Gelecek Kaygısı

Ben yurtdisindayim, cocuk bakicisi luks..
Hatiri sayilir geliri olanlar bile zor durumda kalmadikca cocuk bakicisi tutmuyor.
Ya anneler evde kalip bir sure cocuklari buyutuyor ya da aile buyuklerinden yardim aliniyor.
Bazi anneler 9. Aydan sonra bebeklerini bakim evlerine veriyor, ki benim gonlum elvermedigi icin suan cocuklarimi buyutuyorum.

Geleceği düşünmek iyidir ama bugünü zehir edecek kadar olmamali

Rızkı veren Allah tır , çok zengin olup 1 gecede kaybeden var , çok fakir olup bir gecede zengin olan var. Çok parası olup sağlığı gezmeye yemeğe el vermeyen var. Nasip rızık meselesi. Çaba gösteriyoruz ve sonra tevekkül ediyoruz , böyle atlatiyoruz gelecek kaygısını.

Yurtdışındaki türkler olarak siz ailenizden yardım alıyor olabilir misiniz. Ben hiç duymadım çünkü bizim ülkeden başka torun bakımı kitlenen bi yer.

İciniz elvermez belli bi yasa kadar anlarım bu herkesin hassasiyetiyle ilgili sanırım. Ben haftada bir et yiyeceklerine üç kez et yesinler diye çalışırım muhtemelen. Bu en basit örnek tabi bana göre maddiyat da büyük yer kaplıyor çocuk yetiştirmede. Tabi dediğim çocuk anne baba yüzü görmesin sırf maddiyat icin degil yanlış anlaşılmasın. Ama cocukla 24 saat dipdibe olmak yerine kaliteli zaman geçirmekten yanayım.

çok fakir olup bir gece de nasıl zengin olacağız orasını anlayamadım şans oyunlarından buyuk para tutmazsa oda istatıksel olarak neredeyse ımkansıza eşdeğer gökden mi yağacak bu para

çok fakir olup bir gece de nasıl zengin olacağız orasını anlayamadım şans oyunlarından buyuk para tutmazsa oda istatıksel olarak neredeyse ımkansıza eşdeğer gökden mi yağacak bu para

Miras gı mirastır o. Bi bakmışsın, hiç bilmediğin, görmediğin bi deden varmış Mısırda.
Ölmüş, abukat beyler gelmiş ikindiden konuşmaya başlamışlar, bir gecede zengin olduğunu anlamışsın filan. Öyle bi şey herhal.

heee ya bak bu heç aklıma gelmediydi ne demişler akıl akıldan üstündür

İyi sen gitmişsin bir kac ülke
Dolar euro böyle giderse inşallah 70 yaşında ilk yurt dışı seyahetimi yapacağım

Kendime yaptığım en iyi yatırım galiba 2 sene önce yaptığım Interbus oldu. 7-8 bin liraya 18 ülke gezdim gayet yememden içmemden kısmayarak. Şimdi 7-8 bin liraya anca bir ülkeyi gezersin. :/

Şu an biz de tek maaşlıyız ve 4bine yakın giriyor evinize. Ev kredisi ödüyoruz, mutfaktan hiç kısmıyoruz, haftada bir gün muhakkak olan yaparız dışarıda, çocuğumuz var. Ama ben kendimi zengin ve mutlu hissediyorum :) Burayı okuyunca kendini çok fakir hissettim:) demekki bayağı bi zengin siteye üyeymişim:)

Mesele zenginlik ya da lüks düşkünlüğü değil canım.
Mesele; neden yunanistandaki arkadaşım orada aldığı işçi maaşıyla bahçeli bir villada huzur içinde yaşıyor?
Yılda iki kez tatil bütçesi ayırabiliyor? Neden istediği gibi gezip eğleneniliyor yiyip içebiliyorda benim ülkemde bunları yapmak için aynı mesai aynı alın teri beş para etmiyor.
bugün yurtdışından gelen bir turist 250$a yani 1500tl gibi bir paraya 5* bir otelde ailesi ile 25gün kalabiliyorken biz en fazla 3 gün kalabiliyoruz aynı paraya.
oysa o da emek veriyor bende! Hani nerde karşılığı.

Bizde biliyoruz kıtlık olsa bir tas yoğurt bir parça ekmek 1şişe su ile bile gün geçer.ama herkes "ehonomi cooh eyi" derken bu yalan saçöa sapan algıyı kasarken biz böyle alınterimizin karşıloğını almadan yaşamak zorumda mıyız??? Aynı iş,aynı mesai,aynı eğitim arada 5000tl fark var?? Neden???
Kanaat et, şükret vs.. Eee ediyoruz zaten ama artık çok can sıkmaya başladı.

Özel okula göndermeyiverin yazmış biriside.
ne yapsın insanlar çocuğuna iyi bir gelecek istemek suç mu? Lüks mü?
emek emek bak büyüt ama iyi okul yoksa gelecekde yok malesef artık eğitim sistemimiz bu! herkese eğitimde eşitlik ilkesi uygulansa tamam ama ee gerçek öyle değil.bunu herkes biliyor!

4-5 ülke gezdim neyse ki ama daha gidemem sanırım görmek istediğim diğer yerlere. Euro çok yüksek. Yurtdışı hayallerde kaldı artık. Çocuk zaten hemen yapmayız, acelemiz yok.
Gecekondu mu yapsam
Onceligini belirlemen lazim.
Ilk yillar esyaya cok para verme. Ev 1+1 alin kira yerine mulk ve yatirim olur. Hem de esya az olur. Olani da ucuzundan al doldur.

Parani arastirdigi akilli bir yatırıma daya.

2 kisiyken yatırım yapmak daha kolay. Instegramda cpk takilma harcama geregi duyuyor insan:))))

Eger karsinizdaki insana guveniyorsaniz dert etmeyin benim ex esle toplam gelir 10binin uzerinde bazi aylar 15i buluyordu ev kiramiz yok ama onun kumar sevdasi sacma sapam alisveris ve ailesinin istenme sevdasi yuzunden evli kaldigim surecte kendime hicbirsey alamadan hatta ay sonu gelcekmi diye dusunerek yasadim benim maasi 2 kisi kazanan arkadaslarim gayet guzel geciniyor... Hersey para degil

Bi tweet dizisi ekleyeyim; belki bir kişinin bile gözünü açar belli mi olur:

Devamını ekleyemiyorum, site içinde siyasi yorum yasak olduğu için...
Neyse, bulgura devam ekonomi çoh iyi, züper yaşıyoz, şükür karnımız doyuyo, tv izleyecek elektriğimiz var tamamdır. Daha nolsun? Gerisi lüks hep.

Ağızına sağlık tercüman olmuşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…