• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğimi bir türlü düşünemiyorum aklım hep başka yerlerde

MvXOXO

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2017
26
4
6
24
Merhaba ben 8.sınıf öğrencisiyim ve bir ay sonra lgs var.Şu ana kadar doğru düzgün ders çalışmadım ama netlerim hep 80 civarlarinda hocalarım da çalışırsam çok daha iyi şeyler yapabilceğimi düşünüyor fakat ben bir türlü çalışamıyorum.Okuldan 4 senedir sevdiğim biri var daha önce benden hoslaniyodu sonra ben onu sevince 1 reddetti baska kizlarla cikti ve dersleri çok kötü tek düşündüğüm hadi son 1 ay tekrar benden hoslansin çünkü ben onu severken elimden geleni yapmadim yoksa mutlu olabilirdik gibi hissediyorum bana gülerken falan tersledim ve vicdan azabi cekiyorum degistirmek istiyorum.Aynı zamanda onla aynı liseye gitmek istiyorum ve bu tarz liseler daha çok ilgimi çekiyor yani ne biliyim bi fen lisesi mesela herkes mükemmel saygılı ben oralara uymam gibi öbür liselerde böyle yok sigara,kavga,okuldan kaçma vs çok normal ve daha eğlenceli geliyor bana o yüzden de ders çalışmıyorum şu anda yaptigima göre bile hocamın dedigine gore iyi bir liseye girebilirmisim hatta bu yuzden sallamayi bile dusunuyorum çünkü istemiyorum anlattigim nedenlerden.Kötü bir liseye gitsem 12 de calisirim yine ortalama bi üniversiteyi kazanirim mesela öğretmen olurum sonra kpssye girerim nasilsa kimse hangi üniversiteden mezun olduğuma bakmiyor.Çok para kazanmak da önemli değil bence önemli olan mutlu olmam ve ve böyle yaparsam daha mutlu olucam gibi.Doktor,avukat falan zaten olmak istemiyorum ömrümü neden bir meslege harciyim ki yapilcak bir cok şey varken.Bir de arkadaslarimin da dersleri benden biraz dusuk ve hocalar onlara kazanamaz diyor o yuzden ne sevdigimle ne de onlarla ayrilmiyim istiyorum.Neyse kisacasi dedigim gibi gelecek icin bir planim yok ve böyle dusunuyorum o yüzden bir isteğim de yok hocalarla veya tanidigim kisilerle cok fazla paylasamiyorum bu dusuncemi bu yüzden ben de buraya yazmaya karar verdim çoğunuz benden büyüksünüz ve bir fikir verirsiniz diye sizce doğru mu düşünüyorum ?

Çok doğru düşünüyorsun napıcaksın iyi bir lisede git istediğin liseye iç sigaranı kaç okulundan birde bul serseri bir sevgili takıl gitsin -hayat böyle güzel değil mi? -değil:) harcanır gidersin kızım sen bu kafayla.sonra müge anlılarda mı görürüz seni kanalların cinayet haberlerinde mi yoksa bir gün biranelerde mi Allah bilir? Akıllı ol akıllı git güzel bir liseye güzel güzel derslerine bak adam olmaya bak yoksa bu hayatta çok acı ceker çok ah edersin .okulunu güzelce oku da senç güzel yerlerde görelim

Saçmalama sakın böyle bir şey yapma . Tam senin yaşındayken bende aynı düşünceyle düz liseye gittim. Gayet çalışınca yapabilicekken bilerek hiç çalışmadım. Bana da sıkıcı geliyordu o çalışkan liseler. Sigaraya da başladım (o zaman için eğlenceli ) arkadaşlar edindim . Şimdi o kadar pişmanım ki , lisede de derslerim umrumda değildi bu yüzden tekrar tekrar üniversite sınavına hazırlandım. Şimdi üniversitedeyim ve o lisedeki bütün arkadaşlarım bana boş geliyor . Sigarayı kaç kere bırakmayı denedim ve başaramıyorum. O yüzden gidebiliyorken git fen lisesine, eğer çok sıkıcı diyorsan Anadolu lisesine git. Yine eğlenebilirsin, ama çok daha güzel, kültürlü arkadaşların ve güzel geleceğin olur

Çok doğru düşünüyorsun napıcaksın iyi bir lisede git istediğin liseye iç sigaranı kaç okulundan birde bul serseri bir sevgili takıl gitsin -hayat böyle güzel değil mi? -değil:) harcanır gidersin kızım sen bu kafayla.sonra müge anlılarda mı görürüz seni kanalların cinayet haberlerinde mi yoksa bir gün biranelerde mi Allah bilir? Akıllı ol akıllı git güzel bir liseye güzel güzel derslerine bak adam olmaya bak yoksa bu hayatta çok acı ceker çok ah edersin .okulunu güzelce oku da senç güzel yerlerde görelim
İşte ben de bunu sorguluyorum iyi yer demek ne demek ki senelerce çalışıp para kazanmak mi bana eğer benim dediğim gibi bir hayat yaşarsam daha mutlu olurmusum gibi geliyor mutlu olmak iyi bir yer demek degil mi

Daha bu yaşta ne aşkı senin şuan dusunecegin tek şey derslerin olmalı. Güzel bi lise kazan şimdi küçüksün herşey lay lom gelir ama hayat malesef senin düşündüğün gibi toz pembe değil. Sakın sigara ya başka şeylere yönelme vücuduna cildine sagligına yazık edersin. Ailen bu dusuncelerini duysa ne kadar üzülürdü . Aklını başına al güzel bi bölüm oku sonra mesleğini eline al.

Saçmalama sakın böyle bir şey yapma . Tam senin yaşındayken bende aynı düşünceyle düz liseye gittim. Gayet çalışınca yapabilicekken bilerek hiç çalışmadım. Bana da sıkıcı geliyordu o çalışkan liseler. Sigaraya da başladım (o zaman için eğlenceli ) arkadaşlar edindim . Şimdi o kadar pişmanım ki , lisede de derslerim umrumda değildi bu yüzden tekrar tekrar üniversite sınavına hazırlandım. Şimdi üniversitedeyim ve o lisedeki bütün arkadaşlarım bana boş geliyor . Sigarayı kaç kere bırakmayı denedim ve başaramıyorum. O yüzden gidebiliyorken git fen lisesine, eğer çok sıkıcı diyorsan Anadolu lisesine git. Yine eğlenebilirsin, ama çok daha güzel, kültürlü arkadaşların ve güzel geleceğin olur
Bir yandan haklisiniz ama eğer anadolu lisesine gitseydiniz belki o lisedeki anilarinizi dogru duzgun yaşayamicaktiniz sıkıcı bir lise geçircektiniz hem yine de öyle bir liseden de üniversiteye girebilmişsiniz,o zamanlar eğlenceli zamanlar geçirmişsiniz sonuçta yani ve bir de ben soyle dusunuyorum lisede pisman olursam ve cok calisirsam iyi bir yer kazanirim ama iyi bir liseye gidip pisman olursam su anki hayatima arkadaslarima dönemem gibi geliyor

Bu olayın düz lise, fen lise, anadolu lisesiyle alakası yok. Düz liseye gittim ortam çok pisti ama hiç özenmedim. Gidip sigara içmedim , erkeklerde orda burda takılmadım. Öncelikle özenmeyi bırakmalısın yaşın çok küçük.
Şuanda 22 yaşındayım yurtdışına bile çıktım gezdim. Hala daha geziyorum. Haftaya eskişehire gideceğim gezmeye. Hayat o sandığın gibi yürümüyor. Daha sonra çok pişman olursun.
Güzelce okulunu oku, yaşın kemale erince istediğin yere gidip gezersin.
Aklını başına devşir.

Bence hayatına bir düzen oturt. Gün içinde şu kadar ders, şu kadar gezme vs. gibi. Ders çalışmadan bir başarı sağlaman söz konusu olamaz ama tüm günü derse vermeyi de sağlıklı bulmuyorum. Kapasite neyse ona göre hareket etmek lazım. Ki okulda 80 oluyorsa, sınavda 60 filan anca yaparsın. Bu sınavlar ve gerçek sınav ancak kopya örneklerde tutar. Öğretmen olma hayaline saygı duyarım ama söylediğin alanların birbiri ile alakası yok. KPSS atanma kısmına sadece güldüm. Senin yaşın tutana kadar umarım daha iyi bir ülke oluruz :)

Belki bu kendini bilmez hallerin çevreni de soğutuyordur ne dersin ayrıca? Biraz boşlukta gördüm seni. Sevgili edinmek için de kusura bakma ama küçüksün. Biraz daha zaman ver kendine.

Gençliğin düşüncesi normal . Geçim sıkıntısı para kazanmanın zorluğu çocuk sorumlulugu vs hiç bir yükümlülük ve sorumlulukları yok. Annen ve baban adına gerçekten çok üzüldüm. Şahsen benim kızım olsan firinci kureginle ağzının ortasına öyle bir vururum felegini sasirtirdim. Benim kızım böyle düşüncede olsa ben okutup zaman harcamam. 18 yaşına gelince kocaya veririm kafam rahat eder . Pelinim35 in dediği gibi muge anlı yada barda malum yerlerden cocugumu toplayacagima kendi elimde istegine kavuştururum. Konu sahibesi benim düşüncelerimi geçelim seninki gelelim. Hayatın ne olduğunun farkında değilsin. Öğretmenliği çok düşük görüyorsun binlerce atanamayan öğretmen var bir kısmı intihar ediyor. Hiç nedenini sorguladin mi? Artı annen baban sana nereye ve ne zamana kadar bakacak. İkincisi yasin kaç daha senin ,ne anlıyorsun sevgililikten .şu dusuncelerinle istikbalini bitmek uzeresin ve bir pislik çukuruna koyun misali yoğunluk nerde oraya yönelmek üzeresin. Ben bir avukatim ve bir anneyim . Sana hem bir avukat tavsiyesi hem bir anne tavsiyesi. Boş işlerle uğraşma kendine daha reel hedef belirle ve o hedefe odaklan.

Sınıfta kalınca üst üste 12. sınıfta biraz zor çalışırsın. Hatta o ortamlarda takılırsan, üniversiteyi geçtim... 12. sınıfı zor görürsün. Çok açık fikirli bir anneyim ama çocuğum bu şekilde hayat planları kurarsa ileride, bozuk arkadaşlıklar kurarsa önce ciddi bir psikolojik destek aldırırım. Baktım okumaya niyeti yok, örgün eğitim hakkını alır ve açık öğretime kaydettiririm. Evde birlikte temizlik, yemek yaparken bol bol hayatın tadını çıkarır. Ütü ile extrem şeyler yaşar falan. Klozet fırçası ile kanka olurlar. Belki üniversite yaşına kadar aklı başına gelir. O zaman duruma göre bakarız.

Ablacığım 13-14 yaşındasın. Git şu forumu bir oku ve hayalini kurduğun geleceğin bir molozdan ibaret olmayacağını gör. Senin yaşlarına dönsem keşke. O ilk sigarayı uzatan kişiyi, dersi ekelim diyen arkadaşı yanıma yaklaştırmazdım.

13-14 yaşında bir çocuk dört senedir bir başka çocuğu seviyor... Biz ne yaptık da bu hale geldiniz acaba?

Gelecek planların mükemmel, emin ol bu planla mutluluğu yakalarsın. Ne diyelim aynen devam...
ben bunu yazan kişinın gerçek olduğunu düşünmüyorum bence gır gır geçiyo biri

ben bunu yazan kişinın gerçek olduğunu düşünmüyorum bence gır gır geçiyo biri

Ben bu yaş grubu çocuklarla çalışıyorum inanın bana gerçek olma ihtimali var. Çocukların bazıları gerçekten işi ciddiye alıp gelecek planları kurarken bazıları da bu kızımız gibi aklı bir karış havada geziyor, hayatı eğlenceden ve serselikten ibaret görüyor.

Konu sahibi için en iyi gelecek öngörüm dandik liseye gidip dandik bir üniversitenin dandik bir bölümünden mezun olduktan sonra en iyi ihtimalle bir şahıs şirketinde sekreter olarak çalışmaya başlayıp kendi gibi asgari ücrete talim bir öküzle hayatını birleştirdikten sonra geçim sıkıntısı içinde anne babaya dert ve yük olarak bir hayat sürmek. Dediğim gibi bu en iyi ihtimal, daha kötüleri de var hiç yazmayayım.

Bu kötü hayatı sürerken hayatı ciddiye alan arkadaşlarının hayatını, mesleklerini, gezip gördükleri yerleri, yaptıkları evlilikleri kıskançlık ve pişmanlıkla izleyecek olması da ekstra olacak.

Bunun bir tik ustu "aciktan liseyi okurum " ki 8.sinif ogrencilerimde cok sık rastladigim bir durumdu.Hepsi bin pisman aglayarak geldiler.Sende ayri bir versiyon iste.
Okulunun rehberlik servisine git ve bu dusuncelerini bastan sona kadar anlat.
İşte bu yüzden 13-14 yaşında yollayacağım babasının iş yerine yaz döneminde çay dağıtsın, yer viledalasın üç kuruş kazanmak için insanların neler çektiğini görsün de nasılsa babam zengin triplerine girip hayatı sallamasın. Hiç acımasınlar, çalıştırsınlar. O zaman toz pembe hayaller vardı, pembesi gitti tozu kaldı moduna girer belki.

Ben bu yaş grubu çocuklarla çalışıyorum inanın bana gerçek olma ihtimali var. Çocukların bazıları gerçekten işi ciddiye alıp gelecek planları kurarken bazıları da bu kızımız gibi aklı bir karış havada geziyor, hayatı eğlenceden ve serselikten ibaret görüyor.

Konu sahibi için en iyi gelecek öngörüm dandik liseye gidip dandik bir üniversitenin dandik bir bölümünden mezun olduktan sonra en iyi ihtimalle bir şahıs şirketinde sekreter olarak çalışmaya başlayıp kendi gibi asgari ücrete talim bir öküzle hayatını birleştirdikten sonra geçim sıkıntısı içinde anne babaya dert ve yük olarak bir hayat sürmek. Dediğim gibi bu en iyi ihtimal, daha kötüleri de var hiç yazmayayım.

Bu kötü hayatı sürerken hayatı ciddiye alan arkadaşlarının hayatını, mesleklerini, gezip gördükleri yerleri, yaptıkları evlilikleri kıskançlık ve pişmanlıkla izleyecek olması da ekstra olacak.
evet böyle bır olay vardır ama 13 -14 yazındaki kızın kadınlar kulübüne üye olması sorması abes geldi.bu yas grubu genelde böyle yerlerden haberdar olmaz ne bileyim ınstsgramda fake hesap acar orda takılır o yüzden dedım yoksa bu olayların kat ve kay fazlası var .benim zamanımda da vardı .kafası ıyı calışan ama hayatını bır erkek uğruna heba eden...

Bir yandan haklisiniz ama eğer anadolu lisesine gitseydiniz belki o lisedeki anilarinizi dogru duzgun yaşayamicaktiniz sıkıcı bir lise geçircektiniz hem yine de öyle bir liseden de üniversiteye girebilmişsiniz,o zamanlar eğlenceli zamanlar geçirmişsiniz sonuçta yani ve bir de ben soyle dusunuyorum lisede pisman olursam ve cok calisirsam iyi bir yer kazanirim ama iyi bir liseye gidip pisman olursam su anki hayatima arkadaslarima dönemem gibi geliyor

Ablacım sıkıcı lise: 4 yıl

Arkadaşlarının üniversitelerin güzel bölümlerden el sallaması : 4 yıl

Adam gibi kalifiye olmadığın için asgari ücretle sürünmek : hayatboyu

Kar zarar hesabını sen yap. Doyasıya sigara içip serserilerle 4 yıl takıldın gençliğini yaşadın peki süper. Geriye kalan 60 yılda ne yapmayı düşünüyorsun??

Back