Gelecek planları. Sizce?

Kv böyle diye sakın eşinizden vazgeçmeyin. Eşiniz sizi böyle kabul etmiş, rahat özgür, siz olduğunuz için. Kv her istediğinde size biblo muamelesi yapmamayı öğrenmeli. Eşiniz ve kv bunu kabul etmeli. Çocuğunuz olursa tabiki istemezseniz bıktırmayın. Bakıcı bulun daha iyi. Çünkü şimdiden sinirlerinizi yıpratmış. Sizi çok iyi anlıyorum, hani dediniz ya aradaki sınır çok az bile inince eskiye dönüyor diye, size tavsiyem eşinize bile taviz vermeyin. Eşinizle evlendiniz diye, annesiyle iyi olmanız gerekmez. Hele ki oğlu bekarken aramayıp sormayıp evlenince yakasından düşmeyen annelere pes diyorum.

Sınavınıza girin. İşinize girin. Ha 30 ha 32 çok farklı değil bence. 5 yıllık evliyim, önce işe gireyim diye bekledim sonrada eşimin ailesi yüzünden boşanırsak diye bekledim. İşe girdim. Artık eşime güveniyorum ailesi konusunda bize zarar vermeyeceklerine dair . Yavaştan çocuk fikri oluşmaya başladı.

Taviz vermiyorum verecek kredim kalmadı. Ben kv ile evlenmedim. Kusura bakmayacak yani. Geri adım atmıyorum. :)

Umarım istediğiniz zaman bebeğinizi kucağınıza alırsınız. :) Mutluluklar.

Arkadaşıma sordum. Ben yanlış anlamışım.
Önce yapsanda oluyor. Staj yaparkende oluyor. Önce başlayıp staj süresi içinde bitirsende oluyor. :)
Tabii ilk iki yılda olmalı. Sonra 3. Yılı yaptıktan sonra anlamı olmaz :)
Bilmiyorum niye benim aklımda öyle kalmış.

Çok teşekkürler ❤

Smmm yanında çalışmayı düşünmüyorum.
Bir smmm ile tanıştım. Terbiyesiz staj yüzünden mecbur diye birini 500 tl ye çalıştırıyor. Böyle insanların para kazanmasına vesile olmam.
Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.
Evet çoğu ofis öyle çalıştırıyor zaten hatta SGK Parasını kendi cebinden ödeyen stajyer bile var .
Bende SMMM yanında Değilim ama SMMM ile mecbur muhattap olmak zorunda kalıyorum .

Yok malesef o konuda bşy yapamadım :KK43: normalde staj 3 yıl olacaktı ya yüksek lisansa yazıldım onla 2 yıla düşecek . O 1 seneyi de öyle telafi edeceğim .

Ya acccayip sevindim şu olaya son zamanlarda sürekli bunu düşünüyordum. Pazartesi odayı arayıp soracağım ama İİBF denkliği olan bölümler de staj başlayabiliyor mu?

Konu sahibi, sahiden özür dilerim konunu baltaladim. :eek:

Ya acccayip sevindim şu olaya son zamanlarda sürekli bunu düşünüyordum. Pazartesi odayı arayıp soracağım ama İİBF denkliği olan bölümler de staj başlayabiliyor mu?

Konu sahibi, sahiden özür dilerim konunu baltaladim. :eek:
Iibf kapsamında olan tüm 4 senelik bölümlerin staj Sınavına girme Hakkı var . Işletme iktisat maliye vs

Iibf kapsamında olan tüm 4 senelik bölümlerin staj Sınavına girme Hakkı var . Işletme iktisat maliye vs

İİBF mezunu değilim ama bölümümün İİBF denkliği var, mezun olunca unvanı iktisatçı vsvsvs :) ay üstümden yük kalkmis gibi hissediyorum, sağolun :)

O zaman size kendimden ornek vereyim,muhendisim,cocuktan once 8 yillik ozel sektor gecmisim var. Cocuk bakmak icin isten ayrildim kendi istegimle, simdi evde oldugum sure zarfinda yuksek lisans yapabilirim veya yeni bir bolum daha okuyabilirim,4.yabanci dilimi ogrenebilirim. Ama bunlari yapmadan da ise girip kariyerime kaldigim yerden devam edebilirim. Simdi ben birey degil miyim? :KK66: ya da kaynanam ben yuksek lisans yapinca bana olan bakis acisi degisen,normal bir insan olup ayni zamanda da sınırlarını ogrenir mi sizce?
Siz benim demek istediğimi anlamamışsiniz. Birey olmak sadece meslekle olmaz zaten bunu iki kez açıklamıştim. Sizin de bu konuya yorum yapmanız kelin ilacı olsa kendi başına sürer hesabı olmuş En Büyük TÜRKİYE
Sizin kv tarzı insanlarla herkes karşılaşabilir; ama başa çıkmak neyse ben bunları zaten önceden yazmıştım:)) sabır dileyip çıkayım:)

Siz benim konumu çok yanlış anladınız.
Ben işim yok gücüm yok mesleğim yok. Eşime aileme muhtacım, kv ile anlaşamıyorum ama boşanamıyorum, kendi ayakları üzerinde duramayan bir insanım demiyorum.

Diyorumki,
Ben yıllarca çalıştım. Hevesim var okumaya devam etmek istiyorum. Bunu smmm ile aynı zamanda yapmam bana avantaj sağlıyor.
Evet stratejik hata yaptım. Mezun olduğumda kalktım gittim 1 sene mi pedagojik formasyona heba ettim.
Bunun dışında pişmanlığım yok.

Evlendim şehir değiştirdim. Kendimce güzel standartı olan bir iş aradım.
Evlendikten bir kaç ay sonra babamın kanser olduğunu öğrendim. Neredeyse her ay yada ay aşırı istanbula gittim.
1.5 yılda böyle kaybettim.

Fakat şuan önümde ertelediğim bir gerçek var. Bunu yapmasam standardımdan bir şey kaybeder miyim? Hayır.
Kazanır mıyım? Evet.

Evlilik bunu yapmama engel değil.
Ben tüm bu tempo içinde çocukta yaparım. Sorun değil.
Lakin hem benim için hemde özellikle bebek için sıkıntı.
Böyle bir durumda kv başıma daha çok saracak. Ve ben bu durumu istemiyorum. Eşim bebek istiyor. Ona haksız ettiğimi düşünüyordum.
Benim penceremden başkalarının nasıl düşündüğünü görmek istediğim için bu konuyu açtım.

Sizin bakış açınıza ait " birey olma" kavramı, benim durumum için geçerli değil bence.

Bana göre birey olamayan kadın; iş hayatı dair tecrübesi olmayan, liseden mezun olur olmaz -maddi olarak- babadan kocaya devrolan, koca sevdasına düşmüş kadınlar. Benim birey olamayan kadın tanımımla sizinki uymuyor.
Yorumunuz için teşekkürler....
Benim demek istediğim yüksek yapıp okumak yerine neden hemen evlendiniz bunu eleştirdim sadece. Diğer yazdıklarım zaten sizi kapsamıyor, konu üzerinden düşüncelerimi yazmıştım. Size de son kez bir daha yazayım: yüksek yapıp ve de ideallerinizi tam gerçekleştirip öyle evlenseydiniz. Üzgünüm ama sizin yaptığınız hata bu olmuş. İnsan kendini tamamlamadan evlenmemeli.

Benim demek istediğim yüksek yapıp okumak yerine neden hemen evlendiniz bunu eleştirdim sadece. Diğer yazdıklarım zaten sizi kapsamıyor, konu üzerinden düşüncelerimi yazmıştım. Size de son kez bir daha yazayım: yüksek yapıp ve de ideallerinizi tam gerçekleştirip öyle evlenseydiniz. Üzgünüm ama sizin yaptığınız hata bu olmuş. İnsan kendini tamamlamadan evlenmemeli.
Benimde anlatmak istediğim evlilik yüksek lisans yapmaya engel değil. Bu kararı almamın sebebi benim eşimle ilişkim buna müsait. Bana göre böyle olduğu için evlenip devam etmeyi tercih ettim. Sizin hayat görüşünüz,şartlarınız, gözleminiz bu yönde olabilir hak veriyorum.
Ben hata ettiğimi düşünmüyorum.
Yorumunuz için teşekkürler

İİBF mezunu değilim ama bölümümün İİBF denkliği var, mezun olunca unvanı iktisatçı vsvsvs :) ay üstümden yük kalkmis gibi hissediyorum, sağolun :)

İibf kapsamında yüksek lisansın kabulunden bahsederken staj süresinden düşmesinden bahsettim. Sizin sorunuz farklıymış.
Farklı bölüm lisanstan girmek için iibf yüksek lisans şart. Yabancı okulsan mezunsanız aşağıda koyu yazılı kısım şart olarak aranır. Uyuyorsa sınava girmek için yl şart değil. Staj yaparken yl yapabilirsiniz.

Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı Yükseköğretim Kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer yükseköğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.

X