- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.588
- 158
Tek başındayken çok kolay zaten, maaşımın 3te 2si artıyor. İki kişi olunca çift maaş olmasına rağmen niye para kalmıyor anlamıyorum.
aynen öyleBizim ülkede şöyle bi sorun var karın toklugunu yasamak zannediyoruz. Cocuklar için bakıcı bile lüks sayılıyor herhalde şok oldum. Tek tip beslenme ucuz gıdalar her ailenin çocukları için tercig ettiği seyler degil bunlar lüks de degil. Bi cogumuz açlık sınırında yaşıyoruz ama kuyruklar hep dik asla laf yok helal olsun
Peki gerçekten yasiyorlar mi?
mesela yaz konserlerine gidebiliyorlarmi en azından ayda bir kez?
ya da bir ziyafet masası kurabiliyorlarmi ailecek ayda bir kez?
ya da kişisel gelişim için bir hobileri varmı mesela ayda 4 kitap ya da 2 dergi ya da ne bileyim spor spa hamam vs.birsey yapmaya bütçeleri kalıyor mu?
Amacım polemik değil ama insan gibi yasayamiyoruz malesef.ruhumuzu beslemek için sadece şükür ve dua edebiliyoruz.onu da edelim tabiki de bir spor merkezinede üye olabilelim en azından yaz aylarında yuzebilelim ya hu! Çok şey mi bunu istemek.
Bu süreç başlı başına çok zor zaten şimdi anladım sizi bizede aşılama önerdi doktor olmazsa tüp bebek. Ne kadar zor olacağını tahmin edebiliyorum. Evliliğin amacı çocuktur demek istemedim orda arkadaş yapmasam mı diye düşünüyorum istediğim gibi gezemicem falan dediği için evliliğin amacının ortak kararlar ortak yaşam olduğunu vurgulamak istedim. İsterse hiç yapmazlar isterlerse dağ bayır gezerler mesele o değil evlenince bekarlık gibi olmuyor yalan değil sonuçtaBen de hesaplı alısverıs yaparım
ındırımlerı takıp ederım
yağ ben de zeytınyagı kullanıyorum hatta kendımız sıktırıyoruz uyguna alıyoruz
senelık alıp 1 sene idare edıyor yasantım lüks değil ayrıca
tüp bebek tedavisi görüyorum
bir poset ilaç kullandım ilaçlar o kadar pahalı ki
2500-3000 tl ilaçlara verdim hem de devletin rapor hakkı ile
embriyolarım sağlıklı olsun diye doktora ekstradan para ödedim bu da eur üzerinden
bunu yapmak zorundaydık cunku eşimde kromozom bozuklugu cıktı
doğacak bebek sağlıksız olabılırdı 600 eur ödedik bunun için
hastaneye raporlu halle 3000 tl ödedim
rahımımde polip cıktı dr onu da aldı 2250 tl de ona verdım
sacım cildim için bir vitamın alsam kutusu 60-70 tl
Hintliler gibi dünyaya bidaha geldiğinde kralsın be oğlumŞikayet edenler de hep 10bin ve üzeri geliri olanlar. Bu işte bi terslik var.Bizim maaşları kıssınlar en iyisi belki sesimiz kesilir o zaman.
Yerli malı haftası kutlanırdı bu ülkede bir zamanlar hey gidi. Şimdi fındık fıstığımız bile ithal.aynen öyle
hergun kavrulmus leblebi çekirdek yersen şükür
ama canın fındık ceviz badem isterse lüks
oysaki bu lüks denen seylerı
annelerımız kucukken cebımıze koyardı
sokakta yıyelım arkadaslarımıza da verelım dıye
Haklısınız.bu saydığın insani ihtiyaçları lüks adlediyorlar işte..
Denize kıyısı olmayan ülkelerin cocukları bilmem kaç stille yüzmeyi bilirken üç tarafı denizle çevrili ülkemde bırak yüzmeyi deniz ne bilmeyen cocuklar var. Karınları doyuyosa tamam işte yoksa saydıklarınız lüksü bırak ultra lüksPeki gerçekten yasiyorlar mi?
mesela yaz konserlerine gidebiliyorlarmi en azından ayda bir kez?
ya da bir ziyafet masası kurabiliyorlarmi ailecek ayda bir kez?
ya da kişisel gelişim için bir hobileri varmı mesela ayda 4 kitap ya da 2 dergi ya da ne bileyim spor spa hamam vs.birsey yapmaya bütçeleri kalıyor mu?
Amacım polemik değil ama insan gibi yasayamiyoruz malesef.ruhumuzu beslemek için sadece şükür ve dua edebiliyoruz.onu da edelim tabiki de bir spor merkezinede üye olabilelim en azından yaz aylarında yuzebilelim ya hu! Çok şey mi bunu istemek.
Değil tabi ki, kaygımın sebebi de bu zaten. Gelirimin büyük kısmını bunlar yiyecek ben ruhumu tatmin etmek için yapacağım aktivitelere para ayıramayacağım.
evet demin ben de bunu demek istedimHaklısınız.
Lüks nedir derseniz eğer meSela geçenlerde Shakira geldi biletleri 3000tl gibiydi yanlış bakmadiysam, bakın bu lüks ama ayda 3000tl Kazanan bir kişide 110 tl ayırabilsin kkdan çekmeden bilet alabilisin yahu bir kenan dogulu ya da Şebnem Ferah konserine de gidip bir yaz akşami esimizle/sevdiğimizle yıldızlar altında canlı canlı şarkı dinleyebilelim beee.
sanki taze fasulyeydikde biz fotosentez yapıp gecinmedik.
insanım ben insan.allahın lutuf edip yarattigi bir bireyim, yaşam hakkım kutsal.
çalmıyorum, kimsenin hakkını gasp etmiyorum, evime haram bir zerre girmemesi için özen gösteriyorum. Alın terim emegimle gecinmek için kırk takla atiyorum.yok musluğu vanasini kis su çok geliçek, yok elektrik çok gelir aman boşver kek yapma, yok çok pahalı 1 kg armut alma. ..
bu yaşamak değil bu sürünmek hemde en açık şekilde surunmek bir anlatabilsek bir kez yasamaya baslasaniz bambaşka bir dünya mümkün!!! demeden kendimi alamıyorum.
Not:Nooption lafım sana değil genele anlamışIndir zaten.polemik istemediğim için kızım sana söylüyorum mevzuyu. Ok
Ya işte o 5 birimlik hayalleri daha 5-6 ay öncesine kadar yapabiliyordum ben. Sıkıntı orda. Yoksa özel jetlerle miami ye gidelim demiyorum tabi ki. Sonuçta çalışmaya yeni başlamadım, param neye yetiyor neye yetmiyor biliyorum. Ama acayip değeri düştü bu sene kazancımızın. Geçen sene gittiğim tatile bu sene gidemem.valla 1 birimlik maaşla 5birimlik hayal kurmadan yaşamak en mantıklısı.
gecen sene 2200 tl ye gittiğimiz 3 gecelik tatil,Ya işte o 5 birimlik hayalleri daha 5-6 ay öncesine kadar yapabiliyordum ben. Sıkıntı orda. Yoksa özel jetlerle miami ye gidelim demiyorum tabi ki. Sonuçta çalışmaya yeni başlamadım, param neye yetiyor neye yetmiyor biliyorum. Ama acayip değeri düştü bu sene kazancımızın. Geçen sene gittiğim tatile bu sene gidemem.
Daha 1 sene olmadı yurtdışında 2 hafta tatil yaptım şimdi onu yapsam 2-3 aylık maaşımı vermem gerek. Tabi ki veremem bu şartlar altında.gecen sene 2200 tl ye gittiğimiz 3 gecelik tatil,
bu sene 3900 olmus
3 gun ıcın gitmedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?