ben bunların hiçbirini yapamıyorum işte
az evvel de dedim
aylık gelirim iyi
ama gecınemıyorum
lüks yasadıgım söylendi
ne spası ne hamamı
Senede bir tatili zor yapıyoruz
elma varken neden avokado almısBurada buna benzer bir konu daha açılmıştı önceden. Bir hanım yazmıştı geçinemiyorum diye işte aldıklarını falan yazmıştı, kızım avokado seviyor diye avokado alıyorum yazmıştı kadını yazdığına yazacağına pişman etmişlerdiAvokado 3 lira ayol, sanki "Tayland'tan kendime ejderha meyvesi getirtiyorum" yazmış gibi davranmışlardı.
Ya işte o 5 birimlik hayalleri daha 5-6 ay öncesine kadar yapabiliyordum ben. Sıkıntı orda. Yoksa özel jetlerle miami ye gidelim demiyorum tabi ki. Sonuçta çalışmaya yeni başlamadım, param neye yetiyor neye yetmiyor biliyorum. Ama acayip değeri düştü bu sene kazancımızın. Geçen sene gittiğim tatile bu sene gidemem.
Hem yurtiçi hem yurtdışı. İkisi de iki katına çıkmış.geçen sene yurtdışına mı gitmiştiniz?
Hem yurtiçi hem yurtdışı. İkisi de iki katına çıkmış.
Yok baya var. 2000 liraya kaldığım otel bu sene 4500 lira.yurtiçinde çok fiyat farkı olduğunu sanmıyorum. yurtdışında dövizin durumu malum.
800e kira yok oturacağımız yerde, en düşük 1700 civarı diğer kısımlara katılıyorum her şeyin ikamesi var tabi ki. Sadece dolara ve euro ya endeksli olan harcamalarda feci artış var. Elbette bir şekilde yaşar gideriz ama bekarken rahat yaşayınca evlilik iyice korkutur oldu. Yani resmen yaşam standartlarımızı düşürerek evleniyoruz. Allah yardımcımız olsun.Gider aslında gelire ve neyi ihtiyaç gördüğünüze bağlı.
Kiralar 800 e de var 5000 e de.
20 tl lik kıyafetle ya da 500 tl lik kıyafetle mutlu olmak görecelidir.
3000 tl ile 10 bin tl arasında ay sonunu zor getirmek konusundaki fark, marka anlayışıdır.
İyi semtlerde, iyi evlerde, iyi eşyalarla, iyi kıyafetlerle yaşamak, iyi sofralar kurmak vb dir.
Gelir ne kadarsa gider o kadar artıyor. Çünkü ona göre yaşıyoruz.
Kanaat edebilmek lazım.
800 Ee anca sobalı eski ev kiralarsın zaten bu devirde800e kira yok oturacağımız yerde, en düşük 1700 civarı diğer kısımlara katılıyorum her şeyin ikamesi var tabi ki. Sadece dolara ve euro ya endeksli olan harcamalarda feci artış var. Elbette bir şekilde yaşar gideriz ama bekarken rahat yaşayınca evlilik iyice korkutur oldu. Yani resmen yaşam standartlarımızı düşürerek evleniyoruz. Allah yardımcımız olsun.
Elbette her insanın korkusu budur sizi anlıyorum.800e kira yok oturacağımız yerde, en düşük 1700 civarı diğer kısımlara katılıyorum her şeyin ikamesi var tabi ki. Sadece dolara ve euro ya endeksli olan harcamalarda feci artış var. Elbette bir şekilde yaşar gideriz ama bekarken rahat yaşayınca evlilik iyice korkutur oldu. Yani resmen yaşam standartlarımızı düşürerek evleniyoruz. Allah yardımcımız olsun.
Zaten hemen ev almak gibi bir hevesim yok, onu kredi çekip ev alın kira öder gibi diyen olursa diye yazdım. Yani her durumda kirada oturacağız mecburen. 2000-2250 civarı kiralar. İçime oturan o zaten.Elbette her insanın korkusu budur sizi anlıyorum.
Ancak tamamen maddiyata bağlamayın mutlu olmayı.
Birikiminiz varsa; nişan, nikah, düğün, ev döşeme gibi şeyleri bütçeyi aşmadan yapmaya özen gösterip, borçsuz evlenmeyi başarırsanız çift maaşla yine rahat yaşarsınız diye düşünüyorum.
Ev alma konusunda acele etmeyin. Elbette birgün alacaksınız. Kiracı için her ev onun der annem :)
Biz evlendikten 7 yıl sonra ev aldık, 8. yılda çocuklar doğdu.
Cüzi bir borçla evlendik, borç bitince yedik, içtik, gezdik, tozduk.
Tv8 de para bende programı var ya, bence güzel şeyler kapıyor insan :)
kuzum dün bedemcik artı geniz eti ameliyatı oldu ablası eve 3 saat önce geçtik değil avakado hiç bir şey yiyemiyor zavallı dondurma süt puding yemekten bayıldı çocuk ahahaaa.Ama iyileşince beni ayıplayan kadınların inadına bir kamyon avakado alacağım kuzuma he heBurada buna benzer bir konu daha açılmıştı önceden. Bir hanım yazmıştı geçinemiyorum diye işte aldıklarını falan yazmıştı, kızım avokado seviyor diye avokado alıyorum yazmıştı kadını yazdığına yazacağına pişman etmişlerdiAvokado 3 lira ayol, sanki "Tayland'tan kendime ejder meyvesi getirtiyorum" yazmış gibi davranmışlardı.
o densiz kadın benim ahaaaa valla muşmula sevse alırdım da sevmedi benim velet.Ha bu arada gittikçe daha çok fakirleştim dolar satıp 10 ay once aldığım araba yerınde sayıyor dolar uçtu benim araba mercede..... fiyatına geldi bana .eşim sana amblemini barı alalım da diğerını sök bunu tak verdığın paraya değsin diye dalga gecıyor çok dertliyim çokkkkelma varken neden avokado almıs
ya da cocuğa muşmula yedirseymiş:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?