45 yaştan bildiriyorum
Şimdiki aklım 25 sene önce olsaydı, gastronomi okur , yurtdisina gider mobil chef olurdum
Bir de parantez açayım, turkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olup yurtdisinda master yapıp, 20 sene beyaz yaka olarak yine ülkenin en büyük firmasında yüksek maaşla çalışmış bir insanim , hepsi boş, şimdi çocuklarımı da farklı alanlara yönlendiriyorum, kölelikten başka birsey yapmamışım 20 sene boyunca
45 yaştan bildiriyorum
Şimdiki aklım 25 sene önce olsaydı, gastronomi okur , yurtdisina gider mobil chef olurdum
Bir de parantez açayım, turkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olup yurtdisinda master yapıp, 20 sene beyaz yaka olarak yine ülkenin en büyük firmasında yüksek maaşla çalışmış bir insanim , hepsi boş, şimdi çocuklarımı da farklı alanlara yönlendiriyorum, kölelikten başka birsey yapmamışım 20 sene boyunca
Akdeniz üniversitesinde okudum bende. Tabi 2017 de okurken puanlar ortalamaydı. Gastronomi okuyan oda arkadaşım 410 puanla girmiş o bölüme. Bölümüne göre değişir ama üniversite çok kaliteli hocalar genelde profesör ve eğitim anlamında çok başarılı bana göre. Zaten öğrenci şehri Antalya. Kendini geliştirmen için çok fazla fırsat var. Tabi her şey sende bitiyor.
Akdeniz üniversitesinde okudum bende. Tabi 2017 de okurken puanlar ortalamaydı. Gastronomi okuyan oda arkadaşım 410 puanla girmiş o bölüme. Bölümüne göre değişir ama üniversite çok kaliteli hocalar genelde profesör ve eğitim anlamında çok başarılı bana göre. Zaten öğrenci şehri Antalya. Kendini geliştirmen için çok fazla fırsat var. Tabi her şey sende bitiyor.
İşte bakış açınız çok yanlış. Bu işin 5 ayı 15 ayı olmaz. Sizin çalışma sisteminizi bilmiyorum tabi ama temelinizin olması faydalı olsa da yoğun bir çalışma ile kısa sürede halledebilirsiniz. Ama '' şu kadar zaman çalışırsan olur '' demek yanlış olur. Kpss'ye çalışır gibi sabah akşam bol bol test çözüp tekrar yapmanız gerek bunu zaten söylemeyen hoca bile yoktur. Şimdi sınavlar eskisine nazaran daha da zorlaştı. Zaten puana değil sıralamaya bakmalısınız. Deneme sınavlarına girmeniz gerek dersaneye gitmeseniz bile sınavlarına girin. Sizin henüz bir hedefiniz yok asıl sıkıntı orada. Ya da alabileceğiniz en yüksek puanı almak için sadece derse odaklanın sonuçlara göre de kendinize yol çizebilirsiniz. Ama birbirinden güzel bölümler var önemli olan '' mezun olduğumda hemen bu işi yapmak istiyorum '' diyebileceğiniz bir meslek olmalı. Önü açık kapalı olayına çok bakmayın derim çünkü ilerleyen zamanlarda ne olacağı hiç belli olmuyor. Ama üniversite merkezde, güvenli, huzurlu, eğitim ve sosyal açıdan size katkı sağlayacak bir üniversitedir o konuda şüpheniz olmasın. Ben çok iyi değerlendirdim o dönemlerimi. Bu yüzden sizin şuan tek yapmanız çalışmanız. Şimdiden başarılar diliyorum :)
Hedefiniz İTÜ ODTÜ sınava sözelden gireceksiniz ama İTÜde sözel bölüm yok. ODTÜ’de tarih ve okul öncesi var sözel olarak. Yani zahmet olacak ama biraz araştırsaydınız keşke. Sınava girecek okuyacak olan sizsiniz daha hangi alana yatkınlığınız varı geçtim hangi bölüm hangi üniversitede var onu bilmiyorsunuz.