tüm aile gelmez de
enişte bey size bir gün kahvaltıya gelir
dışarıda bir yerlerde iki taraftan kardeşler buluşur
onlar seni ağırlar bir gün çaya alır teyzeleri filan da gelir olmadı (annesiyle zaten tanışmışsın çünkü)
öyle tanışmalar oluyor yani tüm aileler gelmeden
benim sadece kız kardeşim evli öyle olmuştu
hatta damat bey geldi önce bi, arkdaşlar olarak geldiler dışarı çıkıldı öyle birkaç sefer aileler arasında görüşen tanışan oldu
sonra isteme olacaktı dedesi vefat etti
bizimkiler gitti baş sağlığına... yani önce bizimkiler gidip evlerini filan görmüş oldu önce -fakat bizimkiler öyle pek sık sık gidip gelmiyorlar dünürler olarak.
sonra isteme söz nişan artık ne derseniz bir oldu evde oldu
mesafe 3 saatti
öğlene doğru geldiler
20 kişi vardı yemek verdik (kış zamanıydı normal çorbalı, et yemekli, sebzeli, pilavlı salatalı full tekmil yemek yaptık verdik)
biraz sohbet muhabbet oldu ama ben genelde mutfaktaydım pek hakim değilim herhangi bir adet filan kimse konuşmadı sanmıyorum...
isteme oldu kahveleri ben yaptım
kardeşim kıyafet değiştirdi, pasta filan geldi, nişan oldu yüzük takıldı, ufak tefek takı takıldı, tatlı ikram ettik, bitti akşama.
bu 6 sene önceydi bilmiyorum 6 sede yeni adetler türemediyse böyleydi
bohça filan inan hatırlamıyorum bir şey getirmişler miydi fikrim yok, annesi pek öyle görgü bilen bir kadın değil.
bizimkiler işlemelere iğne oyalarına kadar yapılmıştı ev serilirken gidildiğinde götürdüler (ev onların memleketine serildi). bizde öyledir eve istemeye filan gelindiğinde kız tarafı bohça yapmaz sonra iletir.