- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 148
- 44
çift kişisin deTek başındayken çok kolay zaten, maaşımın 3te 2si artıyor. İki kişi olunca çift maaş olmasına rağmen niye para kalmıyor anlamıyorum.
2400 kira + 2500 bakici + 2000 market masrafi + 1250 oglanin okulu + 1000 fatura ( elektrik su vs vs) 9.150 tl yapiyor ve icinde hicbir lux harcama yok , ayda bir et ayda bir balik alabiliyorum , gezme tozma , benzini bile dahil etmedim bu hesaba dusunun
Evim de gayet siradan bir ev
İşte maaş da iki katı oluyor ya doğrusal olarak gitmiyor.çift kişisin de
hersey ıkıye katlanıyor
Araba için birşey diyemem ama alışveriş konusunda biraz hesaplı davranmak çok zor değil. Ben evleneli 7 8 ay oldu düğünden önce hepsiburadadan aldım detarjanlarımı 5 tane 1300 ml sıvı bulaşık sabunu 5 tane 25 li finish paket 14 kg toz deterjan perwoll ve iki tanede 60 yıkama yumuşatıcı vardı toplam 200 lira ödedim ve hala çeyreği bitti çok almışım. Üstelik yazın 2 günde bir çamaşır yıkarım. Dublex evde oturuyorum kışın birgün bile üşümedim 350 400 ödemedim asla. Evlendiğimden beri 1 teneke yağ bitiremedim yemeklerde yağ sevmiyorum salatalarımda zeytinyağı sadece. Bunların hiçbirini para için yapmadım aslında alışkanlık. Belkide yaşam tarzı bilemiyorumçok lüks değil yasamım
gunde 10 saat calısıyorum
evıme temızlıkcı alamıyorum
bir aracım var cok luks değil wv polo marka 2015 model
sadece bunun bakımına 800 tlk verdım bu ay
kaskosunu yaptırdım 1400 tl
mtv sını odedım sanırım 936 tl idi
trafık sigortasını odedım o da sanırım 480 tl idi
tüv e muayeneye gitti 220+55 egzos muayenesi.
şimdi kıs gelıyor kıs lastıhı alacagım 4 lastık için 1600 tl fiyat verdıler
bu lüks mi sizce yoksa zorunluluk mu
bunları yapmadan aracımı kullanamam.
hastalansam devlet hastanesıne gıdıyorum
dr bir ilaç yazıyor en az 100 tl verıp cıkıyoruza eczaneye
pazara gidiyorum ayda 4 kere zaten bir pazarda 100 tl harcamadan cıkamıyorsun sebze meyve sadece
e bunun marketı var
bir kalıp ezine peynırı 45 tl olmus kaç gün gider sizce?
cheddar ,ricotta peynırı falan almıyorum yani
bildiğin beyaz peynir
kuruyemiş desen oyle
bademin kilosu 90 tl , antep fıstıgının kılosu 80 tl
bunlar lüks mu
vucudumuz ıcın olan besin kaynaklarından mı yoksa.
fındık yemek lüks mü kilosu 85 tl . sadece leblebi mi yememiz gerekıyor lüks yasamıyorum demek için
marketten bulasık mak deterjanı tablet alıyorum finish q...m marka paketı 42 tl :)
lüks mü bu
bir ara bu hepimizin bildiği ucuz marketten aldım ama makınamı bozdu servis geldı parca değişti sonra kullanmamaya basladım
markete gir iki deterjan al , iki peynır ,salça ,ekmek yogurt ,süt birkac ıhtiyac 200 tl verır cıkarsın
evımızın balkonuna sıradan bir masa ve 4 sandalye aldık sandalyenın tanesı 120 tl
napacagım tabure mı koyacagım lüks yasamıyorum demek ıcın
sıradan bir apartmanda ysıyorum aidatı 90 tl
kısın dogalgaz 350-400 tl gelıyor
üşümeden ısınmaya calısmak lüks mü bilemedim cidden.
Mutfak eşyalarının hepsini aldım, nevresim de aldım onlarda sıkıntı yok. Birikim yapmak için çok dengesiz ve güvensiz bir ekonomimiz var ne yazık ki. Ah keşke deseler sen şimdi biriktir 5 sene sonra alırsın ne istersen hiç gocunmadan biriktiririm ama işte güvenilmiyor ki hiçbir şeye.
aynı şeklde bn de 5 senelik evliyim aylık gelir 10 bin iki kişiyiz çocuk da yok ucu ucuna yani biz de..hayat o kadar pahalı ki tüp bebek yaptıraıcam yakında sen de sanırım öyle hatırladığım kadarıyla..bu dünyaya çocuk getirmek ne kadar mantıklı bilemiyorum ama çocuk olunca masraflar da bir hayli katlanacakaylık gelirimiz 10 bin tl ye yakın
ay sonu ucu ucuna geliyor
ülke ekonumisi berbat çünkü
kaygılarında haklısın
5 senelık evliyim , maddi anlamda daha ıyı olacagımıza kötüye gidiyoruz toplumca hem de
Mesele hayatta kalmak değil ki zaten, evlilikle beraber standartların düşmesi. Tercihler bir de, yani o kişi çok mutluysa 3500 le 6 nüfusa bakmaktan ne diyebilirim ki. Benim gelirim o kadar olsa 4 çocuk yapmam sanırım.Benim tanıdığım 3 500 maaşla 4 çocuk okutup evini geçindiren insanlar var
Türkiye'de 4 kisilik bi ailenin yoksulluk sınırı 5500 lira. Cocuklar okur karınlar doyar ama bi de o cocuklara sormak lazım. 4 cocuk da masallah bu devirde 10000 üstü maas alanlar cesaret edemiyorkenBenim tanıdığım 3 500 maaşla 4 çocuk okutup evini geçindiren insanlar var
Valla yasadigim yerde sigabilecegim evler 3 bin liradan basliyor , benim kiram baya uygun2400 kira lüks:)
cocuguna kendin bank) ya da annen baksın
2000 tl mutfak için cok:)
ben de et ya da balıgı ayda bır alıyorum
ama kımse ınanmıyor ıste cidden 10 bın tl lüksse ben nasıl lüks olduguna dair kanıt istiyorum ya da geçim tüyosu
neden çocuk yapmıcak olanlar evlenmesin ki evliliğin amacı çocuk muYanlış anlaşılmak istemem ama 10 binle geçinemeyen insanların yaşam tarzı çok lükstür kimse kusura bakmasın. Belki duymak kimsenin hoşuna gitmiyor ama 2,5 la asgari ile geçinenler de var bu ülkede. Amaç tabi geçinmekse. Gezeyim tozayım evim arabam olsun dersen tabiki gelecek kaygısı yaşarsın. Bana göre evlenirken istediğim gibi yaşayamıcam, çocuk gibi bir karar için acaba yapmasam mı diyenler kesinlikle evlenmemeli çünkü evliliğin amacı daha başka. Belki adam baba olmak istiyor bunu konuştunuz mu yani. Bir yerde görmüştüm memurdunuz galiba çift memur maaşıda bir evi geöindiremeyecekse i diğerleri ne yapsın.
Ben de hesaplı alısverıs yaparımAraba için birşey diyemem ama alışveriş konusunda biraz hesaplı davranmak çok zor değil. Ben evleneli 7 8 ay oldu düğünden önce hepsiburadadan aldım detarjanlarımı 5 tane 1300 ml sıvı bulaşık sabunu 5 tane 25 li finish paket 14 kg toz deterjan perwoll ve iki tanede 60 yıkama yumuşatıcı vardı toplam 200 lira ödedim ve hala çeyreği bitti çok almışım. Üstelik yazın 2 günde bir çamaşır yıkarım. Dublex evde oturuyorum kışın birgün bile üşümedim 350 400 ödemedim asla. Evlendiğimden beri 1 teneke yağ bitiremedim yemeklerde yağ sevmiyorum salatalarımda zeytinyağı sadece. Bunların hiçbirini para için yapmadım aslında alışkanlık. Belkide yaşam tarzı bilemiyorum
Peki gerçekten yasiyorlar mi?Benim tanıdığım 3 500 maaşla 4 çocuk okutup evini geçindiren insanlar var
bu cümleyi atlamışım ben deneden çocuk yapmıcak olanlar evlenmesin ki evliliğin amacı çocuk mu
Şikayet edenler de hep 10bin ve üzeri geliri olanlar. Bu işte bi terslik var.Bizim ülkede şöyle bi sorun var karın toklugunu yasamak zannediyoruz. Cocuklar için bakıcı bile lüks sayılıyor herhalde şok oldum. Tek tip beslenme ucuz gıdalar her ailenin çocukları için tercig ettiği seyler degil bunlar lüks de degil. Bi cogumuz açlık sınırında yaşıyoruz ama kuyruklar hep dik asla laf yok helal olsun
Ortak karar değilse diye dedim onu yapmasam mı acaba demek ortak bir karar cümlesi mi yanineden çocuk yapmıcak olanlar evlenmesin ki evliliğin amacı çocuk mu
ben bunların hiçbirini yapamıyorum iştePeki gerçekten yasiyorlar mi?
mesela yaz konserlerinde gidebiliyorlarmi en azından ayda bir kez?
ya da bir ziyafet masası kurabiliyor ailecek ayda bir kez?
ya da kişisel gelişim için bir hobiler varmı mesela ayda 4 kitap ya da 2 dergi ya da ne bileyim spor spa hamam vs.birsey yapmaya bütçeleri kalıyor mu?
Amacım polemik değil ama insan gibi yasaya miyiz malesef.ruhumuzu beslemek için sadece şükür ve dua edebiliyoruz.onu da edelim de bir spor merkezinede üye olabilelim en azından yaz aylarında yuzebilelim ya hu! Çok şey mi bunu istemek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?