Geleceğime not...

biraz da sanki konforunuzdan vazgeçemiyorsunuz gibi...

N nilayblt açtığı konu okuyun sizin sorununuza benziyor yaşadıkları. Orda yorumlamlarimiz, bunlarla nasıl basedilir konuları ile ilgili paylaştığımız siteler var, narsist sosyopatlarla ilgili. Bu adamlar ne yazik ki düzelmiyor. Sartlar olusuncaya kadar akıl sağlığınızi koruyun, insana karar yetisini bile kaybettiriyorlar zira.

Ekonomik olarak bağımlı kılmak en büyük hedefi... Bende sizin gibi ilk başlarda yediremedim kendime kimseye anlatadım yediremedim işte kendime tek başıma çözmeye denedim, baktım hakaretlerin biri bin para, olacak gibi değil, 1 sene sonra yeri göğü birbirine kattim ve boşandım. Gurur yapmayın ailenizle paylaşın. siz sartlarin olusmasini beklerken o bos durmayacak. Türlü manipulasyonlar yapacak . Yanlizlastirma örneğin. Lütfen gurur yapmayın ailenize anlatın. Onursuz, gurursuz olmayacaksiniz anlatinca aksine paylaşarak yükünü hafifleteceksiniz.

Bu kadar aklıbaşında, bu kadar herşeyin farkında, bu satırların sahibi olan kadın güçlü olmalı diye düşünüyorum ve bu esarete bir son verebilmeli...

filmdelisi,
evet aynen öyle, bir yakınımın eşi olması sebebiyle hayatım böyle bir adamla kesişti, o yüzden eşinizin yaptıkları, yaşadıklarınız bana o kadar tanıdık ki, işi bırakma sebebinizi bile tahmin ettim de yine de sizden duymak istedim çünkü aynı şeyleri yaşıyorsunuz yakınımla, evlilik arefesinde işi bırakmaya kadar birebir aynı.

Bu adamlar hayatına girdikleri kadına önce güven duygusu aşılıyorlar, sarıp sarmalayan, güvenilecek muhteşem adamlar oluveriyorlar, herşey sevdikleri kadının rahatı ve huzuru için-miş görünüyor ama işin aslı zamanla kendilerine maddi bağımlı bir kadın yaratıp aynı zamanda kadının kendine olan güvenini yıllara yayarak yok etmek, duygularınızla çok güzel oynarlar, acayip aşık rolü yaparlar sonra an gelir duvara toslamanıza neden olacak bir söz söylerler, sonra bir daha ayaklara kapanan bir aşık oluverirler, hep kendinizi sorgularsınız, duygularınız karışır.

Bu adamlardan kurtulunuyor, yakınım kurtuldu boşandılar ama 20 sene sonra, adamın psikolojik eziyeti 20 yıl sürdü, bu yüzden diyorum aman lütfen siz o kadar beklemeyin ne olur, tamam hemen olamayacaktır iş hayatına atılmanız, çocuklarınızın biraz daha büyümesi için beklemeniz lazım ama ne olur bu süreci yıllara yaymayın, zira yıllarca süren psikolojik eziyetin yakınımdan neler götürdüğünü gördüm, boşanma tek celsede bitmeseydi biraz daha sürseydi yakınımın mücadele edecek gücü kalmamıştı, ki malum yaşayan biri olarak bilirsiniz bu adamlar evi ayırınca boşanma işlemleri başlayınca bile durmuyor, çocuklardan vuruyorlar, aileden vurmaya çalışıyorlar, iftiralar, yalanlar, hakaretler sonra ağlamalar ben sensiz yapamam demeler, sizi ruhen bitirene kadar sürekli uğraşıyorlar, ne kadar sağlam sinirli olursanız o kadar çok mücadele gücünüz olur.

Hatta sizin yerinizde olsam şimdiden terapi almaya başlayıp yıpranan sinirlerimi onarmaya çalışırım, çocuklarınız ve kendiniz için sağlam durmaya ihtiyacınız var, şu aşamada ailenizi düşünmeyin, onlar bunla başa çıkmanın yolunu bulacaktır, aileniz zaten söylenecek hiçbir şeye aldırış etmez, tek dertleri sizin boşanmayı psikolojik olarak en az hasarla atlatmanızdan başka birşeyi görmez gözleri emin olun.

Güzel bir örnek anlattıklarınız bana.
Evet, bu tür değişmiyor.
Bu gece yine o muhteşem, melek adama dönüştü.
Yaklaşık 3 saat ben suratına bile bakmazken pişmanlığını vurguladı.
Beni tırnağıma kadar çok sevdiğini, nasıl bir sinirle öyle şeyler söylediğini aklı hayali almadığını anlattı.
Yüzlerce pişmanlık, ne istiyorsan tamamlar, sensiz nefes alamamlar vs.
Bir nevi yalvarma, o aşık olduğum adam zamanındaki karakterine büründü.
Ve işin ilginç yanı, kendisinin psikolojik olarak rahatsız olduğunu kabul edip, benim yardımımla düzelmek, eski günlerine geri dönmek adına yardım bile diledi.
Belki aylar önce olsa kanardım ama, bu belki 40. konuşmamızdır böyle geçen.
Bir dahaki sinir krizine kadar her şey.
İşte tam da konumun başlığı gibi, geleceğime bor düştüm.
Dün gece ile bu geceyi kıyaslarsam cehennem-cennet gibi zıtlar ama ben karar verdim.
Eğrisiyle doğrusuyla bu iş, beklediğim maddi kazanımlarım sonrasında bitecek.
16 yıl heba edemem, daha genç 31 yaşında kadınım.
Önümde Allah ömür verdiyse uçsuz bucaksız yıllarım ve yaşanacak mutluluklarım var.
Bir ruh hastasını tedavi etmek benim işim değil, hele onun stres topu olup ona evrilmek de öyle.

Ben var ya senin gibi boş atıp konuşw

Geç fark ettin
Ama
Dan dun yorum yazarken dünyanın en mükemmel evli çiftiytiymişçesine tuşlara basarken
Aslında kasvetin içinde olduğunu fark etmiştim

biraz da sanki konforunuzdan vazgeçemiyorsunuz gibi...
Konforumu ailem aynı şekilde sağlar zaten.
Ama çocuklarıma sağlayamazlar.
Ben iki çocuğu olan bir kadın değilim, 1 er yaş arayla iki erkek bebeği olan bir kadınım.
Yani her türlü masrafları üst üste.
Kreş, okul, giyim vs.
Birini kurtardım ya da azaldı diye bir şey yok.
Aksine ikiz de olmadıkları için aynı şeyi asla istemiyorlar, birbirlerine ayrı şeyleri tercih ediyorlar.
En basiti babamdan, iki çocuğuma da aynı anda iki bisiklet alın diyemeyeceğime göre, bunları sağlayacak zaman diliyorum kendime.

Duygusal boşalma yaşıyorsunuz sanırım. Ama önce sunu bir kendinize itiraf edin güçlü görünme ya da güçlü olmak zorunda değilsiniz. Ayrıca eşiniz hakaretlerine katlanmanız sizi güçlü ve dik duran bir kadın yapmıyor aksine o hakaretleri sindirip güçsüzleşmenizi sağlıyor. Tüm yazdıklarınızın içinde en çok üzüldüğüm şey sevgisizliğiniz. Eşiniz sizi sevmiyor üstüne çok çok acımasız bir insan. Değil aynı evde yaşamak çevremde istemeyeceğim biri. Seninle birlikte olurken gözlerimi kapatıp başkasını hayal ediyorum u duymanın verdiği acıyı hangi fiziksel işkenceyle karşılatırabilirim bulamıyorum kendi adıma.
Çocugum yok çocuk sahibi olmanın, anne olmanın ne demek oldugunu bilmem ama çocuk oldum onun ne demek oldugunu siz de ben de biliyoruz hatırlıyoruz çocuklugumuzu. Bütün bu hakaretlere çocuklarınızın geleceği için göz yumuyorsunuz belki de. Çocuklugumdan çok tramvalarım var hepsini hatırlarım ekonomik durumumuz evdeki huzursuzluklar gelin kaynana sorunları bunlarla başa çıkmaya çalışan zavallı annem. Ama babamla aralarında hiç sevgisizlik hissetmedim hiç bir zaman babam anneme hakaret etmedi çok kızdı küstü yaptıklarını söylediği sözlere kadar hatırlıyorum ama hiç ona sen nasıl kadınsın demedi. Demek istediğim onlar sizi görüyor, duyuyor ve kayıt cihazı gibi hatıraları kayıt ediyorlar. Evet ekonomik olarak kendinizi güvende hissetmeniz gerekiyor boşanmak için zor ve korkutucu. Ama hayata da bir kere geliyoruz bir nimet bize sunulan hayat, eşinizin size bunu yapmasına izin vermeyin. Evet seçiminiz yanlıştı ama yanlışınızdan dersinizi alın ve ileriye bakın. Bu evliliği yapmak bir yanlışsa evli kalarak 10 katı yanlışa sebep oluyorsunuz.
Son olarak neden bilmiyorum hissettiğim bütün bu yazdıklarınızın sadece bir duygusal boşalmadan ibaret oldugu. Sizin bence bu evliliği bitirecek cesaretiniz yok gibi. Üzgünüm bunlar hissettiklerim.

Ben var ya senin gibi boş atıp konuşw

Geç fark ettin
Ama
Dan dun yorum yazarken dünyanın en mükemmel evli çiftiytiymişçesine tuşlara basarken
Aslında kasvetin içinde olduğunu fark etmiştim
Pardon?
Neyi boş atmışım acaba?
Bu forumda ne zaman mükemmel hayatımdan, muhteşem yaşantımdan ya da kocamın bana aşkından bahsetmişim?
Karıştırıyor olabilir misiniz?
Ayrıca, velev ki benim.
İçimi döktüğüm ve hiçbir yorum, destek vs beklemediğim konuda, olumsuz yargılama yapmak ne kadar yakışık bir davranış?
Boş atmak nedir yahu?
Yalancı mıyım ben?

Hayır, ben seni biliyorum
Çoğu yorumunu alıntılandım
Çoklu alıntıyı yapamıyorum işte.
Bana öfkelenme, sana kötü bir şey yapmadım ki.

Yeri geliyor mangalda kül bırakılmıyor,
Ama işte benim de derdim mangal diye konu açılıyor. Bunu demek istedim.

Kabul et,
sen empati kurmadan dan dun öyle yap
Böyle et
Gibi yorum yazıp,
Yazıp
Ve
Yazıp
Bu akşam

Farkına vardın ki
Canın sıkıldı, henüz yakın çevre bilmeden
Sanaldan anonim yoklayayım.

Bu mesajınızı alıntıladım, diğerlerine topluca cevap vereyim.
Herkes sözlere takılmış, ama inanın umrumda değil, olamaz da.
Çünkü gerçek olmadığını, beni yaralamak, utandırmak hatta ağlatıp pişman etmek için söylediğini o kadar iyi biliyorum ki.
Benimle olan erkek, başkasını hayal etmez.
Bu tartışmaya açık bir konu değil.
Aşık olur vs, orası ayrı ama asla kabul etmediğim güzellik algılarına çok da uygun Allah vergisi, hayatımda tanıdığım tanımadığım, tüm insanlardan aldığım bir iltifattır bu, övünmeyi hiç sevmediğim bir görüntüm var.
Bu sebeple konuda belirtmemiş olabilirim ama, kocam denilecek şahıs, beni ancak rüyasında görebileceğini de ifade etmiştir defalarca.

Benim yaralandığım şey ise, bir şekerlik kapağından becerilerimin sorgulanması ya da sadece kadın olarak ‘ev işleri’ ile ölçülmem.
Ben bu değilim ki...
Bunlara alınıyor ve güceniyorum çünkü tüm hayatımı kendime başka konularda yatırımda harcamışken, dağınıklıkla suçlanmak ağır geliyor.

Ben hala karıştırdığınızı düşünüyorum.
Çünkü şiddet ve aldatmanın her daim 1 saniye bile evli kalınamayacağını düşünürüm.
Kendi evliliğim için de çokça diledim ama olmadı.
Çünkü delil var, ispat var.
Maddi manevi tazminat, adamı sapır sapır süründürmek var.
Benim ispatım yok ki.
Görünmez bir şeyle savaşıyorum, bunlara şahitlik edebilecek bir Allahın kulu bile yok.
Çekişmeli davaya dönerse, tanık meselesinde ben kusurlu bile çıkarım.
Benim çektiğimi kimse yaşamasın, verdiğiniz savaş hem kendi zihniniz, hem evdeki adama verdiğiniz hem de hayata karşı hem bunu koparabilme, o güne kadar da sindirebilme savaşı.
Güvenli alan diye bir şey yok.

C ceycey0406 ve sen, kıyamam size.
Beni önceden tanıdığınız için nasıl bir açıklama ve yardım etme çabasına girmişsiniz.
Ve en önemlisi, eğri doğru ama bir şekilde anlaşıldığımı düşünüyorum.
Kimine göre hata, bana göre şuanki koşullarıma göre doğru.
Çünkü çocuklarım daha bebek yahu.
Ben mamalarına güç yetmediği için markasını değişmek ya da kısmak istemiyorum.
Buna dayandığım için güçlüyüm de demiyorum, bilakis benim gibi kadın buna nasıl dayanabiliyor diye kendimle cebelleşip, geçmişte ekonomik olarak bağımsızlığımı zaten ailemin ve eşimin durumu var diyerek, işimi bırakıp hayalini kurduğum iş yapma çabasına girdiğimden kendime kızıyorum.
O sürede hamile kalınca hayalimdeki de kaldı vs.
Ama dediğin gibi, çaresizlik çok zor.
Şuan tek çare ailem gibi görünse de, sırtlarına 3 boğaz hele 31 yaşına gelmiş, kendi ettiği yanlış seçim dolayısıyla yük olmak istemem.
Keza iki bebeğin tüm ihtiyaçlarını da aynı düzende karşılayamazlar.

Geç saat oldu
Banlanmazsam bulurum yarın
Çağrı gelmezse

şimdibu yorumdan sonra madde şeklinde yazsana meseleleri

Çünkü hikaye örgüsü yapay zemin yaratıyor
Ve şağlıklı yorumlar olamıyor

filmdelisi ,
ben özellikle çocuklarınız nedeniyle yaşadığınız gel-gitleri anlıyorum, boşan demek çok kolay, dudağımızın arasından hoop diye çıkıveriyor ama çocukluysanız yüzleşmeniz gereken maddi zorunluluklar ve sorunlar var.
Aile tabii ki yardım eder ama şahsen ben bugün boşanmak zorunda kalsam çocuğuma bez için annemin gözünün içine bakmak istemem ya da dışarı çıkardığımda istediği bir oyuncağı alamayacak kadar maddiyatımın olmaması dokunur, evet aile sarıp sarmalıyıcıdır, maddi ve manevi desteklerini esirgemezler ama o annelik duygusu, o anne olarak çocuklarına yetememe, acziyet duygusu bambaşka birşey.
Aileden manevi güç alarak ama maddi olarak kendi ayaklarınız üzerinde durma isteğinizi anlayabiliyorum ve hak veriyorum, eleştirilerden yorulursanız dilediğiniz zaman konuyu kapatır, istediğiniz bir vakit yeniden açtırabilirsiniz de, bu da aklınızda olsun lütfen.

Ütopik geliyor herhalde ama, sizin mesajınızla komple maddi açıklama yapmış olayım.
2 bebeğim var, aylık bez masrafları 600 tl civarı.
Mama masrafları ise haftada 2 kutu bitiyor 400tl.
E normal beslenmeleri var, giyim kuşam var, oyuncağı vs.
Bize aylık çocuklarımın masrafı 2500 tl şuan için.
Bu yazdığım salt, gerekli ve oluşturulan düzen.
İki çocuğuma aynı anda bakmak mümkün değil, aşırı yaramazlar.
Birinin peşinde iken, diğeri superman edasıyla tırmanıp herhangi bir yerden uçabiliyor, kafa göz patlıyor.
Dolayısıyla yanımda bakıcıya ihtiyacım var, o 2000 tl.
Etti mi size 4500.
Daha bir evin elektirk, su, doğalgaz, faturala, mutfak erzağı, yol masrafı vs şeye girmedim.
Çocukların oyun, oyuncak, gezme, tozma, 1 sene sonraki kreş masraflarına değinmiyorum bile.
Şuan boşansam, bir nevi nafaka aldım diyelim, esnaf olduğundan ve üzerine hiçbir şey bulunmadığından maksimum 2500 tl alırım.
O halde çocuklara ben çalışınca kim bakacak?
Tek olsa annem baksın desem bile, iki olduğu için bakıcı şart.
Maaşımı bakıcıya verirsem o ev neyle dönecek?
Tazminat talep edebileceğim hiçbir delilim yok ne yazık ki.

Beni asıl tutan işte tam da bu.
Adama zamanında kaptırdığım ailemin verdiği param ve düğün altınlarım var.
Onları alırsam küçük bir ev alabilirim.
Maddi olgunluk derken bu iki sene içinde evimizi değiştirip, en azından evlilik birliği sonrası edinilmiş mala çevrildiğinden yarı hisse sahibi de olacağım.
Ben her şeyi görüldüğü gibi ince ince hesapladım.
Tahammül seviyeme bağlı olarak, kaba tabirle ne koparabilirsem bu düzeyde, onu koparacağım çocuklara.

Ah Mune...
Geleceğimden yazıyor gibisiniz.
Hala inanamıyorum, bu kadar olur.
Şahit olduğunuz evlilikte de işler böyle yürüyormuş ama, tam da sizin mesajı görmeden başka bir üyeye maddi açıklama yaptım.
Ne kadar ağır değil mi, okumuş etmiş, mesleği olan, dimdik yetiştirilmiş bir kadının ailesinden bez parası istemesi, hatta isteyememesi...
İçimi gördünüz ve görülebilir, anlaşılabilir olmak bile ışık tuttu bana.
Mesaj kutum doldu, o kadar benzer şeyler yaşayanlar varmış ki...
İkinci üyelik mi alsam dedim, sonra ben utanılacak bir şey yapmıyorum, gerçeğim bu.
Değiştirmek için tüm şartları oldurmaya çalışıyorum ve olumsuz yorum da gelse, hepsi kabulüm eğer saygı çerçevesinde ise, çünkü ileride bin beterini duyacaksın zaten dedim ve döküldüm.
İyi ki dökülmüşüm, farklı bakış açıları kazandım.
Ve bir daha çelik gibi direncim olduğunu anladım.
Buradaki üyeler kadar rahatsız etmedi beni işittiklerim, bu benim için iyi bir şey.
Kendimi korumaya alıp, ondan gelecek her şeye kapatmışım, bir nevi savunma mekanizması kurmuşum kendime.
Mücadeleye devam, sadece çocuklarımın maddi ihtyaçları için.
Desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim çünkü gerçekten birebir gelecekten yazıyorsunuz bana.

Inanamiyorum cok üzüldüm gercekten bunlari bilmezdim hatta tahmin bile etmezdim cok şaşkınım ve de üzgün
Kocan olacak kisiye soylencek cok sey var da,zaten sen soyluyorsundur da eminim ama cok fena yaaa
Terbiyesiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…