• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecek Kaygısı

ben bunların hiçbirini yapamıyorum işte
az evvel de dedim
aylık gelirim iyi
ama gecınemıyorum
lüks yasadıgım söylendi

ne spası ne hamamı :KK70:
Senede bir tatili zor yapıyoruz

Burada buna benzer bir konu daha açılmıştı önceden. Bir hanım yazmıştı geçinemiyorum diye işte aldıklarını falan yazmıştı, kızım avokado seviyor diye avokado alıyorum yazmıştı kadını yazdığına yazacağına pişman etmişlerdi :KK70: Avokado 3 lira ayol, sanki "Tayland'tan kendime ejder meyvesi getirtiyorum" yazmış gibi davranmışlardı.

Burada buna benzer bir konu daha açılmıştı önceden. Bir hanım yazmıştı geçinemiyorum diye işte aldıklarını falan yazmıştı, kızım avokado seviyor diye avokado alıyorum yazmıştı kadını yazdığına yazacağına pişman etmişlerdi :KK70: Avokado 3 lira ayol, sanki "Tayland'tan kendime ejderha meyvesi getirtiyorum" yazmış gibi davranmışlardı.
elma varken neden avokado almıs
ya da cocuğa muşmula yedirseymiş:)

Ya işte o 5 birimlik hayalleri daha 5-6 ay öncesine kadar yapabiliyordum ben. Sıkıntı orda. Yoksa özel jetlerle miami ye gidelim demiyorum tabi ki. Sonuçta çalışmaya yeni başlamadım, param neye yetiyor neye yetmiyor biliyorum. Ama acayip değeri düştü bu sene kazancımızın. Geçen sene gittiğim tatile bu sene gidemem.

geçen sene yurtdışına mı gitmiştiniz?

Birikiminizi döviz veya altın olarak tutun.
TL eriyip gidiyor 1 sene sonra kuş kadar kalıyor o para .

Hayat hep zor ve Pahalı ama yaşanıyor bir şekilde . Çok lükse kaçmanıxa gerek yok . Yettiği kadar yaparsınız ilk başta .

Gider aslında gelire ve neyi ihtiyaç gördüğünüze bağlı.

Kiralar 800 e de var 5000 e de.
20 tl lik kıyafetle ya da 500 tl lik kıyafetle mutlu olmak görecelidir.

3000 tl ile 10 bin tl arasında ay sonunu zor getirmek konusundaki fark, marka anlayışıdır.

İyi semtlerde, iyi evlerde, iyi eşyalarla, iyi kıyafetlerle yaşamak, iyi sofralar kurmak vb dir.

Gelir ne kadarsa gider o kadar artıyor. Çünkü ona göre yaşıyoruz.
Kanaat edebilmek lazım.

Gider aslında gelire ve neyi ihtiyaç gördüğünüze bağlı.

Kiralar 800 e de var 5000 e de.
20 tl lik kıyafetle ya da 500 tl lik kıyafetle mutlu olmak görecelidir.

3000 tl ile 10 bin tl arasında ay sonunu zor getirmek konusundaki fark, marka anlayışıdır.

İyi semtlerde, iyi evlerde, iyi eşyalarla, iyi kıyafetlerle yaşamak, iyi sofralar kurmak vb dir.

Gelir ne kadarsa gider o kadar artıyor. Çünkü ona göre yaşıyoruz.
Kanaat edebilmek lazım.
800e kira yok oturacağımız yerde, en düşük 1700 civarı diğer kısımlara katılıyorum her şeyin ikamesi var tabi ki. Sadece dolara ve euro ya endeksli olan harcamalarda feci artış var. Elbette bir şekilde yaşar gideriz ama bekarken rahat yaşayınca evlilik iyice korkutur oldu. Yani resmen yaşam standartlarımızı düşürerek evleniyoruz. Allah yardımcımız olsun.

800e kira yok oturacağımız yerde, en düşük 1700 civarı diğer kısımlara katılıyorum her şeyin ikamesi var tabi ki. Sadece dolara ve euro ya endeksli olan harcamalarda feci artış var. Elbette bir şekilde yaşar gideriz ama bekarken rahat yaşayınca evlilik iyice korkutur oldu. Yani resmen yaşam standartlarımızı düşürerek evleniyoruz. Allah yardımcımız olsun.
800 Ee anca sobalı eski ev kiralarsın zaten bu devirde

En uyguna ev kiralayin
Cocugu bir sure erteleyin hemen cocuk yapmayin
Ev almayi da erteleyin odeyemeceginiz kredileri cekmeyin
Hayat cok pahali gercekten
Allah yardimcimiz olsun

Elbette her insanın korkusu budur sizi anlıyorum.
Ancak tamamen maddiyata bağlamayın mutlu olmayı.
Birikiminiz varsa; nişan, nikah, düğün, ev döşeme gibi şeyleri bütçeyi aşmadan yapmaya özen gösterip, borçsuz evlenmeyi başarırsanız çift maaşla yine rahat yaşarsınız diye düşünüyorum.
Ev alma konusunda acele etmeyin. Elbette birgün alacaksınız. Kiracı için her ev onun der annem :)

Biz evlendikten 7 yıl sonra ev aldık, 8. yılda çocuklar doğdu.
Cüzi bir borçla evlendik, borç bitince yedik, içtik, gezdik, tozduk.

Tv8 de para bende programı var ya, bence güzel şeyler kapıyor insan :)

Elbette her insanın korkusu budur sizi anlıyorum.
Ancak tamamen maddiyata bağlamayın mutlu olmayı.
Birikiminiz varsa; nişan, nikah, düğün, ev döşeme gibi şeyleri bütçeyi aşmadan yapmaya özen gösterip, borçsuz evlenmeyi başarırsanız çift maaşla yine rahat yaşarsınız diye düşünüyorum.
Ev alma konusunda acele etmeyin. Elbette birgün alacaksınız. Kiracı için her ev onun der annem :)

Biz evlendikten 7 yıl sonra ev aldık, 8. yılda çocuklar doğdu.
Cüzi bir borçla evlendik, borç bitince yedik, içtik, gezdik, tozduk.

Tv8 de para bende programı var ya, bence güzel şeyler kapıyor insan :)
Zaten hemen ev almak gibi bir hevesim yok, onu kredi çekip ev alın kira öder gibi diyen olursa diye yazdım. Yani her durumda kirada oturacağız mecburen. 2000-2250 civarı kiralar. İçime oturan o zaten. :KK53: İnşallah dediğiniz gibi borçsuz hallederiz bütün işleri de bir nebze rahat ederiz.

Tek maaşlıyız şu anda. Eşimin maaşı 3800. 1400tl kiramız var. Ayda 500 tl ödememiz var. Arabamiz yok akbille idare ediyoruz. Çocugumuz yok. Olmuyor. Tedavi görüyoruz. Bazen ilaçlar ayda 700 tlyi buluyor. Biz de evde üşümüyoruz ama 150 tlden asagi geliyor dogalgaz kisin. Ev 2+1. Geçiniyor muyuz? Evet. Ama ben de kpssye calisiyorum. Kenara koyamiyoruz çünkü. Aylar önce aldigimiz ucak biletleriyle 2 yilda 9 şehir gezdik. Çok güzel tatiller yaptik. Ama herkes bu miktarla gecinemez. Herkesin standartlari farkli. Benim arkadaslarim var cok daha az maasla geciniyor. Ben de diyorum gecinemem o maasla diye. Ama insan zorda kalinca gayette geciniyor sanirim. Mutfakta da birseyden kismiyoruz. Kisin her hafta 2 kez balik yiyoruz. Yani saglikli da besleniyoruz. Ama dedigim gibi herkese göre değişir.

Bekarken maaşımın yarısını biriktirir yarısını da çatır çatır harcardim
Ailemin ihtiyacı yoktu maaşım tamamen benimdi
Ne bir evin faturasını öderdim ne de bir ekmek alırdım, ekmeğin fiyatını bile evlendikten sonra öğrendim :)
Birikimimle çeyiz aldım
Eşimin ailesi evliliğe onay vermediği için
Herşeyi kendimiz yaptık borçlandık
Çok komik bir miktar takım vardı onlar da gitti
Şimdi ise,evim yok arabamiz var
Maasimizdan heray kenara ayiramiyorum
Bekarkenkinden çok çok farklı durum.
Maaşıma ek olarak bilirkişilik yapıyorum
Çok beni rahatlatacak bir miktar da değil aslında
Karamsarlığa kapilmak için çok sebebim var
Ama bir evladım var güçlü olmak zorundayım
Sevdiğiniz insanla el ele verin ,evlenmekten vazgecmeyin doğru insan bulmak en zoru belki de

kaygi duyman cok normal, maalesef ulkede hersey oyle sallantida ki. maaslar/para 1 gunde deger kaybediyor. sebze/meyve ates pahasi olmus. alim gucu git gide dusuyor, ve biz o azalan maaslarimizla gecim derdi e dusuyoruz.
benim tavsiyem minik 2+1 hatta 1+1 ev kiralayin, ev kucuk olunca esya derdi de az olur. mobilyalarda asiriya kacmamaya gayret edin. dugun/kina olayini da en ucuzu neyse onu yapin. ikna edebilirseniz aileri nikah yapin sadece maksat taki takilsin size. biz evlenirken esyalar dugun icin kredi cektik ve 3 sene borclarini odedik. simdiki aklim olsa dugunu/esyalari cok cok daha az maliyetle hallederdim. onlara verdigimiz parayla tatile cikar gezerdim mis gibi.

Yani buraya yazan herkes yaklaşık 10 bin alıp masraflara yetişememekten şikayet etmiş ama bu kadar sıkıntıdaysanız çocuklarınızı illa özel okula vermek zorunda da değilsiniz.Her şey orantılı yaşandığında 10 bin türkiye şartlarına göre gayet iyi bir miktar ve küçük bir ailenin geçimi için yeterli sayılabilir istisnalar dışında.

10 bin tl işe geçinemiyoruz birikim yapamıyoruz diyenler bana da abartı geldi, çünkü ödedikleri ev kredisi birikim değil mi? Harcanmıyor sonuçta, yarın satmak isteseler o ev para edecek, ev kredisini yatırdıktan sonra bize 7 bin tl kalıyor, baya da lüks yaşıyoruz, telefonlar değişiyor, beş yıldızlı otelde tatilimize gidiyoruz, haftada 3 gün falan dışarıda yeriz, baya baya yetiyor, hatta bir miktar da artırıyoruz yani lütfen ev araba borcu olanlar onları birikimden sayıp ona göre yorum yapsınlar, konu sahibi size gelecek olursak iki kişi çalışıp maaşlarda ortalamaysa geçinirsiniz merak etmeyin. Evi de zamanla alırsınız. Sağlık olsun, bekarken geçinen evlenince neden geçinemesin tam tersi düzen geliyor ve harcamalar daha azalıyor.

Burada buna benzer bir konu daha açılmıştı önceden. Bir hanım yazmıştı geçinemiyorum diye işte aldıklarını falan yazmıştı, kızım avokado seviyor diye avokado alıyorum yazmıştı kadını yazdığına yazacağına pişman etmişlerdi :KK70: Avokado 3 lira ayol, sanki "Tayland'tan kendime ejder meyvesi getirtiyorum" yazmış gibi davranmışlardı.
kuzum dün bedemcik artı geniz eti ameliyatı oldu ablası eve 3 saat önce geçtik değil avakado hiç bir şey yiyemiyor zavallı dondurma süt puding yemekten bayıldı çocuk ahahaaa.Ama iyileşince beni ayıplayan kadınların inadına bir kamyon avakado alacağım kuzuma he he

elma varken neden avokado almıs
ya da cocuğa muşmula yedirseymiş:)
o densiz kadın benim ahaaaa valla muşmula sevse alırdım da sevmedi benim velet.Ha bu arada gittikçe daha çok fakirleştim dolar satıp 10 ay once aldığım araba yerınde sayıyor dolar uçtu benim araba mercede..... fiyatına geldi bana .eşim sana amblemini barı alalım da diğerını sök bunu tak verdığın paraya değsin diye dalga gecıyor çok dertliyim çokkkk

Back