- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 148
- 44
ruhunu tatmin etmek için geceleri yastığa basını koyuncaDeğil tabi ki, kaygımın sebebi de bu zaten. Gelirimin büyük kısmını bunlar yiyecek ben ruhumu tatmin etmek için yapacağım aktivitelere para ayıramayacağım.
Değil tabi ki, kaygımın sebebi de bu zaten. Gelirimin büyük kısmını bunlar yiyecek ben ruhumu tatmin etmek için yapacağım aktivitelere para ayıramayacağım.
Birkaç ay içinde ev tutacağız, evlenmeden ev kaygısı çok saçma gelmedi bana o yüzden. Çocuk konusunda haklısınız olmayabilir tabi ki. Hiç mi yapmasak diye düşünüyorum zaten ben de. Değişik bir ruh halindeyim.
Mutfak eşyalarının hepsini aldım, nevresim de aldım onlarda sıkıntı yok. Birikim yapmak için çok dengesiz ve güvensiz bir ekonomimiz var ne yazık ki. Ah keşke deseler sen şimdi biriktir 5 sene sonra alırsın ne istersen hiç gocunmadan biriktiririm ama işte güvenilmiyor ki hiçbir şeye.Bir kere şu saçma sapan dayatılan düğün hazorlıklarına hiç girme ya da azaltmayı düşünmeye bak ilk önce.
yok 15tane nevresim 12tane yorgan yok 3yemek takımı vs. 3 ayrı çaydanlık 2 çaycı vs. Hayırdır ya millet ingiliz kraliyet ailesine gelin gidiyorda saray boş kalmasın diye eşya yapıyor sanki:)))
bence çok saçma.
kaç senelik evliyim 24parça günlük kullanım için porselen almıştım hala kullanıyorum.birde kahvaltı setimi günlük kullanıyorum bir kaç tanede salata vs için borcam var mutfagımda 12parça çelik tencere 2tanede tava setim var.biri hediye gelmişti.
hala bazen daralma geliyor bana.3kişiyiz 100parça mutfak eşyasından ne toplaması bitiyor ne bulaşığı:)
4tane nevresim takımı yeterde artar bile.sonuçta kullanıp eskidikten sonra yenilemen daha mantıklı.
Düğünü de istersen burak özçivit gibi bile yapsan milletin 3gün sonra unutacağını bilerek yap.boşa para dökmeyin.
Ne kadar az öz eşya o kadar iyi bence.
üstelik kiracı olacakmışsınız belki şimdi bütçeniz 3+1 eve yetecek ama 2yıl sonra 2+1e taşınmak zorunda kalacaksınız ve eşyaların sığmayacak daralıp duracaksın sinir stres sırf eşya için fazla kira saçma ne gerek var baştan eşyaya para yatırmak yerine ev birikimini arttırmak daha mantıklı bana göre ev alırsonız sonra yavaş yavaş kendi zevkine göre 3 senede şahane döşersiniz modeline vs. Göre.
Düğünüm var deyip sadece altına yüklenilen bence her zaman kardır:)
çok lüks değil yasamımYanlış anlaşılmak istemem ama 10 binle geçinemeyen insanların yaşam tarzı çok lükstür kimse kusura bakmasın. Belki duymak kimsenin hoşuna gitmiyor ama 2,5 la asgari ile geçinenler de var bu ülkede. Amaç tabi geçinmekse. Gezeyim tozayım evim arabam olsun dersen tabiki gelecek kaygısı yaşarsın. Bana göre evlenirken istediğim gibi yaşayamıcam, çocuk gibi bir karar için acaba yapmasam mı diyenler kesinlikle evlenmemeli çünkü evliliğin amacı daha başka. Belki adam baba olmak istiyor bunu konuştunuz mu yani. Bir yerde görmüştüm memurdunuz galiba çift memur maaşıda bir evi geöindiremeyecekse i diğerleri ne yapsın.
sana tavsıyem kesınlıkle aksatmadan her ay bır ceyrek al, çeyrek alamıyorsan da gram alDüğün ve eşya için fikir verenler olmuş teşekkür ederim hepinize öncelikle. Benim kaygım düğünden veya eşyadan yana değil. Ben zaten düğün istemiyorum, kına gecesi bile yapmayacağım saçma buluyorum çünkü. Ailesi isterse düğün yapacak ben karışmıyorum o kısma. Yani ölümcül borçlu olacağımızı beklemiyorum pek. Asıl sıkıntı sonraki kısım, yani kaygımın sebebi düğün masraflı değil ilerleyen zamanlardaki geçim. Kamu personeliyiz ikimiz de, hakaret gibi zam alıyoruz malum, yüzde 3 falan sağ olsunlar.Enflasyona yetişemiyoruz. Evet belki fazla uzun vadeli ve ayrıntılı düşünüyorum ama elimde değil. Biraz dizginlemem lazım sanırım.
Bunu yapıyorum zaten bayadır, teşekkür ederim şimdiden.sana tavsıyem kesınlıkle aksatmadan her ay bır ceyrek al, çeyrek alamıyorsan da gram al
o parayı her ay yok say ve bunu yap
4-5 sene sonra bana tesekkur edersın
asgari ücretle geçinen, tek maaşla evini idare etmeye çalışan ,iş arayıp bulamayan yada kapı dışarı edilen insanlar var bu ülkede, öncelikle onları düşünüp halinize şükredecelsiniz. çünkü ikinizde devlet güvencesindesiniz 15i geldiğinde maaş yatar, iş garantisi artık devlettede pek kalmadı ama kusurunuz yoksa siyasi şeylerle pek muhattap olmazsanız işinizi yapar önünüze bakarsanız emekliliğe kadar iş garantiniz var diyebilirim.Düğün ve eşya için fikir verenler olmuş teşekkür ederim hepinize öncelikle. Benim kaygım düğünden veya eşyadan yana değil. Ben zaten düğün istemiyorum, kına gecesi bile yapmayacağım saçma buluyorum çünkü. Ailesi isterse düğün yapacak ben karışmıyorum o kısma. Yani ölümcül borçlu olacağımızı beklemiyorum pek. Asıl sıkıntı sonraki kısım, yani kaygımın sebebi düğün masraflı değil ilerleyen zamanlardaki geçim. Kamu personeliyiz ikimiz de, hakaret gibi zam alıyoruz malum, yüzde 3 falan sağ olsunlar.Enflasyona yetişemiyoruz. Evet belki fazla uzun vadeli ve ayrıntılı düşünüyorum ama elimde değil. Biraz dizginlemem lazım sanırım.
2400 kira + 2500 bakici + 2000 market masrafi + 1250 oglanin okulu + 1000 fatura ( elektrik su vs vs) 9.150 tl yapiyor ve icinde hicbir lux harcama yok , ayda bir et ayda bir balik alabiliyorum , gezme tozma , benzini bile dahil etmedim bu hesaba dusununYanlış anlaşılmak istemem ama 10 binle geçinemeyen insanların yaşam tarzı çok lükstür kimse kusura bakmasın. Belki duymak kimsenin hoşuna gitmiyor ama 2,5 la asgari ile geçinenler de var bu ülkede. Amaç tabi geçinmekse. Gezeyim tozayım evim arabam olsun dersen tabiki gelecek kaygısı yaşarsın. Bana göre evlenirken istediğim gibi yaşayamıcam, çocuk gibi bir karar için acaba yapmasam mı diyenler kesinlikle evlenmemeli çünkü evliliğin amacı daha başka. Belki adam baba olmak istiyor bunu konuştunuz mu yani. Bir yerde görmüştüm memurdunuz galiba çift memur maaşıda bir evi geöindiremeyecekse i diğerleri ne yapsın.
Tek başındayken çok kolay zaten, maaşımın 3te 2si artıyor. İki kişi olunca çift maaş olmasına rağmen niye para kalmıyor anlamıyorum.ben tek başıma 3 asgari ücretten fazla maaş alıyorum şükürler olsun ama aması var işte, tek başıma bile geçinmekte zorlanıyorum. birikim yapamıyorum zaten ama Allah asgari ücretle aile geçindirenlere yardım etsin.
2400 kira lüks:)2400 kira + 2500 bakici + 2000 market masrafi + 1250 oglanin okulu + 1000 fatura ( elektrik su vs vs) 9.150 tl yapiyor ve icinde hicbir lux harcama yok , ayda bir et ayda bir balik alabiliyorum , gezme tozma , benzini bile dahil etmedim bu hesaba dusunun
Evim de gayet siradan bir ev
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?