Eğilip bükülmek değil ama yapılması gereken adetleri yapmak istiyorum sonradan şu yapılması gerekiyordu onu bile yapmadınız vs densin istemiyorum yani damat bohçası ya da sözde birsey takılıyor mu onların ne yapması gerekiyor asla bunlara hakim değilim ve karşı tarafın bu şekilde görmesini istemiyorum her şeyi onlara da sormak istemiyorum. İşte hediye almamız vs gerekiyordur o tarz şeylerNasıl yani bir şeyler demesinler diye eğilip bükülecek misiniz? Yapmayın.
Olduğunuz gibi olun sadece.
E simdi burda adet tarif edecez uygulayacak mısınız? Adet toplumlara ait alışkanlıklardır. E yok işte sizde. Daha da neyin adeti yani?Eğilip bükülmek değil ama yapılması gereken adetleri yapmak istiyorum sonradan şu yapılması gerekiyordu onu bile yapmadınız vs densin istemiyorum yani damat bohçası ya da sözde birsey takılıyor mu onların ne yapması gerekiyor asla bunlara hakim değilim ve karşı tarafın bu şekilde görmesini istemiyorum her şeyi onlara da sormak istemiyorum. İşte hediye almamız vs gerekiyordur o tarz şeyler
Ben aileler çok birbiri ile yakınlaşsın istemiyorum birde bizim yol 8 saat sürüyor mola vs de verseler bir 9 10 saat sürer git gel çok zorBizim de uzak mesafeydi (araba ile 4 saat)
Babam önceden tanışmadan zaten kabul etmezdi. O yüzden ilk önce ailecek tanışmaya geldiler orada konuşuldu isteme nişan ne zaman olsun diye. Tanışmadan isteme olması samimiyetsiz ortam oluşturur gibi geliyor bana.
Tanışmadan 4 ay sonra isteme oldu. Ertesi gün nişan oldu salonda yaptık. Onlar isteme günü bohça getirmişti. Biz de ailemle nişandan sonra onların memleketine gittik hemde damat bohçası götürdük falan. Yani biz onları kendi adetimize uydurduk anadoluluyuz biz onlar batılı bir şehirdendi.
Kızılcık şerbeti gibi mi yaniMerhaba arkadaşlar daha önce erkek arkadaşımın ailesi ile tanışırken konu açmıştım. Aile yapılarımızın çok ters olduğundan vs bahsetmiştim. Şimdi sıra ailelerin tanışmasına geldi. Erkek arkadaşımla Aralık ayında olsun diye konuştuk. Aileler farkli sehirde oldugu ve ben nişan istemediğim için tanışma isteme söz bir arada olsun istiyorum ama o kadar stresliyim ki. Kardeşlerim şimdiden düğünde giyecekleri kiyafetlerden karşı tarafın ne kadar şok olacağını söylüyorlar ki ortada daha düğün de yok aslında biraz şaka yapıyorlar ama ben stres oluyorum. Şimdi bu isteme olayı da olunca çok stres oldum kız tarafı olarak ileride laf edecekleri sorun olacak bir eksiğimiz olsun istemiyorum. Daha önce hiç bu tarz şeylere şahit olmadım istemedir nişandır düğündür gerçekten o kadar zor bir süreç mi? Birde bunların dışında bir kaç sorum olacak cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
Tanışma söz ve isteme için isteme söz mekanlarından tutup biraz kalabalık bir şekilde orada yapmayı düşünüyorum 3 nün aynı anda olması çok mu zor? Öyle bir şey olabilir mi? Olmazsa tanışma ve istemeyi ilk geldikleri gün sözü de 2. Gün yapsak garip olur mu?
Birde isteme de sözde yapılan gelenekler vs ne var nişan yapmayacağım için hep o bahsedilen nişan bohçasina gerek var mı?
En önemlisi detay bile olsa yazarsanız çok sevinirim kız tarafı olarak yapılması gerekenler neler?
Zaten aile yapilarimiz uymadığı onlar çok muhafazakar biz çok seküleriz zor bir süreç olacağını düşünüyorum o yüzden sonradan laf olacak hiçbir eksiğimiz olsun istemiyorum
Ay çok teşekkür ederim bende o yüzden hiç yakınlaşsınlar istemiyorumÖnce istesinler, istedikten sonra nişanı takın, ne gerek var uzatmaya, zaten herkes herşeyin farkında.
Eşimle benim ailem uzakta idi, biz de böyle yaptık.
Nişan diye çok yakınlara duyurduk, eve geldiler istediler, yüzükleri taktık, 6ay sonra da evlendik, iyiki de öyle olmuş, uzamamış, heleki tezatlıklar varsa hiç yüz göz olmadan bitirin derim ben.
Lafı sözü olmasın geçsin gitsin.
Gerçekten öyle arkadaşlarım bile sürekli kızılcık şerbeti diye söylüyorlar ama sonumuz benzemesinnKızılcık şerbeti gibi mi yani
Aileler farklı şehirde diye öyle düşündüm ya da araya 1 gün koyabilirimTanışma ile isteme neden aynı gün olsun ki?