- 14 Haziran 2019
- 671
- 770
-
- Konu Sahibi benkahvecanavari
Okuması da alanla alakalı işler yapmak da çok zevkli ve evet her şeyin dijitalleştiğini düşününce talep gitgide artıyor bu alana. Fakat benim sorunum şu, sektör tamamen İstanbulda, biz ise ailemle İstanbula yakın başka bir şehirde oturuyoruz. Oturduğum şehirde biraz daha yerel medya imkanı var en azından yl yaparken bir yandan deneyim kazanayım diyebileceğim. Sıfır tecrübeyle de kalkıp tek başıma İstanbul’a gitmem biraz fazla cesaret işi ve tabi akademisyenlik gibi maalesef bu sektörde de torpiller çok üst düzeydeAaaa kardeşim de bu yıl üniversiteye girecek ve senin bölümünü okumak istiyor. Aslında fena bir bölüm değil, reklam ajanslarına CV verdin mi hiç? Oralarda mükemmel paralar kazanabilirsin, tanıdığın varsa lütfen dene, üniversite boyunca yaptığınız çalışmaları portföy şeklinde at. Araştırma görevlisi olmak apayrı mevzu, vallaha bizim üniversite'de bir hoca bir öğrencisinin elinden tutup araştırma görevlisi yapmış zamanında, herşey torpil artık. Dediğim gibi kendi alanın üzerinden Udemy vb sitelerden dersler verebilirsin, en azından bir düşün derim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kpss icin kafa yormayın memuriyette cok hayal kırıklığı yaşarsınız diger alternatifleri deneyin mesela ales ile yakin bolumlerde yüksek lisans yapabilirsiniz
Filoloji cok güzel bir alan aslinda ama ulkemizde pek degeri yok maalesef
O yuzden memuriyeti eledim. Duz memur olsanız boşuna okumusum hissiyati yasayabilirsiniz alan dışı isler yapacağınız için.
Online egitim platformlari var iienstitu/udemy gibi o tur sitelerde ders verebileceğiniz konular yok mu? Belki cok getirisi olmaz ama en azindan simdiki durumunuza katkisi olur.
Ben 22 yaşında üniversiteye gittim 24te mezun olup 27de atandim ama ben de hep gec kaldim hissi yasadim.hala yasiyorum
Teşekkür ederim. Tavsiyenizi aklımdan çıkarmayacağım. Sanki yaşım geçiyormuş, bir an önce iş bulup günlerimi doldurmam gerekiyormuş gibi hissediyorum.
Yukarida bir arkadas yazmış ben de yorumlari tek tek okudugum icin gec kaldim :)Var tabiiki. İngilizce ve Fransızca ders verebilirim lakin bunun için ekipmanım yok, yani mikrofon, video yapım programı vb gibi, laptop kameram da bozuk. Udemy'ye kafa yoracaksam bu işe sağlam girmek zorundayım sonuçta insanlar bana para ödeyecek kesinlikle para için kalitesiz içeriği göze alıp insanları kandırmak istemem. Şimdilik çeviriden kazandığım para ile bilgisayarı değiştirip daha sonra özel ders işine gireceğim muhtemelen. Belki de küçük bir meblağ karşılığında ilkokul ve lise skalasında öğrencilerin yabancı dil ev ödevlerine yardımcı olurum.
+ Bu sırada da Ales ve Yabancı Dil çalışırım diyorum, sınav ve sertifikalar için. Şayet özel sektöre girersem Yabancı Dil bildiğimi bunlarla kanıtlayabilir ve yabancı dil primi alabilirim.
Ben 22 yaşında üniversiteye gittim 24te mezun olup 27de atandim ama ben de hep gec kaldim hissi yasadim.hala yasiyorum
Hayatınızı garantiye almak istediginizi soylemissiniz ama ülkemizde maalesef hic bir is garanti değil memuriyet de. Ben kac senedir çalışıyor olmama rağmen ne zorluklar yasiyorum. Lütfen bu kadar detayli düşünmeyin hayat olmasi gerektiği sekilde akıyor o yuzden de elinizden geleni yapin ama tavsiyem sevdiğiniz alanlara yönelin memuriyet sizi mutsuz edebilir gibi geldi
Yukarida bir arkadas yazmış ben de yorumlari tek tek okudugum icin gec kaldim :)
Alese de girdim ydsye de, ydsde 5 sene dil tazminatı almistim gecen sene bitti 68.5la D seviyesinde kaldim :) pandemi olmasaydi yeniden girecektim.sinava bakalim önümüzdeki dönem denerim.tekrar diyorum
Bir de bir üniversitede uzaktan yüksek lisans vardi yabancılara dil öğretimi diye o tur bir alanda da calisabilirsiniz mesela halk eğitimlerde ders verebilirsiniz ücretli ogretmen olarak iki diliniz varmis madem (bu arada dil=lisan, lisans değil yazim.hatasi olabilir ama belirteyim.istedim)
Yabancı şirketlere başvurabilirsiniz. Pazarlama metin yazarlığı vb işler mevcut. Iyi derece İngilizce arayan iş yerlerine başvurabilirsiniz (dillerinizden birinin ing. Olduğunu düşündüm)Merhaba,
Henüz aranızda çok yeniyim. Öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum, umarım hepinizin sağlığı ve keyfi yerindedir.
25 yaşındayım ve bu yıl bir üniversitenin Batı Dilleri ve Edebiyatı bölümünden filolog olarak mezun oldum. İyi derecede iki lisans biliyorum, bölümümün çalışma sahası çok geniş olsa bile yine de sigortalı ve tam zamanlı bir iş bulamıyorum. Zaten işsizlik büyük bir sorun iken pandemi de üstüne gelince işverenler artık virüsü bahane ediyor ve alım yapmıyor. Yaklaşık bir yıldır homeoffice olarak yurtdışına dizi/film çevirisi yaparak sigortasız olarak çalışıyorum ve aldığım para maksimum 200€, asgari ücretin altına çalışıyorum ve maalesef hiçbir şeyime yetmiyor. Aileme destek olmak için mutfak masrafını ben üstlendim, fakat herşey ateş pahası olduğu için param 15 günde eriyor, peynir et ile yarışıyor. Bunun haricinde ay başında planladığım hiçbir şeyi alamıyorum/yapamıyorum, herşey gözümde kalıyor. Gün içinde bunları çok düşünmüyorum ama artık geceleri hiç uyuyamıyorum. Eskiden bir yurtdışı hayalim vardı artık bu şartlarda o da çok imkansız. Kendime 3 yol çizdim, sizlerden de fikir istiyorum.
1-ALES denemeyi düşünüyorum. Türkçeme güveniyorum, paragraflarda hızlıyımdır fakat beni korkutan tek şey matematik. Üniversite ortalamam 3.03, gerekli dil sınavlarına da girdikten sonra yüksek lisans mı yapsam diyorum. Fakat seçeceğim YL ile ilgili şüphelerim var, kendi bölümümün yükseğini yapabilmem için bir yılımı daha feda etmem gerekiyor ve çok çok çalışmalıyım, diğeri ise kendi bölümümden farklı, mezun olduğum üniversitemin açtığı, tanıdığım hocalarımın da başında olduğu bir program, fakat üniversiteler kadro açarlarsa lisans ve yüksek lisansımın farkı olması sıkıntı yaratırsa tüm emeklerim boşa gider.
2-KPSS. Üniversitedeyken asla bu sınava ihtiyaç duymayacağımı düşünürken şu an acaba diyorum. Aslında bu fikri aklıma çevrem soktu, şöyle ki formasyon belgem olsa dahi benim bu sınav ile maalesef atamam yok. Maalesef dershaneler de kapalı olduğu için kimseden net bilgi alamıyorum, edebiyat bölümünden mezun olmuş biri kpss'nin hangi kısmında sınava girip atanabilir? Mesela ben sözelde iyiyimdir, bu sınavı deneyebilirim, hedefim Kültür ve Turizm bakanlığı tarzında bir yere atanmak. Bu konuda hiçbir bilgim yok, öğretmen olarak değil ama normal bir memur olarak atanmam mümkün olabilir mi? (Bir de mülakat kısmı var tabii, artık o kısım hayırlısı)
3-Özel Sektör, benim kesinlikle içinde bulunmak istediğim bir yer. Lise zamanı da hep büyük şirketlerde stajyer olarak çalıştım, sundukları imkanlardan çok memnun kaldım fakat herkes olumsuz yanlarından bahsediyor ve en kaba tabirle "Bir gün kapı dışarı edilirsin" ya da "Maaşın zamanında yatmaz" söylemlerinde bulunduğu için gelecek açısından korkutuyorlar. Zaten şu an aklımda başvurmayı düşündüğüm iki yer var, en azından işe alınsam istersem bu süre zarfında hem çalışarak hem de kpss'ye vs hazırlanabilirim diye düşünüyorum.
Çoook uzun uzadıya yazdıysam affola... Kafam karışık, deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. Tek istediğim sağlam, güzel bir iş, bunun için çoğu şeyden fedakarlık yapmaya da hazırım. Özellikle kpss konusunda benimle düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Öncelikle mezuniyetiniz hayırlı olsun.
Aynı şeyleri birebir yaşamıştım okuldan mezun olduğumda
Ünv den mezun olmadan birkaç yıl önce kariyer planlaması yapmadınız mı kafanızda ?
Şurada çalışsam şuraya başvursam vs vs diye
KPSS maalesef çok kişinin katıldığı ve çok az alım olan bir sınav , Yl de araştırma görevlisi olmak için kadro gerek , özel sektörde iş başvuruları yapabilirsiniz. En azından bir adım olur.
vala 34 yaşındaşım, evliyim, iyi bi işim ve gelirim var, çocuğum var... ama ben de, çevremdeki herkes de bu ülkede gelecek kaygısı yaşıyor..
seninki gençliğin verdiği hayatını tam olarak planlayamama kaygısı..
bu ülkede gelecek kaygın asla bitmeyecek.. bundan emin olarak hayatını planlayabilirsin..
Başlığı okuyunca yaşamayan mı var dedim ben. Gelecek gelecek ama nasıl gelecek hepimiz dehşet içerisindeyiz. Malasef ülkenin hali ortada. Ben azınlığım ve torpilsizim , a grubundan kpss girip 89 puanıyla dış işleri bakanlığı kurum sınavına bile çağrılmadım.84 gy gk ile atanmadım. Hiç güvenim yok kpssye. 2. üniversite okudum, sektör genelde erkek tercih ettiği için ve tabi küçük çocuğum olduğu için işsizim şu an. Malasef yurt dışına gitmeye çalışan gruptayız ki doların durumu ortada özellikle bugün. Tanrı hepimize yardım etsin
Bence özel sektöre yönelin.Birakin kpss vs..Ben de sizinki gibi cok geçerli bir bölüm okudum ve özelde tam yükselmeye başlamistim ki cevre baskisiyla kpss denedim oldu atandim evet ama özelde kalsaydim suanki maasimin 3 katini aliyor ve dünyayi geziyor olacaktim..
Bence yüksek lisans yap ve yurtdışına bir şekilde çık . Ben İngilizce öğretmeniyim. Şimdiki aklım olsa sana dediğimi yapardım . KPSS yi boşver . Çok zor artık . Özel sektörde de ilerlemek çok yıpratıcı . Tlc izle , özellikle ev satılan bölümlerine , birim para ve alım gücünü kıyasla .
Yabancı şirketlere başvurabilirsiniz. Pazarlama metin yazarlığı vb işler mevcut. Iyi derece İngilizce arayan iş yerlerine başvurabilirsiniz (dillerinizden birinin ing. Olduğunu düşündüm)
Yurtdışı kovalayın kesinlikle başka da bişey demem
KPSS yi deneyin derim.