Gelecek Kaygısı

Her evde iki araba olursa , sürekli üst başt alınıp evlilik sadece maddi zorluk var deyip düşünülüyorsa bence burada sorun var. Herkes ister 4 4 lük evlenelim diye ama zamanla olacak şeyler bunlar.

Araba için birşey diyemem ama alışveriş konusunda biraz hesaplı davranmak çok zor değil. Ben evleneli 7 8 ay oldu düğünden önce hepsiburadadan aldım detarjanlarımı 5 tane 1300 ml sıvı bulaşık sabunu 5 tane 25 li finish paket 14 kg toz deterjan perwoll ve iki tanede 60 yıkama yumuşatıcı vardı toplam 200 lira ödedim ve hala çeyreği bitti çok almışım. Üstelik yazın 2 günde bir çamaşır yıkarım. Dublex evde oturuyorum kışın birgün bile üşümedim 350 400 ödemedim asla. Evlendiğimden beri 1 teneke yağ bitiremedim yemeklerde yağ sevmiyorum salatalarımda zeytinyağı sadece. Bunların hiçbirini para için yapmadım aslında alışkanlık. Belkide yaşam tarzı bilemiyorum

Sen yine de elinden geldigince biriktir.
yap altın döviz vs at kenara.
ülkenin hali malum zaten ama ne yapalım mecburuz yasamayada birikim yapmayaDa.
yoksa bende her bir vatandasin hiç kaygı duymadan Güle oynaya yaşayıp gitmesini isterim.ama cogunluk tercihimiz ve sonuçları öyle olmadı malum.saygı duyup idare edeceğiz artık.
Ya da kısaca dayanacagiz mecburen

aylık gelirimiz 10 bin tl ye yakın
ay sonu ucu ucuna geliyor
ülke ekonumisi berbat çünkü
kaygılarında haklısın

5 senelık evliyim , maddi anlamda daha ıyı olacagımıza kötüye gidiyoruz toplumca hem de
aynı şeklde bn de 5 senelik evliyim aylık gelir 10 bin iki kişiyiz çocuk da yok ucu ucuna yani biz de..hayat o kadar pahalı ki tüp bebek yaptıraıcam yakında sen de sanırım öyle hatırladığım kadarıyla..bu dünyaya çocuk getirmek ne kadar mantıklı bilemiyorum ama çocuk olunca masraflar da bir hayli katlanacak

Benim tanıdığım 3 500 maaşla 4 çocuk okutup evini geçindiren insanlar var
Mesele hayatta kalmak değil ki zaten, evlilikle beraber standartların düşmesi. Tercihler bir de, yani o kişi çok mutluysa 3500 le 6 nüfusa bakmaktan ne diyebilirim ki. Benim gelirim o kadar olsa 4 çocuk yapmam sanırım.
Hoş şu anki gelirimle de yapmam 4 çocuk.

Türkiye'de 4 kisilik bi ailenin yoksulluk sınırı 5500 lira. Cocuklar okur karınlar doyar ama bi de o cocuklara sormak lazım. 4 cocuk da masallah bu devirde 10000 üstü maas alanlar cesaret edemiyorken

Valla yasadigim yerde sigabilecegim evler 3 bin liradan basliyor , benim kiram baya uygun
Cocuga annem bakamaz , ben isten cikip bakarsam zaten gecinemeyiz , bakici da min 500 usd burda yani bakiciya da az oduyorum
Bende gecenlerde birine sordum nasil geciniyor insanlar daha azina diye cevap vermedi bana
Ha ben baska sehirde yasasam belki daha az paraya gecinebilirim ama yasadigim yer itibariyle surunuyorum

neden çocuk yapmıcak olanlar evlenmesin ki evliliğin amacı çocuk mu

Bizim ülkede şöyle bi sorun var karın toklugunu yasamak zannediyoruz. Cocuklar için bakıcı bile lüks sayılıyor herhalde şok oldum. Tek tip beslenme ucuz gıdalar her ailenin çocukları için tercig ettiği seyler degil bunlar lüks de degil. Bi cogumuz açlık sınırında yaşıyoruz ama kuyruklar hep dik asla laf yok helal olsun

Ben de hesaplı alısverıs yaparım
ındırımlerı takıp ederım
yağ ben de zeytınyagı kullanıyorum hatta kendımız sıktırıyoruz uyguna alıyoruz
senelık alıp 1 sene idare edıyor yasantım lüks değil ayrıca

tüp bebek tedavisi görüyorum
bir poset ilaç kullandım ilaçlar o kadar pahalı ki
2500-3000 tl ilaçlara verdim hem de devletin rapor hakkı ile

embriyolarım sağlıklı olsun diye doktora ekstradan para ödedim bu da eur üzerinden
bunu yapmak zorundaydık cunku eşimde kromozom bozuklugu cıktı
doğacak bebek sağlıksız olabılırdı 600 eur ödedik bunun için

hastaneye raporlu halle 3000 tl ödedim
rahımımde polip cıktı dr onu da aldı 2250 tl de ona verdım

sacım cildim için bir vitamın alsam kutusu 60-70 tl

Peki gerçekten yasiyorlar mi?
mesela yaz konserlerine gidebiliyorlarmi en azından ayda bir kez?
ya da bir ziyafet masası kurabiliyorlarmi ailecek ayda bir kez?
ya da kişisel gelişim için bir hobileri varmı mesela ayda 4 kitap ya da 2 dergi ya da ne bileyim spor spa hamam vs.birsey yapmaya bütçeleri kalıyor mu?

Amacım polemik değil ama insan gibi yasayamiyoruz malesef.ruhumuzu beslemek için sadece şükür ve dua edebiliyoruz.onu da edelim tabiki de bir spor merkezinede üye olabilelim en azından yaz aylarında yuzebilelim ya hu! Çok şey mi bunu istemek.

Şikayet edenler de hep 10bin ve üzeri geliri olanlar. Bu işte bi terslik var. Bizim maaşları kıssınlar en iyisi belki sesimiz kesilir o zaman.

ben bunların hiçbirini yapamıyorum işte
az evvel de dedim
aylık gelirim iyi
ama gecınemıyorum
lüks yasadıgım söylendi

ne spası ne hamamı
Senede bir tatili zor yapıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…