- 13 Mayıs 2011
- 3.926
- 3.630
Kayınvalidem mesela kına istedi. Ben kınadan nefret ederim asla yapmam dedim. Onun da hayali kapıda döner kestirmekmiş. Hele hele öyle bir şey olursa gelmem dedim. Yapamadı.Aslında gerçekten uygun gördüklerimi uygulamayı düşünüyorum yani topluma ait ama hemen hemen Türkiye için bir ortalaması her yerde olanları vardır onları yapmak istiyorumAilesi ile tanıştığımda bile sizde isteme nişan vs nasıl oluyor adetleriniz nasıl dediler ben de o an anneme sormam lazım dedim ama annemde çok bilmiyor
Bence iyice düşünün.Tam muhafazakarlar tüm akrabalarının arasında ilk başı örtülü olmayan insan ben olacağım. Kardeşlerim de çok daha farklı giyinir hem tarz hem açıklık olarak. Ailesini sevdim iyi de anlaştık ama dediğiniz gibi çok zorluklar olacak gibi
Çok temiz iş :)Ben sıfır adetle evlendim, tanışma-isteme- söz aynı gün oldu . Zaten tanışmadan önce nikah tarihini mekanı ayarlanmıştı. Annem ,babam, ben ve de eşimin annesi babası olmak üzere 6 kişiydik asdfg. Geldiler yoldan geldikleri için yemek yedik, sonra isteme yüzük bitti gitti . Hediyeleşme vs yapmadık . Süsleme vs de yapmadık bı adet makas almıştım sadece . Biz daha sekuler eşimin ailesi daha muhafazakar, biz egeliyiz, onlar doğulu ama hiç sıkıntı olmadı . Eşim çok nettir kimseye karıştırmaz bende kimseyi karıştırmam. Birde hiç yardım kabul etmedik her şeyi ikimiz yaptığımız için kimse de yorum yapamadı. İstemeden iki hafta sonra da evlendik
Asiri temizdi 7 temmuzda evlenmeye karar verdik, 1 Ağustos'ta evlendik :) ama şöyle ki son 6 aydır birlikte yaşıyor sayilirdik o süreç zor olmadı . Ben uğraşamam adetler, hazırlıklar vs düğünümsü şey de nikah töreni ,takı ,pasta dağılış. Gelinlik yerine nikah elbisesi tercih ettim . Hepsini 23 günde hallettim :) sıfır yorgunluk çok az masrafla evlendikÇok temiz iş :)
Mesajı okuyunca aklıma geldi.2 gününüz varsa ilk gün bir tanışma olsun, evde yemek ikrami vs. 2.gun isteme söz yine evde, az misafirle, pasta kesme kahve vs zaten çok detaylı bir şey değil. Biz adet vs yapmadık ama farklı yöreler olduğu için ikramları yöresel yemeklerden yapmış ailem, bir de ev suslemisler ya çok hoş olmuştuaçıkçası benim vaktim de hevesim de yoktu böyle şeylere o yüzden masraf etmeden kendinizce yapın demiştim gayet de hem ucuz olmuştu hem de gönülleri olmuştu. Bohçadir bir şeyler dağıtmadir bana saçma masraf geliyor, parasını versinler daha makbule geçer bizim gibi hem ailelerin hem de çiftlerin başka başka şehirlerden geldiği istemelerde her şey pratik olmak zorunda zaten.
Şimdi pişman olduğum şeyleri söyleyeyim belki fikir olur, bir kere isteme kısmına hamarat 2 3 arkadaş ya da aile dostu çağırın, hem muhabbet akar hem yardımları olur. Bir de ben hiçbir şey istememiştim kimseden ama şöyle bir kolye molye bir şey isteseymisim keşke. Ne ev eşyası aldirdik ne gelinlik her şeyi biz yaptık eşimle, misafir gibi geldi gittiler. Yeni yeni gıcık olmaya başladım bu durumabiraz bir şeyler istemek lazım ama bos işler değil de ise yarar şeyler olsun.
Bizim de yol molasız 6 saat sürüyordu. İlk aksam geldiler tanışma sohbet muhabbet oldu. 2 akşam sonra istemeye geldiler, söz oldu. Babamlar öyle tanışma olmadan söz olmaz ne vermeye gönüllüymüşler derler demişti. Baya ağırdan sattılar bence çok da iyi yaptılar.Ben aileler çok birbiri ile yakınlaşsın istemiyorum birde bizim yol 8 saat sürüyor mola vs de verseler bir 9 10 saat sürer git gel çok zor