- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- 598
Ben bdv de kuruyemiş ve ette yemeyin ne olacak
Hepimiz pirinç pilavı ve burgul pilavi ile büyümedik mi yazildigindan beri bir şey demiyorum
bulgur da neymiş avakado candır cannnnKimin tesellisiymiş o çok merak ettim. Şaka gibi.
ÇarpılırdımYapaydın nolurdu?
bulgur da neymiş avakado candır cannnn
sen malı mülkü satıp yemeyi düşünüyordun en son en buyuk müsrif sensin ahahaaaSus kız, taşlayacaklar yine. :))
Neyse ki karambola filan demedin, diri diri toprak atarlardı herhalde.
Bizim ülkede şöyle bi sorun var karın toklugunu yasamak zannediyoruz. Cocuklar için bakıcı bile lüks sayılıyor herhalde şok oldum. Tek tip beslenme ucuz gıdalar her ailenin çocukları için tercig ettiği seyler degil bunlar lüks de degil. Bi cogumuz açlık sınırında yaşıyoruz ama kuyruklar hep dik asla laf yok helal olsun
karışma
sen malı mülkü satıp yemeyi düşünüyordun en son en buyuk müsrif sensin ahahaaa
Geleceği düşünmek iyidir ama bugünü zehir edecek kadar olmamaliMerhaba herkese. Bu ara canım çok sıkkın. Yakın zamanda sevgilimle evlilik adına ilk ciddi adımımızı attık ve isteme merasimi oldu. Her şey iyi güzel aileler süper, biz çok iyiyiz seviyoruz vs ama ben geçim kaygısı duymadan edemiyorum. İkimiz de çalışıyoruz ve maaşlarımız kötü değil ama her şey çok pahalı. Yaşayacağımızı şehirde kiralar çok yüksek. Bizim ev alacak paramız yok henüz 350-400bin gerek en az. Çok ücra semtlere de gidemiyoruz işe ulaşım sebebiyle. Birikmiş paramız da gün geçtikçe pul oluyor değer kaybediyor. Gezmeyi görmeyi istediğim daha o kadar çok yer var ki hiçbirine gidemeyeceğim diyorum. Çocuk da olursa nasıl bakacağız diye düşünüyorum. Evlenmekten vazgeçmeyi bile düşündüm. O kadar içim sıkılıyor ki bir türlü yuva kuruyorum heyecanını yaşamaya fırsat vermiyor.Ben mi abartıyorum böyle kaygılanan var mı varsa nasıl atlattı yardımcı olur musunuz?
Yurtdışındaki türkler olarak siz ailenizden yardım alıyor olabilir misiniz. Ben hiç duymadım çünkü bizim ülkeden başka torun bakımı kitlenen bi yer.Ben yurtdisindayim, cocuk bakicisi luks..
Hatiri sayilir geliri olanlar bile zor durumda kalmadikca cocuk bakicisi tutmuyor.
Ya anneler evde kalip bir sure cocuklari buyutuyor ya da aile buyuklerinden yardim aliniyor.
Bazi anneler 9. Aydan sonra bebeklerini bakim evlerine veriyor, ki benim gonlum elvermedigi icin suan cocuklarimi buyutuyorum.
çok fakir olup bir gece de nasıl zengin olacağız orasını anlayamadım şans oyunlarından buyuk para tutmazsa oda istatıksel olarak neredeyse ımkansıza eşdeğer gökden mi yağacak bu paraGeleceği düşünmek iyidir ama bugünü zehir edecek kadar olmamali
Rızkı veren Allah tır , çok zengin olup 1 gecede kaybeden var , çok fakir olup bir gecede zengin olan var. Çok parası olup sağlığı gezmeye yemeğe el vermeyen var. Nasip rızık meselesi. Çaba gösteriyoruz ve sonra tevekkül ediyoruz , böyle atlatiyoruz gelecek kaygısını.
çok fakir olup bir gece de nasıl zengin olacağız orasını anlayamadım şans oyunlarından buyuk para tutmazsa oda istatıksel olarak neredeyse ımkansıza eşdeğer gökden mi yağacak bu para
heee ya bak bu heç aklıma gelmediydi ne demişler akıl akıldan üstündürMiras gı mirastır o. Bi bakmışsın, hiç bilmediğin, görmediğin bi deden varmış Mısırda.
Ölmüş, abukat beyler gelmiş ikindiden konuşmaya başlamışlar, bir gecede zengin olduğunu anlamışsın filan. Öyle bi şey herhal.
İyi sen gitmişsin bir kac ülke
Dolar euro böyle giderse inşallah 70 yaşında ilk yurt dışı seyahetimi yapacağım
heee ya bak bu heç aklıma gelmediydi ne demişler akıl akıldan üstündür
Şu an biz de tek maaşlıyız ve 4bine yakın giriyor evinize. Ev kredisi ödüyoruz, mutfaktan hiç kısmıyoruz, haftada bir gün muhakkak olan yaparız dışarıda, çocuğumuz var. Ama ben kendimi zengin ve mutlu hissediyorum :) Burayı okuyunca kendini çok fakir hissettim:) demekki bayağı bi zengin siteye üyeymişim:)Tek maaşlıyız şu anda. Eşimin maaşı 3800. 1400tl kiramız var. Ayda 500 tl ödememiz var. Arabamiz yok akbille idare ediyoruz. Çocugumuz yok. Olmuyor. Tedavi görüyoruz. Bazen ilaçlar ayda 700 tlyi buluyor. Biz de evde üşümüyoruz ama 150 tlden asagi geliyor dogalgaz kisin. Ev 2+1. Geçiniyor muyuz? Evet. Ama ben de kpssye calisiyorum. Kenara koyamiyoruz çünkü. Aylar önce aldigimiz ucak biletleriyle 2 yilda 9 şehir gezdik. Çok güzel tatiller yaptik. Ama herkes bu miktarla gecinemez. Herkesin standartlari farkli. Benim arkadaslarim var cok daha az maasla geciniyor. Ben de diyorum gecinemem o maasla diye. Ama insan zorda kalinca gayette geciniyor sanirim. Mutfakta da birseyden kismiyoruz. Kisin her hafta 2 kez balik yiyoruz. Yani saglikli da besleniyoruz. Ama dedigim gibi herkese göre değişir.
Şu an biz de tek maaşlıyız ve 4bine yakın giriyor evinize. Ev kredisi ödüyoruz, mutfaktan hiç kısmıyoruz, haftada bir gün muhakkak olan yaparız dışarıda, çocuğumuz var. Ama ben kendimi zengin ve mutlu hissediyorum :) Burayı okuyunca kendini çok fakir hissettim:) demekki bayağı bi zengin siteye üyeymişim:)
Onceligini belirlemen lazim.4-5 ülke gezdim neyse ki ama daha gidemem sanırım görmek istediğim diğer yerlere. Euro çok yüksek.Yurtdışı hayallerde kaldı artık. Çocuk zaten hemen yapmayız, acelemiz yok.
Gecekondu mu yapsam
Mesele zenginlik ya da lüks düşkünlüğü değil canım.
Mesele; neden yunanistandaki arkadaşım orada aldığı işçi maaşıyla bahçeli bir villada huzur içinde yaşıyor?
Yılda iki kez tatil bütçesi ayırabiliyor? Neden istediği gibi gezip eğleneniliyor yiyip içebiliyorda benim ülkemde bunları yapmak için aynı mesai aynı alın teri beş para etmiyor.
bugün yurtdışından gelen bir turist 250$a yani 1500tl gibi bir paraya 5* bir otelde ailesi ile 25gün kalabiliyorken biz en fazla 3 gün kalabiliyoruz aynı paraya.
oysa o da emek veriyor bende! Hani nerde karşılığı.
Bizde biliyoruz kıtlık olsa bir tas yoğurt bir parça ekmek 1şişe su ile bile gün geçer.ama herkes "ehonomi cooh eyi" derken bu yalan saçöa sapan algıyı kasarken biz böyle alınterimizin karşıloğını almadan yaşamak zorumda mıyız??? Aynı iş,aynı mesai,aynı eğitim arada 5000tl fark var?? Neden???
Kanaat et, şükret vs.. Eee ediyoruz zaten ama artık çok can sıkmaya başladı.
Özel okula göndermeyiverin yazmış biriside.
ne yapsın insanlar çocuğuna iyi bir gelecek istemek suç mu? Lüks mü?
emek emek bak büyüt ama iyi okul yoksa gelecekde yok malesef artık eğitim sistemimiz bu! herkese eğitimde eşitlik ilkesi uygulansa tamam ama ee gerçek öyle değil.bunu herkes biliyor!
Ağızına sağlık tercüman olmuşsunçok lüks değil yasamım
gunde 10 saat calısıyorum
evıme temızlıkcı alamıyorum
bir aracım var cok luks değil wv polo marka 2015 model
sadece bunun bakımına 800 tlk verdım bu ay
kaskosunu yaptırdım 1400 tl
mtv sını odedım sanırım 936 tl idi
trafık sigortasını odedım o da sanırım 480 tl idi
tüv e muayeneye gitti 220+55 egzos muayenesi.
şimdi kıs gelıyor kıs lastıhı alacagım 4 lastık için 1600 tl fiyat verdıler
bu lüks mi sizce yoksa zorunluluk mu
bunları yapmadan aracımı kullanamam.
hastalansam devlet hastanesıne gıdıyorum
dr bir ilaç yazıyor en az 100 tl verıp cıkıyoruza eczaneye
pazara gidiyorum ayda 4 kere zaten bir pazarda 100 tl harcamadan cıkamıyorsun sebze meyve sadece
e bunun marketı var
bir kalıp ezine peynırı 45 tl olmus kaç gün gider sizce?
cheddar ,ricotta peynırı falan almıyorum yani
bildiğin beyaz peynir
kuruyemiş desen oyle
bademin kilosu 90 tl , antep fıstıgının kılosu 80 tl
bunlar lüks mu
vucudumuz ıcın olan besin kaynaklarından mı yoksa.
fındık yemek lüks mü kilosu 85 tl . sadece leblebi mi yememiz gerekıyor lüks yasamıyorum demek için
marketten bulasık mak deterjanı tablet alıyorum finish q...m marka paketı 42 tl :)
lüks mü bu
bir ara bu hepimizin bildiği ucuz marketten aldım ama makınamı bozdu servis geldı parca değişti sonra kullanmamaya basladım
markete gir iki deterjan al , iki peynır ,salça ,ekmek yogurt ,süt birkac ıhtiyac 200 tl verır cıkarsın
evımızın balkonuna sıradan bir masa ve 4 sandalye aldık sandalyenın tanesı 120 tl
napacagım tabure mı koyacagım lüks yasamıyorum demek ıcın
sıradan bir apartmanda ysıyorum aidatı 90 tl
kısın dogalgaz 350-400 tl gelıyor
üşümeden ısınmaya calısmak lüks mü bilemedim cidden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?