geliriz" deyin. Net..

Ben sinir oldum burada. Siz nasıl bu kadar rahatsınız anlamıyorum?

Yok rahat falan değilim ne yapacağımı şaşırdım işyerindeyim ondan böyle buraya yazdım akşam olsa gitsem diye bekliyorum bir kıyamette ben koparıcam çünkü

Kardeşiniz zorla tecavüz etmemiş sonuçta.
Karşılıklı gönüllü olmuş ne olmuşsa .
Kızda sonuçlarına katlansın o zaman .
Ben olsam bu aileyle akraba olmak istemezdim . Ve anneme küfreden kadınında hakkından gelirdim.
Bence bu is hiç hayırlı değil .

Geleceğim zaten ona da o lafları yedireceğim kendisine şu an işyerinde olduğum için hiç bişey yapamıyorum

Back